Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης: 7 χρόνια μετά, Αθάνατος.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συμπληρώνονται σήμερα 7 χρόνια από την 23η Μαϊου 2006, όταν ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έπεσε στο βωμό του καθήκοντος νοτίως της Καρπάθου, αντιμετωπίζοντας την τουρκική προκλητικότητα. Ελάχιστη υποχρέωσή μας, να μνημονεύουμε τη θυσία του και να παραδειγματιζόμαστε από αυτήν.

Οι συνάδελφοί του θα τον τιμήσουν με το ταιριαστό "Missing Man Formation".
Από εμάς, ένα τραγούδι: "Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι, το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά".

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

21 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2013 στις 8:01:00 μ.μ. EEST  

Αθάνατος!

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2013 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

σήμερα διάβασα στο zougla.gr επιστολή του αδελφού του ΗΡΩΑ Ηλιάκη, στην οποία αναφέρει ότι μόνο "ατζαμοσύνη" δεν ήταν από τη μεριά του τουρκαλά, αλλά ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ παρεμπόδιση με σκοπό την κατάριψη του ελλ. α/φ! και ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ αντί να κάνει "πίσω" έπραξε το καθήκον του, για να έρχονται τα παχύδερμα και να μιλάνε για υψηλούς μισθούς και για το ότι μόνοι τους διάλεξαν αυτό το επικίνδυνο επάγγελμα, δεν τους πίεσε κανείς!!
συνεπώς μούγκα στη στρούγκα!
άι σιχτίρ καθίκια που ακόμη σας "λιβανίζουμε" και ΑΚΟΜΗ μιλάτε!! σάπιοι ΟΛΟΙ!!!!!

Γιάννης

Manolis 24 Μαΐου 2013 στις 9:11:00 π.μ. EEST  

Γιαννη,
με καθε σεβασμο στον αδελφο και την οικογενεια του εκλιποντος, για να ριξει ο τουρκος το αεροπλανο του Ηλιακη, δεν χρειαζοταν να ριξει και το δικο του και μαλιστα με κινδυνο να χασει και τη δικη του ζωη. Οπως διδαχθηκαμε απο τη Βαριοπουλα, οι θεματοφυλακες του αιμοσταγους Κεμαλισμου δεν θα δισταζαν να καταρριψουν με πυρα , ακομη και δικο τους αεροσκαφος για να πετυχουν το σκοπο τους. Ποσο μαλλον δικο μας...
Επισης μου κανει εντυπωση η εμπλοκη των αγριων θηριων της ζουγκλας με το θεμα. Υπαρχει ελλειψη φρεσκων "νεων" φαινεται...

Marines575 24 Μαΐου 2013 στις 10:44:00 π.μ. EEST  

Τιμή και Δόξα πρέπει, στον σμηναγό Κ. Ηλιάκη και σε όλους τους ήρωες του Έθνους, απο τους πιό παλιόυς εως και τους νεότερους, που δώσανε την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Για αυτούς τους ήρωες πρέπει να μαθαίνουν οι νέες γενιές Ελλήνων και είναι και δική μας ευθύνη αυτό. Δεν πρέπει να λησμονηθούν οι ήρωες αυτοί. Για αυτούς πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας και να τους έχουμε σαν λαμπρό παράδειγμα πάντοτε στην ζωή μας. Πρέπει να πούμε όχι στα λαμόγια, στους αεριτζίδες,στους προδότες πολιτικούς που δεκάρα δεν δίνουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, στο lifestyle του κόλου και σε όλους αυτούς που θέλουν την καταστροφή του Έθνους. Ήρωες! Αθάνατοι! Κ. Ηλιάκης, Αθάνατος!

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη,

Νομίζω οτι με κάλυψε ο Μανώλης.Αυτός ο οποίος χάνει έναν δικό του άνθρωπο εν ώρα καθήκοντος,δικαιολογείται μέσα στη θλίψη και στη πίκρα του να αποδώσει τέτοιου είδους ευθύνες και είναι απολύτως σεβαστό.Η κοινή λογική όμως λέει οτι δεν υπήρχε λόγος αφενός ο Τούρκος να παραστήσει το καμικάζι και να διακινδυνεύσει την ακεραιότητά του,αφετέρου να καταστρέψει μια πολεμική μηχανή των εκατομμυρίων δολλαρίων που του εμπιστεύθηκε η χώρα του.Συνήθως όταν υπάρχει εσκεμμένη ανευθυνότητα διαχείρισης υλικού σε τέτοιου είδους περιστάσεις,ακολουθεί το αεροδικείο.Είναι διεθνής πρακτική και κανόνας.
Το γεγονός οτι οι Τούρκοι χειριστές έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στους ουρανούς του Αιγαίου υιοθετώντας ατζαμήδικες και επικίνδυνες τακτικές είναι αδιαμφισβήτητο.Σύμφωνα με μαρτυρίες ιπτάμενων της ΠΑ,είναι πολύ επιρρεπείς στην απώλεια ψυχραιμίας ,ιδίως όταν πιεστούν ή εγκλωβιστούν.
Για κάτι τερατουργήματα που δίνουν και παίρνουν ''περί κατάρριψης με πύραυλο'',καλύτερα να μη σχολιάσω,δεν αξίζει καν....

Αθάνατος,θα ζει πάντα στις καρδιές και στη ψυχή μας....


Μέντωρ

ΑΧΕΡΩΝ 24 Μαΐου 2013 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Στην ἐπέτειο του θανάτου του Κ.Ἡλιάκη,οἱ Τοῦρκοι δέν παρέλειψαν να στείλουν τα μηνύματά τους,πετώντας πάνω ἀπό την περιοχή της Καρπάθου ὅπου σημειώθηκε το συμβάν,καθώς και πάνω ἀπό το Ἀγαθονήσι.
Και τί ἄλλο θα περίμενε κανείς ἀπό του Τούρκους,ὅταν ἑφτά χρόνια ἀπό τότε,το αἵμα του παλληκαριοῦ παραμένει ἀνεκδίκητο;

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 2:10:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπήρξε κατάρριψη. Ο τούρκος έκανε ελιγμούς και από έναν κακό ελιγμό έπεσε επάνω στο α/φος του Ηλιάκη.

Αμα θελεις να καταρριψεις τον άλλο του ριχνεις με πυροβολο ή πυραυλο. Δεν πεφτεις επανω του για να χασεις και το δικο σου α/φος και σε μεγαλο βαθμο να παιζει να σκοτωθεις.
Γιαννης 1

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

ο τούρκος εκτέλεσε ελιγμό παρενόχλησης και του "έφυγε"
απο κει και πέρα ούτε φονιάς είναι ούτε κάποιος άλλο είναι ήρωας.

μλκς γίνονται.

το λάθος ήταν ελληνικό αφού τα α/φ μας πλησίασαν πολύ κοντά στα RF-4 (για να δουν τί έχουν απο κάτω) εντός διεθνούς χώρου, και ευτυχώς δεν έφυγαν τπτ IRIS-T απο το Νο2 μετά για να πληρώνουμε και αποζημιώσεις.

όσον αφορά τους τούρκους που έστειλαν τα πιτσιρίκια τους και καλά πάνω απο την κάρπαθο οι εμπειρότεροι ξέρουν και "ξέρουν" τί έγινε και τί εστί ΠΑ αντίστοιχα. δεν χρειάζεται να λέμε κάτι παραπάνω.

πριν αρχίσετε τα δικά σας περί ηρώων, εθνικού φρονήματος κτλ γίνεται άφαντοι ήρωες μόνοι σας. υπάρχει απο τότε λογαριασμός στην γενική για την οικογένειά του.

μηδενιστής

Manolis 24 Μαΐου 2013 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

Aνεκδικητο το αιμα Αχεροντα? Βεβαιως , αφου απο το θανατο του σμηναγου Ηλιακη και μετα , επηλθε η πληρης Φινλανδοποιηση της χωρας μας. Και να ειχαμε καμμια Ρωσια διπλα μας...

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 3:04:00 μ.μ. EEST  

Ακομα ενα μνημοσυνο...Ελπιζω μονο να μην ακολουθησουν πολλα ακομη

Αντι-ραγιας

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

ο Τούρκος ήθελε να περασει μπροστά από τον Ηλιάκη και να πετάξει τα καυσαέρια πάνω του, πολλές φορές αφήνουν και flares κάνοντας αυτό, κάτι πολύ επικίνδυνο αφού μπορεί να τους ρουφήξει ο κινητήρας του πίσω αεροσκάφους.
@μηδενιστή: ναι ήταν εγκληματίας ο τούρκος χειριστής που έκανε αυτό γιατί αν ήθελα να το παίξει αντρίκια θα προσπαθούσε να του πάρει την ώρα 6.
@μηδενιστή: ναι είναι ήρωας ο έλληνας χειριστής γιατί έπεσε κάνοντας κάτι επικίνδυνο για το δικό μας καλό, αυτός δεν είναι ο ορισμός του ήρωα? τι δεν καταλάβαίνεις?
@μηδενιστή: κακώς δεν έφυγαν οι πύραυλοι από το Νο2, δεν μπορούσε να ξέρει πως καταρρίφθηκε ο Νο1 και κανείς δεν θα τον αδικούσε αν τους έριχνε. Με τα λίγα που ξέρω μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έπραξε σωστά
@μηδενιστή: παρακολουθώ και απολαμβάνω αυτά που γράφεις, κάνεις και λάθη όμως...

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

Τι σχέση έχει με το στραβό ελιγμό του Τούρκου που κατέληξε στη μοιραία σύγκρουση εάν τα ελληνικά F-16 πλησίασαν τα δικά τους RF-4;Λες και τα Φάντομ έπεσαν στα F-16 ή το αντίθετο έτσι όπως το τοποθετείς.Ή δικαιολογείται έτσι ο Τούρκος και δεν είχε άλλη επιλογή απο τον επικίνδυνο ελιγμο;Δε βγάζω νόημα....

Μέντωρ



Μέντωρ

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

αγαπητοί φίλοι, ο μηδενιστής απαντάει για μένα!
επιμένω ηθελημένη παρεμπόδιση, αλλά του "έφυγε" και γιαυτό ΄χαθηκε ο δικός μας και παραλίγο και ο τουρκαλάς!
ΛΑΘΟΣ είναι να μην αναφέρουμε ΗΡΩΑ τον Ηλιάκη και τους λοιπούς! διότι ΟΛΟΙ αυτοί, που νύχτα-μέρα είναι εκεί πάνω, μπορούσαν να είχαν μείνει πιλότοι των C-130, όπως ειναι φίλος μου στην Αθήνα και όχι να κυνηγιούνται, βρέχει-χιονίζει, με τα μαντρόσκυλα!
και σίγουρα ο πόνος, ειδικά για για τον άδικο θάνατο δικων μας, είναι αβάσταχτος, όμως στο τέλος αποδεικνύεται ότι οι "γείτονες" μόνο "έντιμα" μέσα δεν χρησιμοποιούν!!

Γιάννης

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Γιατί ελληνικό λάθος;
Όντως εκτός ΕΕΧ αλλά εντός ελληνικού FIR.
Δεν έχουμε παραβίαση αλλά παράβαση καθότι δεν είχαν κατατεθεί σχέδια πτήσης.
Μην με ρωτάς αν έχουμε δίκιο που ζητούμε και για στρατιωτικά αεροσκάφη, δεν είμαι νομικός.

Επιπλέον, το ένα αεροσκάφος ήταν RF4, δηλαδή κατασκοπευτικό. Η όλη τουρκική αποστολή αποτελούσε εχθρική ενέργεια και συνεπώς ορθά πήγαν τα δικά μας F16 για αναγνώριση.

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 7:59:00 μ.μ. EEST  

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ....ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

ΑΧΕΡΩΝ 25 Μαΐου 2013 στις 12:36:00 μ.μ. EEST  

@Mηδενιστή

"το λάθος ήταν ελληνικό αφού τα α/φ μας πλησίασαν πολύ κοντά στα RF-4 (για να δουν τί έχουν απο κάτω) εντός διεθνούς χώρου, και ευτυχώς δεν έφυγαν τπτ IRIS-T απο το Νο2 μετά για να πληρώνουμε και αποζημιώσεις."

Το ἑλληνικό,το δικό μας λάθος,εἶναι ὅτι συναινοῦμε να παίξουμε το παιχνίδι με τους ὅρους των Τούρκων.
Ὅπως Μικρά Ἀσία...
Τί θα πεί διεθνής χώρος και κολοκύθια λαδορίγανη;
Ἄν ἔχεις "κοχίμπας",τα δείχνεις και στον διεθνή χώρο,καί στον χώρο του ἀντιπάλου ἄμα λάχει,εἰδικά ὅταν ὁ ἀντίπαλος ξέρει ὅτι ξέρεις ποιές εἶναι οἱ προθέσεις του,ἀλλά και μέχρι ποῦ φτάνουν τα κότσια του.
Ἀνακήρυξε 12 μίλια ΕΕΧ και ΕΧΥ,και τέλος οἱ τρύπες του ΕΕΧ,τέλος και το παιχνίδι με τις "κουμπάρες".
Στις διεθνείς σχέσεις,και εἰδικά με ὄρκ ὅπως οἱ ἀπέναντι,ἤ δείχνεις τα "κοχίμπας"σου,ἤ κάνεις πίπες.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Μαΐου 2013 στις 12:59:00 μ.μ. EEST  

@Manolis
Μου φαίνεται ὅτι ὁ ὅρος φινλανδοποίηση εἶναι πολύ ἐπιεικής,σχεδόν παρηγορητικός.
Δέν θέλω να ἐφεύρω ἕναν ὅρο που θα εἶχε ἀρνητικό πρόσημο για την Πατρίδα μας,ἀλλά ὁ ὅρος "φινλανδοποίηση",εἶναι πολύ λίγος για να περιγράψει το χάλι μας.

"Και να ειχαμε καμμια Ρωσια διπλα μας"

Δέν βαριέσαι,ὁ ἠττοπαθής πάντα βρίσκει ἕναν μπαμπούλα για να δώσει πρόσωπο στην ἠττοπάθεια του.
Ἀκόμη και ἀπέναντι σε κουτσουλιές ὅπως τα Σκόπια,ἀνακαλύπτουμε κάποιον μπαμπούλα πίσω τους,ὥστε να δημιουργήσουμε ἄλλοθι για την ἠττοπάθεια μας:νά,ἔχουν τον Σόρρος ἀπό πίσω τους,νά,ἡ Εὐρώπη δέν καταλαβαίνει τις θέσεις μας,νά,δέν μας συμφέρει να διαλυθεί το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων ἐπειδή θα ἐπωφεληθεί ἡ...Ἀλβανία,κ.ο.κ.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2013 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

ΑΔΕΛΦΕ.... ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ...

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2013 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

@Mηδενιστή

"το λάθος ήταν ελληνικό αφού τα α/φ μας πλησίασαν πολύ κοντά στα RF-4 (για να δουν τί έχουν απο κάτω) εντός διεθνούς χώρου, και ευτυχώς δεν έφυγαν τπτ IRIS-T απο το Νο2 μετά για να πληρώνουμε και αποζημιώσεις."

Η προσέγγιση ώστε να εξακριβωθεί οπτικά τυχόν φορτίου ενός αεροσκάφους που έχει προβεί σε παράβαση κανόνων FIR (ενδεικτικά μη κατάθεση σχεδίου πτήσης κατά την είσοδο σε FIR) είναι τμήμα της προβλεπόμενης διαδικασίας αναγνώρισης. Την διαδικασία αυτή εξετέλεσε άψογα ο Ηλιάκης. Αν είχε εκτελεστεί λανθασμένα από τον Ηλιάκη, τότε θα είχε συγκρουστεί με το RF-4.

Η σύγκρουση οφείλεται στον τούρκο πιλότο ενός από τα συνοδά F-16, ο οποίος αντί να διατηρήσει σταθερή πορεία και ταχύτητα ως μέρος του σχηματισμού που δεχόταν αναγνώριση, έκανε το ακριβώς αντίθετο και προσπαθώντας να εμποδίσει την διαδικασία αναγνώρισης άλλαξε αιφνιδίως την πορεία του, περνώντας μπροστά από τον Ηλιάκη σε ελάχιστη απόσταση και χτυπώντας τον. Είναι φανερό ότι η ευθύνη για την σύγκρουση δεν ανήκει στην ελληνική πλευρά, αλλά στην τουρκική.


ΥΓ: Χαίρομαι να σε διαβάζω και η ανατρεπτική-μηδενιστική οπτική γωνία σου σε διάφορα θέματα ανοίγει ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αλλά μερικές η "μηδενιστική σου προδιάθεση" σε οδηγεί σε σφάλματα.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2013 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑ ΗΛΙΑΚΗ. ΘΑ ΠΕΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2013 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=YkIXc8-GPNU
.Στην σκηνη 2:22 θα δειτε ενα τουρκικο Φ16 να περνα επιτηδες ξυστα μπροστα απο το δικομας ελληνικο Φ16.Λογω μεγαλης τυχης δεν ειχαμε θρηνησει τοτε θυματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP