«Σε διαπραγματεύσεις» με την Αγκυρα η Frontex για τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Frontex βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές, με στόχο τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου επιχειρησιακής συνεργασίας σχετικά με τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, δήλωσε ο Ρικάρντο Μόσκα εκ μέρους της Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι σημειώθηκε παρενόχληση ελικοπτέρου της Frontex από τουρκικό ραντάρ.

«H Frontex συντονίζει την κοινή επιχείρηση 'Ποσειδώνας 2009' που προώθησε η Ελλάδα και η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης στην ανατολική Μεσόγειο. Το ελικόπτερο το οποίο αναπτύχθηκε σε αυτή την κοινή επιχείρηση περιπολεί κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο» αναφέρει γραπτή δήλωση του Ρικάρντο Μόσκα, υπεύθυνου Τύπου για θέματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο και οι οδηγίες που δόθηκαν στο πλήρωμα του ελικοπτέρου διασφαλίζουν ότι οι περιπολίες διεξάγονται αποκλειστικά στον ελληνικό εναέριο χώρο» αναφέρει η δήλωση.

Ο Ρ.Μόσκα αναφέρει ότι, σύμφωνα με την Frontex, ο έλεγχος του τουρκικού εναερίου χώρου επιχείρησε να αποκαταστήσει ραδιοφωνική σύνδεση με το συγκεκριμένο ελικόπτερο ώστε να αναγνωριστεί. Η επικοινωνία αυτή δεν κατέστη δυνατή λόγω της διαφορετικής χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά. «Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει ακόμη να υπογραμμιστεί ότι τα εναέρια μέσα που αναπτύσσονται στη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων δεν παραβίασαν ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν απειλήθηκαν ποτέ από τις τουρκικές Αρχές.

» Η Frontex βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές για μια διευθέτηση που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός κοινού πλαισίου επιχειρησιακής συνεργασίας αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων. Η υπηρεσία ενημέρωσε ακόμη του Τούρκους ομολόγους για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Ποσειδώνας 2009» αναφέρει ο Ρ.Μόσκα.

in.gr

2 σχόλια:

Β 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

Συνεργασία και Αναφορά στην Τουρκία; Τρελάθηκαν όλοι τελείως;

Νήμα 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:21:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο εύχομαι και εις ανώτερα στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ των τζακιών και των καρεκλοκένταυρων.

Φτού σας ξεφτίλες!
Νήμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP