Ευοίωνα άρχισε η επίσημη επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013


Με τιμές αρχηγού κράτους (παρότι δεν είναι) έγινε δεκτός ο Αντώνης Σαμαράς στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της Κίνας. Η επίσημη υποδοχή συνοδεύτηκε από κανονιοβολισμούς στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας Li Keqiang βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την επίσκεψή του στην Κίνα με επίσημη ομιλία στην Ακαδημία Κοινωνικών Σπουδών του Πεκίνου. Η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι η Ελλάδα έχει τις υποδομές για να γίνει η βασική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για κινεζικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς.


Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο επεξεργασμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά δε, κάλεσε ευθέως την ηγεσία και τους επιχειρηματίες της Κίνας να επενδύσουν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρόμους – στις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συγκεκριμένη και επίσημη κινεζική πρόταση για τα σιδηροδρομικά δίκτυα.

Η «χρυσή» δεκαετία

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «μακρόπνοη συνεργασία» Ελλάδας-Κίνας και για στρατηγικές επενδύσεις. Οχι τυχαία: Πέραν της συμβολής του ασιατικού γίγαντα στο ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές ότι μετά το συνέδριο του ΚΚΚ το περασμένο φθινόπωρο και την εκλογή της νέας ηγεσίας της χώρας, η κυβέρνησή της χαράζει την δεκαετή πολιτική της – με βασικό στοιχείο την «έξοδό» της στην Ευρώπη.

Το μήνυμα, δηλαδή, είναι πως τώρα δίνεται η ευκαιρία και στις δύο πλευρές να σφραγίσουν μία τέτοια «μακρόπνοη» στρατηγική συνεργασίας – «αλλιώς, χάσαμε το τρένο», όπως έλεγε νωρίτερα κυβερνητικός παράγοντας που συμμετέχει στην αποστολή.

Αυτή την ώρα γίνονται διεξοδικές συζητήσεις για το λιμάνι του Πειραιά – όπου η Cosco θέλει επέκταση των δραστηριοτήτων της στο σύνολο του χώρου – καθώς και για το λιμάνι στην Κρήτη. Είναι ενδεικτική η ειδική αναφορά που επιφύλαξε ο κ. Σαμαράς στην Cosco λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ήλθε στην Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή και επένδυσε προσφέροντας θέσεις εργασίας”.

Οι πρώτες επιχειρηματικές συμφωνίες

Σημαντική πλευρά της επίσκεψης στο Πεκίνο αποτελούν οι “b to b” (business to business) συμφωνίες που «έκλεισαν» Έλληνες επιχειρηματίες (σ.σ. οι οποίοι μετέχουν στην αποστολή) με μεγάλους κινεζικούς ομίλους. Την μερίδα του λέοντος την έχουν οι υπογραφές που «έπεσαν» από κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Κατά τις πληροφορίες, οι πιο σημαντικές είναι οι εξής:

- Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Ταμείου με την China Development Bank. Αντικείμενο, η προώθηση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η δυναμική συμμετοχή σ΄αυτό κινεζικών εταιριών. Η συμφωνία προβάλλεται ως ενδεικτική της εμπιστοσύνης που δείχνει (και) ο τραπεζικός τομέας «του ασιατικού γίγαντα» στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας.

- Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαϊας υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας με την ίδια επενδυτική τράπεζα. Αντικείμενο, η συνεργασία σε τομείς προτεραιότητας όωπς τουρισμός, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια και χρηματοδότηση επενδύσεων. Βάσει της συμφωνίας, η CDB θα προωθεί επενδυτικά σχέδια του Invest in Greece σε κινεζικές επιχειρήσεις και, μετά από αξιολόγηση, θα χρηματοδοτεί την υλοπολίησή τους.

- Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την κινεζική εταιρία Huawei. Βάσει αυτού, η εν λόγω εταιρία θα εγκαταστήσει τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για τα προϊόντα της – “ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με ελληνικά ερευνητικά κέντρα και τεχνολογικές εταιρίες”. Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται ότι η Huawei θα παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε Έλληνες φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

- Ο κ.Χατζηδάκης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας και με την κινεζική εταιρία ΖΤΕ. Αντικείμενο, η ανάδειξη του λιμανιού του Πειραιά ως διαμετακομιστικου κέντρου (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της εταιρίας στην Ευρώπη. Από πλευράς υπουργείου επισημαίνεται ότι η ΖΤΕ ανήκει στις πέντε κορυφαίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, με παρουσία σε 140 χώρες.

Συνεργάτες του κ.Σαμαρά δηλώνουν «απολύτως ικανοποιημένοι» από τις μέχρι τώρα συμφωνίες, δεδομένου ότι αυτές «κλείσθηκαν» κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης. Κι επενδύουν πολλά στα οικονομικά fora που θα γίνουν αύριο στο Πεκίνο και (κυρίως) το Σάββατο στη Σαγκάη.

Αύριο Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ. Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Πρωθυπουργός θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.


Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr και www.capital.gr (απεσταλμένη: Μαρίνα Μάνη)

26 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 6:13:00 μ.μ. EEST  

Οι Κινέζοι εκτός από ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη είναι και ένας ξεχωριστός πολιτισμός που λειτουργεί με διαφορετική λογική από τη Δύση.
Έχουν συναίσθηση της ιστορίας τους και της παράδοσής τους και εκτιμούν ιδιαίτερα άλλα έθνη με ανάλογο παρελθόν. Κάπου είχα διαβάσει ότι τα ιδεογράμματα που συναπαρτίζουν την έννοια "Ελλάς" στο κινεζικό αλφάβητο, σημαίνουν "ο άλλος μεγάλος πολιτισμός".
Αυτό που χρειάζεται όταν μιλάς με τους Κινέζους είναι συνέπεια και σοβαρότητα. Κάποτε ο Σημίτης είχε ακυρώσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα λόγω... εσωκομματικών εξελίξεων! Να μη συζητήσουμε τι έλεγε και ο ΓΑΠ για την επένδυση της Κόσκο στον Πειραιά...
Αυτά τα ρεζιλίκια να αποφύγουμε, και οι δυνατότητες είναι τεράστιες.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

Να του δώσουν την άδεια να ανοίξει πιτσαρία στο Πεκίνο γιατί μόνο αυτή τη δουλειά (κατά δήλωσή του) έχει κάνει το Σαμάρι στη ζωή του.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 7:27:00 μ.μ. EEST  

"...Η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι η Ελλάδα έχει τις υποδομές για να γίνει η βασική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για κινεζικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς..."

από υποδομές ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!! τους κινέζους περιμέναμε (cosco) για να κατασκευαστεί σιδηροδρομ. γραμμή 16 χλμ στο λιμάνι του Πειραιά!!! η δε πόλη της Θεσσαλονίκης σφίζει από ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΙΚΤΥΑ στγκοινωνίας, ΣΥΓΧΡΟΝΟ λιμάνι,αεροδρόμιο "τύφλα νάχει" το Χίθροου και ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ μετρό!!!
από λόγια ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ!!!, τα έργα που είναι;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά οι γκρινιάρηδες, τεμπέληδες έλληνες ΔΕΝ τα βλέπουν!
σειρά έχουν οι αγαπητοί μου φίλοι
μηδενιστής και φκμκ!

Γιάννης

Nikolaos 16 Μαΐου 2013 στις 7:52:00 μ.μ. EEST  

Έχω παρατηρήσει οπτικά ότι η χώρα Κίνα στα κινέζικα αποδίδεται σαν 中国 ... δλδ - αν διακρίνω καλά - κάτι σαν τα ελληνικά γράμματα Φ Ξ (Φροξυλάνθη ή φούξια χαχαχα). Δεν γνωρίζω αν αυτό που βλέπει κανείς εδώ είναι απλοποιημένη κινεζική γραφή, ή κινέζικοι χαρακτήρες που αναπτύχθηκαν από παλαιότερες φόρμες ιερογλυφικών ή όπως (ίσως λανθασμένα) λέγαμε - σαν παιδάκια του δημοτικού - ότι αυτά τα «ορνιθοσκαλίσματα» είναι κινέζικα ιδεογράμματα ή εικονογράμματα. Ελπίζω να προταθώ για το βραβείο ... Πορτοκάλος (σχετ. «Γάμος αλά Ελληνικά», Fotoula "Toula" Portokalos - «My Big Fat Greek Wedding»). Καλές επενδύσεις ή μία από τα ίδια;;;

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης
Έπεσες μέσα για τους γκρινιάρηδες και τεμπέληδες έλληνες. Οι οποίοι παρέλειψες να γράψεις πως δεν θέλουν αεροδρόμια γιατί τους ενοχλεί ο θόρυβος από τα αεροπλάνα (και τα οχήματα) που θα περνάνε από πάνω τους, που δεν θέλουν ανεμογεννήτριες γιατί τους ενοχλούν αισθητικά, που δεν θέλουν πυρηνικά εργοστάσια, που δεν θέλουν εργοστάσια της δεη με λιγνίτη, δεν θέλουν χυτυ/χυτα, δεν θέλουν να γίνει τίποτα. Μόνο να διοριστούν στο δημόσιο και να φτηνήνουν τα τζιπ 2000+ cc.
Μιας που είπες για την Θεσ/νικη ένας φίλος από την Κύπρο ήρθε εκεί στην Χαλκιδική και στην Καβάλα. (για τουρισμό) Στο πούλμαν συζητούσαν μεταξύ τους οι κύπριοι πότε δουλεύει εδώ ο κόσμος..... Από όπου πέρασαν πρωί οι καφετέριες είχαν κόσμο. Άρα κατέληξαν στο -λογικό- συμπέρασμα πως εδώ δεν δουλεύουμε και είμαστε τεμπέληδες. Το ίδιο διαπίστωσαν ομογενείς από την Νέα Υόρκη και όταν επέστρεψαν εκεί έλεγαν σε άλλους ομογενείς πως απορούσαν πως επιβιώνουν αυτοί εκεί κάτω. (δηλαδή εδώ..)
Μάλλον για τα χάλια μας δεν φταίει ο κάθε Σαμαράς. Φταίμε όλοι.
Γιάννης 1

Μία απορία μου, αν θέλεις απαντάς. Την Θεσσαλονίκη γιατί την λένε και φραπεδούπολη ??

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Μια ζωή γκρίνια ρε παιδιά...
Δε λένε όλοι ότι πρέπει η Ελλάδα να ανοιχτεί σε νέες συμμαχίες, να κοιτάξει τη νέα υπερδύναμη, την τεράστια αγορά της Κίνας κλπ. κλπ.;
Ε πάει λοιπόν ο Σαμαράς εκεί, τον υποδέχονται με τιμές, φαίνεται πως η επίσκεψη είναι καλά προετοιμασμένη και κλείνονται δουλειές, αλλά εμείς αν δε γκρινιάξουμε δε μπορούμε. Έτσι δεν είναι Γιάννη; Έλεος με τη μιζέρια σου.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 9:28:00 μ.μ. EEST  

Πηγε να φερει πολλα κιλα ρυζι γιατι θα χρειαστουν με τις πολιτικες που ακολουθει

αντι ο Σαμαρας να παει να προβλαει ελαιολαδο,τοματες,φετα και οτι παραγει η Ελλαδα σε μια χωρα 1+δις (που υπαρχουν πολλοι εκαττμουριουχοι να αγορασουν)τους ειπε να ρθουν για επενδυσεις

θα τρελαθουμε..


Εφαγε και πορτα απο Ομπαμα..ναι αυτον που του παιρνει ο Ερνογαν τον αερα

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

@Nick 16/5, Ανώνυμος 16/5 6:38 μ.μ.
αγαπητοί φίλοι να είστε καλά! γελάσαμε έστω και για λίγο! περίμενα τον αγαπητό μου μηδενιστή, αλλά τελικά υπάρχουν και άλλοι πολλοί φίλοι με καλό χιούμορ!

φίλε συνονόματε, έχω έρθει από Αθήνα εδώ και 8 χρόνια (9/2005) και νομίζω ότι κάποιος γηγενής Σαλονικιός και όχι "γιαλατζί" θα μπορούσε να δώσει την πρέπουσα απάντηση!
όσον αφορά τις γεμάτες καφετέριες
να τα πουν αλλού! με την εφημερίδα στο χέρι ή πηγαίνοντας από μαγαζί σε μαγαζί ή από επιχείρηση σε επιχ/ση, για βδομάδες γυρίζω πρωί-βράδυ για 2η απασχόληση, Ο.ΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν είναι, σερβιτόρος, λαντζιέρης, προσωπικό καθαριότητας,παρκαδόρος, Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ! κι όμως ΔΕΝ υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ! τουλάχιστον στη Θεσ/κη οι περισσότεροι "αραχτοί" είναι φοιτητόκοσμος! αλλιώς θα δεις νέα παιδιά σκουπιδιάρηδες ή να μοιράζουν φυλλάδια ή να καθαρίζουν τζάμια αυτ/των!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 10:06:00 μ.μ. EEST  

Nick το ιδεογραμμα 中 ειναι το Zhong(4) και σημαινει κεντρο.Το 国 ειναι το Γκουο(3),και σημαινει κοσμος.
Κινα την λεμε εμεις οι αλλοι.Αυτοι την λενε Κεντρο του Κοσμου.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 1:08:00 π.μ. EEST  

καλο ειναι ο πρωθυπουργος να πεισει ελληνες που υπαρχουν να επενδυσουν στη χωρα μας και μετα να παμε Κινα.Παντως παλι αποντες οι Ελληνες σοβαροι και δυνατοι.Μηπως ηρθε η ωρα να αναλαβουν αυτοι την Κυβερνηση και να αφησουν τον σαμαρα να παει να πουλαει λαδι στην κινα?

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 1:20:00 π.μ. EEST  

Θεωρώ οτι μια χώρα σα τη δική μας υπο τις παρούσες συγκυρίες,αλλα και γενικότερα,δε μπορεί να καλυφθεί μόνο απο εξαγώγιμο προ'ι'όν στις διμερείς τις σχέσεις με συγκεκριμένες άλλες.Πιστεύω οτι ένας απο τους παράγοντες που μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλάρι ασφαλείας σε περίπτωση της οποιαδήποτε κρίσης,είναι τα επενδεδυμένα κεφάλαια μιας χώρας στο εσωτερικό μιας άλλης.Μπορεί να λειτουργήσει είτε με τη μορφή περαιτέρω χρηματοδότησης ώστε η επένδυση να καταστεί βιώσιμη(άρα και να μην οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας),είτε με τηυ μορφή γεωπολιτικής στήριξης,μέχρι και στρατιωτικής βοήθειας εάν τα θιγόμενα συμφέροντα είναι μεγάλα και υφίσταται κρίση που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ένοπλη σύγκρουση με μια τρίτη χώρα.Υπο αυτή την έννοια ο κάθε Σαμαράς έχει υποχρέωση να κινείται προς αυτές τις κατευθύνσεις.

@Γιάννη και @Γιάννη 1

Ας μου επιτρέψει ο διαχειριστής να πλατειάσω ως γηγενής Θεσσαλονικιός.Πρώτον λέγεται φραπεδούπολη,διότι στη Θεσ/νίκη λανσάρησαν κάποιοι για πρώτη φορά ένα είδος καφέ τον οποίο ονόμασαν ''φραπε''.Είναι κατα δεύτερον κοινά αποδεκτό οτι η πόλη στηρίζεται οικονομικά κατά ένα μέρος στη παρουσία φοιτητών,οπότε και λογικό είναι τα μπαράκια,οι καφετέριες της Λεωφόρου Νίκης ,της Νέας Κρήνης κτλ,να έχουν κίνηση.Ωστόσο,επειδή όντως αληθεύει οτι ο περιστασιακός επισκέπτης που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εικόνα θα απορήσει(''ρε όλοι αραχτοί είναι εδώ'') θα πω οτι λόγω της συμπυκνωμένης μορφής που έχει η πόλη,πάρα πολύς κόσμος ο οποίος δουλεύει π.χ. σπαστό ωράριο στο κέντρο και όχι μόνο, ξεκλέβει και καμιά-δυο ώρες απο το μεσημεριανό του διάλειμμα για έναν καφέ.Και εγώ το κάνω όποτε και εάν μπορώ,λίγο σπάνια να πω την αλήθεια,ως ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι και δουλεύοντας σπαστό.
Γιάννη συμφωνώ απόλυτα,το πρόβλημα της υποαπασχόλησης και της ανεργίας στη πόλη ωστόσο,παραμένει μεγάλο.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 10:47:00 π.μ. EEST  

Εγώ φίλοι μου ντράπηκα χτες.

Ναι μας χρειάζεται κάτι αλλά είναι βασανιστήρια και μαζική γενοκτονία.

Αλλιώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω την μόνη προσπάθεια απο την εποχή του χοντρού και παράκληση για έργα στην χώρα μας και την ΈΝΤΟΝΗ καταδίκη απο κόμματα, ΜΜΕ και κόσμο.

Αντί να πάνε όλα τα κόμματα μαζί και να γλύψουν 1,2 δις κώλους μπας και ανοίξει καμιά δουλειά τα έβαλαν με τον σαμαρά ενώ ο χρήστης γιοτ έκανε και παράπονα γιατί μόνο αυτός έφερε την κόσκο στην ελλάδα λες και είναι ο βασιλιάς ήλιος....

απαράδεκτα πράγματα αλλά τί να περιμένει κανείς απο το χειρότερο μπουρδέλο στον πλανήτη.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

Μερικοί θα βρίσκουν πάντα λόγους να γκρινιαζουν... Αν πήγαινε ο Σαμαράς στον Ομπαμα θα τον έλεγαν αμερικανακι, παιδί του Χάρβαρντ, πιόνι της Μπιλντεμπεργκ κλπ. Τώρα που πήγε στην ανερχόμενη υπερδύναμη και τον δέχτηκαν με τιμές, λένε ότι έφαγε πόρτα από τον Ομπαμα...
Μιζεριαστειτε μόνοι σας κύριοι, δεν ταιριάζει στην Ελλάδα η μιζερια σας. Υπάρχει και κόσμος που κοιτάει μπροστά.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

έλεος με τη μιζέρια μου;!
να δούμε ΕΡΓΑ κύριοι! ΕΡΓΑ με ανάπτυξη όπως λέει! και προπάντων ΧΩΡΙΣ μισθούς Κίνας!! γιατί σίγουρα "παίζει" και αυτό, από τη στιγμή που ο άλλος θα ρίξει τα λεφτουδάκια του!!
το πιο ΣΩΣΤΟ το έγραψε ο φίλος, που ζητάει ΕΛΛΗΝΕΣ επενδυτές, που ΜΠΟΡΟΥΝ, αρκεί να μην τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους (π.χ. εργασιακό μεσαίωνα),
γιατί ποιός θα τόλεγε εργασιακές κατακτήσεις και όχι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ να ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ εν μιά νυκτί στο όνομα της ανάπτυξης!!
αγαπητέ μηδενιστή με συγχωρείς, αλλά δεν έχουμε ανάγκη τους κινέζικους κ.., για να πάμε μπροστά! αν θέλει ο "πρωθυπουργός" έχει τους τρόπους για να ξεκινήσει το τραίνο!! και ΟΧΙ με ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ κάθε γωνιά της χώρας!!
λυπάμαι, έτσι έχει η κατάσταση κι ας με λέτε μίζερο! εκτος από μένα πόσοι άλλοι φίλοι δεν έχουν σχολιάσει με γκρίνια τo τρέχον ταξιδι του σαμαρά;!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Μαΐου 2013 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

Να σας ζήσει ο κινέζος παραμυθάς και να τον χαίρεστε. Τρεις επιστρατεύσεις σε λιγότερο από χρόνο. Κοιτάμε μπροστά γλύφοντας κινέζικους κώλους. Να δεις πώς λέγεται αυτό το πολίτευμα....α, ναι, κινέζικη δημοκρατία. Παραπάνω δεν μπορώ να πω καθότι επιστρατευμένος (και ως στρατιωτικός δεν μπορώ να σχολιάζω και μπλα μπλα μπλα).
Δ/νέας ΦΚΜΚ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

Ένας που μίλησε για πιτσαρία και ένας άλλος που μίλησε για φέτα και ελαιόλαδο. Εδώ μιλάμε για τεράστιες επενδύσεις σε logistics για εισαγωγή των προϊόντων τους από Πειραιά (π.χ. η συμφωνία της Huawei θυμίζει αυτήν της ΗΡ) κι αυτοί έμειναν στα εδώδιμα.
Κατά τα άλλα Γιάννη, όταν βρεις τους Έλληνες επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δίνουν καλούς μισθούς, να μας τους δείξεις. Ως τότε όποιος γκρινιάζει για τις συμφωνίες με τους Κινέζους απλά δε βλέπει πέρα από τη μύτη του.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

10,000 επιστρατεύσεις και βάλε αν χρειαστεί.
και αν φίλε ΦΚΜΚ δεν σ αρέσει ας έκανες προ 10ετίας παράπονα όταν συνάδελφοί σου έκαναν 15ωρα το ΜΗΝΑ με 1200 μισθό, 2η αφορολόγητη δουλειά, μάστερ εκτυπωμένο στο πισί σπίτι τους, διδακτορικά εν μια νύχτα απο α.π, και πέρναγαν και 4 μήνες το χρόνο στις πρωτεύουσες της ευρώπης.

"ΟΧΙ με ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ κάθε γωνιά της χώρας"

ρε ξεπούλημα και πάλι ξεπούλημα. @@@ το σοσιαλισμό και την ώρα και την στιγμή που ήρθε στην χώρα μας.

μηδενιστής

υγ ο άτλας κουβάλαγε τον κόσμο άνετα. αν κουβάλαγε το ελλ δημόσιο θα είχε γονατίσει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Μαΐου 2013 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

Δίκιο έχεις μηδενιστή. Αποτύχαμε τελείως και μας αξίζει αυτό που γίνεται. Αφήσαμε να δημιουργηθεί μια γενιά κρετίνων και πολιτικά αγράμματων Τζήμερων που τώρα μας τα χώνει - για να μην πάμε στους οπαδούς και κρυπτοπαδούς της ΧΑ. Διότι μόνο σε αυτόν τον μακάριο τόπο οι πολίτες ληστεύονται καθημερινά από καπιταλιστές και τους φταίει ο σοσιαλισμός. Ίσως γιατί την ιστορία ανέλαβαν να την διδάξουν από τη μια ο Άδωνις και από την άλλη η Ρεπούση.

Τώρα για το που πήρε ο καθένας τα μεταπτυχιακά του, να σου πω ότι σε ένα μικρό σχολείο που υπηρετώ, υπάρχουν τρία μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό, όλα από βαρβάτες σχολές του ΑΠΘ και οι μισοί έχουν τουλάχιστο σε μία ξένη γλώσσα επάρκεια. Α, μέχρι πρότινος είχαμε και έναν από τους δημιουργούς του HEMPAS-CCIAS - άχρηστος εκπαιδευτικός και τεμπέλης, κατά τον μηδενιστή.

Κατά τη γνώμη μου η γάγγραινα του τόπου είναι ο ιδιωτικός τομέας που συσσωρεύει κέρδη χωρίς να δίνει δεκάρα στο κράτος και διαφθείρει με τη διαπλοκή του το δημόσιο. Η λύση είναι μία: σοβιετικό μοντέλο και όσοι διαφωνούν ας πάνε στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή το Βερολίνο - όχι τίποτα άλλο αλλά ο τόπος είναι μικρός και δεν έχει Σιβηρία και τα ξερονήσια τα καπάρωσε η ΧΑ. Εσένα δε σε πειράζει, το ίδιο θα δουλεύεις και τα ίδια ψίχουλα θα παίρνεις. Γιατί να σε χαλάει; Δεν θα κυκλοφορούν αμαξάρες γύρω σου, δεν θα υπάρχουν μεζονέτες πολυτελείας, κανείς δε θα βγάζει πάνω από 500 ευρώ (και πολλά είπα), η θητεία θα γίνει 2 χρόνια με εκπαίδευση γ@@@τη, δεν θα υπάρχουν άλλοι που τα τρώνε στη Μύκονο και άλλοι που να τρώνε σκουπίδια αλλά όλοι θα στήνονται στην ουρά για ένα κιλό λάδι. Αν φτωχύνουμε, ας φτωχύνουμε όλοι το ίδιο. (Εγώ βέβαια ως μέλος του κόμματος θα βρίσκω εύκολα μπλουτζην και κόκα κόλα). Και θα γουστάρουν το καθεστώς και οι Κινέζοι...

Τα έκανε αυτά κυβέρνηση στην Ελλάδα; Προφανώς όχι, άρα δεν υπήρξε στον τόπο σοσιαλισμός παρά μόνο στα λόγια και στην πράξη μια καπιταλιστικότατη λεηλασία του δημόσιου (και του ιδιωτικού έπειτα, αν θυμηθούμε το χρηματιστήριο) πλούτου. Τι να φοβηθούμε πια από τον σοσιαλισμό όταν ο καπιταλισμός έφερε τους φτωχούς στο σοσιαλισμό, δηλαδή ισότητα αλλά στην εξαθλίωση και άφησε τους πλούσιους τα αγαθά του καπιταλισμού; Τι δεν καταλαβαίνεις; διάβασε και λίγο Μπογιόπουλο, όχι μόνο τον Μανδραβέλη τον Πορτοσάλτε και τα παπαγαλάκι του capital.gr.

Κάτι τέτοια έλεγα λοιπόν μηδενιστή και δε με κάναν όχι δόκιμο αλλά ούτε και λοχία. Κάναν όμως τον τσοπάνη (κυριολεκτικά) του λόχου επειδή έψηνε καλό αρνί το Πάσχα. Το ότι ήταν αναλφάβητος και κρατούσε το χάρτη ανάποδα έπαιζε μικρό ρόλο. Γι αυτό λοιπόν έμεινα Δ/νεας ΦΚΜΚ, άσχετα αν ήξερα τι είναι οι οριζόντιες ισοϋψεις καμπύλες. Βλέπεις, και στο στρατό αυτοί οι άτιμοι οι σοσιαλιστές έβαλαν το χέρι τους: όλοι ίσοι.

Οδυσσέας 17 Μαΐου 2013 στις 4:10:00 μ.μ. EEST  

Ανέβασα και την απάντηση του ΦΚΜΚ για λόγους ισότητας, όμως άλλο σχόλιο εκτός θέματος δεν θα δημοσιευτεί.
Εμένα πάντως μου κάνει πραγματική εντύπωση ότι ακόμα και σοβαροί άνθρωποι δε μπορούν να διαχωρίσουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις (ΦΚΜΚ) ή τα προσωπικά τους ζόρια (Γιάννης) από την αξιολόγηση της πραγματικότητας.
Υπάρχει κάποια σοβαρή ένσταση στην επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα; Υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η επίσκεψη απέτυχε στους στόχους της; Αν όχι, προς τι η γκρίνια; Ναι, ζητάμε επενδύσεις από τους Κινέζους, πειράζει; Δυστυχώς δε φύτρωσε ακόμα το δέντρο με τα διακοσάευρα στην Ελλάδα, τι να γίνει. Κάπως πρέπει να έρθουν χρήματα για να πάρει τα πάνω της η οικονομία.
Ή μήπως η αριστερά ενοχλείται από την επιτυχία της κινεζικής επένδυσης στον Πειραιά, που δείχνει τι προοπτικές υπάρχουν σε αυτή τη χώρα αν μπουν επενδύσεις, δουλέψουμε σκληρά, και πάψουν να ελέγχουν όλα τα πόστα οι μεγαλοσυνδικαλισταράδες;
Τέλος ως προς τα "παπαγαλάκια του capital.gr", αλλού μπορεί να διαφωνεί κανείς με τις απόψεις τους, αλλά εδώ είχαν καλό ρεπορτάζ, με συγκεκριμένες πληροφορίες. Όποιος διαφωνεί να μου υποδείξει πού είχαν λάθος.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 6:04:00 μ.μ. EEST  

Καλησπέρα.Είναι απο τις στιγμές που συμφωνώ με το μηδενιστή σχεδόν καθολικά.Καμία μα καμία χώρα δεν επιβίωσε δίχως την εισροή ξένου κεφαλαίου στο εσωτερικό της.Πάρτε το παράδειγμα της Γιουγκοσλαυίας και το πως δε κάηκε καρφί σε κανέναν όταν διαλύθηκε.Κατά τα άλλα ήταν αυτάρκης σε όλα.
Δε καταλαβαίνω προς τι ο ψόγος σε μια τέτοια κίνηση,του οποιουδήποτε Σαμαρά.Η επένδυση κεφαλαίων μιας ξένης χώρας και ιδίως υπερδύναμης λειτουργεί ως μαξιλάρι ασφάλειας σε περίπτωση κρίσεων-δε μιλάμε για καταστάσεις όπου είναι ασύμφορες απο όλες τις απόψεις-με τη χρηματοδότηση των επενδύσεων απο τον επενδυτή προκειμένου να καταστούν βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.Απο την άλλη,υπάρχει και η περίπτωση στήριξης σε μια γεωστρατηγική κρίση με μια γειτονική χώρα,όταν απειλούνται τα συμφέροντα του επενδυτή.

@ΦΚΜΚ

Άλλα μας έχουν φταίξει.Η φαμφαρολογία σε όλα τα επίπεδα για την οποία δε καταφέραμε ποτέ δημιουργήσουμε πρωτογενείς συνθήκες παραγωγής και απορρόφησης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού,ξεκινώντας απο τον αποπροσανατολισμό του ρόλου των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που δε λειτούργησαν προς αυτή τη κατεύθυνση.Αποτύχαμε και κάνει πάρτυ ο κάθε Δασκαλόπουλος,διότι ουσιαστικός και ακομμάτιστος συνδικαλισμός για να προαχθούν τα δίκαια των εργαζόμενων δεν υπήρξε ποτέ,παρά μόνον προσδοκίες για βουλευτιλίκια του καθενός.Αποτύχαμε γιατί σε όλους τους τομείς βασίλεψε ο ανεξέλεγκτος(ή κομματικά ελεγχόμενος;)κρατισμός.¨Οσο κλέφτες θεωρούμαστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες,άλλο τόσο ζημιογόνοι υπήρξαν μη παραγωγικοί τομείς και άνθρωποι του δημοσίου.Ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του.
Μια περίοδο οι πολυεθνικές στην Ελλάδα,έδιναν τους καλύτερους μισθούς,αλλά έπρεπε να δουλεύεις κι όχι να κορο'ι'δεύεις τη κοινωνία.
Και νομίζω οτι οφείλω να ξανασυστηθώ:Μέντωρ,δεξιόφρων με σοσιαλιστικές ιδέες όσον αφορά στο κράτος προνοίας και όχι νεοδημοκράτης,



Μέντωρ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2013 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

να δίνει καλούς μισθούς! ΝΑΙ κύριοι, γιατί ΟΧΙ!!! χρόνια ΟΛΟΚΛΗΡΑ μου έχουν οργώσει το τομάρι!! να τους ακούς να σου λένε, ο μισθωτός ίσα που να τη βγάζει!!, καθώς και το σλόγκαν ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!
όταν με το καλό κάνετε οικογένειες με παιδιά στις πανελλήνιες εξετάσεις και ΟΛΑ τα συναφή, ελάτε να μου πείτε!!!
φίλε μηδενιστή ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!!
δηλ. το δημόσιο είναι το πρόβλημα;;!!! όταν ο πάκης (παυλόπουλος) από το 2004 και δώθε ρήμαξε με τους συμβασιούχους και τις εταιρείες του δημοσίου (και ξερω ΚΑΛΑ τι λέω)το ΔΗΜΟΣΙΟ τώρα μας φταίνε οι καθηγητές;;!!
ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, είτε σας αρέσει, είτε ΟΧΙ!!!
και μηδενιστή μου,κινέζικους κ... δεν πρόκειται να γλύψω, για να με περνάνε για μ..., που αφήνω τους υπαλλήλους-"πολιτικούς" του τόπου μου, να κάνουν ό,τι τους γουστάρει στο όνομα της δημοκρατίας!!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Μαΐου 2013 στις 10:35:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Θα πρέπει λοιπόν να χαίρομαι που το ελληνικό κράτος πούλησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε ξένη χώρα, ετοιμάζεται να πουλήσει σιδηροδρόμους, έργα υποδομής και υδρογονάνθρακες. Γιατί γι αυτό πήγε εκεί ο πρωθυπουργός, όχι να φάει σε κινέζικο. Κατά τα άλλα: αν μια κρατική υποδομή αποδίδει κέρδη, δεν υπάρχει λόγος να πουληθεί.(Εκτός αν είναι να πουληθεί στο Μελισσανίδη, κολλητό του πρωθυπουργού: ΟΠΑΠ για 700 μύρια). Αν δεν είναι κερδοφόρα να γίνει. Γι αυτό εκλέχτηκε ο πρωθυπουργός, όχι να κάνει τον μεσίτη. Το "βγαίνω έξω και ξεπουλάω τα πάντα" το κάνω και εγώ κι εσύ. Το να αναδιαρθρώσεις υπηρεσίες και δομές για να γίνουν λειτουργικές είναι το ζόρι, όχι να τις ξεφορτωθείς κοψοχρονιά. Οι συνδικαλιστές εξάλλου στην πλειοψηφία τους είναι της κυβερνητικής ομάδας, και στον κλάδο μου το ίδιο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βάλει χέρι σε δικά της άτομα; Ή μήπως θέλει ένα άλλοθι, μια ομάδα-στόχο, κάτι σαν του Εβραίους για τους Ναζί;

Τελικά Οδυσσέα όλα είναι θέμα πολιτικό
Ο Σαμαράς βλέπει επένδυση, εγώ ξεπούλημα. Μπροστά πάει ο τόπος λέει ο πρωθυπουργός στην Κίνα, πάνω από 60% ανεργία σε κάτω των τριάντα βλέπω εγώ. Τα σπρεντς νοιάζουν τον πρωθυπουργό στην ομιλία του, την Ελλάδα των μεταναστών ζούμε και των υπό μετανάστευση. Δημοκρατία λέει ο πρωθυπουργός, μιντιοκρατία, φαυλοκρατία και τρεις επιστρατεύσεις βλέπω εγώ. Εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών λέει ο πρωθυπουργός κατάργηση του κοινωνικού κράτους βλέπω εγώ - γιατροί δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις και ιδιώτες συμβεβλημένοι με ΟΠΑΔ δεν υπάρχουν παρά λιγότεροι από 10 στο νομό μου. Πληρώνουμε πια όλες τις εξετάσεις αλλά οι κρατήσεις κρατήσεις.
'Όντως ζούμε σε άλλη χώρα. Και αν εγώ τα βλέπω έτσι λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, η εικόνα που προβάλλει η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της τι είναι; μαγική εικόνα ή αισχρή κοροϊδία; Εγώ βλέπω ξεκάθαρα το δεύτερο αλλά βέβαια έχει σχέση με τις "ιδεολογικές μου προτιμήσεις"...Θα έγραφα και άλλα αλλά είμαι εκτός θέματος και θα με επιστρατεύσετε και εδώ οπότε το κλείνω. Ας μιλήσει ο μηδενιστής που ξέρει τα πάντα. Εμείς άλλωστε γεννηθήκαμε χτες.
ΥΓ Και οι Fremm επένδυση είναι και τα BMP-3.Κάτι πρέπει να δώσουμε και μεις για να επενδύσουν Γάλλοι και Ρώσοι.
Δνέας(ΠΖ)ΦΚΜΚ

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2013 στις 8:24:00 π.μ. EEST  

Αυτό που κάνει ο Σαμαράς λέγεται οικονομική διπλωματία και στο εξωτερικό γίνεται εδώ και δεκαετίες.Παρόλο που δεν τον ψήφισα,οφείλω να του αναγνωρίσω ότι προσπαθεί να μας ξεκολλήσει απ' τον πάτο.Αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο μέλλον αλλά να μην γκρινιάζουμε όταν κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο.Επενδύσεις προσπαθεί να φέρει που μεταφράζονται σε θέσεις εργασίας,εξαγωγές και ένα υψηλό συμβολισμό για την στήριξη της Κίνας προς την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές που οι Ευρωπαίοι κι Αμερικανοί εταίροι μας αποεπενδύουν...

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2013 στις 10:21:00 π.μ. EEST  

Κύριοι ξέρω οτι σας πιάνει πικρία με την πώληση ελληνικής περιουσίας αλλά ας το δούμε απο την δική μου πλευρά:

1. επι 180 χρόνια δεν έχουμε βγάλει κέρδη απο το δημόσιο. μάλιστα μας έχει ρίξει σε απύθμενο πάτο.

2. ότι χρήμα έχει βγάλει η ελλάδα ήταν απο ιδιωτική προσπάθεια - ναυτιλία, γεωργία, τράπεζες, τουρισμός, κατασκευές - όπου και εκεί απέτυχε το δημόσιο να πάρει φόρους.

3. κοντεύω στα 40, με 2 παιδιά και 4 γονείς, στο νοίκι. η διαβίωση μου είναι δυσκολότερη κάθε χρόνο και το μέλλον των παιδιών μου δυσοίωνο. έχω να επιλέξω μεταξύ μετανάστευσης και φτώχειας.

4. έρχεται ξένη εταιρία και μου δίνει ικανοποιητικό μισθό στην ελλάδα 5 χλμ απο το σπίτι μου. (και 500 να ήταν σπίτι μου θα είμαι).

5. ανοίγω την τιβί, και ακούω ότι παπάρα μπορεί να πετάξει ο μέσος μιζαδόρος ο οποίος ναι μεν εθνοκοφρονεί (θητεία απο το σπίτι, φόρους 0, συν θα έπρεπε να ήταν φυλακή) αλλά δεν προσφέρει σε μένα προσωπικά καμία λύση.

η εποχή Φρειδερίκης μου έρχεται στο μυαλό με την εθνική υπερδεξιά ελλάς και τα καράβια κόσμο για μελβούρνη - οι άλλοι μισοί έσκαβαν στην τασκένδη.

εσείς αποφασίστε αν θα είσαστε καλύτερα με τον μηδενιστή - και τον κάθε μηδενιστή- ελλάδα ή αυστραλία και μου λέτε μετά αν το λιμάνι θα έχει κινεζική ή μογγολέζικη σημαία. βαρέθηκα πια.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2013 στις 9:20:00 π.μ. EEST  

Φτωχέ και μόνε καου μποϋ, τι έγινε τελικά με αυτό το σύστημα hempas ccias? Ακούγονται φοβερά πράγματα.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Μαΐου 2013 στις 1:41:00 π.μ. EEST  

Θα περιοριστώ στο να υπενθυμίσω ότι όποιος ιδιώτης κονόμησε στον τόπο αυτό, ουδέποτε έδωσε δεκάρα τσακιστή για την ανάπτυξη του τόπου. Η συντριπτική πλειοψηφία των εθνικών ευεργετών έβγαλαν έξω από την Ελλάδα λεφτά. Κάποιοι έβγαλαν και εδώ αλλά το πώς και γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, δεν την ανοίγω. Πάντως οι Έλληνες επιχειρηματίες ουδέποτε συγκρότησαν σοβαρή αστική τάξη και λόγω ιστορικών συνθηκών αλλά και λόγω φιλοσοφίας (επένδυση σε γκόμενες, σπίτια, τσιφλίκια, λούσα, ταξίδια και όχι στην επιχείρηση). Γι αυτό και είναι σπάνιο να βρεις σοβαρές και μεγάλες επιχειρήσεις που να επιβιώνουν πάνω από τρεις γενιές ιδιοκτητών. Η στάση αυτή εν πολλοίς εξηγεί και την πολιτική καφρίλα που επικρατεί από συστάσεως του ψευτορωμέικου.

Το ζόρι του μηδενιστή το ξέρω από πρώτο χέρι μέσα στον στενό οικογενειακό μου κύκλο και δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου κοστίζει και υλικά και ηθικά. Βλέπετε στην οικογένεια πια για κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί και ένας άνεργος ή υποαπασχολούμενος. Αλλά δεν πρέπει να πουληθεί ο τόπος. Αν δεν χτυπήσουμε τη διαφθορά, νομοτελειακά πρώτα θα ξεπουληθούμε και μετά θα αλληλοφαγωθούμε. Αυτό που τρελαίνει τον κόσμο δεν είναι μόνο η φτώχεια του. Είναι ο εμπαιγμός των κρατούντων, η αναλγησία της πολιτικής τους, το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, η αδιαφορία τους στο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαπλοκή, η απόλυτη διαφθορά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιοι δίπλα σου τρώνε με χρυσά κουτάλια ακόμη και συ δεν έχεις να αγοράσεις ένα κιλό κιμά, αργά η γρήγορα η υπόθεση θα λήξει πολύ άσχημα. Τι θα αλλάξει αν πουληθούν όλα; Τι μεροκάματα θα δώσει ο Κινέζος, ο Γερμανός, ο Έλληνας επιχειρηματίας; Θα είναι ανάλογα των ευρωπαϊκών; Προφανώς όχι, μάλλον θα είναι ανάλογα Βουλγαρίας για τους εργαζόμενους και χρυσάφι για τα στελέχη. Ε, όχι λοιπόν. Ή όλοι θα σωθούμε ή όλοι θα βουλιάξουμε. Αλλιώς θα γίνουμε Ρωσία του Γιέλτσιν.

ΥΓ. Πάπαλα το Hempass, βλέπω να το δίνουν έξω και καλά θα κάνουν. Από εδώ ουτε φωνή ούτε ακρόαση. Αυτά από εσωτερική πληροφόρηση πριν μια εβδομάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP