Πυραυλάκατος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός Ε.Χ.Υ.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση DENİZKURDU-13. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η πυραυλάκατος ATAK (P-337) τύπου Kılıç ΙΙ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου.

Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 28 Μαρτίου 2012, οι δύο νεώτερες τουρκικές πυραυλάκατοι ΑΤΑΚ (P-337) και ΒΟRA (P-338) συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην θάλασσα του Μαρμαρά κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε προετοιμασία για την άσκηση μεγάλης κλίμακας DENİZKURDU-12. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός 8 μελών των πληρωμάτων τους και ζημιές, οι οποίες φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν.

Πηγή

9 σχόλια:

Unknown 27 Μαΐου 2013 στις 10:23:00 π.μ. EEST  

Την επόμενη φορά θα σουλατσάρει στην Μακεδονία μέσω του Αξιού........
Ξεφτίλες Νεοέλληνες που ψηφίζετε τουρκοεβραίους κυβερνήτες.

Akritas 27 Μαΐου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

Όπως είπε ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ, άλλο το ηθικό και άλλο το φρόνημα.....το υπενθυμίζω μετά την κοινωνική στοχοποίηση των στρατιωτικών(εν ενεργεία και συνταξιούχων) από την πολιτική ηγεσία.

Καλά τα παχιά τα λόγια, αλλά οι πράξεις δείχνουν βραχυπρόθεσμη κατάρρευση.

Και οι Τούρκοι όχι μόνο στο Σούνιο θα κάνουν βόλτες αλλά και θα πετάνε και πάνω από την Ακρόπολη και θα έχουμε βαρύγδουπες ανακοινώσεις είτε μέσω γραφείων τύπου ή twitter ότι οι ΕΔ είναι...παρούσες!!!

Γεράκι 27 Μαΐου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

Η τουρκική πολιτική, από τη δεκαετία του ΄80 αν δεν κάνω λάθος, "υπενθυμίζει" πως υπάρχει μια τυπική εκκρεμότητα σχετικά με τη θέσπιση στενών διεθνούς ναυσιπλοΐας (Καφηρέα). Πατώντας πάνω σε αυτό κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος "αβλαβούς διέλευσης", κατάχρηση η οποία θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα στην ελληνική πλευρά να της το αρνηθεί όπως προβλέπεται. Το γεγονός πως καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, δεν το έκανε το αποδεικνύει, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα "αβλαβούς διέλευσης".

Αυτό το ζήτημα αποτελεί μία από εκείνες τις εξελίξεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας που δεν ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα και υποβαθμίζεται, αν όχι αποκρύπτεται, από την ελληνική αρθρογραφία που θέλει το ΔΔΘ να ευνοεί πλήρως τα συμφέροντά μας, ενώ παράλληλα η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος από την εκάστοτε αντιπολίτευση έχει αποτέλεσμα να καταγγέλλονται οι κυβερνήσεις ως προδοτικές, φοβικές κι ανθελληνικές κοκ.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2013 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Να ρωτήσω κάτι εγώ ο άσχετος; Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσει "μήνυμα"; Εικονική επίθεση από mirage ή εικονική προσβολή με άλλα όπλα.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2013 στις 10:50:00 μ.μ. EEST  

ελάτε ρε παιδιά , τα βλέπουν όταν εισέρχονται και τα παρακολουθούν, σχεδόν σε όλα τα νησιά έχει φυλάκιο με ραντάρ, μην το είχαν εγκλωβίσει κιόλας.
Ο τρόπος που εισέρχεται στα χωρικά ύδατα είναι στα σημεία που υπάρχει εκεί γύρω το "σκοπούν" (πλοίο σκοπιά).
Και να πώ και την βλακειά μου αν ξαναμπεί , δύσκολο είναι να του την "πέσουν" απο γύρω καμιά 30++ πολιτικά πλοιάρια,καίκια,φουσκωτά και να τον πηγαίνουν "πακέτο",τι θα κάνει θα ρίξει ή θα εμβολίσει???

P25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Γεράκι 28 Μαΐου 2013 στις 12:04:00 π.μ. EEST  

Όσο και να κάνουμε εμείς εικονικές προσβολές δεν αλλάζει την πραγματικότητα που αφορά το καθεστώς διαύλων ναυσιπλοΐας όπως του Καφηρέα. Σκοπός τους είναι να χαρακτηριστούν διάφορα Στενά στο Αιγαίο με καθεστώς τέτοιο που δεν θα περιορίζεται με τις υποχρεώσεις της αβλαβούς διέλευσης. Στα νότια, σε Κύθηρα και Κάρπαθο δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να το αρνηθούμε, το πρόβλημα προκύπτει εντός του Αιγαίου. Στα δυτικά, στο διάδρομο Κύθηρα-Κέα-Άνδρο που δεν υπάρχει διάδρομος διεθνών υδάτων όπως στον αντίστοιχο ανατολικό διάδρομο Καρπάθου-Ικαρίας. Σε πιθανή δε επέκταση ελληνικών χωρικών υδάτων κλείνει και ο ανατολικός διάδρομος.

Πιθανολογώ πως το ζήτημα αυτό μένει σε εκκρεμότητα ως διαπραγματευτικό όπλο, η δε τουρκική τακτική δημιουργεί ιστορικό. Από την άλλη είναι γεγονός πως από το δυτικό διάδρομο πηγαινοέρχονται κι όλα τα πολεμικά πλοία από Κύθηρα προς Εύξεινο και το αντίθετο, τα οποία προφανώς διέρχονται "αβλαβώς" χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή κάτι που δεν δικαιολογείται από τα τουρκικά.

Τυπικά για να κόψουμε τη πρακτική τους αυτή θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ως στενά μόνο τον ανατολικό διάδρομο, ώστε να τους απαγορεύσουμε λόγω κατάχρησης άσκησης δικαιώματος τη διέλευση από τον Καφηρέα. Το ένα πρόβλημα που προκύπτει είναι η πιθανή αντίδραση άλλων ναυτικών δυνάμεων, το άλλο πρόβλημα είναι πως έτσι "κουρεύουμε" μόνοι μας τα χωρικά ύδατα στις ακτές των νησιών μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με τον κίνδυνο παράλληλα να πιεστούμε και σε αντίστοιχο κούρεμα στα δυτικά.

Τέλος, ως προς τις εικονικές προσβολές, εδώ και δεκαετίες έχουμε καταρρίψει εικονικά χιλιάδες φορές τουρκικά αεροσκάφη, ποιο το αποτέλεσμα; Όσο υπάρχει η εκκρεμότητα της αναντιστοιχίας ΕΕΧ-ΕΧΥ τόσο θα τους καταρρίπτουμε εικονικά χωρίς να αλλάζει επί της ουσίας τίποτα, η τουρκική πολιτική κατοχυρώνεται ως "επίµονος αντιρρησίας".

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2013 στις 3:40:00 π.μ. EEST  

Καφέ κεράσαμε η πάλι σαν γαϊδούρια φερθήκαμε?

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2013 στις 2:20:00 μ.μ. EEST  

Θα συμφωνήσω με τον P-25 Κωστάκος πιο πάνω αν και νομίζω ότι μία μεγάλη παλιά ψαρότρατα μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά. Ατυχήματα συμβαίνουν συνεχώς, ειδικά τα βράδυα. Α΄ρε Κωστάκο.....

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2013 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

Η λυση ειναι απλη. Ενα καναντερ με 5 τονους σκ@τα! Θα γινουν διεθνως ρεζιλι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP