Πτώση τουρκικού F-16 κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ένα τουρκικό F-16 και ο χειριστής του αγνοούνται στην περιοχή της Osmaniye κοντά στα συριακά σύνορα, καθώς η επαφή μαζί τους χάθηκε γύρω στις 2.15 μμ σήμερα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολία", ο κυβερνήτης της Osmaniye, Celalettin Cerrah δήλωσε: "Λάβαμε πληροφορίες ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή Yarpuz του όρους Amanos με κατεύθυνση προς Hatay".

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο χειριστής ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου ότι θα εγκαταλείψει το αεροσκάφος, πριν χαθεί η επαφή.

Το αεροσκάφος εδρεύει στην 5η Κύρια Διοίκηση Αεριωθουμένων με έδρα την Αμάσεια, και σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεθις εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή στην περιοχή.

Η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης (SAR) του χειριστή συνεχίζεται, ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας Celalettin Cerrah δήλωσε ότι αναζητούνται και τα απομεινάρια του αεροσκάφους.

Αν και το συμβάν ενδεχομένως οφείλεται σε άλλα αίτια, η ένταση στις τουρκοσυριακές σχέσεις (είναι πρόσφατες οι κατηγορίες για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία) αλλά και το προηγούμενο της κατάρριψης του τουρκικού F-4 τον Ιούνιο του 2012, χρωματίζουν το περιστατικό, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι ενδεικτικό ότι το σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα της Χουριέτ αναφέρεται και στο περιστατικό αυτό.


Xάρτης από CNN Turk

Σημ. Εν Κρυπτώ: Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με ειδήσεις μειζόνων συμβάντων που έχουν ως αποτέλεσμα μερική ή ολική απώλεια αεροπορικών μέσων ειδικά σε ότι αφορά τις μονάδες, τα serial numbers τους τύπους αλλά και τις συνθήκες κ.λ.π. που "διαρρέουν" οι γείτονες καθώς η παραπληροφόρηση είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

καλό ταξίδι

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  

Το περιστατικό είναι μάλλον τυχαίο, αλλά είναι χαρακτηριστικό το πώς τσιτώθηκαν οι Τούρκοι...

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 6:19:00 μ.μ. EEST  

Splash one!

Αναμένουμε με αγωνία το επόμενο!

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 10:53:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια Πολλά,Χριστός Ανέστη σε όλους τους φίλους.

Η πτώση υπο την έννοια της κατάρριψης απο ένα αντιαεροπορικό μέσο σίγουρα δεν είναι δεδομένη.Πάρα πολύ πιθανόν ωστόσο πιστεύω οτι πρέπει να θεωρείται οτι αυτές οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στη τουρκο-συριακή μεθόριο,έχουν ως σκοπό τη δοκιμή των συριακών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης ενόψει ενός μελλοντικού χτυπήματος,όποτε και εάν προκύψει- απο αέρα....


Μέντωρ

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 11:20:00 μ.μ. EEST  

τελικά ταγίπ, όποιος πηδάει πολλά ΠΑΛΟΥΚΙΑ στο τέλος....!
από το ένα κακό στο άλλο! τυχαίο;;
δεν νομίζω!

Γιάννης

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2013 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Από τις φωτογραφίες των συναδέλφων του, που επισκέπτηκαν την οικία του θανόντος, φαίνεται ότι το αφος ανήκε στην εκατον πενήντα ένα μοίρα.

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2013 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Ανακοίνωσαν ότι ο χειριστής είναι νεκρός και αποκόλληση φτερού σαν αιτία πτώσης οι Τούρκοι.
Δεν νομίζω ότι θα μάθουμε τώρα την αλήθεια πρέπει να περάσουν για να μην υπάρχουν σκοπιμότητες.

Κομνηνός 14 Μαΐου 2013 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

Λυπάμαι για την ανθρώπινη ζωή που πιθανώς χάθηκε. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απώλεια του αεροσκάφους. Ένα πράγμα μπορώ να ευχηθώ στην THK: "Να τα εκατοστήσεις"!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP