Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου φέρεται να ερευνά η Άγκυρα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τουρκικό κανάλι υποστηρίζει πως η εισαγγελία της Άγκυρας έχει θέσει υπό κράτηση έναν ύποπτο και αναζητά άλλους δύο για φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η φερόμενη επίθεση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι, θα γινόταν στην 590η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση και με το δίκτυο Εργκένεκον.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή το τουρκικό NTV, η έρευνα ξεκίνησε μετά από επιστολή που έφθασε στις αρχές της Άγκυρας για να τις ενημερώσει για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας.

Η επιστολή, που έφτασε από την επαρχία της Καισαρείας, ισχυριζόταν πως τρία άτομα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Για την προετοιμασία, αναφερόταν ότι οι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ένας από αυτούς, που αναφέρεται ως Σερντάρ Α., εντοπίστηκε και οι άλλοι δύο αναζητούνται, σύμφωνα με το NTV. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Στην έρευνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο Σερντάρ Α. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Zaman, εξετάζεται εάν υπάρχει σχέση του σχεδίου δολοφονίας με το δίκτυο Εργκένεκον. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

Πηγή: www.in.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2013 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
σε όλους τους εν κρυπτώ φίλους!

Αφού το Ελληνικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί την κατάσταση, σχετικά με το δημοσιευθέν--ΑΚΡΩΣ ανησυχητικό άρθρο- έχουμε ΗΣΥΧΑΣΕΙ!!
Έτσι και "φύγει" ο Βαρθολομαίος να δείτε "γλέντια", αφού ο διάδοχος πρέπει να είναι τούρκος υπηκοος και εξ Ελλάδος κανείς δεν μπορεί να αναλάβει!
οπότε τι θα γίνει; θα κλείσει, θα μεταφερθεί η έδρα στην Ελλάδα ή θα αναλάβει ο ρωσίας;; για να "φτιάξουν" και τα πράγματα, όπως ισχυρίζεται ο αγαπητός μηδενιστής;;!!

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 10 Μαΐου 2013 στις 7:34:00 μ.μ. EEST  

Φιλε Γιαννη .
Αληθως Ανεστη .
Εμπιστοσυνη στον Θεο για τα πραγματα που δεν μπορουμε να αλλαξουμε .
(Διακριση και σκληρη δουλεια για αυτα που μπορουμε)

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη,

>Έτσι και "φύγει" ο Βαρθολομαίος να δείτε "γλέντια", αφού ο διάδοχος πρέπει να είναι τούρκος υπηκοος και εξ Ελλάδος κανείς δεν μπορεί να αναλάβει!<

Έχουσι γνώσιν οι φύλακες....

ΑΧΕΡΩΝ 11 Μαΐου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

@Nativist
Οἳ φύλακες,ποιοί εἶναι;

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

@ Αχέροντα

Το γράφει ο σύνδεσμος.

ΑΧΕΡΩΝ 12 Μαΐου 2013 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

@Nativist
Ἄν ἐννοείς τους Κρήτες ἰεράρχες,αὐτό που ἐγώ κατάλαβα εἶναι ότι το ἀρθρο τους "ἀδειάζει".

Pro από Συμβασιλεύουσα 12 Μαΐου 2013 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  


Το άρθρο μπορεί να τους αδειάζει , αλλά τελικά ίσως όλο αυτό να είναι προς όφελός μας .

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

@ Αχέροντα

Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόσουν ανάλυση.

Γιάννης: "...και εξ Ελλάδος κανείς δεν μπορεί να αναλάβει!"

Του απαντώ ότι μπορεί. Το τι κάνει το άρθρο είναι αδιάφορο.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 12:17:00 μ.μ. EEST  

να κάνουμε και το συνήγορο του διαβόλου;! κι αν υπάρχει τέτοιο γεγονός (δολοφονίας), μήπως το έβγαλαν ΤΩΡΑ, για να μας δείξουν όπως εμείς "προστατεύουμε" τον ιεράρχη σας, κάντε κι εσείς το ίδιο με τους μουφτήδες που ΕΜΕΙΣ διορίζουμε και προστατέψτε τον "τουρκικό" πληθυσμό της Θράκης, για να μας δείξετε πόσο καλά παιδιά είστε!

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννης

Κινδύνεψε κανείς μουφτής να δολοφονηθεί; Κινδύνεψε κανείς μουσουλμάνος της Θράκης να πάθει τίποτε; Μάλλον το αντίθετο συνέβη με την Χαρά Νικοπούλου και όχι μόνο. Στην Θράκη, τον τσαμπουκά και την τρομοκρατία σκορπά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όχι κάποια ελληνική οργάνωση.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Nativist, καλησπέρα.
Δεν είναι τι κάνει το άρθρο, αλλά:
"Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά το Διεθνές Δίκαιο θεωρείται International Person (Διεθνής Προσωπικότητα), όπως και ο Πάπας της Ρώμης. Σύμφωνα με την ισχύουσα τουρκική νομοθεσία, ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την τουρκική υπηκοότητα προκειμένου να εκλεγεί στον θρόνο του και να ασκήσει τα καθήκοντά του, κάτι που ισχύει και για όλα τα μέλη της Συνόδου από τα οποία εκλέγεται"

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

να μπω να σχολιάσω;;; να μην μπω;;;;

χαχαχαχαχα

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

αγαπητέ μηδενιστή, θέλω το σχόλιο σου!!

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 13 Μαΐου 2013 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

@Nativist
"Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόσουν ανάλυση."
Και ἐγώ περίμενα ότι θα γινόσουν σαφέστερος.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2013 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

και ΒΕΒΑΙΑ δεν έχει κινδυνεύσει κανένας από δαύτους, όμως άλλα παρουσιάζουν και ΔΥΣΤΥΧΩΣ με τη δική μας ΝΕΚΡΙΚΗ σιγή, γιαυτό και γνωριζουν πολύ καλά που απευθύνονται και πως!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP