Αγωνιώδες σήμα κινδύνου για το μέλλον του ΠΝ από την προηγούμενη ηγεσία του (video)

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Υποστολή σημαίας στη ΦΓ Μπουμπουλίνα
Σοβαρές ανησυχίες για τη μελλοντική κατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού λόγω των περικοπών που υφίσταται ο προϋπολογισμός του, εξέφρασαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του ΣΚΑΪ.

Παρ' ότι και οι δύο βεβαίωσαν ότι το ΠΝ, που το 2012 αξιολογήθηκε ως 6ο παγκοσμίως, διατηρεί βραχυπρόθεσμα την επιχειρησιακή του ικανότητα και μπορεί να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες απειλές, τα συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσίασαν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη μεσοπρόθεσμη κατάπτωση του ΠΝ, αν συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο (από τα πολλά που δημοσιοποιήθηκαν) είναι ότι το 2012 ο Στόλος εκτέλεσε μόλις το 1/4 των ασκήσεων που προβλέπονταν ιδανικά, με φυσικό μεσοπρόθεσμο αποτέλεσμα την πτώση της επιχειρησιακής ικανότητας των πληρωμάτων, αλλά και του επιπέδου εμπειρίας των επιτελείων. Επίσης τονίστηκε ότι έχει πλέον μηδενιστεί η συμμετοχή πλοίων του ΠΝ σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, κατάσταση που κατά τον πρώην αρχηγό Στόλου δε μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, χωρίς να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες.

Στην εκπομπή, που (όχι τυχαία προφανώς) περιλάμβανε πληθώρα πλάνων από την τελετή παροπλισμού της Φ/Γ "Μπουμπουλίνα", τονίστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υφιστάμενος εξοπλισμός του ΠΝ, αλλά κυρίως η μεσοπρόθεσμη ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων. Ο Κ. Χρηστίδης τόνισε ότι παραμένει ανεπίλυτο το πρόβλημα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209, παρ' ότι το ζήτημα εκκρεμεί επί 4 χρόνια, είχε εγκριθεί σε επίπεδο υπουργού και η σχετική δαπάνη ανέρχεται σε μόλις 10 εκ. Ευρώ. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να παραληφθούν οπωσδήποτε τα νέα υποβρύχια τύπου 214, "έστω και με τη βία" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τέως αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος ε.α. Γρ. Δεμέστιχας που μίλησε στην εκπομπή. Αναλύθηκαν τέλος τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη ΑΦΝΣ, καθώς η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό και μεταδίδει αποκλειστικά στο ΝΑΤΟ εικόνα από την Αν. Μεσόγειο.


Τονίστηκαν επίσης τα τεράστια προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΠΝ, με μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 50% και είναι δυσανάλογες σε σχέση με τις περικοπές άλλων κλάδων εργαζομένων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Χρηστίδης, τα στελέχη του ΠΝ νιώθουν ότι τιμωρούνται και απαξιώνονται, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, και αντιμετωπίζουν συχνά ως και το δίλημμα μεταξύ δεύτερης εργασίας ή αυτοκτονίας. 
Έγινε λόγος για στελέχη σε θέσεις ευθύνης που έχουν χάσει το ηθικό τους, ενώ και ο Κ. Μαζαράκης - Αινιάν μίλησε για κίνδυνο ραγδαίας πτώσης του ηθικού.


Έθεσε επίσης έναν πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ανατροπής της ισορροπίας μεταξύ του ΠΝ και του ΤDK, τον οποίο τοποθέτησε στο 2017-18, αν η Τουρκία συνεχίσει με τον τωρινό ρυθμό τις νέες ναυπηγήσεις και η Ελλάδα παραμείνει στην υπάρχουσα εξοπλιστική αδράνεια, καθώς θα υπάρξει μαζική γήρανση μονάδων του ΠΝ. Και ερωτηθείς για τη δυνατότητα επιχειρήσεων στην Αν. Μεσόγειο σε σχέση και με πιθανές διεκδικήσεις ως προς την ΑΟΖ, εκτίμησε ευθέως ότι δεν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ στόχων και διατιθέμενων μέσεων, ούτε διαφαίνεται πρόθεση της ηγεσίας να υπάρξει τέτοια διασύνδεση.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι στην παρούσα φάση, η ελληνική παρουσία στην Αν. Μεσόγειο περιορίζεται σε μια κανονιοφόρο ή ΤΠΚ που συμμετέχει στην επιχείρηση UNIFIL στο Λίβανο, ενώ η μόνιμη τουρκική παρουσία στην περιοχή ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 2 φρεγάτες, 2-3 κανονιοφόρους, 1 πετρελαιοφόρο και μερικές πυραυλακάτους. Ταυτόχρονα η Τουρκία στέλνει σε σταθερή βάση πλοία της για "αβλαβείς διελεύσεις" εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πρακτική που κατά τον Κ. Χρηστίδη σταδιακά "χτίζει" κουλτούρα νίκης και υπεροχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρονική στιγμή που μεταδίδεται η εκπομπή δεν είναι τυχαία, καθώς η Τουρκία έχει ανακοινώσει έρευνες εντός του Μαϊου σε περιοχές νοτίως της Ρόδου και της Καρπάθου, με το νέο ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά". Είναι άγνωστο αν οι πρόσφατες επαφές Ερντογάν - Σαμαρά άλλαξαν κάτι ως προς αυτό, και τι πληροφορίες έχει σχετικά ο ΣΚΑΪ... Πάντως όπως το έθεσε ο Κ. Μαζαράκης - Αινιάν, "η κατάσταση στην περιοχή μας είναι τέτοια, που το Ναυτικό θέλει δε θέλει θα εμπλακεί - και έχουν γίνει οι ανάλογες συζητήσεις". Το θέμα, προσέθεσε ο πρώην αρχηγός Στόλου με προφανή αναφορά στα Ίμια, είναι να σχεδιάζει κανείς προσεκτικά τις κινήσεις του, ώστε να μη σύρεται σε ανεπιθύμητες εξελίξεις σε δεύτερο χρόνο...

Ο νυν Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ε. Αποστολάκης, στην παρέμβασή του στην εκπομπή διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το ΠΝ είναι ικανό να φέρει σε πέρας την αποστολή του - κάτι που δεν αμφισβητείται άλλωστε από τους δύο αποστρατευθέντες ναυάρχους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Άλλο αμφισβητούν, και δεν μάσησαν καθόλου τα λόγια τους ως προς αυτό...

Από τους δύο ναυάρχους κρατάμε ως τελευταίες φράσεις, από μεν τον Κ. Μαζαράκη - Αινιάνα ότι "πρέπει να ξαναλειτουργήσει η ναυπηγική στην Ελλάδα", από δε τον Κ. Χρηστίδη ότι "η Ελλάδα είναι ιδέα". Φράσεις που δείχνουν ότι η φυσική ηγεσία του ΠΝ και γενικότερα τα στελέχη του, έχουν και γνώση, και στρατηγικό όραμα και επιπλέον τεράστιο πατριωτισμό που τα κρατάει (ακόμα) όρθια στις αντιξοότητες. Ας ελπίσουμε να τα δούμε αυτά κάποτε και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας...


26 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 4:36:00 π.μ. EEST  

Το πρόβλημα είναι ότι με την επικρατούσα οικονομική κατάσταση είναι πολυ δύσκολο να πειστεί ο λαός που πεινάει για την ανάγκη έστω και περιορισμένων εξοπλιστικων προγραμμάτων όταν αυτά έχουν συνδεθει στο υποσυνείδητο με ρεμούλες και μίζες. Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί και ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού κόσμου που αδυνατεί να κατανοήσει την αναγκαιότητα των ισχυρών ενόπλων δυνάμεων ως δύναμη αποτροπής και διατήρησης της ειρήνης, τις αντιμετωπίζει εχθρικά (ίσως και πιο έντονα απο όσο τους πραγματικούς εχθρούς του έθνους)κάτι που εκφράζεται συχνά και με τα λαικίστικα και ανιστόρητα "βούτυρο ή κανόνια" και "νοσοκομεία και όχι Φ-16" Με αυτά τα δεδομένα και με ιστορικά αποδεδειγμένη την ροπή του λαού μας πρός τους λαϊκιστές προβλέπω ζοφερό το μέλλον της χώρας. Ας ελπίσουμε ότι το κακό θα σταματήσει στην γεωστρατηγική έκλειψη καιπιθανή δορυφοροποίηση της χώρας και δεν θα εξελιχθεί και σε εδαφικό διαμελισμό της

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 9:55:00 π.μ. EEST  

αγαπητέ ανώνυμε, τις μπούρδες των θολοκουλτουριάρηδων "βούτυρο ή κανόνια" κ.λπ ο ΥΓΙΗΣ Ελληνικός λαός τις έχει γραμμένες!!
ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ ας μας πουν ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ και θα δεις ότι ΟΛΟΙ μαζί "ως εις άνθρωπος" θα δώσουμε από τα ψίχουλα των μισθών μας για τη ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας!
σωτηρία βέβαια ΟΧΙ των τραπεζών!!! ή των εταιρειών που έφαγαν τα λεφτά των ασφαλ. ταμείων--με τους άσχετους και της πλάκας διοικητές!!
Μπράβο στον τηλεοπτ. σταθμό για την εκπομπή! την παρακολούθησα ΟΛΗ και πρέπει να επισημάνω ότι ο Ναύαρχος Χρηστίδης είπε βουρκωμένος! και κάτι ακόμη, που το εν κρυπτώ δεν το αναφέρει, δηλ. ότι ο ηγέτης πρέπει να ΕΜΠΝΕΕΙ!!! και ΟΧΙ να διατάζει!!!
ΑΡΧΗΓΕ μου έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! αλλά με τα σούργελα που έχουμε μπλέξει, ποιός μπορεί πλέον να σηκώσει ένα λαό ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟ, πόσο μάλλον να τον ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ για υψηλότερα ιδανικά;;!!!

Γιάννης

Nikos 22 Μαΐου 2013 στις 10:09:00 π.μ. EEST  

Το εξαιρετικό ρεπορτάζ των φακέλων ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, πάνω που η κουβέντα για τις FREMM είχε ανάψει ξεπερνώντας τα 60 σχόλια. Ωραία να είναι κάποιος ρομαντικός αλλά και λίγη επαφή με τη πραγματικότητα δεν βλάπτει. Δεν μπορούμε το θέμα της εθνικής άμυνας να το αντιμετωπίζουμε με τη λογική της Μαντάμ Σουσου, να μην έχουμε λεφτά για ασκήσεις και ανταλλακτικά και να θέλουμε FREMM! Να το πω αλλιώς? Κόβει κανείς από το σχολείο η το φαγητό των παιδιών του για να πάρει Ferrari?! Τα λεφτά είναι λίγα, πολύ λίγα, κάθε ένα ευρώ που ξοδεύουμε πρέπει να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ιεράρχηση αναγκών και κάλυψη τους με τον πιο cost effective τρόπο. Δεν υπάρχει άλλη οδός, πάπαλα! Εκσυγχρόνισες τις ΜΕΚΟ σου? Βρήκες λύση για τα υποβρύχια που έχεις χρυσοπληρώσει? Βγήκες στη γύρα να δεις τι παίζει από μεταχειρισμένα να δεις τι από αυτά σου κάνει και με τι κόστος μπορείς να τα αποκτήσεις? Αγαπητοί φίλοι, τα δεδομένα με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε έχουν αλλάξει. Δεν είμαστε πια στην 10ετια του 80 που οι δυο οικονομίες ήταν παρόμοιες (αρά μπορούσαμε να ξοδεύουμε περίπου τα ίδια με τους Τούρκους) και που η αμερικανική βοήθεια ήταν στάνταρ 7 προς 10. Ας αναληφθούμε την πραγματικότητα και να δράσουμε ανάλογα: Σωστές επιλογές στα εξοπλιστικά και κατάλληλες συμμαχίες.

HBS 22 Μαΐου 2013 στις 10:18:00 π.μ. EEST  

Το ΠΝ φωνάζει "ΒΟΗΘΕΙΑ", η κατάσταση στο ΠΝ είναι ΤΡΑΓΙΚΗ, όχι τώρα, αλλά εδώ και 3-4 χρόνια. ΤΡΑΓΙΚΗ. To ΙΔΙΟ ισχύει και για την ΠΑ σε γενικότερα πλαίσια.
Ο καθένας από μας, από το δικό του μετερίζι, είτε ως στέλεχος, είτε ως απλός σχολιαστής ή αρθρογράφος, ΟΛΟΙ μας, ας ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ για το προσεχές διάστημα στα αεροναυτικά ζητήματα ώστε να προσθέσουμε τη φωνή μας (και την όποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε) στις φωνές ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ των Αρχηγών...

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 10:39:00 π.μ. EEST  

Οι ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος φαίνονται να διαθέτουν αποθέματα υδρογονανθράκων αξίας εκατοντάδων δις ευρώ. Με βάση αυτά τα στοιχεία η αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού είναι επένδυση και όχι πολυτέλεια.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 12:10:00 μ.μ. EEST  

Το πν και γενικά οι κλάδοι έπεσαν στη τρύπα ου άνοιξαν οι ίδιοι με την είσοδο του "αντε φερ" "αντε καν" "@@@" εμθ-επυ-εποπ. αφού βρήκαν υπαξ, άπαντες ταξίαρχοι και άπαντες οι λοχίες λοχαγοί. οι δε εποπ-εμθ-επυ...οι 20,000+ σχεδόν που μπήκαν απο το 84 και μετά, με ειδικότητες απο αρβυλοκολλητές, οδηγοί και ότι άλλο άχρηστο μπορούμε να φανταστούμε έχωσαν τις ΕΕΔ τόσο στο μισθολογικό όσο και στα ταμεία, διαλύοντας ταυτόχρονα τους έφεδρους αξκους και υπαξκους, την πειθαρχία και την φονικότητα (γυναίκα ολμιστής, υπαξ 120 κιλά τ/φ κτλ)
φυσικά άλλαξανμην ξεχάσω και την μόνη αλλαγή απο την αμερικανική αποστολή του 50 στις ΕΕΔ :τα βαθμόσημα των μόνιμων να διαφέρουν με αυτά των εποπ, και το εθνόσημο 10εκ πλάτος στο τζόκευ των αξκων γιατί οι υπάξ είναι λιγότερο έλληνες...

στρατό παρελάσεων ήθελαν. τον απέκτησαν και άσχετα του κλαψουρίσματος είναι και επίσημα περήφανοι για αυτόν:
τουίτς, ασκήσεις με 10 νοματέους αλλά 1000 φώτο, στρατός χωροφυλακή-συνοριοφυλακή για τα σουβλατζίδικα, μηδενική στήριξη σε συμμάχους, μηδενική στήριξη σε ελληνες εξωτερικού.
όπου πόλεμος οι έλληνες με το κυάλι. να μακεδονία στα βόρια, να τσαμουριά, να 80 φ-16 δώρο στα γειτόνια, να 10δις+ δουλειές στα γειτόνια μόνο τα τελευταία 3 χρόνια.

ο στρατός είναι φονιάδες. που είναι το αίμα του εχθρού; φτιάξαμε μια πιο γλαμουρέ προεδρική φρουρά. παγόνια που φυλάνε πρόβατα...

τώρα ψάχνουν λύσεις, παραβλέποντας την οργάνωση, παραβλέποντας το χάος, παραβλέποντας τον ΝΟΜΟ, ρίχνοντας το σφάλμα στην οικονομική κρίση.
κύριοι και 10 δις το χρόνο να είχατε πάλι δεν θα είχαμε στρατό.
στρατός είναι πειθαρχία, στερήσεις, πείσμα, ιδρώτας, εμετός και αίμα. στρατός είναι στρατοδικεία, απολύσεις, τουφεκισμοί. στρατός είναι παράσημα και εξέλιξη μέσα απο μάχες και όχι δκση κατασκηνώσεων. στρατός είναι περηφάνια, τιμή και δόξα. ΔΟΞΑ.

πορδές, 'πουλάδες', 'παράσημα' και γαλόνια έφεραν την κύπρο.
οι "φεράρρι" και οι δούλοι έφεραν το σήμερα.
οι τούρκοι θα φέρουν το τέλος.

μηδενιστής

Υγ για άλλη μια φορά @@@ την ώρα και την στιγμή που δεν χάσαμε στα ίμια. το "1897" θα είχε φέρει "γουδί"...

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 1:02:00 μ.μ. EEST  

ωχ! μηδενιστή πήρες φόρα και άντε να σε πιάσουμε! "ο στρατός είναι φονιάδες", "πορδές" κ.λπ.
ΟΛΟΙ, αν ποτέ έρθει ΕΚΕΙΝΗ η ώρα θα γίνουμε φονιάδες!!
και το ξέρεις πολύ καλά!
θα σου συνιστούσα--αν μπορούσες--να έβλεπες την εκπομπή, οπότε θα καταλάβαινες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά!

Γιάννης

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 2:01:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστη συμφωνω και για το σχολιο και για το ΥΓ, αλλα ειδες που τους ποναει τους ναυαρχους? ''Η μονιμη παρουσια της τουρκιας στο λιβανο ειναι 2 φρεγατες, 3 κανονιοφοροι,1 πετρελαιοφορο κτλπ'' Τοσο καιρο που μας εστελναν απο δω κι απο κει (1 φ/γ 6μηνη νατο'ι'κη,αλλη μια σομαλια, αλλη μια unifil,αλλες 2 λιβυη, ενα ν/θη 6μηνη νατο'ι'κη, μια φ/γ,ενα π/φ και 2 α/γ θεπ) χωρις $ ηταν καλα ε? Τα παντα για το φαινεστε και για δημοσιες σχεσεις και ΠΟΤΕ για την ουσια, ας γινοντουσαν μανατζερ οχι αξιωματικοι... Δεν μας λυπαμαι ΚΑΘΟΛΟΥ!

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

@22 Μαΐου 2013 - 2:01:00 μ.μ. EEST

το είδα και γω... το πν έχει να ανοίξει πυρ απο το Α/Γ στην πάφο πριν 40 σχεδόν χρόνια.
επίσης ξέχασα τις π@@@ στο αβέρωφ. σε ποιό; στο αβέρωφ!!!!

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Αφήστε το Μηδενιστή. Δείτε τα σημαντικά που λέει και όχι τον άκομψο τρόπο που τα λεέι.

Το πρόβλημα είναι άλλο:
Οτι πλέον περιμένουμε τους βαρβάρους....

Manolis 22 Μαΐου 2013 στις 3:36:00 μ.μ. EEST  

Φορτσα σημερα ο μηδενιστης. Γουσταρω κι'επαυξανω. Μερικες φορες (οχι παντα) αν δεν υπηρχε, θα επρεπε να τον εφευρουμε... Ετσι ειναι, στη γωνια αυτη του κοσμου που'μαστε, στρατος = πολεμος και ματωμα ή αν δεν θελεις μαχη, εχεις να πεισει τον απεναντι οτι θα του φας το μεδουλι αν κουνηθει. Ο αντικαθεστωτικος στη Συρια που τρωει την καρδια του νικημενου αντιπαλου, ειναι απλως ακραια επικοινωνιακη πολιτικη. Αλλα οταν δινεις το καραβι του Ναυαρχου Κουντουριωτη και του Δοκιμου Ηλιομαρκακη , αυτο που πολεμησε σε 2 Παγκοσμιους Πολέμους, για παρτυ με γκομενες, εστω και με διαταγη υπουργου δεν εισαι στρατιωτικος - εισαι μαλθακος.
(Για τον Ηλιομαρκακη:
http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-32-27/2010-04-06-11-49-23/1149-2011-02-19-11-50-42 )

HBS 22 Μαΐου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

Ο καθένας βλέπει και ακούει ό,τι αγαπάει, η αλήθεια και η πραγματικότητα άλλωστε δεν είναι μία. Από αυτά που άκουσε και είδε η πάρτη μου κατάλαβα άλλα: η αλλαγή νοοτροπίας του πρόσφατου παρελθόντος (που σωστά καυτηριάζεται) έρχεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ όταν δεν έχεις να φας (καλή ώρα). Και άπαξ και έρθει αυτή η ώρα, και είναι και παρατεταμένη, δύσκολα ξανακυλάς μετά. Αυτό που ΠΡΟΕΧΕΙ όμως τώρα είναι ΑΛΛΟ: αν δεν ξεκουνήσουμε τα εξοπλιστικά/εκσυγχρονιστικά προγράμματα του ΠΝ ΧΘΕΣ, οδηγούμαστε αλφάδι σε απώλεια εθνικού εδάφους. Κι αν συμβεί αυτό το "τα λεγα εγώ" ή το "καλά να πάθετε λαμόγια" δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από κούφια λόγια...

TED 22 Μαΐου 2013 στις 4:20:00 μ.μ. EEST  

Μετα Χριστόν προφήτες.

Γιατί αυτοί οι (εξαιρετικοί κατά τα άλλα) ναύαρχοι δεν τα λέγαν αυτά όσο ήταν εν ενεργεία; Με μιά, δυό, τρεις διαδοχικές παραιτήσεις;

Επί της ουσίας έχουν χίλια δίκια, αλλά αργήσαν να εκδηλωθούν. Έστω κι έτσι, πάλι καλά που κάτι ψελλίσανε.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 6:05:00 μ.μ. EEST  

Δύο ερωτήσεις για όποιον έχει διάθεση να απαντήσει.
1. Το 6ο παγκοσμίως από που προέκυψε?
2. Ο Μαζαρακής - Αινιάν με τον παλιό στρατηγό τι συγγένεια έχει?

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 6:14:00 μ.μ. EEST  

Βρε Ναυαρχούκοι όταν είσασταν στα επιτελεία τι κάνατε?
Φάγατε το σκατό απο τον κόσμο και τώρα σε πιάσαν Ναυαρχέ μου τα δάκρυα για την Ελλάδα, για μένα δεν κλαίς δεν είμαι Ελλάδα εγώ, που μένω, στην Σομαλία.
Για πες μου ..
πως θα φτιάξω τις βλάβες στα πλοία που δεν μου έχεις αφήσει τεχνικούς στον Ναύσταθμο,ανταλλακτικά δεν έχεις, λεφτά για ιδιωτικό φορέα δεν έχεις, ξόδευες μάτσο τα λεφτά σε αυτούς όταν τα είχες και τώρα αδέκαρος γύρισες στα συνεργεία σου αποδεκατισμένα πια δεν υπάρχουν, και τώρα ;

Ελικόπτερα-Νοσοκομεία-Πλοία;
το προσωπικό σου το έχεις γραμμένο σε σημείο που δεν μπορείς να τους μεταφέρεις με αξιοπρέπεια στην δουλεία του,
όταν πήγες στον Ναύσταθμο δεν μπήκες μαζί με 350 άτομα σε ένα πλεούμενο του 1970 να σε περάσει απέναντι,ούτε έκανες 2 ώρες να πάς στην δουλεία σου με ΜΜΜ.

Ανώνυμε και λίγα είπες...
Ο εχθρός δεν είναι απέναντι είναι εδώ, ζει μαζί μας, είναι αδελφός μας.

Ρ25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 6:30:00 μ.μ. EEST  

Mιας που έγινε λόγος για το πάρτυ στο Αβέρωφ. Κανένας δεν θα είχε μάθει τίποτα αν ο επίσημος φωτογράφος του Π.Ν που ήταν παρών στην εκδήλωση δεν έβγαινε να ψάξει για πελάτες να πουλήσει τις φώτος του για να βγάλει το κάτι τις του.
Εσωτερική πληροφόρηση από το Αβέρωφ....

Καλά τι να μας πουν τρεις ναύαρχοι για την κατάσταση στο Π.Ν..... Να βγει να μιλήσει αυτός ο κλαδιανός υπαξιωματικός π.ν που τα ξέρει ,,καλύτερα,,. (τα εισαγωγικά δικά μου)
Γιάννης 1

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  

Κύριοι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. "Δει δη χρημάτων άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων". Τα πράγματα είναι απλά - και ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ.
-Για τον ΕΜΖ των ΜΕΚΟ χρειάζονται γύρω στα 300 εκατομμύρια.
-Για ΑΦΝΣ χρειάζονται γύρω στα 200 εκατομμύρια, με βάση το διαγωνισμό που είχαμε προκηρύξει και μια προσφορά που είχε κάνει η LM για εκσυγχρονισμένα P-3C.
-Για τα νέα ΤΠΚ (Ρίτσος, Καραθανάσης, Βλαχάκος) που είπαν ότι θα τα παραλάβουν, χρειάζονται γύρω στα 300 εκατομμύρια επίσης.
-Για την ολοκλήρωση της παραλαβής των 214 απομένουν γύρω στα 100 εκατομμύρια.
- Για προμήθεια νέων τορπιλών βαρέος τύπου 100-150 εκατομμύρια.
- Σύνολο χοντρικά 1 δις Ευρώ που μπορεί να κλιμακωθεί σε 200 εκατομμύρια κατ' έτος ως το 2018 (όσο μας λένε ότι θα κοστίζει το χρόνο η ενοικίαση των 2 FREMM).
Ή τα σκας και έχεις ΠΝ το 2018, ή δεν τα σκας και το 2018 θα προσπαθείς να κρατήσεις δέκα πλοία πλόιμα με πατέντες.
Από κει και πέρα όποιος θέλει να σκεφτεί λίγο παραπέρα και βρει άλλο ένα δις να περισσεύει, να ξεχάσει τις ΑΑ φρεγάτες (600 εκ. έχει κάθε LCF, δε συζητάω για την κοροιδία που λέγεται FREMM) και να σκεφτεί ότι και τα ΥΒ 209/1200 το 2020 θα κλείνουν σαράντα χρόνια (χωρίς εκσυγχρονισμό μάλιστα). Άρα για να κρατήσουμε οροφή 8 υποβρυχίων πρέπει να ναυπηγήσουμε άλλα τέσσερα.
Και για ΑΑ καθήκοντα και Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν αμερικανικά καράβια αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις (εκτός από τα Tico που έλεγε το Εν Κρυπτώ υπάρχουν και τα A. Burke). Με 2 τέτοια και 10 εκσυγχρονισμένες φρεγάτες, το ΠΝ στέκεται.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

Μετά Χριστόν;

http://www.enkripto.com/2012/11/blog-post_5148.html

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 9:13:00 μ.μ. EEST  

ΜΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 214 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ" ΤΥΠΟΥ (IDAS). ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ L.M. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΥ AEGIS.ΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ S-300 ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ (ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ)

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 9:44:00 μ.μ. EEST  

Παντως η εικονα του μεχρι λιαν προσφατως αρχηγου ηταν απογοητευτικη. Του ζητησαν απλα να πει πραγματα που βιωνε επι 40 χρονια και αυτος ψελιζε, δεν ειχε κανενα ειρμο & κρυβοταν πισω απο τσιτατα. Δεν υπαρχει καμια συγκριση με το κυρος που απεπνεε ο Δεμεστιχας (που δεν τον αφησαν να γινει αρχηγος). Δυστυχως η κατρακύλα ειναι πλεον εκκοφαντικη. Περαστικα μας...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2013 στις 9:52:00 π.μ. EEST  

Μίλησαν πόσοι ναύαρχοι. Μίλησε κανείς για απολύσεις;
Υπάρχουν 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ άτομα για 50-60 πλοία, περισσότεροι απο τους 17,000 ναυτικούς εν ενεργεία που στελεχώνουν τα 1500 περίπου πλοία με ελληνική σημαία...

ρε παιδιά αλήθεια δεν ξέρω απο πν αλλά τί κάνουν όλοι αυτοί;
πες 1 πλήρωμα εν πλω και ένα για εκπαίδευση. πες άλλο ένα για ΔΜ/δκση/πληροφορίες.

30 χιλιάδες;;;;

Τα ίδια και στην ΠΑ. 35 χιλιάδες για 400 αεροπλάνα. 34,000 υποστηρίζουν 1000 πιλότους. 34 ανα 1 άτομο;

Το κοιτάω αριθμητικά γιατί πες οτι στο ΕΣ έχεις κόσμο πεταμένο σε συνοριακά καθήκοντα στο πζ, δεν μπορείς όμως να κλέψεις κόσμο πχ σε μια εμα ή μια α/κμμπ.

μιλάμε και οι 2 κλάδοι έχουν 65,000 κόσμο!!!!!!!!!!!!!
πόσους είχαν άραγε στον ΒΠΠ με πλήρη επιστράτευση; μισό εκατομμύριο; ένα; δύο;

οι ναύαρχοι μπήκαν ποτέ σε μια υπομονάδα να δουν το οργανόγραμμα και τα καθήκοντα ή είδαν στο γραφείο τους 'δύναμις-80' και ζήτησαν 75 εποπ και 5 ΝΔ.

απο τα ίδια χάλια υποφέρει και ο ΕΣ. όταν έχεις οργανόγραμμα του 1974 - αναβαθμισμένο αυτό των FM του US ARMY στην κορέα - και απλώς το περνάς στον επόμενο και παραγγέλνεις και κόσμο, δεν θα σου σκάσει στα μούτρα αυτό;;;;

κάποτε οι ΕΕΔ είχαν 250,000 κόσμο με 50,000 στελέχη. φτάσαμε να έχουμε 140,000 με 40,000 φαντάρους...

δεν μας φταίνε οι εξοπλισμοί γι αυτό. δεν μας σώσουν τα Abrams, A.Burke ή F-16 και τζάμπα να τα πάρουμε γιατί είναι σαν τα βγάζουμε νερό απο μια βάρκα με τρύπα στον πάτο. πρώτα κλίνουμε τον πάτο και μετά το νερό.

ας γίνει η αρχή λοιπόν κύριοι με μαζικές απολύσεις και βλέπουμε μετά

και έλεος πια μια παράκληση: αφού δεν είμαστε ιταλοί να ξυρίζουμε χέρια φρύδια μασχάλες και γάμπες κόφτε τα μουσάκια, τις φαβορίτες, τα τατουάζ και το ρέιμπαν. η στολή είναι τιμή και όχι εξώφυλλο για gay περιοδικό.

μηδενιστής

HBS 23 Μαΐου 2013 στις 5:43:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστής

Αδερφέ, μαζί σου σε ΟΛΑ όσα λες, αλλά εδώ που βρισκόμαστε ΔΕΝ προλαβαίνουμε να περιμένουμε να συμβούν: ούτως ή άλλως, σε τούτον τον τόπο οι τρύπες της βάρκας κλείνουν από μόνες τους με τον καιρό, από τη σκουριά και την αρμύρα -μπορεί να μας χαλάει, αλλά έτσι είναι γραμμένο στα κιτάπια αυτής της φυλής.
Και πλέον μπορεί να μη χτυπάμε φλέβες αργύρου στο Λαύριο και μπορεί να μην υπάρχει ένας Θεμιστοκλής ανάμεσά μας, αλλά οι "τριήρεις" ΠΡΕΠΕΙ να στυλωθούν και πάλι, γιατί σήμερα (όπως και 100 χρόνια πριν σήμερα), τα "ξύλινα τείχη θα σώσουν εμάς και τα παιδιά μας". Αν πιστεύουμε πως αξίζουμε να σωθούμε το λοιπόν δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αν όχι, ας αναθεματίσουμε την κακή μας φύτρα που μας γέννησε εδώ χάμω, περιμένοντας το μοιραίο. Δε θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2013 στις 8:43:00 μ.μ. EEST  

Είναι ευκαιρία με την κρίση να φτιάξουν πολλά από αυτά που ανέφεραν πολλοί συνχολιαστές. Τώρα που τα καμπανάκια σήμαναν. Τωρα είναι η χρυσή ευκαιρία για οργανωτική αναδιάρθρωση, νέο δόγμα κ.λπ. Ανάγκα και Θεοί πείθονται.

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 9:37:00 π.μ. EEST  

@HBS

αδερφέ ας στρωθούν στη δουλειά.

δεν υπάρχει χρήμα; καλύτερα να δουλέψει και ο εγκέφαλος που είχε νοθεύσει πίσω απο κονσόλες και κουμπιά στην αθήνα: ανορθόδοξος ναυτικός πόλεμος.

στο δρόμο του σκυλλία λοιπόν και της decima mas.

επίθεση - επίθεση -επίθεση

μηδενιστής

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2013 στις 4:14:00 μ.μ. EEST  

Συγνώμη ρε παιδιά, τί σχόλια είναι αυτά; ΟΚ, κι οι ΕΔ είναι κομμάτι της νεοελληνικής κοινωνίας. Οι Ναύαρχοι όμως είπαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα - πιο πολύ δεν θα μπορούσαν δημοσίως!
Έχετε κάτι συγκεκριμένο να πείτε επ' αυτών; Δεν μίλησε για σθυγκεκριμένα θέματα ο Αινιάν, έχετε αντίρρηση σε αυτά;

Συμμερίζομαι την κριτική σας - αν και θα έπρεπε πρωτίστως να απευθύνεται στα κόμματα, αλλά μην απαξιώνετε τα λεχθέντα των ανθρώπων!

Manolis 25 Μαΐου 2013 στις 8:51:00 π.μ. EEST  

Kατι κανανε μιλωντας οι Ναυαρχαιοι... Αντι για τυπικη ασκηση ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-13» (την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου) , θα βγαλουν εξω ολο το στολο για μερες. Μηπως να δινανε συνεντευξη καθε τριμηνο?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP