Κοινή αεροπορικη άσκηση Τουρκίας Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας Peace Hawks 1

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013


Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων του Μπαχρέϊν και του Κουβέϊτ οι πολεμικές αεροπορίες Τουρκίας Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας λαμβάνουν μέρος σε κοινή άσκηση που ξεκίνησε στην αεροπορική βάση "βασιλιάς Φάχντ" (21°29'00"βόρειο 040°32'40"ανατολικό) στις 8 Μαΐου και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 25 τρέχοντος.Δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες για την άσκηση εκτος από τυποποιημένες εκφράσεις περί "ισχυροποίησης της συνεργασίας" "αύξηση ετοιμότητας κι αποτελεσματικότητας" κ.λπ. Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι την στιγμή που η κατάσταση στα Τουρκο-Συριακά σύνορα δείχνει να επιδεινώνεται η Τουρκία μαζί με το Πακιστάν ασκούνται πάλι μαζί, φέρνοντας στο "παιχνίδι" και την χώρα κύριο χρηματοδότη ισλαμικών φονταμενταλιστών παγκοσμίως, την Σαουδική Αραβία.


Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει δοθεί προς το παρόν δημοσιότητα. Στην αεροπορική βάση βασιλιάς Φαχντ (Taif) εδρεύουν τα Σαουδαραβικά Typhoon καθώς και δύο μοίρες με F-15 ένώ υπάρχει και αμερικανικό απόσπασμα μόνιμα εγκατεστημένο εκεί. Άσκηση με το ίδιο όνομα είχε διεξαχθεί και το 2011 με την συμμετοχή των πολεμικών αεροποριών του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς την συμμετοχή τότε της Τουρκίας.

5 σχόλια:

aviationlive 16 Μαΐου 2013 στις 7:12:00 μ.μ. EEST  

162 Filo?

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2013 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

ΑΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ? Π.Χ ΚΟΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (FREE AEGEAN 1") ΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ?

wotan398 17 Μαΐου 2013 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

Η Ελλάδα απαντά ηδη... Αναζητά πυρετωδώς (και μάλλον βρήκε)πόρους για την ανάγερση Ισλαμικού Τεμένους σε κεντρική περιοχή της Αθήνας πρός τόνωση του Σουνιτικού θρησκευτικού φρονήματος... Πακιστάν, Τουρκία και ο ουσιαστικός χρηματοδότης (με τον μαιντανό - Κατάρ) Σαουδαραβία του παγκόσμιου Σαλαφιστικού κινήματος μπορούν να ασκούνται ησυχοι... Το παγκόσμιο Χαλιφάτο είναι σε καλό δρόμο, εξόδοις μας.

Κομνηνός 17 Μαΐου 2013 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Οι δυτικοί είναι πλέον εμφανές ότι όχι απλά δεν θέλουν να αποτρέψουν την άνοδο φανατικών ισλαμιστών στην Μ. Ανατολή, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να την στηρίξουν με κάθε μέσο.

Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η πρωτοφανής στήριξη των φανατικών σουνιτών σαλαφιστών, που έχουν καταλάβει την εξουσία σε όλες τις χώρες της αραβικής "άνοιξης". Αλλά και η ενεργή στήριξη του κράτους "τρομοκράτη" (δηλαδή της Σ. Αραβίας) όλα αυτά τα χρόνια.

Το γιατί η Δύση στηρίζει έτσι τους πλέον φανατικούς ισλαμιστές είναι μεγάλο ερώτημα. Σίγουρα δεν εξηγείται με βάση την ορθολογική πολιτική σκέψη και διπλωματία.

Εδώ μάλλον κερδίζουν έδαφος οι συνομοσιολόγοι που πιστεύουν σε ενεργή στήριξη της "ισλαμικής τρομοκρατίας" από την Δύση, για εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπών. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα, αν κάποιος πιστέψει στην ύπαρξη σκοτεινών κέντρων εξουσίας με τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη, που απλά επιθυμούν τον... αφανισμό της μισής ανθρωπότητας και την επικράτηση μια μικρής ελίτ παντοκρατώρων που θα είναι πάνω από τα κράτη και τα έθνη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρωτοφανής στήριξη των φανατικών ισλαμιστών από την Δύση (που τόσα έχει υποφέρει από τους φανατικούς ισλαμιστές τα τελευταία χρόνια) δεν έχει λογική εξήγηση. Εύχομαι τίποτα από τα παραπάνω να μην είναι αλήθεια, και απλά να πρόκειται για "δυτικό πολιτικό κρετινισμό" σε σχέση με την διεθνή πολιτική. Δυστυχώς, δεν το πιστεύω προσωπικά...

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2013 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κομνηνό, είανι απορίας άξιο γιατί οι Δυτικοί επιτρέπουν ή και ενθαρύνουν/υποστηρίζουν την άλωση του Αραβικού κόσμου απο τους φανατικούς Ισλαμιστές.
Επιλογή που στρέφεται ευθέως εναντίον των συμφερόντων τους/μας, γεωπολιτικά, οικονομικά, πολιτικά και απο κάθε άλλη άποψη.

Κάποιος άλλος πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός, το end-game, δυστυχώς. Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστουν και άλλες απόψεις επί του θέματος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP