Θέμα χρόνου η υπογραφή για το τερματικό με τη Noble

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Θέμα χρόνου η υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τη NOBLE, για την κατασκευή τερματικού, αποκαλύπτει ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ. Καθοδόν και η πλατφόρμα για την επιβεβαιωτική γεώτρηση.



Η Κύπρος αποτελεί πλέον ένα από τους ισχυρότερους παίκτες στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Η κατασκευή του τερματικού θα την μετατρέψει και στην πράξη σε κομβικό σημείο για τη μεταφορά του φυσικού αεριού στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα η υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τη NOBLE και DELEK για τη συμμετοχή τους στο όλο έργο είναι πλέον θέμα χρόνου.
Η κατασκευή του τερματικού αναμένεται να αρχίσει το 2016. Τον επόμενο μηνά η NOBLE θα παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, πριν εταιρεία και ΚΔ καταλήξουν στην τελική συμφωνία

Ήδη η πλατφόρμα της NOBLE αναχώρησε από το Λεβιαθαν και κατευθύνεται προς το οικόπεδο Αφροδίτη για τη δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση. Τα αρχικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβρη και τα τελικά πριν το νέο έτος.

Παράλληλα, στην ισραηλινή ΚΝΕΣΕΤ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την εξαγωγή του φυσικού αεριού. Μεταξύ των επιλογών βρίσκεται και η Κύπρος ως κομβικό σημείο για την εξαγωγή του στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τέλος πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες των εταιρειών στις οποίες παραχωρηθήκαν οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ κατά το Β' γύρο αδειοδοτησης, και οι οποίες έχουν ήδη εγκαταστήσει τα γραφεία τους στο νησί.

Πηγή Sigmalive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP