Εν Τάχει..

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

  • Καινούργιος διάκοσμος για τα Μιράζ 2000 της 331 Μοίρας απο εδώ και στο εξής.Το καινούργιο tailart μοιάζει στην γνωστή κιτρινόμαυρη σκακιέρα της 340 Μοίρας ,αλλά σε ασπρο-μπλέ χρώμα.Είναι εξαιρετικά θετικό γεγονός καθότι εκτός απο το αισθητικό κομμάτι (το οποίο ουδόλως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει σε μια πολεμική μοίρα ) τέτοιες πρωτοβουλίες αναπτύσουν το πνεύμα μονάδος και κρατάνε ψηλά το ηθικό του προσωπικού.Απο την άλλη μεριά δεν είναι καθόλου θετικό το γεγονός ότι ξένοι δημοσιογράφοι παίρνουν άδεια για να φωτογραφήσουν μέχρι και τις βίδες απο εξαιρετικά ευαίσθητες μονάδες που θα επρεπε να είναι off-limits.Και αυτό δεν το λέμε μόνο γιατί ο αντίστοιχος έλληνας φορολογούμενος που πηγαίνει με το παιδί του σε ελληνικό airshow και τολμάει να σηκώσει την φωτογραφική μηχανή,αντιμετωπίζεται με χείριστο τρόπο απο τους αρμόδιους, το λέμε κυρίως γιατί σε αρκετές περιπτώσεις (γνωστές στις αρχές) ξένοι Plane-spotters αποδείχθηκε ότι δεν έβγαζαν φωτογραφίες μόνο για τον εαυτό τους.
  • Στην Ουρουγουάη απ'οτι φαίνεται θα καταλήξουν 4 εκ των S-3B που αποσύρθηκαν προσφάτως απο το USN.Σημειώνεται ότι αεροσκάφη του ιδίου τύπου προσφέρθηκαν και στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση μέχρι την εξεύρεση τελικής λύσης στο θέμα της έλλειψης αερισκάφους ναυτικής συνεργασίας..Εν τω μεταξύ μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για το ΑΦΝΣ η χώρα με το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος στην Ευρώπη παραμένει χωρίς τέτοιο μέσο σε πτητική κατάσταση..Δυστυχώς οι διακρατικές συμφωνίες δεν επιτρέπουν σε μερικα "λουλούδια" να ανθίσουν και έτσι τα Meltem II των Τούρκων θα αλωνίζουν μοναχά στο Αιγαίο για τα επομενα 3-4 χρόνια.
  • Σε ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου αναφέρεται ότι η Άγκυρα θα αποκτήσει μόνο 4 αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς (αξίας περίπου 1 δις δολλαρίων) χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένο τύπο.Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την δημοσίευση της είδησης ότι απο το Αμερικανικό Κογκρέσο θα περάσει ψήφισμα για την απόκτηση συστημάτων Πάτριοτ απο την Άγκυρα.
  • Την πρώτη του πτήση θα εκτελέσει το πρωτότυπο του επιθετικού ελικοπτέρου Α-129Τ Μανγκούστα στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.Ο συγκεκριμένος τύπος επιλέχθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος επιθετικών ε/π απο τους γείτονες (ΑΤΑΚ)
  • Μονάδες στον Έβρο επισκέφτηκε μετά απο το 6ο ΣΠ στην Κόρινθο ,ο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος..Αεικίνητος ο αρχηγός

3 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

Μην αγχώνεστε φίλοι μου. Ο νέος πρωθυπουργός, ως ένθερμος υποστηρικτής της αμερικανικής βιομηχανίας και των μεσαζόντων της, θα κάνει την πολυπόθητη επιθυμία σας πραγματικότητα. Όπως ο προκάτοχος του, έτσι κι αυτός θα αγοράσει αποσυρμένα ΑΦΝΣ για την Ελλάδα. Έτσι, κι εσείς θα είστε ευχαριστημένοι και οι φίλοι του. Ξέρετε, αυτοί που έχουν φαγωθεί να προσφέρουν μεταχειρισμένα ΑΦΝΣ στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:23:00 μ.μ. EEST  

ενκρυπτώ θα μπορούσες να μας φτιάξεις ένα κολάζ με όλα τα tailart των μοιρών της ΠΑ;

enkripto 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:19:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε (11.08),λυπάμε που θα σε επαναφέρω στην πραγματικότητα αλλά ένθερμοι υποστηρικτές της αμερικανικής βιομηχανίας υπάρχουν ενθεν και ενθεν...

στο πώς θα καλύψουμε της τρέχουσες ανάγκες μονο δεν μας απαντάς..με κλανιές δεν βάφονται αυγά που λένε και στην Μακεδονία

Ανώνυμε (11.23) ,πολύ ευχαρίστως ,με την πρώτη ευκαιρία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP