Άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από εθνοφύλακες στη Θράκη

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Την ώρα που οι "φίλοι και σύμμαχοι" κάνουν επίδειξη θράσους, με "αβλαβείς" διελεύσεις ως τη Σίφνο και υποδείξεις για τις εκδηλώσεις μνήμης των γενοκτονιών που διέπραξε η χώρα τους, κάποιοι Έλληνες ασκούνται για να δώσουν σκληρό μάθημα στους θρασείς, όταν έρθει η ώρα...


Η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, και περιλάμβανε δοκιμή υφιστάμενων σχεδίων επίταξης πολιτικών οχημάτων για τη χρήση τους από μονάδες εθνοφυλακής. Το σενάριο της άσκησης ήταν ρεαλιστικό και αφορούσε εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, καθώς συγκεκριμένες περιοχές της Θράκης κρίνονται κατάλληλες για τουρκική αεραπόβαση στα νώτα της ελληνικής διάταξης. Το φρόνημα των εθνοφυλάκων που προσήλθαν να εκπαιδευτούν ήταν υψηλό, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν...
















31 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 2:58:00 μ.μ. EEST  

Αγροτικά αυτοκίνητα με έστορες πολυβόλου !
Μαθαίνουμε από "Αραβική άνοιξη" βλέπω !

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Με ικανοποίηση βλέπω ότι έχουν καλυφθεί αριθμοί πινακίδων κλπ. στις φωτογραφίες.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Αγροτικά αυτοκίνητα με έστορες πολυβόλου !
Μαθαίνουμε από "Αραβική άνοιξη" βλέπω !

29 Μαΐου 2013 - 2:58:00 μ.μ. EEST

Δεν είναι τωρινό το μοντέλο!
Ήδη από το ΄81 ο Παπαστάθης στη Μυτιλήνη είχε μετασκευάσει τα αγροτικά των Εθνοφυλάκων κατ' αυτόν τον τρόπο και σε περίπτωση εισβολής γνώριζε ο καθένας τι έπρεπε να κάνει!

Γιάννης

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

ΟΙ έστορες του στρατού που στηρίζονται με σάκους άμμου και βάση έχουν πρόβλημα με κραδασμούς και σταθερότητα. Η άλλη περίπτωση που είναι τοποθετημένο το όπλο μπροστά στο προστατευτικό δεν επιτρέπει πλάγιες βολές. Στο δικό μου τάγμα (και στο δικό μου αγροτικό) έχουμε κατασκευάσει δικούς μας έστορες που λύνουν τα περισσότερα προβλήματα.
Αν θέλετε φωτο πέστε μου πού να στείλω.

Dim

Alexandros 29 Μαΐου 2013 στις 5:28:00 μ.μ. EEST  

Bravo, πραγματικά, πολύ χρήσιμα όσα φαίνονται στις φωτογραφίες! Συγχαρητήρια!

Οδυσσέας 29 Μαΐου 2013 στις 5:48:00 μ.μ. EEST  

@ Dim:
Μπορείς να στείλεις ό,τι θέλεις στο enkripto@gmail.com.
Έχε υπόψη ότι πρέπει να σβηστούν πινακίδες, πρόσωπα και γενικότερα ό,τι θα μπορούσε να ταυτοποιήσει ανθρώπους και υλικό.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

ωχχχχ. άρχισε το ΓΕΕΘΑ τις ασκήσεις εθνοφυλακής με σενάρια με τίτλους απο το πρώτο θέμα.

έστω οτι τα 200 τουρκικά ε/π περάσουν στην δυτική δυτική θράκη γιατί η ΠΑ διαλύθηκε. έστω οτι κατεβάζουν 5,000 άτομα τα μισά μπορντώ μπερέ και στρατοχωροφύλακες απο το κουρδιστάν. θα πάνε ο μπαρμπα κώστας και ο μπαρμπα νίκος με τα τογιότα να τους φάνε...

αυτά στην πραμγατικότητα είναι ΣΕΝΑΡΙΑ κατά του ντόπιου εχθρικού πλυθυσμού και όχι κατά τακτικού ελαφρού α/φ επίλεκτου πεζικού.

αν σκεφτόσαστε γιατί ονομάστηκε έτσι η άσκηση η λύση είναι απλή: ο αρχηγός επιθυμεί να φτάσει την ριάνα σε τουίτς και φόλοουερς.
αν γράψει "φώτο απο κατάληψη χωριού αμυνόμενου απο 40 μογγόλια" δεν θα πιάσει το ίδιο με "φώτο απο σούπερμαν 50χρονους με χάιλουξ διπλοκάμπινα να διαλύουν τα μπορντώ μπερελί, ενώ απο πίσω σε τρακτέρ τα ζου-23 κατεβάζουν f-16 και cobra."

μπράβο πάντως στα παιδιά - που δεν φταίνει σε τίποτα για την κατάντια του ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ - και ελπίζω στην δύσκολη στιγμή να γελάνε το ίδιο.

μηδενιστής

Οδυσσέας 29 Μαΐου 2013 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή πάλι λάθος είσαι. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από το ΓΕΣ ούτε από το ΓΕΕΘΑ.
Κατά τα άλλα,
(α) οι καταδρομείς από ελικόπτερα μπορεί να ακούγονται απειλητικοί αλλά χωρίς βαρέα όπλα θα είναι μάλλον ευκολότερος αντίπαλος από τους κατοίκους π.χ. κάποιου μειονοτικού χωριού που έχουν οργανωθεί αμυντικά από καιρό
(β) κάποιος εθνοφύλακας "μπάρμπας" ήταν που έκανε τη διαφορά στο μεθοριακό επεισόδιο Ζήση Καραγώγου.
Είπαμε, με ρέγουλα το μηδενισμό...

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

ψηλά το ηθικό αδέρφια...Εαν χρειαστεί....σε δυο ώρες δρόμο θα είμαστε κοντά σας...
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
ΕΦΕΔΡΟΣ Λ/ΓΟΣ ΠΖ (ΚΔ)

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Μακάρι να είχαμε οργάνωση αλλά Ταλιμπάν και όχι του Ελληνικού επιτελείου.
Εκείνοι έχουν μαζί τους φτηνούς αντιαρματικούς πυραύλους που είναι ότι πρέπει για να κατεβάσεις...

Ταλιμπάν G3 με σκοπευτικό και RPG αντιαρματικό
http://weaselzippers.us/wp-content/uploads/2010/08/taliban-rpg-ak-550x385.jpg

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

Χαίρετε.
Εγώ δεν είμαι πολύ σχετικός, καθότι ... ναύτης και μάλιστα μηχανικός. Αλλά λόγω ενασχόλησης (23 χρόνια είναι αυτά), έχω μάθει ότι 1+1=2, ποτέ 2,5 και ποτέ 1,7.
Ωραίες οι πατέντες, αλλά εκτιμώ ότι δεν επαρκούν. Χρειάζεται να ορίσεις τους κανόνες για να κερδίσεις... Και όλα τα αγροτικά, φορτωμένα ελαφρύ οπλισμό μαζί με βαρύ φρόνημα και εξαίρετη πονηριά, απλώς θα επιβραδύνουν, καλά οργανωμένες, εξοπλισμένες και με ... εναλλακτικές λύσεις μονάδες (πχ συνοδεία από Super Cobra).
Μήπως να δίναμε κίνητρα στους ακρίτες να ασχοληθούν με αεραθλητισμό. Μία ντουζίνα ελικοφόρα (που δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς πατέντες) με ψυχωμένους χειριστές, αυτό είναι δεδομένο, θα προβληματίσουν περισσότερο από 300 Navara. Θα αλλάζαν τους όρους εμπλοκής και πιστέψτε με, οι πιθανοί εισβολείς δεν φημίζονται για την ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλίας (όσο τους έχ ω γνωρίσει σε ασκήσεις).

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 7:43:00 μ.μ. EEST  

Σε καιρό πολέμου η εθνοφυλακή μηδενιστή είναι πού σημαντική, καταρχήν γνωρίζουν τον χώρο της δράσης και του μετωπου και επίσης πολέμουν για τις οικογενείες τους και για τα σπίτια τους.Μπορεί να σου φαίνονται αστεία τα τρακτερ αλλα με αυτα μπορεις να κανείς πολλα και χρησιμα πραγματα, που δεν χρειάζεται να στα αναφέρω, μιλαω
πάντα για την εθνοφυλακη για να μην παρεξηξηθώ.

Αριστοτέλης 29 Μαΐου 2013 στις 9:15:00 μ.μ. EEST  

Το σενάριο έχει στόχο την γρήγορη κινητοποίηση. Επειδή μετά την αεραπόβαση γίνεται η ανασυγκρότηση των μονάδων, εκείνο είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα που μπορείς να φέρεις σημαντικό πλήγμα και ας είσαι ένας απλός εθνοφύλακας και όχι κομάντο.
Η ανασυγκρότηση των μονάδων δεν γίνεται αυτόματα.

Πάντως από ότι έμαθα είχε και άλλα καλούδια η άσκηση που δεν βγήκαν σε φωτό.

EVRIPIDES 29 Μαΐου 2013 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ή ΒΟΛΗ (ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ!!!

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2013 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

Και λέω εγώ τώρα: Οι ενεργές μονάδες στους χώρους διασποράς στου διαόλου το κέρατο. Ποιος φίλε Μηδενιστή θα φυλάξει αποθήκες, καύσιμα, ύδρευση,ΔΕΗ, τρόφιμα, γέφυρες καικαικαι..,ενέδρες και γιατί όχι και οι διάφοροι εγκάθετοι, πράκτορες της μειονότητας που πιθανόν να κάνουν τη ζημιά από μέσα ή να χρησιμεύσουν σαν οδηγοί;
Όσο για μένα προσωπικά, στα 53 μου, θα σε πάω νύχτα περπατώντας όπου θες στον Έβρο, ξέρω το G3 μου τέλεια και έχω κάνει στα 15 χρόνια που είμαι Εθνοφύλακας εκπαίδευση με οτιδήποτε όπλο του πεζικού μπορείς να σκεφτείς.
Τελειώνοντας, δεν αποδέχομαι, ο γιος μου, ο γιος σου, οι γιοι μας, να είναι μπροστά και να μάχονται, και εγώ να είμαι πίσω ενώ βλέπουν καλά τα μάτια μου και βαστάνε τα χέρια μου...
Dim

Ιερολοχίτης 29 Μαΐου 2013 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Η συγκεκριμένη άσκηση,και κυρίως το σκεπτικό της...,είναι άριστη για πολλούς λόγους.Πρώτον δείχνει ότι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε επιχειρησιακά,δηλαδή πως θα πολεμήσουμε και οχι όπως επί Μπενυ για το πως θα βρούν αργότερα δουλειά οι στρατευμένοι.Δεύτερον ότι επιτέλους παύουμε να μεγαλοπιανόμαστε,για να τα παίρνουν οι άκηδες..., και αξιοποιούμε τα πάντα.Τρίτον είναι ζωτικής σημασίας να μπαίνουν στο αμυντικό πνεύμα και οι έφεδροι.Άλλωστε αυτοί αποτελούν τον κορμό της εμπολέμου δυνάμεως.

Manolis 30 Μαΐου 2013 στις 1:51:00 π.μ. EEST  

Dim, η απαντηση σου 10:12:00 μ.μ. με συγκινησε βαθια. Το Dig(enis akritas) θα σου ταιρiaζε περισσοτερο σαν nickname.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2013 στις 8:16:00 π.μ. EEST  

Αερααααααααααααααααα ! ! !

Marines575 30 Μαΐου 2013 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

Μπράβο σε όλους τους εθνοφύλακες που πήραν μέρος στην άσκηση. Έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία και ο στρατός αρχίζει να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εφεδρεία, τώρα με την κρίση αφού σεν υπάρχουν χρήματα για έναν επαγγελματικό στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις ορέξεις των γειτόνων η αμέσως επόμενη λογική κίνηση είναι η στήριξη της εφεδρείας. Όσο για τις πατέντες με τους έστορες στα αγροτικά πιστεύω ότι με την τριβή στο αντικείμενο θα δούνε τι είναι λειτουργικό και τι δεν δουλεύει και θα το διορθώσουνε. Πρέπει να στηριχτεί απο όλους αυτή η ιδέα, πρέπει εμέις οι έφεδροι να εκπαιδευόμαστε πιό συχνά και πιο επίπονα γιατί όπως λέει και η παροιμία "αν δεν έχεις νύχια να ξυθείς μην περιμένεις απο κάποιον άλλο να σε ξύσει".
@Μηδενιστή, με όλο τον σεβασμό, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα και να μην υποστηρίζουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται έστω και έτσι όπως γίνονται για την ασφάλεια της χώρας.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2013 στις 9:47:00 π.μ. EEST  

@φίλε μου Οδυσσέα

"Μηδενιστή πάλι λάθος είσαι"
Ευχαριστώ. απο τα λάθη μαθαίνεις.

"Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από το ΓΕΣ ούτε από το ΓΕΕΘΑ"
Οι ασκήσεις και οι τίτλοι είναι.

"(α) οι καταδρομείς από ελικόπτερα μπορεί να ακούγονται απειλητικοί αλλά χωρίς βαρέα όπλα θα είναι μάλλον ευκολότερος αντίπαλος από τους κατοίκους π.χ. κάποιου μειονοτικού χωριού που έχουν οργανωθεί αμυντικά από καιρό"
Οι τούρκοι όταν κάνουν αεραπόβαση στον έβρο θα έχουν πλήρη αεροπορική κυριαρχία. το καταλαβαίνουμε αυτό; καταλαβαίνουμε οτι για ένα α/φ τάγμα θέλουμε σύνταγμα απλού πεζικού με άρματα; για ένα λόχο μ/κ τάγμα; μάθαμε απο την κύπρο τίποτα ή παμε σα πρόβατα για σφαγή πάλι;

"(β) κάποιος εθνοφύλακας "μπάρμπας" ήταν που έκανε τη διαφορά στο μεθοριακό επεισόδιο Ζήση Καραγώγου."
δεν είχαμε πόλεμο. όταν το βαρύ πεζικό δεν έχει ελπίδες θα στείλουμε τον θείο; με το G3 θα βαράει τα Hk414 με τα σκοπευτικά και μάλιστα κατά 99% νύχτα;

"Είπαμε, με ρέγουλα το μηδενισμό..."
ρεαλισμό παρακαλώ.η άσκηση ήταν εξάλειψη θύλακα ντόπιων και όχι κομάντων με ε/π και α/φ απο πάνω. στο τίτλο της άσκησης εστίασα και όχι στους εθνοφύλακες.

@29 Μαΐου 2013 - 7:43:00 μ.μ. EEST
φίλε ούτε εγώ είπα τπτ για την εθνοφυλακή.

@Dim
φίλε δεν διαφωνώ. μαζί σου θα έχεις και μένα αλλά το σημαντικότερο που θα κάνουμε είναι να φυλάμε δρόμους και αιχμαλώτους. εθνοφυλακή στο μέτωπο είναι απλώς στόχοι.

-----

κύριοι η κάθε μονάδα και σχηματισμός έχει ρόλο και λόγο ύπαρξης. το γεεθα αγνοεί επιδεικτικά αυτές ακόμα και εν καιρώ πολέμου. πχ έστειλε αμφίβια μοίρα στην κύπρο και όχι το ΣΑΛ.
η ταχεία αντίδραση εφέδρων σε ένα α/φ προγεφύρωμα το 2013 θα έχει νόημα όσο το 41 στην κρήτη ή το 74 στην β. λευκωσία -> χωρίς φιλική ΕΑΥ το θέμα είναι χαμένο και πάνε αδιάβαστοι οι αμυνόμενοι.
στον πόλεμο φυσικά περνάνε που και που τολμηρές χύμα κινήσεις αλλά το 99% είναι σωστός σχεδιασμός και υποστήριξη.
η εποχή του ΑΠΠ με τις εκατόμβες νεκρών για το τίποτα έχει περάσει.

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2013 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστής
Μερικές διευκρινίσεις αλλά και ενστάσεις:
Από πού κρίνεις ότι θα υπάρχει πλήρης αεροπορική κυριαρχία του εχθρού;
Η Εθνοφυλακή επιχειρεί σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον - δεν πάμε ποτάμι, είναι ανώφελο.
Συμφωνώ ότι πρώτιστο μέλλημα μας είναι ο εσωτερικός εχθρός, αλλά η επαφή με ειδικές δυνάμεις του εχθρού και δολιοφθορείς πάσης φύσεως είναι πιθανότατη(από αέρα αλλά και θάλασσα - μην το ξεχνάμε).
Τι έχει παραπάνω το 414 από το G3; Στα νυχτερινά σκοπευτικά συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σταματήσεις ή να φανερώσεις κάποιον που έρχεται νύχτα.
Είσαι σίγουρος ότι τα ΤΕ δεν έχουν υποστήριξη αρμάτων;
Και τέλος η ταχυκινησία που προσφέρουν τα αγροτικά ή πολιτικά φορτηγά μικρά και μεγάλα είναι εκ των ουκ άνευ για μονάδες που στερούνται οχημάτων (πλην ολίγων).
Dim

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2013 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

@Dim

"Από πού κρίνεις ότι θα υπάρχει πλήρης αεροπορική κυριαρχία του εχθρού;"

Απο το αεροπρογεφύρωμα. Για να κάνει κάποιος αεραπόβαση χρειάζεται τοπική αεροπορική κυριαρχία.

"αλλά η επαφή με ειδικές δυνάμεις του εχθρού και δολιοφθορείς πάσης φύσεως είναι πιθανότατη"

φυσικά. αλλά αυτό δεν είναι σενάριο. είναι τύχη ή μάλλον ατυχία. εκεί τρέχεις να φωνάξεις βοήθεια.

"Τι έχει παραπάνω το 414 από το G3"

το ένα θα είναι στα χέρια 40ρη έφεδρου και το άλλο στα χέρια επαγγελματία βετεράνου 25ρη. το πρώτο βαράει μέσα απο βελόνες και το δεύτερο έχει aim point πάνω. ειδικά στην νύχτα ο πρώτος θα είναι σαν να κρατάει μαχαίρι.

"αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σταματήσεις ή να φανερώσεις κάποιον που έρχεται νύχτα."

ο ΔΕΑ που θα κάνει κουμάτο θα τους ξέρει; πες οτι θα έχεις δκτη πχ εμένα. δεν έχω ιδέα πως θα δω τούρκο κοκκινομπερέ την νύχτα και έχω εκπαιδευτεί ειδικά για διάλυση αεροπρογεφυρωμάτων και ζωνών απόβασης.

"Είσαι σίγουρος ότι τα ΤΕ δεν έχουν υποστήριξη αρμάτων;"

είσαι σίγουρος οτι απο τα λειτουργικά άρματα, θα δούμε κάποιο δυτικά του νομού έβρου;

"Και τέλος η ταχυκινησία που προσφέρουν τα αγροτικά ή πολιτικά φορτηγά μικρά και μεγάλα είναι εκ των ουκ άνευ για μονάδες που στερούνται οχημάτων"

Φυσικότατα. Αυτό δεν σημαίνει οτι οι μονάδες αυτές έχουν την εκπαίδευση, την ικανότητα, τα υλικά και τα μέσα υποστήριξης για να τα βάλουν με επαγγελματικές ελίτ μονάδες.
Στο παρελθόν εφεδρικές μονάδες έχουν διαλύσει ελίτ και κομάντα αλλά οι πρώτες είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ υποστήριξη σε ΠΒ και αεροπορία ή οι δεύτεροι ήταν ελίτ στα χαρτιά. δες αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_War.

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2013 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστής
Μ'αρέσει που κοντράρεις. Πολλά από αυτά που λες, τα θέτω στους διοικητές μας, γιατί δε θέλω να πάω σαν πρόβατο επί σφαγή.
1. Άλλο πλήρης αεροπορική υπεροχή και άλλο τοπική και χρονικά περιορισμένη - κατεβάζουν κόσμο, φεύγουν τα Ε/Π. Και μετά τι; Αν δεν πετύχουν το στόχο τους μέσα σε ένα δυό 24ωρα είναι χαμένοι... τους πλακώνουν τα Λέο κι από πίσω όλο το πεζικό. (Για τους Μπορντώ μιλάω)
2. Εγώ αναφερόμουν και σε μικρότερες ομάδες δολιοφθορέων, που μπορεί να υπάρχουν ήδη οργανωμένες στο μειονοτικό χώρο ή να έρθουν απ'έξω.
3. Η Εθνοφυλακή είναι ενταγμένη στα σχέδια άμυνας των ενεργών μονάδων, δεν θα δράσει μόνη της, ούτε θα κάνει του κεφαλιού της.
4. Τη νύχτα δε φαίνονται ακίδες, αλλά οι αποστάσεις είναι κοντινές και υπάρχουν και φωτιστικά που κάνουν τη νύχτα μέρα.
5.Φυσικά και θα υπάρχουν άρματα στη Ροδόπη, τι θα τα κάνουν, θα τα φέρουν όλα στο ποτάμι;
Άντε, για να σε φτιάξω, την Κυριακή βολή με πιστόλι των 0,45.
Dim

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Μαΐου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Οι ελίτ τουρκικές μονάδες που αναφέρεις πολεμούν από το 80 και πριν στο Κουρδιστάν και έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Πολεμούν σε δική τους χώρα και με όλα τα μέσα στη διάθεσή τους (πλήρη αεροπορική υπεροχή,υποστήριξη από ελικόπτερα, άρματα, πυροβολικό). Ποιο το αποτέλεσμα; Δε μπορούν να σφραγίσουν τα σύνορά τους με Ιράκ και - πρόσφατα - με Συρία, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας μέσα στο διαλυμένο (τότε) Ιράκ και γενικά μου φαίνεται ότι από εφέ καλά πάνε αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Δεν υποτιμώ τον αντίπαλο αλλά δεν έχουμε απέναντι τους SAS. Αν δεν έχουν πλήρη υποστήριξη από ντόπιο πληθυσμό δεν έχουν μέλλον. Χώρια που η τοπική αεροπορική υπεροχή θα κρατήσει κάποιες ώρες. Μετά έχουμε και μεις ιππικό (ΑΗ64 και τα Corsair ακόμη (επιμένω: τα τελευταία έχουν επιχειρήσει συχνά σε περιβάλλον χωρίς πλήρη αεροπορική κάλυψη ή και με πυκνά εχθρικά αντιαεροπορικά πυρά - και πυραύλους ακόμη - και τα πήγαν θαυμάσια, ιδίως σε αποστολές SANDY). Και κάτι άλλο. Αν υποψιαστείς που θα κατέβουν τα ελικόπτερα, ακολουθεί μακελειό. Γι αυτό θέλουμε το hempas-ccias. Ξέρω ότι η αποτελεσματικότητά του ειδικά σε χαμηλά ιπτάμενα ελικόπτερα είναι πολύ μεγάλη. Εκεί έδωσαν έμφαση οι δημιουργοί του. Αλλά βέβαια η πολιτεία περί άλλα τυρβάζει

Ανιχνευτής 31 Μαΐου 2013 στις 12:25:00 π.μ. EEST  

αφού δεν πήραμε Μ1Α1 ας εξοπλίσουμε τα navara με mg3 και τα τρακτέρ με zu-23 να σταματήσουν τους Τούρκους στην θράκη. Δεν πάμε καλά.

Όλοι έχουν το ρόλο τους δεν λέω αλλα οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με navara και g3 με (χωρίς) σκοπευτικά ημέρας όταν ο εχθρός είναι 1-10 περισσότεροι και έρχονται προετοιμασμένοι να σε φάνε.

Η αξία τέτοιων ενεργειών νομίζω έχουν (θετικό) αντίκτυπο μόνο στο ηθικό και φρόνημα των εφέδρων που δεν είναι και λίγο αλλα σε τίποτα άλλο.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2013 στις 9:51:00 π.μ. EEST  

@Dim
"Άντε, για να σε φτιάξω, την Κυριακή βολή με πιστόλι των 0,45."
και με σφεντόνα να ήταν θα ζήλευα το ίδιο...

"Μ'αρέσει που κοντράρεις."
δουλειά μου στο διαδίκτυο εδώ και 15 σχεδόν χρόνια :)

φίλε και μια συμβουλή: όσο μπορείς σκίζε τον αξκο σου. αν δεν μάθει απο τα λάθη του, αν δεν έχει απαντήσεις ξεφτίλιζέ τον συνέχεια. μάθε τη δουλειά του: δεν θα ζήσει για πάντα.
αν είναι καλός θα έχει φροντίσει για τα πάνω μόνος του.


@ΦΚΜΚ
"Αν δεν έχουν πλήρη υποστήριξη από ντόπιο πληθυσμό δεν έχουν μέλλον"

φίλε μου εκεί εστιάζουν όπως και στην κύπρο. καμία α/φ δύναμη που δεν πέφτει σε εχθρική περιοχή.

οι δυνάμεις τους θα έρθουν σε 2 πακέτα: ένα εμφανές και με πλήρη υποστήριξη για "απελευθέρωση" της "μειονότητας" και ένα μη εμφανές με σκοπό την καταστροφή της ΔΜ και C4I μας.
οι εθνοφύλακες μπορούν να βοηθήσουν ένοπλα αλλά περισσότερο μπορούν να προειδοποιήσουν και όπως ξέρεις η πληροφορία κερδίζει τον πόλεμο. δεν θα πάνε αδιάβαστοι έτσι και οι γνώσεις τους για το έδαφος είναι πολύτιμες.
τώρα αν πετύχουν καμιά δρια να τρέχει σε κανα λαγγάδι και έχουν το Zu-23 έτοιμο... ;)


@31 Μαΐου 2013 - 12:25:00 π.μ. EEST

φίλε δεν σταματάνε τούρκους με τα τζίπ - ποιός το λέει αυτό;
υπάρχει ολόκληρο ΤΘ Σώμα στρατού - ένα απο τα ισχυρότερα στην ευρώπη. δουλειά τους είναι τα φυλάνε μετόπισθεν. εκεί το τζιπ με το MG3 πάνω είναι ότι πρέπει.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2013 στις 10:22:00 π.μ. EEST  

πόλεμος, ποιός θα νικήσει, σύγχρονος οπλισμός και πάει λέγοντας!
και δεν βλέπετε ότι ήδη έχουμε ΧΑΣΕΙ τον πόλεμο!!
και μη μου πείτε πάλι ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ!!!
ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ καθημερινά!!! πρόσφατα διάβασα σε εφημερίδα της Θεσ/κης, πως οι τούρκοι στις μαρίνες που έχουν αγοράσει, θέλουν να κυματίζει η ΣΗΜΑΙΑ τους!! με την αιτιολογία, δικός μας χώρος είναι, τον κάνουμε ό,τι θέλουμε!!!
ποιά α/φ, ε/π, άρματα και κανόνια;;
Η Πόλις εάλω!! με τον οικονομικό πόλεμο!! και μεις τρέχουμε σαν "ζήτουλες" να ξεπουλήσουμε κάθε ιερό και όσιο!!
μήπως μάθατε ότι ξεπουλιέται και το σκοπευτήριο της Καισαριανής;;!!
μάλιστα κύριε! και αν το αγοράσουν γερμαναράδες (σώπα είναι δυνατόν;;!!!)να δούμε αν θα μπορούμε να καταθέτουμε στεφάνια και να κάνουμε εκδηλώσεις στη μνήμη των 200 αθώων εκτελεσθέντων!
κατά τ΄άλλα, ας συνεχίσουμε με τις ασκησεις είτε ΤΑΜΣ,είτε ΤΑΣΣ, τουλάχιστον να διατηρούμε το υψηλόν φρόνιμα και απ΄την άλλη μεριά καλά είναι τα λεφτουδάκια των αγοραστών, για να μην εξαθλιώσουμε περισσότερο τον ελληνικό λαό!
και μια ερώτησις: ο αξκος στον έβρο με τα τρία παιδιά που αναγκάστηκε να πουλήσει μέχρι και το αυτοκινητό του (είναι βλέπετε υψηλόμισθος!!!) με τι κουράγιο θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα;;;; α! το ξέχασα, μόνος του το διάλεξε, οπότε έπρεπε να γνωρίζει τις συνέπειες και στην τελική που είναι και η φιλοπατρία του;;;!!

Γιάννης

Γεράκι 31 Μαΐου 2013 στις 12:13:00 μ.μ. EEST  

H εκμετάλλευση των δυνατοτήτων σε έμψυχο και υλικό δυναμικό μόνο θετικά μπορεί να έχει. Η ποσότητα έχει τη δική της ποιότητα που παράγει μια σειρά μη μετρήσιμων παραμέτρων στο ηπειρωτικό έδαφος αλλά ακόμα περισσότερο στο νησιωτικό. Η θέληση και τα μέσα υπάρχουν, αυτό αρκεί για να είναι επιθυμητή κι ωφέλιμη η αξιοποίησή τους αν ποτέ χρειαστεί.

Η σύγκριση δυνατοτήτων σε μέσα και εκπαίδευση έναντι του κινδύνου εκ πρώτης όψεως καθιστά μάταιη τη χρήση τους. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά τίθεται το θέμα ηθικά ως προς τη συμμετοχή και πρακτικά ως προς τη αύξηση της αμυντικής παρουσίας που πιθανότατα να δώσει πολύτιμο χρόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και τα λεπτά μετράνε. Η αύξηση της δυνατότητας έγκαιρης εμπλοκής δημιουργούν μια σειρά παραμέτρων που δημιουργεί προβλήματα στον επιτιθέμενο που βασίζεται στον αιφνιδιασμό και στα χρονικά περιθώρια. Συνεπώς η ύπαρξή τους και η αξιοποίησή τους προβληματίζει την πλευρά που θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει κι αυτό αρκεί.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2013 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  


Ευχαριστώ για τη δημοσίευση!

Γιάννης

Οδυσσέας 31 Μαΐου 2013 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη:
Εμείς ευχαριστούμε για τις καλές (και εμψυχωτικές) φωτογραφίες. Πάντα τέτοια.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2013 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα μου, νομίζω ότι με δουλεύεις, αλλά πίστεψέ με για τον αξκο στον έβρο, αλλά και για τους χιλιάδες άλλους ένστολους των ΕΔ που ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ για το ότι διάλεξαν να φυλάνε Θερμοπύλες! ειλικρινα έχω ΚΟΠΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ!! και απορώ με το κουράγιο και τη θέλησή τους να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ!! και δε πάνε να λένε ό,τι βλακεία θέλουν οι λοιποί!!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP