Περικοπή του υπό προμήθεια αριθμού φρεγατών FREMM από το Γαλλικό Ναυτικό;

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μαζικές απολύσεις στελεχών των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η νέα Λευκή Βίβλος που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Απριλίου. Η απόφαση της κυβέρνησης Hollande να διατηρήσει σταθερές τις αμυντικές δαπάνες, μετά την ανυποχώρητη στάση της στρατιωτικής ηγεσίας και πολλών βουλευτών για επιπλέον περικοπές δαπανών, θα σημάνει την απώλεια 34.000 θέσεων εργασίας ως το 2019.

Ισχυρό πλήγμα δέχεται ο Γαλλικός Στρατός που μειώνει την οροφή προσωπικού του από 102.000 σε 82.000 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας αλλά και το Γαλλικό Ναυτικό που εγκαταλείπει εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων τη ναυπήγηση δεύτερου αεροπλανοφόρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ωστόσο η απόφαση για οροφή 15 φρεγατών αντί 18 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Το Γαλλικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα μεταξύ άλλων δύο φρεγάτες αντιαεροπορικής άμυνας (AAW) κλάσης Horizon ναυπήγησης 2005-2006, πέντε φρεγάτες κλάσης La Fayette ναυπήγησης 1992-1999 ενώ υπήρχε προγραμματισμός για την προμήθεια έντεκα φρεγατών FREMM σε αντικατάσταση παλαιοτέρων τύπων φρεγατών και κορβετών. Από τις έντεκα φρεγάτες FREMM (εννέα γενικών καθηκόντων και δύο ΑΑW) καλύπτονται με σύμβαση μόνο οι οκτώ οπότε αναπόφευκτη θεωρείται η περικοπή της κατασκευής των τριών τελευταίων από τη στιγμή που συμπληρώνεται η οροφή των 15 φρεγατών το 2019.

Ολόκληρη η Λευκή Βίβλος των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων εδώ.

Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

ΘΑ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2013 στις 12:48:00 π.μ. EEST  

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο FREMM που θα μισθώσουμε είναι πλέον εκτός προγραμματισμού του γαλλικού ναυτικού, ενώ περισσεύει και άλλη μία. Intéressant, που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2013 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

μας βλεπω να τις αγοραζουμε τις 2 φρεγατες . ελπιζω να ειναι της διαμορφωσης που ειχε ζητησει το πολεμικο ναυτικο . εξαλλου αν τελικα παρουμε 2 φρεμμ της ελληνικης διαμορφωσης θα εχουμε το στρατηγικο πλεονεκτημα . βεβαια ας κοιταξουμε τι θα γινει με τις πυραυλακατους τα υποβρυχια τους σ300 και τα ελικοπτερα που αλλα τα εχουμε πληρωσει και δεν τα εχουμε παρει και αλλα τα εχουμε και τα αφηνουμε να σκουριασουν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP