Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 - Αντίλογος και απαντήσεις

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

H ανταπόκριση των αναγνωστών στο τελευταίο άρθρο του "Εν κρυπτώ" με τίτλο "Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009" υπήρξε αναπάντεχη (μας ήρθε ως chain mail μετά απο λίγες μόνο ώρες!) όχι μόνο γιατί προκάλεσε πλήθος σχολίων αλλά γιατι ήταν αφορμή για έναν ενδιαφέρον διάλογο ανάμεσα στο "Εν κρυπτώ" και τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ Άδωνη Γεωργιάδη.Πιστεύουμε ότι αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής αυτά που ελέγθησαν επάνω στο θέμα του χθεσινού άρθρου μας και γιαυτό μεταφέρουμε μέρος της επικοινωνίας στην παρούσα ανάρτηση (το σύνολο της συζήτησης εδώ):

Λέει ο αξιότιμος κ Βουλευτής :

Αγαπητέ η βασική μας διαφορά είναι ότι ποτέ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, όταν κάνω πολιτικές προβλέψεις να συγχέω την επιθυμία μου, με την πολιτική πραγματικότητα. Διότι αυτό δεν είναι πρόβλεψις, αλλά ευχή. Εάν δε δείχνετε αδύναμοι σε τόσο στοιχειώδεις πολιτικές προβλέψεις, τότε θα μπορούσε κάποιος να πη, ότι και οι υπόλοιπες αναλύσεις σας έχουν την ίδια αξία..Πράγμα που δεν το συμμερίζομαι διότι γενικά συμφωνούμε σε πολλά. Επειδή λοιπόν μου αρέσει ο αντίλογος ας το συνεχίσουμε.

Η διαφορά σήμερα είναι από 6%-7,5% και οι αναποφάσιστοι είναι από 11%-14%. Δεδομένου ότι το εκλογικό σώμα έχει διαχρονικά κάποιες συμπεριφορές, για να με πείσετε ως προς την βασιμότητα του επιχειρήματός σας, θα έπρεπε να έχη υπάρξει ένα ανάλογο προηγούμενο, όπου το σύνολον των αναποφασίστων σε μία προεκλογική περίοδο εστράφη αποκλειστικά υπέρ του ενός κόμματος. Δηλαδή εάν έχει υπάρξει προηγουμένη φορά, όπου αντίστοιχη διαφορά έχει καλυφθεί κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εάν δεν έχει ξαναυπάρξη, εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω στην Ελλάδα καμμία, τότε πού ακριβώς στηρίζετε αυτή σας την πρόβλεψι;

Μήπως τελικά αυτό που συζητάμε στ’αλήθεια είναι εάν στην ήδη εκλεγμένη Κυβέρνησι Πασόκ, θα υπάρχη ως Αντιπολίτευσι μία 100άδα σιωπηλών και μάλιστα υπό την Ντόρα το πιθανότερον, βουλευτών της Ν.Δ. ή 20-25 ισχυρά αντιπολιτευομένων βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ; Και ένα ακόμη, εάν όπως λέτε η Ρωσία του Πούτιν αλλάζει πολιτική προβλέποντας την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία, τί σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι που η Ρωσία το θεωρεί πλέον δεδομένο (αφού λέτε ότι αλλάζει μάλιστα την πολιτική εξ’αυτού του γεγονότος), δεν είναι αληθές, αλλά εσείς ξέρετε ότι υπάρχει ακόμη μία άλλη πιθανότητα. Παρακαλώ να μην μου απαντήσετε πρέπει να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους και τέτοια, μιλάμε τώρα για προβλέψεις επί του πραγματικού πεδίου. Αναμένω.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά η προσωπική μου επιτυχία εξαρτάται από την επιτυχία του ΛΑ.Ο.Σ. και αν θέλετε εμένα στην Βουλή να τα λέω και όχι τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη φερ’ειπείν ή την Μαριέττα πρέπει να με ψηφίσετε κιόλας.


Άδωνις Γεωργιάδης

Αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη,
αφού μας τιμάτε με τις απαντήσεις σας, δε μπορούμε παρά να συνεχίσουμε το διάλογο.

1. Μας προσάπτετε σύγχυση μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας, όταν λέμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό. Επιτρέψατέ μας να ανταποδώσουμε: εδώ που τα λέμε, εσείς συγχέετε επιθυμία με πραγματικότητα. Η δική σας επιθυμία είναι προφανώς η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποσυσπείρωση της ΝΔ, με την εμπέδωση της αίσθησης ότι «οι εκλογές είναι χαμένες», για να αποκομίσει ο ΛΑΟΣ τις διαρροές των (πρόωρα) απογοητευμένων της ΝΔ. Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι κατανοητό ως πολιτική στρατηγική, αλλά όχι και αληθές ως πρόβλεψη.

2. Το μόνο πραγματικό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της νύχτας της 4ης Οκτωβρίου. Όλες οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις, ποσοστά, προβολές κλπ δεν είναι παρά εκτιμήσεις ήκιστα ακριβείς, και επιπλέον υποκείμενες στις επιθυμίες καθενός που τις ερμηνεύει. Αν ήταν ακριβείς, δεν θα υφίσταντο όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τις ταπεινωτικές διαψεύσεις (πέραν του «περιθωρίου λάθους») που υπέστησαν στα “exit polls” στις πρόσφατες εκλογές. Αν ήταν πραγματικότητα αμετάκλητη, ούτε εσείς ούτε κανείς άλλος πολιτικός θα κουραζόταν χωρίς λόγο με την προεκλογική του εκστρατεία. Και η Ρωσία είναι λογικό να «φυλάει τα ρούχα της» για το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρωθυπουργός που θα ακυρώσει τους αγωγούς και να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις – δεν σημαίνει ότι θεωρεί βέβαιη την εκλογή του.

3. Αλλά έστω, ας μιλήσουμε επί των δημοσκοπήσεων. Στην προηγούμενη απάντησή σας ξεκινήσατε έναν υπολογισμό ποσοστών, υποστηρίζοντας ότι η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει την πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς ΝΔ, άρα το άρθρο μας ήταν «εκτός πολιτικής πραγματικότητας». Σας επισημάναμε ότι έτσι παραλείπετε το κρισιμότερο στοιχείο της πολιτικής πραγματικότητας: το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Στη δεύτερη απάντησή σας, και με τους αναποφάσιστους πλέον στην εξίσωση, δεν επιμείνατε σε αναλυτικούς υπολογισμούς – και ορθώς δεν επιμείνατε, γιατί (ενδεικτικά) με διαφορά 6%, αναποφάσιστους 15% και μετακίνηση 3% από το ΛΑΟΣ προς ΝΔ, η «ήδη εκλεγμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» επιστρέφει στα έδρανα της αντιπολίτευσης πριν καν ορκιστεί.... Οπότε, ζητάτε προηγούμενο κατά το οποίο «το σύνολον των αναποφασίστων σε μία προεκλογική περίοδο εστράφη αποκλειστικά υπέρ του ενός κόμματος».

4. Κατ’ αρχάς, προηγούμενα υπάρχουν: η μεταστροφή υπέρ του Σρέντερ στη Γερμανία το 2002, υπέρ του Μέητζορ στην Αγγλία το 1992, κ.ά.. Αλλά επιτρέψτε μας να επιμείνουμε στους υπολογισμούς:

με μετακίνηση 3% από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλείνει στο 3%. Για να καλυφθεί αυτή η διαφορά, από το 15% των αναποφάσιστων αρκεί μόνο ένα 9% να στραφεί προς τη ΝΔ (δηλαδή το 60% των αναποφάσιστων), ακόμη κι αν το υπόλοιπο 6% (δηλαδή 40% των αναποφάσιστων) στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι αυτό το 15% των αναποφάσιστων σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προέρχεται από τη ΝΔ, το να οδεύσουν αυτοί κατά 60% προς το χώρο τους δεν αποτελεί κανένα μεταφυσικό πολιτικό φαινόμενο. – ειδικά ενώπιον επερχόμενης λαίλαπας ΓΑΠ.

5. Αυτό που μας λένε λοιπόν, τα ποσοστά, είναι ότι αρκεί οι άνθρωποι που έχουν (δικαιολογημένα) απογοητευτεί από τη ΝΔ να κρίνουν αν η εναλλακτική τους επιλογή, δηλαδή το να ψηφίσουν ΛΑΟΣ ή ΠΑΣΟΚ, θα βελτιώσει τα πράγματα. Επανερχόμαστε έτσι στην πολιτική ουσία του θέματος, που άλλωστε δεν θα έπρεπε να έχουμε εγκαταλείψει:
Είναι προτιμότερο να επανεκλεγεί πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, με όλη την μέχρι σήμερα πορεία του, ή να εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου, ευθέως (δια της ψήφου σε αυτόν) ή εμμέσως (δια της ψήφου στο ΛΑΟΣ);

6. Εδώ είμαστε αναγκασμένοι να επιμείνουμε. Ο Καραμανλής, με όλα τα λάθη του, δίνει εχέγγυα σθεναρής εθνικής στάσης στα δύσκολα που έρχονται. Αν μη τι άλλο, ένας άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ασκώντας βέτο στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, έχει αποδείξει ότι δεν υποχωρεί σε πιέσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΠ μας έχει πει ευθέως όσα προτίθεται να κάνει, και τα απαριθμούμε αναλυτικά στο άρθρο μας. Εσείς λέτε ότι θα αντιτάξετε σε αυτό το πρόγραμμα αποδόμησης της Ελλάδας «20-25 ισχυρά αντιπολιτευόμενους βουλευτές του ΛΑΟΣ». Εμείς σας λέμε ότι στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός είναι απόλυτος άρχων, και οι νόμοι περνούν με 151 βουλευτές. Αν τους έχει ο Γιωργάκης, το ζήτημα έληξε. Θα κυβερνήσει δύο τετραετίες με το προαναφερθέν πρόγραμμα αποδόμησης, και θα «αλλάξει τα φώτα» στην Ελλάδα. Δείτε τα μη αναστρέψιμα αποτελέσματα:

  • Είσοδος «Σλαβομακεδόνων» προσφύγων εμφυλίου και δημιουργία (πραγματικής πια) «σλαβομακεδονικής» μειονότητας στη Μακεδονία : ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
  • Αποδοχή Σχεδίου Ανάν στο Κυπριακό: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
  • Αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
  • Κατάργηση στρατιωτικής θητείας: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
  • «Ρύθμιση ελληνοτουρκικών διαφορών» στο Αιγαίο: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
  • Δικαίωμα ψήφου σε 700.000 μετανάστες: ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ

Μας λέτε ότι στους 151+ βουλευτές του Γιωργάκη που θα προωθούν τα ανωτέρω μη αναστρέψιμα, εσείς θα αντιπαρατάξετε 20-25 βουλευτές του ΛΑΟΣ που θα ασκούν «ισχυρή αντιπολίτευση». Ξέρουμε όμως όλοι κύριε Γεωργιάδη, ότι είτε 10 είτε 20 είτε 30 βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα απέναντι σε μια κυβερνητική πλειοψηφία.

Γι’ αυτό, με όλο το σεβασμό στις θέσεις σας, θα ψηφίσουμε αυτό που θα εμποδίσει την πρωθυπουργοποίηση του Γιωργάκη - το μόνο που θα εμποδίσει την πρωθυπουργοποίηση Γιωργάκη, δηλαδή την ψήφο στον Καραμανλή. Σας ευχόμαστε και πάλι κάθε προσωπική επιτυχία.

Εν Κρυπτώ

21 σχόλια:

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:21:00 μ.μ. EEST  

Παρεπιπτόντως θα θέλαμε να σταθούμε ενα λεπτό στον Σάββα Καλεντερίδη και στα καλά λόγια που είπε για το Εν κρυπτώ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/4-2009.html

Κύριε Καλεντερίδη γνωρίζουμε πολύ καλά την προσφορά σας στον τόπο γιαυτό τον λόγο αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι απο τα θετικά σας σχόλια.Σας ευχαριστούμε!

ΥΠΕΡΙΩΝ 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  

Θα επιτευχθεί αντίστροφη συσπείρωση των μουσουλμάνων ενώ το όνομά του παίζει σε όλα τα τουρκικά site αναμένοντας πολώσεις και συγκρούσεις

Επιτελικά στελέχη του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων ήδη βρίσκονται στην Θράκη οργανώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του

Το τουρκικό προξενείο τρίβει τα χέρια του γιατί έχει λόγο …δράσης από τον «κίνδυνο»

Ερωτηματικά για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να πολιτευτεί στην Κομοτηνή

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να πολιτευθεί στην Κομοτηνή και η είδηση που δεν έκανε μόνο το γύρο της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας. Μια απόφαση «περίεργη» και «ύποπτη» θα πουν οι γνωρίζοντες αφού είναι γνωστό και στον ίδιο και στο κόμμα του, ότι εδώ δεν έχει καμία πιθανότητα εκλογής έδρας. Οι 1200 ψήφοι των προηγούμενων εκλογών και οι 3000 ψήφοι διαμαρτυρίας των Ευρωεκλογών δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο. Επίσης ο Ν. Ροδόπης δεν είναι κανένας μαζικός νομός απ’ τον οποίο μπορεί να προσδοκά μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων για να ενισχύσει το πανελλήνιο αποτέλεσμα. Αντίθετα ο τόπος μας είναι απ’ τους μικρότερους νομούς στη χώρα πληθυσμιακά. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι η πληθυσμιακή του σύνθεση. Με τα δεδομένα αυτά φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και γεννά ερωτηματικά η υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ροδόπη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έρχεται να «πολεμήσει» το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας, ενώ τελικά το αναγάγει σε συνομιλητή και παράγοντα των εκλογών, ενώ είναι μια διοικητική υπηρεσία της γείτονος που δεν θα έπρεπε να έχει λόγο και συμμετοχή σε τίποτα από τις εσωτερικές μας υποθέσεις.

Το διχαστικό κήρυγμα, που ξεκινά ο κ. Καρατζαφέρης επιστρέφει τη Ροδόπη και τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Η λογική του που λέει στα μεγάλα κόμματα «αν θέλετε να εκλεγεί χριστιανός βουλευτής, αποκλείστε απ’ τα ψηφοδέλτια σας τους μουσουλμάνους» είναι λογική που χτίζει πάνω στο μίσος, φέρνει διχασμό στα σύνοικα στοιχεία, αλλά αναζωπυρώνει τους εθνικιστικούς φανατισμούς. Ανατρέπει το μοντέλο ειρηνικής κοινωνίας, κοινωνίας της συνύπαρξης που είναι η Θράκη και που οικοδόμησε με προσπάθεια.

Τελικά υπηρετεί αυτό που ισχυρίζεται ότι ήθελε να πολεμήσει, διότι διευκολύνει ακραία ξενοκίνητα στοιχεία να χειραγωγήσουν την ειρηνική μουσουλμανική μειονότητα γυρίζοντας τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κι αν τον έχουν ενημερώσει για το τι παίζεται στις εκλογές κάθε φορά. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι επιτελικά στελέχη του Ερντογάν, αλλά και των Γκρίζων Λύκων ήδη είναι στην Θράκη καταστρώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του.

Να προβληματίσει κάθε ψήφος στο Γιώργο Καρατζαφέρη

Κάθε ψήφος στο Γ. Καρατζαφέρη πρέπει να προβληματίσει. Δεν είναι απλά χαμένη ψήφος όπως θα πει κάποιος υπέρμαχος του δικομματισμού. Είναι ψήφος που ενισχύει τον τουρκικό εθνικισμό στη Θράκη και διευκολύνει τα παιχνίδια του. Που δίνει λαβές κι ερείσματα να υπάρχει και να γιγαντώνεται.

Ο λαός της Ροδόπης χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν κουραστεί απ’ τους «αυτόκλητους σωτήρες», που χτίζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω στη πλάτη της περιοχής μας, διακυβεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια, την πρόοδο και τη δημοκρατία στον τόπο μας. Όλα όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια και είμαστε διατεθειμένοι να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το συμφέρον της μουσουλμανικής μειονότητας είναι να εκφραστεί μέσα από τα ψηφοδέλτια χωρίς την πίεση και την αγχόνη που θέτει τώρα και «αιτιολογημένα» το τουρκικό προξενείο, προσφέροντας στήριξη από ένα επερχόμενο κακό.

Κι επειδή το ζήτημα του προξενείου μιας ξένης χώρας στα πόδια μας που αναμειγνύεται καταστρατηγεί το ρόλο και τον λόγο ύπαρξής του είναι ένα θέμα σοβαρό, θα πρέπει να το δούμε όχι όμως με τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών των επόμενων 13 ημερών, αλλά με σοβαρότητα, επιχειρήματα και παρεμβάσεις που θα κινητοποιήσουν την Αθήνα και την πολιτειακή ηγεσία. Αλλιώς θάναι πομφόλυγες προεκλογικοί δίχως κανένα αποτέλεσμα. Οι ρήτορες και πολιτικοί θα φύγουν κι εμείς θα μείνουμε εδώ να βράζουμε με το ζουμί και τα προβλήματα που θα έχουν δημιουργήσει στις πλάτες μας. Προβλήματα που θα είναι και δυσεπίλυτα. Αρκεί να αντισταθούμε και να μην παρασυρθούμε

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ "ΧΡΟΝΟ"

Αριστοτέλης 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:09:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ enkripto

Έχεις δίκιο για την τοποθέτησή σου, σε ότι αφορά τον ΓΑΠ.
Όμως ο ΚΑΚ με το να ανέχεται όλα αυτά τα χρόνια την Μπακογιάννη, δεν έχει κάποια συνενοχή;
Μπορεί να κράτησε μια κάποια εθνική στάση, σε διάφορα ζητήματα της χώρας, αλλά η παρουσία της Ντόρας στο υπουργείο λειτούργησε πολλές φορές σαν βαρίδιο.

Παρόλη την ευγλωττία που διαθέτει ο ΚΑΚ, δεν έδειξε αντίστοιχη ευλυγισία στην εφαρμογή, της όποιας πολιτικής ιδεολογίας διαθέτει.

Χρειαζόμαστε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, αλλά θα συμφωνήσω το χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ (γιατί νομίζω ότι την πολιτική σου τοποθέτηση, ως λύση ανάγκης την εκλαμβάνω)

Μακάρι να βρισκόταν ένας νέος "ιερός λόχος" (δηλ. ένα σύνολο ανθρώπων με αγνή αγάπη για την πατρίδα) που θα επαναστατούσαν στο πολιτικό κατεστημένο (δεν εννοώ χούντα για να μην παρεξηγηθώ).

Με εκτίμηση

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:10:00 π.μ. EEST  

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν μπορούν να επηρεάσουν την εφαρμογή νομοσχεδίων με ψηφοφορία μέσα στην βουλή μπορούν όμως να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και έτσι να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν. Φανταστείτε 20 βουλευτές του ΛΑΟΣ στα κανάλια, χαμός θα γίνεται με οποιαδήποτε αντεθνική κίνηση της κυβέρνησης.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:21:00 π.μ. EEST  

Αγαπητο Εν Κρυπτω

Αντι να ζητατε στην ουσια απο ψηφοφορους που εχουν υβρισθει ως ακραιοι και φασιστες απο τον κο Καραμανλη, να αφησουν το κομμα που επελεξαν και να του δειξουν την εμπιστοσυνη τους στις εκλογες, καιτοι τον εχουν κρινει ανικανο (προφανως, αλλιως θα τον ψηφιζαν), επικαλουμενοι το εθνικο συμφερον, δε θα ηταν πιο τιμιο να καλειτε τον κο Καραμανλη να συμμαχησει με το ΛΑΟΣ?

Ευκαιριες ειχε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62717&cid=6

Αλλα αυτος ειχε μεινει προσκολλημενος εκει.

http://www.youtube.com/watch?v=Kzo5Ina11ws

Δηλαδη, ο ψηφοφορος του ΛΑΟΣ, δε φερεται πατριωτικα μενοντας στο ΛΑΟΣ. Ο κος Καραμανλης, φερεται , γιατι στην ουσια στα φανερα καθυβριζει τον ψηφοφορο του ΛΑΟΣ ως ακραιο-φασιστα , αλλα στην πραγματικοτητα, προσευχεται να παρει την ψηφο του?

Ο κυριος Καραμανλης, αν ειχε το εθνικο συμφερον πανω απο ολα, θα σεβοταν τον ιδιο του τον εαυτο και δε θα ζητουσε απο εμας , τα ακρα να τον ψηφισουμε στα κρυφα, αλλα θα εβγαινε φανερα, να πει πως συμμαχει.

Μη ζητουμε παντα απο τους αλλους να δειχνουν υπευθυνοτητα προς χαρη του εθνικου συμφεροντος.

Ολα αυτα, ασχετα με το γεγονος του κατα ποσον το αποτελεσμα σημερα στην Ελλαδα ειναι αναστρεψιμο ή μη.

Θα ηθελα να σας θυμισω, μερικα πραγματα για τη νικη Σρεντερ το 2002. Οφειλεται απο τη μια στην αντιπαθεια που προκαλουσε ο Στοιμπερ αλλα κυριως στη δυναμικη του Σρεντερ , που απεκτησε οταν αρνηθηκε σθεναρα να βοηθησει στον πολεμο του Ιρακ και αντιμετωπισε επιτυχως τις “Πλημμυρες του αιωνα” οπως ειχαν χαρακτηρισθει τοτε στη Γερμανια. Το αντιθετο δηλαδη απο τον Καραμανλη που πριν 1 μηνα, κοιτουσε ανεπιτυχως, την Αττικη να φλεγεται.

Οπως μπορειτε να δειτε γερμανικη δημοσκοπηση του Ιουλιου 2002, ο Σρεντερ τον Ιουλιο, 2 μηνες πριν τις εκλογες, ειχε ανοδικη ταση και ειχε ριξει τη διαφορα απο τις 9 μοναδες στις 4.

http://www.feslondon.dial.pipex.com/pubs02/Hilmer.pdf

21 Αυγουστου 2002, οι μεγαλες πλημμυρες. Ο Σρεντερ ειναι 3 μοναδες πισω και παντως ροκανιζει. 1 μηνα πριν τις εκλογες.

A poll published in the magazine Stern this week showed the Social Democrats had gained a percentage point while the Christian Democrats had dropped one. But the Social Democrats and their Green Party allies are still trailing the Christian Democrats and their traditional partners, the Free Democrats, by three points.

http://www.voanews.com/english/archive/2002-08/a-2002-08-21-38-Handling.cfm?moddate=2002-08-21

Ωστε να φτασουμε 1 μερα πριν τις εκλογες, οπου οι δημοσκοπησεις τους εδιναν στα ισια.

http://www.voanews.com/english/archive/2002-09/a-2002-09-21-21-A.cfm?moddate=2002-09-21

Μηπως περιμενετε υπερβολικα πολλα απο τον κο Καραμανλη σε 14 ημερες, που πρεπει να καλυψει τουλαχιστον 6 μοναδες, με μια κυβερνηση που πριν 1 μηνα εβλεπε να καιγεται η Αττικη και επι τοσα χρονια απετυχε παντου?

Να πω να τον λυπηθει ο Θεος να βρεξει για να εχουμε πλημμυρα και να αναδειχθει ως ηγετης σαν το Σρεντερ, φοβαμαι να το πω, για το καλο της Ελλαδας.

Πιστευω, πως θα βρειτε αναλογες διαφορετικες συγκυριες και δυναμικη στην εκλογη Μειτζορ, αν ψαξετε.

Φανταστειτε παντως πως η εκλογη Σρεντερ, που ειχε “δυναμικη Ανοδου” οπως εδειξα τουλαχιστον 2 μηνες πριν τις εκλογες , οποτε και ηταν στις 4 μοναδες, θεωρηθηκε εκπληξη στα παγκοσμια χρονικα. Μαλλον ειναι πολυ να περιμενει κανεις ο κος Καραμανλης , σε πολυ χειροτερη κατασταση, να ξεπερασει και τον αθλο του Σρεντερ 14 μερες πριν τις εκλογες και με 6+ μοναδες πισω.

Με τιμη,

Νικος


Y.Γ. O κος Καραμανλης, δε προσπαθησε ΚΑΝ να εξιλωθει ή να φερθει εθνικα απεναντι στον ψηφοφορο, οταν εβαλε την κα Μπακογιαννη ΥπΕΞ ή οταν επανεφερε απο το παραθυρο την κα Γιαννακου που ο λαος ειχε αποδοκιμασει. Αυτο δειχνει οχι μονο εγωισμο αλλα και προσβλητικη επαρση.

Αν ψαχνετε να βρειτε τον ηγετη στον κο Καραμανλη, μαλλον κοιτατε σε λαθος μερια.

Δράκοντας 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

Με συγχωρείται αλλά δεν καταλαβαίνω το όλο σκεπτικό!!!!
1) Για όλα αυτά τα ΜΗ αναστρέψιμα δεν θα έχει την ευθύνη όσοι ψηφίσουν ΓΑΠ;;;;
2) Δεν την έχει ο Καραμανλής που ήξερε απο τις ευρωεκλογές ότι θα χάσει;;;

Προσωπικά νομίζω ότι έχετε χάσει την σωστή διάσταση των πραγμάτων. Είστε πατριώτες της Ν.Δ. που τώρα μπροστά στα ΟΛΕΘΡΙΑ λάθη της ηγεσίας σας και την έλευση της λαίλαπας ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ, τρομάξατε! Είναι πλέον αργά για δάκρυα και παραινέσεις για πατριωτική ψήφο στην Ν.Δ. Ο κος Καραμανλής όπως έστρωσε θα κοιμηθεί! Και μαζί του θα μας κοιμίσει ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ο ΓΑΠ. Η ιστορία θα κρίνει το τεράστιο σφάλμα του Κου Καραμανλή.

Αλλά στο κάτω κάτω δεν θα εναντιωθεί ο λαός σε τέτοιες προτάσεις του ΓΑΠ; Δεν έχουμε δημοκρατία όπου ο λαός αποφασίζει;;;;

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΝΕ! Εδώ και πολλά χρόνια. Η τελευταία ελπίδα ήταν όντως ο κος Καραμανλής, αλλά αυτός επέλεξε να της κάνει μνημόσυνο!

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

@ Aριστοτέλη

μα είναι δυνατόν να υπερασπιστεί κάποιος τις επιλογές του Καραμανλή σε οριμένα ζητήματα? προφανώς και όχι!

καλά κάνεις και εκλαμβάνεις την τοποθέτηση μας σαν λύση ανάγκης,γιατι ακριβώς αυτό είναι...

Έχω την εντύπωση πως ο περισσότερος κόσμος δεν εχει ιδέα τι μας περιμένει αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα ΓΑΠ ,πως να μην υποστηρίξω ότι πρόκειται για πραγματική κατάσταση εκτακτης ανάγκης?

@Megadime

θα σου απαντήσω ακριβώς όπως και στο άλλο νήμα.Πιστεύω ότι κάνεις λάθος για τον εξής λόγο

αν οι εκλογές έχουν σαν αποτέλεσμα την εκλογή του ΓΑΠ στην κυβέρνηση (είτε αυτοδύναμα είτε, ακόμη χειρότερα, μαζί με τον ΣΥΝ) αυτός όχι μόνον δε θα εμποδιστεί σε τίποτα από ένα ισχυρό ΛΑΟΣ, αλλά αντίθετα, θα νομιμοποιεί την κάθε του ακραία ενέργεια επικαλούμενο την απειλή της "ακδροδεξιάς" (κλπ κλπ). Στον ΓΑΠ και τον πολιτικό του μηχανισμό η απειλή του (οσοδήποτε) ισχυρού ΛΑΟΣ δεν είναι απλώς αδιάφορη. Είναι η καλύτερη τόνωση και ενίσχυση που μπορεί να δεχτεί για να περάσει και το πιο ακραίο (και αμετάκλητο) μέτρο.

μια πρόγευση πήραμε απο την αντίδραση Λοβέρδου στους επικριτές τους για το θέμα των Σκοπιανών

Α. Λοβέρδος: Ξαναβρήκαν τον ακροδεξιό εαυτό τους!
orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_9468.html

@Δράκοντα

καταρχήν το να χαρακτηρίζεις κομματικά καποιον ο οποιός απο την αρχή σου δήλωσε ότι είναι ακομάτιστος ,είναι προσβλητικό..

Να επαναλάβω πάλι και σε όλους τους τόνους ότι δεν είμαστε Καραμανλικοί,είμαστε αντι-ΓΑΠ...αυτοί που παρουσιάζουν το άρθρο σαν επίθεση εναντίον του ΛΑΟΣ εχουν συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους που το κάνουν

Δράκοντας 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Προς «εν κρυπτώ»:

Δεν έκανα χαρακτηρισμό αλλά εκτίμηση βάση των λεγομένων στο νήμα. Οπότε παρακαλώ, μην προσβάλλεστε από μία απλή εκτίμηση, δεν είχα αυτήν την πρόθεση.

Όσο για αυτούς που χαρακτηρίζουν το άρθρο ως επίθεση στον ΛΑΟΣ, θα συμφωνούσα μαζί σου στο ότι το κάνουν για πολιτική σκοπιμότητα. Ελπίζω όχι από αντιπατριωτισμό ή από άλλη υπόγεια πολιτική συμφωνία.

Και εγώ είμαι φανατικά ΑΝΤΙ-ΓΑΠ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω την σωρεία λαθών του κου Καραμανλή. Δυστυχώς η απογοήτευση μου δεν μου επιτρέπει να πιστέψω στο άρθρο. Είναι πολλές οι απογοητεύσεις, και ο ίδιος ο ερχομός του ΓΑΠ είναι μία από αυτές.....

ΥΠΕΡΙΩΝ 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ... ΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟ ?

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ , ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΘΑ "ΧΑΘΕΙ". ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:02:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Νίκο μας γράφεις ότι :

"Αντι να ζητατε στην ουσια απο ψηφοφορους που εχουν υβρισθει ως ακραιοι και φασιστες απο τον κο Καραμανλη"

πότε ακριβώς έγινε αυτό? και εν πάση περιπτώσι αν αναφέρεσε στην γνωστή ρήση Καραμανλή περι ΚΑρατζαφέρη και άκρων (με την οποία να ξεκαθαρήσω ότι δεν συμφωνώ) να σε ρωτήσω κάτι με κάθε ειλικρίνεια?

Μήπως προέβει σε αυτή την δήλωση ο ΚΚ για τον ίδιο λόγο που ο Καρατζαφέρης απέσυρε άρον άρον την υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου? γιατι απεσύρθει άραγε?


, να αφησουν το κομμα που επελεξαν και να του δειξουν την εμπιστοσυνη τους στις εκλογες, καιτοι τον εχουν κρινει ανικανο (προφανως, αλλιως θα τον ψηφιζαν),

καταρχήν οι εκλογές γίνονται στις 4 του μήνα.Ας μην προδικάζουμε εμείς τι θα πεί το εκλογικό σώμα..απλά να υπενθυμίσω ότι ο ανίκανος ΚΚ κέρδισε τις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις.

"επικαλουμενοι το εθνικο συμφερον, δε θα ηταν πιο τιμιο να καλειτε τον κο Καραμανλη να συμμαχησει με το ΛΑΟΣ?"

Δηλαδή εκεί είναι το πρόβλημα? Αν θα κυβερνήσει ο ΚΚ μόνος του ή με την υποστήριξη ΛΑΟΣ? Αγαπητέ ,νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Βρισκόμαστε 3 εβδομάδες απο τις κρισιμότερες εκλογές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ,ο ΓΑΠ και το πρόγραμμα του είναι προ των πυλών και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι "γιατί δεν μας παίζει ο ΚΚ"?

Είναι λογικό για την απόφαση αυτή του Καραμανλή (σωστή η λάθος δεν ειναι η θεση εδω να την κρίνουμε) να θέλουμε να καταδικάσουμε την Ελλάδα σε μια τετραετία ΓΑΠ με όλα τα επακόλουθα?

Να τιμωρήσουμε το σύνολο των Ελλήνων ,βάζοντας την Τσάντ τον Ρόντο και τον Βαλλιανάτο στο Μέγαρο Μαξίμου?Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές σκοπιμότητες αγαπητέ, δεν μας το επιτρέπει η συγκυρία.

Θα ηθελα να σας θυμισω, μερικα πραγματα για τη νικη Σρεντερ το 2002. Οφειλεται απο τη μια στην αντιπαθεια που προκαλουσε ο Στοιμπερ αλλα κυριως στη δυναμικη του Σρεντερ , που απεκτησε οταν αρνηθηκε σθεναρα να βοηθησει στον πολεμο του Ιρακ και αντιμετωπισε επιτυχως τις “Πλημμυρες του αιωνα” οπως ειχαν χαρακτηρισθει τοτε στη Γερμανια. Το αντιθετο δηλαδη απο τον Καραμανλη που πριν 1 μηνα, κοιτουσε ανεπιτυχως, την Αττικη να φλεγεται.

Εγώ θα δεχτώ ότι έστω εκεί ωφείλεται σε εξαιρετικές συγκυρίες. Στην Αγγλία όμως η οποία δεν βίωσε "τις πλυμμύρες του αιώνα" ? πώς εξηγείται εκεί η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος?

Εν πάσι περιπτώσι ,δεν νομίζω ότι ο Στόιμπερ χρησιμοποιούσε λεξικό για να συννεονηθεί στα Γερμανικά ,ούτε είχε εξαγγείλει ουσιαστικά τον εθνικό ακρωτηριασμό της Γερμανίας..Μπορεί να μην συμφωνούμε στα υπόλοιπα,ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο οτι δεν λαμβάνεις υπόψην την ικανότητα του ΓΑΠ να αυτοακυρώνεται με περισσή άνεση όταν δεν ομιλεί την μητρική του γλώσσα,αλλά την Ελληνική .Ούτε ότι η αποκάλυψη του προγραμματος του στο ευρή κοινό θα μπορούσε να προκαλέσει ρίγος(όχι συγκίνησης).Όπως πολύ σωστά λέγεται η πολιτική δεν είναι 100αρι αλλά μαραθώνιος,έχουμε ακόμα 3 εβδομάδες

Εγώ θα συμφωνήσω ότι ο Καραμανλής ως ηγέτης έδωσε εξετάσεις και σε ορισμένες απο αυτές απέτυχε. Η εναλακτική ποιά είναι ακριβώς?

Αυτή είναι η ουσία,ας μην βαυκαλιζόμαστε

Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου

ΥΓ για να μην παρεξηγηθώ ,πρίν αναφέρθηκα σε άλλον Νίκο ο οποιος θεώρησε σωστό αντί για επιχειρήματα να παραθέσει υβρεις.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:34:00 μ.μ. EEST  

"πότε ακριβώς έγινε αυτό? και εν πάση περιπτώσι αν αναφέρεσε στην γνωστή ρήση Καραμανλή περι ΚΑρατζαφέρη και άκρων (με την οποία να ξεκαθαρήσω ότι δεν συμφωνώ) να σε ρωτήσω κάτι με κάθε ειλικρίνεια?

Αυτο γινεται συστηματικα καθε τρεις και 5 οχι μονο απο τον κο Καραμανλη αλλα και απο βουλευτες σε πανελ της τηλεορασης ή εφημεριδες. Ακρο στη δεξια ειναι ο ακροδεξιος προφανως. Και προφανως, τα ακρα τα ψηφιζουν οι ακραιοι.

"Μήπως προέβει σε αυτή την δήλωση ο ΚΚ για τον ίδιο λόγο που ο Καρατζαφέρης απέσυρε άρον άρον την υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου? γιατι απεσύρθει άραγε?"

O κυριος Καραμανλης και οι βουλευτες του δεν εχουν αποκαλεσει ακρο το ΛΑΟΣ μια ή 2 φορες. Οταν επισης βαφτιζεις συλληβδην ενα κομμα με τους χαρακτηρισμους σου, αναφερεσαι σε ολους και οχι σε μια μοναδα. Αυτη η λογικη ειναι εκεινη του φασισμου. Για την υποψηφιοτητα Ζαφειροπουλου διαβαστε το μπλογκ του κου Γεωργιαδη. Και που δεν ηταν ο κος Ζαφειροπουλος στο ΛΑΟΣ, ειχε αλλαξει κατι? Επειτα, την πολιτικη ενος κομματος τη δινει το προγραμμα οχι απλα η ιστορια καποιου μελους. Οσο ο κος Καρατζαφερης ηταν στη ΝΔ και οι ψηφοφοροι του , στην πλειοψηφια τους ψηφιζαν ΝΔ, τοτε ο κος Καραμανλης δεν ενοχλουνταν απο κανεναν προφανως, ετσι? Γιατι αν ψαξετε στο youtube, θα δειτε πως οι δηλωσεις Καρατζαφερη που περισσοτερο θα μπορουσε κανεις να παρεξηγησει, ειναι τον καιρο προ της ιδρυσεως του ΛΑΟΣ, οταν ο κος Καρατζαφερης στην ουσια ψαρευε απο το TELECITY για λογαριασμο της ΝΔ. Αλλα τοτε δεν ηταν ακραιος, γιατι οι ψηφοι πηγαιναν στη ΝΔ και αρα ηταν και αυτος καλος και οι ψηφοφοροι που πηγαιναν καλοι. Μηπως προκειται λοιπον για υποκρισια το να σοκαρεται ο κος Καραμανλης?


"καταρχήν οι εκλογές γίνονται στις 4 του μήνα.Ας μην προδικάζουμε εμείς τι θα πεί το εκλογικό σώμα..απλά να υπενθυμίσω ότι ο ανίκανος ΚΚ κέρδισε τις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις."

Μα αγαπητε μου, κι εσεις οι ιδιοι κανετε το καλεσμα στη ΝΔ, με βαση τα δημοσκοπικα δεδομενα. Τα ιδια χρησιμοποιω και εγω. Ωραια, αφου κερδισε τις 2 τελευταιες φορες παει να πει πως ειναι ικανοτατος και αδικα αγχωνεστε , θα κερδισει παλι, γιατι ο λαος δε αφησει να χαθει τετοια ικανοτητα.


Τελος 1ου μερους

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

eεγώ θα επιμείνω. μας λές επι λέξη ότι :

"Αντι να ζητατε στην ουσια απο ψηφοφορους που εχουν υβρισθει ως ακραιοι και φασιστες απο τον κο Καραμανλη"

μπορείς παρακαλώ να μου παραθέσεις ένα απόσπασμα στο οποίο όπως λές υβρίζει τους ψηφοφόρους? Γιατι αν όχι προφανώς πρόκειται για δικιά σου ερμηνεία .Και η ψήφος στο ΛΑΟΣ προφανώς και δεν σε κατατάσει στην ακροδεξιά ,εσύ απο μόνος σου δήλωσες οτι ανήκες στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ,όπως και εγώ άλλωστε

Για την υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου επιλέγεις να μην απαντήσεις.Και κατα την γνώμη μου καλά κάνεις γιατί είναι ένα γεγονός το οποίο λέει πολά απο μόνο του.Μπροστά στον κίνδυνο να "χαρακτηριστεί" και να έρθει σε δύσκολη θέση στα προεκλογικά πάνελ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιλέγει να μην κατεβάσει με ένα στέλεχος που κάποιου έχουν χαρακτηρίσει ακραίο (ακριβως ότι κάνει και ο Καραμανλής δλδ).

Κατα την γνώμη μου αυτό είναι υποκριτικό και μιλάω για την επίσημη γραμμή σχετικά με το θέμα.

Μα αγαπητε μου, κι εσεις οι ιδιοι κανετε το καλεσμα στη ΝΔ, με βαση τα δημοσκοπικα δεδομενα.

εδώ κάνεις ένα λάθος,εμείς απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους πατριωτικά σκεπτόμενους Έλληνες ανεξαρτήτως κόμματος .Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους που θεωρούν ότι έχουν τον πατριωτισμό στο τσεπάκιτους και δεν αναφέρομαι προφανώς -παλι- σε εσένα φίλε Νίκο.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:17:00 μ.μ. EEST  

"Είναι λογικό για την απόφαση αυτή του Καραμανλή (σωστή η λάθος δεν ειναι η θεση εδω να την κρίνουμε) να θέλουμε να καταδικάσουμε την Ελλάδα σε μια τετραετία ΓΑΠ με όλα τα επακόλουθα?"

Θελετε να σας απαντησω εν ονοματι ολων των Ελληνων? Δε μπορω. Ρωτηστε το 15% των δημοσιων υπαλληλων πρωην ψηφοφορων ΝΔ που μετα τη ΔΕΘ συμφωνα με τις δημοσκοπησεις, ετρεξαν στο ΠΑΣΟΚ για να παρει το 1% αυξηση μισθου. Λογικο δεν ειναι ουτε και το να μην μπορει να δει καποιος την κατασταση ως εχει και να προσπαθει μεχρι τελους να κρατηθει απο τα μαλλια του. Κανεις δεν κυβερνα εσαει. Καποτε πεφτει μια κυβερνηση. Οσο και να προσπαθεις να τη σωσεις, δε γινεται οταν εχει φθαρει σε ικανο βαθμο.

Λογικο δεν ειναι ουτε να επιβραβευεις το ενα διεφθαρμενο κομμα για να μη βγει το αλλο. Η λογικη λεει πως 2 κομματα εχουν φερει την Ελλαδα στα χαλια που ειναι σημερα και για να αλλαξει κατι πρεπει να σταματησεις να τα ψηφιζεις. Καποτε και η ελπιδα πεθαινει. Καταλαβαινω την προσπαθεια σας, αλλα προσωπικα εχω ζησει πολλες εκλογικες αναμετρησεις, τοσες ωστε να ξερω πια ποτε δεν αξιζει πια να ψηφιζεις. Τη μεγαλη ευθυνη ας την αναλογιστουν οσοι ψηφισουν ΠΑΣΟΚ. Εγω δεν ξαναψηφιζω τα 2 μεγαλα κομματα, ειμαι κατα της αυτοδυναμιας τους τωρα πια. Αυτοδυναμια = παντοδυναμια = αυθαιρεσια = διαφθορα = ατιμωρησια. Ειναι λογικο επι 30 χρονια να κοροιδευομαστε συνεχως οτι θα σωθουμε αν προσπαθησουμε να μη βγει ο "αλλος"? Δοκιμαστηκαν ολοι και τα αποτελεσματα ειναι μια υπερχρεωμενοι χωρα, σε καταπτωση αξιων , βουτηγμενη στη διαφθορα. Και αυτο εξαιτιας και πρασινης και γαλαζιας νοοτροπιας και διαφθορας. Το οτι θα πανε να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ για το 1% αυξηση ειναι το αποτελεσμα και της ηθικης που απετυχε να περασει και η ΝΔ στον Ελληνα, αγαπητε εν κρυπτω, φιλε. Οταν το νομιμο εγινε και ηθικο, οταν ο λαος καταψηφιζει τη βουλευτη και συ την επαναφερεις, τι περιμενεις μετα? Η Ελλαδα δυστυχως συνερχεται περιοδικα υστερα απο τραγωδιες και εθνικες ηττες. Ισως αυτο χρειαζεται και παλι. Λυπαμαι, αλλα εγω δε μπορω να ενδωσω στη διαιωνιση της καταστασης που οδηγησε τη χωρα στην σημερινη κατασταση. Αυριο μεθαυριο θα ερθει η σειρα του κου Λοβερδου που λεει τα ιδια με το ΓΑΠ και μεθαυριο της κας Μπακογιαννη. Παλι θα μας λετε "Ελατε ψηφιστε αυτον που δεν εμπιστευεστε για να μη βγει ο αλλος"? Μεχρι ποτε? Ποσο νομιζετε οτι αντεχει ενα κομμα στην εξουσια? Το προβλημα στην Ελλαδα δεν ειναι τα προσωπα πλεον, αλλα οτι εχει εκπεσει τοσο η πολιτικη και ο λαος δεν εχει πια αξιες, που και τα κομματα ειναι απλα καθρεφτης αυτης της διαφθορας.

"Να τιμωρήσουμε το σύνολο των Ελλήνων ,βάζοντας την Τσάντ τον Ρόντο και τον Βαλλιανάτο στο Μέγαρο Μαξίμου?Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές σκοπιμότητες αγαπητέ, δεν μας το επιτρέπει η συγκυρία."

Δεν τιμωρει κανεις κανεναν φιλε μου. Δε θα βγει με τα τανκς ο ΓΑΠ. Με ψηφο θα βγει. Εγω μικροκομματικες σκοπιμοτητες βλεπω στη δικη σας θεση, καθως και κοντοφθαλμη οπτικη της πολιτικης σκηνης. Γιατι στην Ελλαδα τοσα χρονια η χωρα παει απο το κακο στο χειροτερο? Εχετε σκεφθει? Μηπως τελικα γιατι Ο,ΤΙ και να κανουν, ο κοσμος ξαναψηφιζει τα 2 μεγαλα κομματα? Εσεις θα αλλαζατε οταν εχετε τη μαθηματικη βεβαιοτητα οτι θα ξαναβγειτε κυβερνηση? Οχι, γιατι να το κανετε! Το ιδιο συμβαινει με τα 2 μεγαλα ελληνικα κομματα. Ο δημοσιος υπαλληλος που ειναι κακομαθημενος, αλλαζει ποτε νοοτροπια? Οχι, ξερει οτι εχει τη μονιμοτητα, ποιος τον πιεζει? Αγαπητε φιλε, το τρενο εφυγε. Ο ΓΑΠ θα εκλεγει, καποτε θα γινοταν...

Τελος 2ου μερους

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

εγώ το μόνο που μπορώ να απαντήσω στο παραπάνω ,επειδή έχουν ξαναειπωθεί πολλάκις αυτές τις μέρες είναι το εξής

http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.html

Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου (δεν σε αποκαλέσω σε καμία περίπτωση "τυφλό" ή μή-πατριώτη επειδή δεν συμφωνείς με την επιχειρηματολογία μου..) αλλά διαφωνώ. Όπως είπα πολλές φορές πιο πρίν ,δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση.

Στις 4/9 διακυβεύεται το μέλλον του εθνικού κράτους στην Ελλάδα και κατα την γνώμη μου αυτός ο τρόπος σκέψεις θα μας οδηγήσει στην καταστροφή για να πανυγηρήσουν κάποιοι 5 βουλευτές παραπάνω ασχέτως αν η χώρα γίνει ασήμαντο βαλκανικό κρατίδιο.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

"Εγώ θα δεχτώ ότι έστω εκεί ωφείλεται σε εξαιρετικές συγκυρίες. Στην Αγγλία όμως η οποία δεν βίωσε "τις πλυμμύρες του αιώνα" ? πώς εξηγείται εκεί η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος?"

Οσον αφορα τη Γερμανια, δεν το ισχυριζομαι απλα εγω. Διαβαστε τα αρθρα που παρεθεσα, ακομα και μια επισκεψη στη Wikipedia θα σας πεισει. Πλημμυρες + σταση στον πολεμο του Ιρακ εσωσαν το Σρεντερ που ειχε ομως δυναμικη ανοδου.

Οπως σαν ειπα, και για την Αγγλια υπαρχει εξηγηση, οταν ψαχνει κανεις. Οι εταιρειες δημοσκοπησης παραδεχθηκαν οτι την εποχη εκεινη δεν ειχαν καλα δοκιμασμενα μοντελα δημοσκοπησεων και οι Τορις εμφανιζονταν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ σε υστερηση ενω ηταν μπροστα.

Shy Tory Factor
http://en.wikipedia.org/wiki/Shy_Tory_Factor

Θα μου πειτε γιατι να μη συμβαινει το ιδιο με τις ελληνικες δημοσκοπησεις. Μαλλον γιατι απο τοτε οι δικες μας εχουν ενσωματωσει τα προβληματα που παρουσιαστηκαν το 1992 και ακομα και οι φιλοκυβερνητικες εφημεριδες, δε βγαζουν καποιο ενθαρρυντικο αποτελεσμα.


"Εν πάσι περιπτώσι ,δεν νομίζω ότι ο Στόιμπερ χρησιμοποιούσε λεξικό για να συννεονηθεί στα Γερμανικά ,ούτε είχε εξαγγείλει ουσιαστικά τον εθνικό ακρωτηριασμό της Γερμανίας..Μπορεί να μην συμφωνούμε στα υπόλοιπα,ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο οτι δεν λαμβάνεις υπόψην την ικανότητα του ΓΑΠ να αυτοακυρώνεται με περισσή άνεση όταν δεν ομιλεί την μητρική του γλώσσα,αλλά την Ελληνική .Ούτε ότι η αποκάλυψη του προγραμματος του στο ευρή κοινό θα μπορούσε να προκαλέσει ρίγος(όχι συγκίνησης).Όπως πολύ σωστά λέγεται η πολιτική δεν είναι 100αρι αλλά μαραθώνιος,έχουμε ακόμα 3 εβδομάδες"


Εγω θα συμφωνησω και γι αυτο ως πρωην ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ, δε θα ψηφισω ΠΑΣΟΚ. Αλλα δε θα ψηφισω ουτε ΝΔ, γιατι το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Ειναι ο δικομματισμος. Αυτος και η διαφθορα του, εχει φερει την αρχηγια με κληρονομικο ονομα στην Ελλαδα και τη διαφθορα στο σημειο του να ανεχονται οι παντες αυτο. Εχω βαρεθει να μου λενε να ψηφισω Καραμανλη για να μη βγει ο ΓΑΠ. Αν γινει το θαυμα και συμβει , μετα να μου λετε να ψηφισω Καραμανλη για να μη βγει ο Λοβερδος που εχει ιδεες παρεμφερεις με το ΓΑΠ, μετα να μου λενε να ψηφισω Λοβερδο για να μη βγει η κα Μπακογιαννη, κλπ και στο μεταξυ η χωρα να διολισθαινει ολο και περισσοτερο στο βουρκο και να μη φταιει ΚΑΝΕΙΣ.


"Εγώ θα συμφωνήσω ότι ο Καραμανλής ως ηγέτης έδωσε εξετάσεις και σε ορισμένες απο αυτές απέτυχε. Η εναλακτική ποιά είναι ακριβώς?"

Η εναλλακτικη, ειναι η παυση της αυτοδυναμιας στα 2 κομματα, μηπως και με τις κυβερνησεις συνεργασιας, οπου θα μπουν και κομματα στην κυβερνηση που δεν εχουν χρονιο συστημα διαπλοκης και διαφθορας στημενο, αλλαξει κατι. Εγω ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου και εχω προ καιρου σχηματισει αυτη την ιδεα για την Ελλαδα και εχω παψει να μπλεκομαι στα αιωνια ελληνικα διλληματα που εμφανιζονται 1 μηνα πριν τις εκλογες για να μαζεψουμε τα προβατα που εφυγαν απο το μαντρι μηπως και βγαλουμε κανενα βουλευτη παραπανω, γιατι 9 στις 10 δεν αλλαζει το αποτελεσμα. Ειδικα σε αυτες τις εκλογες δεν κερδιζει η ΝΔ που και ο Σρεντερ να κατεβει με τον Καραμανλη. Γιατι ο Ελληνας ακριβως , βυθισμενος στη διαφθορα, ειναι παντα ετοιμος να πιστεψει τον "αλλο" και ας τον κοροιδευει.


Τελος 3ου μερους

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:47:00 μ.μ. EEST  

Οσον αφορα τη Γερμανια, δεν το ισχυριζομαι απλα εγω. Διαβαστε τα αρθρα που παρεθεσα, ακομα και μια επισκεψη στη Wikipedia θα σας πεισει. Πλημμυρες + σταση στον πολεμο του Ιρακ εσωσαν το Σρεντερ που ειχε ομως δυναμικη ανοδου.

Φίλε Νίκο ,τα άρθρα που παρέθεσες μεταφέρουν απόψεις όχι αδιαμφισβήτητα γεγονότα..

Θα μου πειτε γιατι να μη συμβαινει το ιδιο με τις ελληνικες δημοσκοπησεις. Μαλλον γιατι απο τοτε οι δικες μας εχουν ενσωματωσει τα προβληματα που παρουσιαστηκαν το 1992 και ακομα και οι φιλοκυβερνητικες εφημεριδες, δε βγαζουν καποιο ενθαρρυντικο αποτελεσμα.

Ποιές ακριβώς είναι οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στις οποιες αναφέρεσαι? Το λίνκ για το φιάσκο γράφει:

"The report found that 2% of the 8.5% error could be explained by Conservative supporters refusing to disclose their voting intentions; it cited as evidence the fact that exit polls on election day also underestimated the Conservative lead."

οπότε δεν πρόκειται καθόλου "μόνο για λάθος μεθόδους" (πώς ακριβώς θα κάνεις ένα "ντροπαλο" πολίτη να μιλήσει??)αλλά πολύ απλά έχουμε μπερδέψει το τι είναι δημοσκόπηση. Η έρευνα δείχνει ακριβώς αυτό που φωνάζουμε εδώ και 2 μέρες

ΚΑΜΙΑ δημοσκόπηση δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των εκλογων,αν ήταν έτσι δεν θα κάναμε εκλογές θα κάναμε δημοσκοπήσεις

Αν γινει το θαυμα και συμβει , μετα να μου λετε να ψηφισω Καραμανλη για να μη βγει ο Λοβερδος που εχει ιδεες παρεμφερεις με το ΓΑΠ, μετα να μου λενε να ψηφισω Λοβερδο για να μη βγει η κα Μπακογιαννη, κλπ και στο μεταξυ η χωρα να διολισθαινει ολο και περισσοτερο στο βουρκο και να μη φταιει ΚΑΝΕΙΣ.

Νίκο και πώς θα βοηθήσει δλδ η ψήφος στον ΚΑρατζαφέρη την χώρα? ετέθησαν μερικά πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στο πώς πχ δεν θα δούμε αλλοίωση του εκλογικού σώματος την επόμεν η3ετία ή δεν θα δούμε σλαβική μειονότητα στην Μακεδονία.

Η δική μου απάντηση είναι να φροντήσω να μην έρθει ο ΓΑΠ στην εξουσία,η δική σου να έρθει αλλά να αποκτήσει και μεγαλύτερη νομιμοποίηση για το ειδεχθές έργο του δείχνωντας με το δάκτυλο τον μπαμπούλα της κακιάς "ακροδεξίας".

Λάθος εκτίμηση? Ο καιρός θα δείξει..

πάντως τα σημάδια υπάρχουν
http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_9468.html

Η εναλλακτικη, ειναι η παυση της αυτοδυναμιας στα 2 κομματα, μηπως και με τις κυβερνησεις συνεργασιας, οπου θα μπουν και κομματα στην κυβερνηση που δεν εχουν χρονιο συστημα διαπλοκης και διαφθορας στημενο, αλλαξει κατι.

εννοείς κόμματα που δεν έχουν πχ ταμίες της Ζίμενς στα ψηφοδέλτια τους?

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:47:00 μ.μ. EEST  

"Αυτή είναι η ουσία,ας μην βαυκαλιζόμαστε"

Για εμενα η ουσια ειναι το γιατι επι 30 συνεχη χρονια η Ελλαδα χειροτερευει σε ολους τους τομεις, γιατι ολοι λενε πως θα παταξουν τη διαφθορα και κανεις δεν την πατασσει, γιατι κανεις πολιτικος δεν πηγαινει ποτε σε δικη (οχι σε καταδικη, απλα σε δικη, ως διαδικασια κι ας αθωωθει μετα), γιατι στην Ελλαδα αυτη η σηψη προχωρα ακαθεκτη παρα την εναλλαγη των κυβερνησεων και γιατι η Ελλαδα ειναι παντα μια ψωροκωσταινα που παραγει ελαχιστα και βασιζεται παντα σε ευρωπαικα κονδυλια που της δινουν μια ψευτικη αναπτυξη.

Εγω την απαντηση μου πιστευω τη βρηκα στο δικομματισμο. Τα προσωπα και οι πολιτικες που κανουν εξαλλους και εσας και εμενα, ειναι απλα αποτελεσμα της διαφθορας. Οταν ενα εθνος εχει φτασει στον πατο, βεβαιως και θα βγει ο ΓΑΠ και θα πει αυτα που λεει και θα τρεξουν το 41% να τον ψηφισει! Αλλα η λυση δε βρισκεται ουτε στο να ψηφισεις τον αλλο που επισης εθρεψε τη διαφθορα.

Αντιλαμβανεσθε βεβαια, πως ο καθενας εχει τη γνωμη του ως προς το τι ειναι τελικα η γιατρεια για τον τοπο, εξ ου και ψηφιζουμε. Δεν περιμενω να συμμεριζεστε την αποψη μου.

Για εμενα το δις εξαμαρτειν, ουκ ανδρος σοφου. Ποσο μαλλον το τρις, τετρακις, πεντακις, εξακις.


Με τιμη

Νικος

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:55:00 μ.μ. EEST  

Σεβόμαστε απολύτως την γνώμη σου Νίκο.

Για εμάς τίθεται το εξής δίλημμα,αμείλικτο : στις 5 Οκτωβρίου θα είναι πρωθυπουργός, είτε ο Καραμανλής είτε ο Παπανδρέου, ο καθένας με τα γνωστά τους χαρακτηριστικά. Απο εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει ΄,τι θέλει.

Σε ευχαριστώ για τον πολύ ενδιαφέρον διάλογο.Ελπίζω να αναθεώρησες τα περι "ψάχνουν να βρούν απαντήσεις" κτλ ,όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να είμαστε πάνω απο ένα πληκτρολόγιο όλη την ημέρα :)

Φιλικά ,Εν κρυπτώ

AlexD 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:33:00 μ.μ. EEST  

Έχουμε και λέμε,η βγαίνει ο ΓΑΠ και διαλύεται το σύμπαν στα εθνικά θέματα αλλά ενισχύεται ο Καρατζαφέτης,αν και δεν είμαι σίγουρος πόσο μεγάλη διαφορά έχει για την Ελλάδα ένα ΛΑΟΣ με 5% η με 9%,η ξαναβγαίνει ο Καραμανλής που τώρα πια έχει χάσει το θάρρος και τη δύναμη που είχε στην αρχή.(όλα τα κακά στο ΥΠΕΞ και στον ΚΚ να θυμίσω πως άρχισαν όταν απομακρύνθηκε ο Μολυβιάτης και ήρθε η Ντορούλα)Εγώ θα προτίνω μια λύση χωρίς περιτές αναλύσεις.Αυτή η λύση είναι η δημιουργία ενός ΝΕΟΥ κόμματος,με πολλά νέα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ πρόσωπα,μη διεφθαρμένα για να δωθεί νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό και προς θεού όχι ΓΑΠ και τα συναφή ανθελληνικά παπαγαλάκια...

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:39:00 μ.μ. EEST  

AX KAHMENOI NEΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΣΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ,ΘΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΤΕ ,ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΝ ΚΡΥΠΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ ΑΝΤΙ ΛΑΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:04:00 π.μ. EEST  

@εν κρυπτώ
Μου αρέσει που υπερασπίζεσαι την θέση σου με επιχειρήματα! Η μόνη μας διαφορά είναι ότι θεωρώ παράλογο (οπότε αρνούμαι) να επιλέξω τον σφαγέα μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP