Όλα τώρα αρχίζουν

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η αληθινή πολιτική δεν γεννιέται σε κανέναν βρώμικο κομματικό δοκιμαστικό σωλήνα. Την ανιχνεύεις στην πραγματική κοινωνία, γεννιέται μέσα από την γνώση της Ιστορίας και την αντίληψη της πραγματικής φύσης των προβλημάτων, από ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις. Ανθρώπους που είναι σάρκα από τη σάρκα του Λαού κι αφουγκράζονται τον παλμό του.

Έρχονται άγριοι καιροί. Κι αυτοί που δεν το ξέρουν, το υποψιάζονται. Σ’ αυτούς τους καιρούς, αληθινά πολιτικά ορθό είναι αυτό που λύνει τα αληθινά προβλήματα, αυτό που πάνω απ’ όλα υπερασπίζεται την Πατρίδα, τον Λαό και την ευημερία του.

Οι εδραίες λαϊκές απόψεις, οι πεποιθήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στην ψυχή και τον νου των Ελλήνων δεν είναι αυτές που κυριαρχούν στο «Ντα Κάπο», στην «Βιβλιοθήκη» και στα στέκια των νεόπλουτων, Βορείων και Νοτίων. Δεν είναι αυτές που κυριαρχούν στην ΜΚΟ «Το χαρούμενο ΠΑΣΟΚ» του ποδηλάτη, κωπηλάτη και ταξιδευτή από τη Μινεσότα, ούτε στα δελτία των 8 και στην μπατιρημένη «διανόηση». Και φυσικά δεν αυτές που ευαγγελίζονται στον Περισσό, στα σπαράγματα του ΣΥΡΙΖΑ και στα Εξάρχεια.

Οι αξίες του Λαού μας, οι ιδέες του, οι πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων υποεκπροσωπούνται.

Οι Έλληνες δεν θέλουν κράτος επιχειρηματία αλλά ούτε και κράτος νυχτοφύλακα, θαλαμηπόλο της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.

Θέλουν ένα ισχυρό κράτος που θα διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας από κάθε επιβουλή, εσωτερική ή εξωτερική.

Θέλουν ένα κράτος άγρυπνο φύλακα, μαντρόσκυλο της ευνομίας, που να εμπνέει φόβο στους ισχυρούς και σεβασμό στους αδύναμους, τους οποίους θα προστατεύει από την αυθαιρεσία των πρώτων. Κράτος που θα αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν θα πετάει ανθρώπους και ολόκληρες κοινωνικές τάξεις στον Καιάδα. Κράτος που δεν θα επιτρέπει την κοινωνική ανθρωποφαγία της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Θέλουν ένα κράτος που θα διασφαλίζει την αληθινή ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα, θα θέτει αυστηρούς κανόνες που δεν θα κάμπτονται έναντι κανενός, όποιον κι αν έχει μπάρμπα, γκόμενο, κουμπάρο ή συμμαθήτρια.

Οι Έλληνες θέλουν Ελευθερία. Ξέρουν ότι η Τουρκία είναι εχθρός μας. Το λένε τα μνημεία στα χωριά τους, οι αφηγήσεις των παππούδων τους, τα κειμήλια σε προθήκες και συρτάρια, οι εκατόμβες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κύπρου, της Αρμενίας και του Κουρδιστάν, οι διωγμοί στην Κωνσταντινούπολη.

Όχι, οι Τούρκοι δεν είναι τέρατα με κέρατα κι ουρά. Ίδιοι άνθρωποι μ’ εμάς είναι. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι, Αλβανοί κλπ. Άλλο ένα επιχείρημα κατά της βλακώδους φυλετικής θεωρίας και υπέρ του ότι το παν είναι το πολιτισμικό εποικοδόμημα. Όμως δεν έχει σημασία, διότι η ηγεσία τους ονειρεύεται να ξαναγίνουμε επαρχία της Υψηλής Πύλης και το αναλύει εγγράφως κι ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του, στο ευαγγέλιο του νεοοθωμανισμού.

Η Τουρκία είναι απειλή για τον Λαό μας και το βιος του.

Είναι εχθρός.

Ο Λαός ξέρει τι γίνεται στη Θράκη και τον ρόλο του Προξενείου.

Ο Λαός κατάλαβε και ξέρει τι γίνεται στην Κύπρο, τι ήταν το Σχέδιο Ανάν και που το πάνε «φίλοι», «σύμμαχοι» και οι εγχώριες παραδουλεύτρες τους. Ξέρουν οι Έλληνες γιατί ανέβηκαν στην αγχόνη ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Πατάτσος, γιατί πέσανε με το ντουφέκι στο χέρι ο Αυξεντίου, ο Μάτσης κι οι σύντροφοι τους. Ο Λαός ξέρει τι υπερασπίστηκε στον Άγιο Δομέτιο ο Μανώλης Μπικάκης, το λιοντάρι από την Ασή Γωνιά.

Οι Έλληνες ξέρουν τι υπερασπιζόταν ο Ηλιάκης κι οι σύντροφοι του στα μαχητικά και στην αθανασία και τι επιδιώκουν οι Τούρκοι στην Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου.

Τον Λαό επίσης τον νοιάζει και τον κόφτει για το όνομα της Μακεδονίας. Γιατί ο απλός άνθρωπος δεν έχει «πατρίδα» την έδρα της Τράπεζας, όπου είναι οι κλεψιμέϊκοι λογαριασμοί του. Ο απλός άνθρωπος έχει ταυτότητα, ρίζες, καταγωγή. Έχει αληθινή Πατρίδα. Πολλά δεν έχει, πέντε ελιές και δυο πήχες γη αλλά είναι δικά του. Κι εκεί έχει θάψει γονείς, παππούδες. Αυτούς που φύτεψαν τις ελιές και ημέρωσαν τη χέρσα γη. Κι αυτοί είχαν ταυτότητα, ρίζες, καταγωγή. Έχουν τις προφορές και τα τραγούδια τους. Έχουν Μνήμη. Κι όταν φεύγουν μακριά από τον τόπο τους τον νοσταλγούν, πονούν γι’ αυτόν, για την γη τους και τ’ όνομα της, το δικό τους όνομα. Κι έχουν πίσω τους προπαππούδες που πέσανε σαν στάχυα μπροστά στα πολυβόλα στο Σκρα και στο Λαχανά, έχουν πίσω τους τον νεαρό Ανθυπολοχαγό που πότισε με το αίμα του εκείνο το ταπεινό χαγιάτι στην Στάτιστα. Έχουν πίσω τους και στην μνήμη τους συντρόφους του, που μέσα στις πλάβες στην Λίμνη των Γιαννιτσών και στα πιο άγρια βουνά και τους λόγγους άνοιξαν τα μονοπάτια που διάβηκε λίγα χρόνια μετά ο νικηφόρος Στρατός μας.

Ο απλός Λαός έχει Μνήμη κι Όνομα. Τα φουλάρια της Σορβόνης, οι σκυφτοί «επαναστάτες» της πλατείας, οι ταβλαδόροι του Κολωνακίου κι οι επιφανείς γκαζοντενεκέδες της ενοχικής «δεξιάς» δεν δίνουν δεκάρα για τα παραπάνω. Δεν έχουν ρίζες, ταυτότητα. Δεν πονούν την γη που εγκατέλειψαν οι ίδιοι ή οι πατεράδες και παππούδες τους. Πίνουν πια εσπρέσσο, γιατί ο ελληνικός χτυπάει τα ευαίσθητα νεύρα τους. Αφέντη να’ χουν και να τους αφήνει να τρώνε στο τραπέζι του και τι στον κόσμο. Τούρκους, Γερμανούς, όλους τους υπηρετήσανε πρόθυμα, στο ΔΝΤ θα κολλήσουνε;

Δεκάρα δεν δίνουν για το Σχέδιο Ανάν ή για τ’ όνομα. Απλώς δεν θέλουν μπελάδες μέσα στα πόδια τους όταν νέμονται το κομματάκι της εξουσίας τους. Στην ουσία πρόκειται για μια ιδιότυπη πολιτική φεουδαρχία, κοτζαμπάσηδες της παρακμής.

Είναι μια πολιτική τάξη που έχει συμφέροντα ξεχωριστά από αυτά του Έθνους και συνήθως αντίθετα.

Η τάξη αυτή, που είναι διακομματική, θέλει την ανομία, χρειάζεται την αναξιοκρατία, τρέφεται από τον κρατισμό. Δεν μπορεί να αναλάβει κανένα καθήκον, δεν μπορεί να πολεμήσει για κανένα υψηλό σκοπό. Αυτά τα πράγματα διαταράσσουν τις μπίζνες. Αν ο Στρατός δεν σήμαινε και προμήθειες όπλων, άρα μίζες, θα τον καταργούσαν, ως προεκλογική προσφορά στους κανακάρηδες και τις μαμάδες τους.

Η εξαθλίωση του Λαού δεν τους αφορά. Ας φάει παντεσπάνι.

Αυτή την τάξη της πολιτικής φεουδαρχίας μόνο ένας Ηγέτης μπορεί να την πολεμήσει κι ανατρέψει, με όπλο, όταν έρθει η ώρα, την ίδια την εξουσία.

Οι κομματικές γραφειοκρατίες μπορούν να κοιτούν τον αφαλό τους, ώσπου να παγώσει η Κόλαση. Όμως ο Λαός χρειάζεται Πρόμαχο και τον χρειάζεται τώρα. Οι άγριοι καιροί που έρχονται απαιτούν έναν προκινδυνεύοντα Αρχηγό.

Αυτή είναι η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά. Να υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα. Τους ανθρώπους, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Να προκινδυνεύσει.

Κι αυτό απαιτεί ρυθμό ταχύ κι ανελέητο.

Ποτέ καμμία κομματική γραφειοκρατία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Οι γραφειοκράτες είναι «θαυματοποιοί». Τους δίνεις δυο προβλήματα να σου λύσουν και στα κάνουν τέσσερα. Κατέχουν την ανάποδη «φιλοσοφική λίθο». Μετατρέπουν πανεύκολα τον χρυσό σε σκατά, τις πιο λαμπρές ιδέες και πρωτοβουλίες σε θρύψαλλα. Η ελπίδα λοιπόν ποτέ δεν κατοικούσε στις κάμαρες της μικροεξουσίας.

Η ελπίδα είναι στον λόγο και στις πράξεις του Αρχηγού, στις ιδέες, των οποίων είναι κήρυκας και σημαιοφόρος.

Ότι δεν είναι ανθρωποκεντρικό οδηγεί στη βαρβαρότητα. Ο Λένιν και ο Αδόλφος το πήρανε όλο αριστερά και όλο δεξιά και ξέρετε τι έγινε, καταλήξανε στο ίδιο σημείο, φτιάξανε ωραίες, γυαλιστερές μηχανές του κιμά και τσαλαβουτήσανε στο αίμα των απλών ανθρώπων, πριν οι αυτοκρατορίες τους γίνουνε συντρίμμια.

Πάνω απ’ όλα λοιπόν ο Άνθρωπος. Πάνω από τα κέρδη. Πάνω απ’ τους μηχανισμούς.

Kαι σ’ αυτή τη γη, τη δική μας, λοιπόν, ο Άνθρωπος είναι Έλληνας. Αυτός είναι το αφεντικό γύρω από την Ελληνική Λίμνη, το Αιγαίο. Αυτός μάτωσε, πόνεσε, ίδρωσε. Αυτός πάλι κινδυνεύει.

Ο Αντώνης Σαμαράς αφού επικράτησε κατά κράτος στο Συνέδριο, ανακοίνωσε την μεγάλη έξοδο του προς την κοινωνία. Θα σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένα, τον μοναδικό κι αποκλειστικό συνομιλητή του, χωρίς μεσολαβητές και διερμηνείς: με τον ίδιο το Λαό.

Όλα τώρα αρχίζουν. Έλληνα, άκου.


http://www.antinews.gr/?p=52207

18 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Γεια σου ρε Φαήλε..κατι τετοια ακουσαν οι συνεδροι που ειχαν συνηθίσει σε νεροβραστες μαλακίες και τρομοκρατήθηκαν..

Συνέχισε να γράφεις, να μας ανεβάζεις ψυχολογικά.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 8:11:00 μ.μ. EEST  

Μέχρι σχεδον το τελος του αρθρου,ηταν οτι καλυτερο ειχα διαβασει τις τελευταιες μερες,μεχρι που διαβασα το ονομα του ηγέτη...Αυτος ο ηγετης που ολοι ψαχνουμε ανηκει μεσα στο λαο και ουτε μας παει ο νους ποιος μπορει να ειναι,σιγουρα θα αποτελλεσει φορεα της εκφρασης και την διεξοδο των θελω του λαου,ολα θα παρουν το δρομο τους ομως.Αρχιζω και νοιωθω εντονα πως αυτη η ωρα δεν αργει.Ηδη το προμυνημα το πηραμε στις αρχες Μαιου.

Δημητρης

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 9:56:00 μ.μ. EEST  

Ωραίο το άρθρο και προς τη σωστή κατεύθυνση.Όμως έιναι σίγουρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελεί την ελπίδα αυτού του τόπου.Ενα κόμμα το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία και μπροστά στα δύσκολα το έβαλε στα πόδια, δεν μπορεί, αποδεδειγμένα πλέον, να δώσει λύσεις.Που ήταν ο υπουργός του Καραμανλή(Σαμαράς)αυτά τα χρόνια όταν το κόμμα του έδινε τη χαριστική βολή στη πατρίδα;Γιατί δεν ύψωνε το ανάστημά του;;

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 9:56:00 μ.μ. EEST  

Ωραίο το άρθρο και προς τη σωστή κατεύθυνση.Όμως έιναι σίγουρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελεί την ελπίδα αυτού του τόπου.Ενα κόμμα το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία και μπροστά στα δύσκολα το έβαλε στα πόδια, δεν μπορεί, αποδεδειγμένα πλέον, να δώσει λύσεις.Που ήταν ο υπουργός του Καραμανλή(Σαμαράς)αυτά τα χρόνια όταν το κόμμα του έδινε τη χαριστική βολή στη πατρίδα;Γιατί δεν ύψωνε το ανάστημά του;;

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 9:56:00 μ.μ. EEST  

Ωραίο το άρθρο και προς τη σωστή κατεύθυνση.Όμως έιναι σίγουρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελεί την ελπίδα αυτού του τόπου.Ενα κόμμα το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία και μπροστά στα δύσκολα το έβαλε στα πόδια, δεν μπορεί, αποδεδειγμένα πλέον, να δώσει λύσεις.Που ήταν ο υπουργός του Καραμανλή(Σαμαράς)αυτά τα χρόνια όταν το κόμμα του έδινε τη χαριστική βολή στη πατρίδα;Γιατί δεν ύψωνε το ανάστημά του;;

Αρχάγγελος 1 Ιουλίου 2010 στις 10:33:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα, με την ανάλυση της Ελληνικής ψυχής, της Ιστορίας των Ελλήνων αλλά και με την επικρατούσα κατάσταση στα πολιτικά (κομματικά) της χώρας, όπως πιστεύω συμφωνεί και ο κάθε λογικός πολίτης που αγαπάει την πατρίδα. Ο προβληματισμός μου έγκειται (παρόλο που είμαι οπαδός του από τα 18 μου) στο κατά πόσο ο Σαμαράς μπορεί, και πάνω από όλα έχει την θέληση να κάνει την διαφορά. Έχει αυτή την στιγμή (κυρίως λόγω συνθηκών) την ιστορική ευκαιρία να μας αποδείξει ότι δεν είναι και αυτός, άλλος ένας πολιτικάντης, που τον έσπρωξαν στα ανώτερα κλιμάκια τα γνωστά συμφέροντα. Προς το παρόν η Ν.Δημοκρατία δεν έχει απαλλαγεί από αυτούς που πρέπει, για να την σεβόμαστε ως κόμμα.
Την ίδια στιγμή ο υιός Ζαγορίτη (που έχει τελικά και τις λιγότερες ευθύνες στην υπόθεση) μας δείχνει την συμπεριφορά του μπαμπά, που τον ανέθρεψε με απόλυτη έλλειψη σεβασμού για τους θεσμούς, τον βόλεψε κάπου ήσυχα για να του το αποδείξει και εμπράκτως, και όπως ακριβώς ο κάθε άλλος ανυπόληπτος βουλευτής, δεν βγαίνει ούτε για συγγνώμη. Αυτό τον άνθρωπο έχει διαλέξει ο Σαμαράς για να του επιλέξει τους υποψήφιους βουλευτές που θα αλλάξουν την χώρα...Θα ήθελα πραγματικά να έλεγα ο κύριος Σαμαράς, αλλά περιμένω να μου το αποδείξει εμπράκτως. Μέχρι τότε εγώ (όπως και ο κάθε λογικός πολίτης που αγαπάει την πατρίδα), δεν βλέπω καμία διαφορά στις πράξεις του από τον Geoffrey.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

Aδελφέ το ποιος μας οδήγησε στην χρεωκοπία αν θες το συζητάμε.

Το πως περάσαμε απο μια κρίση ελλείματος ίδια με αυτή των περισσότερων ευρωπαικών χωρών, σε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη.

Το πως καταστρεψαμε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας επιτρέποντας το σορτάρισμα και κραυγαζοντας ότι είμαστε ο Τιτανικός.. (τον Οκτ τα σπρεντ ηταν 200 μ.β)

Το πως ενώ είχαν παρθεί μέτρα για να συγκρατηθεί το έλλειμα (πχ ημιυπαιθριοι) απο το καλοκαίρι την επομενη των εκλογων καταργήθηκαν και αρχίσαν μάλιστα οι παροχες..

Το πώς ο τωρινός πρωθυπουργός εν γνώση του εταζε λεφτά για να κερδίσει τις εκλογές, ενώ είχε ήδη αποφασίσει να μας πάει στο ΔΝΤ (ταδε εφη ο υφυπουργός οικονομικών Σαχινιδης)

Αλλά πέρα απο αυτό, νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πασει ότι ο Σαμαρας απο τοτε που απετρεψε την παραχώρηση του ονοματος το 1993, μεχρι και τον ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2009, ήταν στα αζητητα της πολιτικής λόγω της αντρικιας στασης του.

Επαναλαμβάνω, 'εγινε υπουργός πολιτισμού 8 μηνες πριν της εκλογές. Και ως υπουργός πολιτισμού ,όπως γνωρίζεις,ΔΕΝ συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή

Την διαφωνία του με αρκετες πολιτικές τις προηγούμενης κυβερνησης την είχε εκφράσει επανηλημένα

εδω εχει μια συνεντευξη εφ'όλης της υλης, στην οποία απαντα σε πολλα απο αυτα τα ερωτηματικά.

http://www.antinews.gr/?p=25188

@Αρχάγγελε,

απο τον Νοέμβρη μέχρι τώρα, έδιωξε Ρουσόπουλο,Βουλγαρακη,Παυλίδη και κυρίως Ντόρα και τα ορφανα της που εγκαταλείπουν ενα ενα.. Νομίζω έχει αποδείξει ότι τα εννοεί αυτά που λέει

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 8:51:00 π.μ. EEST  

Θα το ήθελα πολύ για τον Σαμαρά αλλά έχω φτάσει στο σημείο να μην το πιστεύω. Ο μόνος που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών δυστυχώς δεν υπάρχει πια (Κωνσταντίνος Καραμανλής). Όσο για τον νεότερο ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί πονάει. Φίλοι μου, τις καλύτερες των προθέσεων να έχει ο άνθρωπος πως θα περάσει ήθος? Πως θα νοικοκυρέψει την χώρα όταν οι συνεργάτες του δεν μπορούν να βάλουν τάξη στο ίδιο τους το σπίτι? Είμαι απογοητευμένος από όλους.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

Κυριοι διαλεκτε και παρτε.Ειναι ο Σαμαρας,ο Παπαντρεας,ο Τσιπρας και η Παπαρηγα.Απ' ολα εχει ο μπαχτσες
Μετρημενα κουκια ειναι.Μια ειναι η λυση....Αλλιως, ακυβερνησια και χαος.
Μετα τους παγκοσμιους τοκογλυφους τι αλλο θελετε να σας φερουν δηλαδη?Μετα απο τα μεμετια, εξω απο το Σουνιο τη Ζακυνθο και τη Κρητη τι αλλο να σας φερουν κυριοι?Μετα απο ενα νομο για τους μεταναστες ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ τι αλλο να σας φερουν δηλαδη κυριοι?Ο Σαμαρας θα κριθει μετα τη θητεια του και οχι πριν,οπως και σε σχεση με αυτο που ειχαμε πριν και οχι τοσο σε σχεση με το ιδανικοτερο του καθενος.Πιστευω αυτη ειναι η βαση εκλογης γιατι αλλιως πελαγοδρομουμε!
Με το που βγηκε ο πρωθυπουργος κλονιστηκε και η αξιοπιστεια της χωρας στις παγκοσμιες χρηματαγορες.Δεν μπορουμε να "αγορασουμε" λεφτα απο πουθενα και αυτο δεν το ειχαμε πριν.Να κανουμε οικονομια μας λενε οι παπατζηδες γιατι φταινε δηθεν τα εξοδα μεχρι και στις εθνικες παρελασεις!!!!Ελεος Ελεος Ελεος.
Ανακεφαλαιωση: Δια μεσω της αφαιρετικης οδου ο Γιωργης επτωχευσε και οποιαδηποτε επενδυση επανω του ειναι και ακρως επικιδνυνη και επιζημια.Τσιπρας Παπαρηγα,δεν εχουν καν ιδανικα-η παπαρηγα εθαψε τον ανδρα της χωρις να τον διαβαση παπας,αθεος ηγετης ισον μηδεν για το λαο.Ο Σαμαρας μενει,δε μενει αλλος φιλτατοι!
Τοποθετηθητε διοτι με την προηγουμενη επιλογη τα χασαμε τα λεφτα μας.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

Το αρθρο αυτο μοιαζει περισσοτερο σε αποσμασμα εισαγωγης απο ομιλια του Α.Σαμαρα ??
Επιπλεον, αυτος ειναι ο Προμαχος-Ηγετης-Αρχηγος που χρειαζομαστε ??
Να θυμισω στον αρθρογραφο οτι ο Σαμαρας ηταν συμφοιτητης του "κωπηλατη" Παπανδρεου στην Αμερικη ???
Επισης ο Σαμαρας προερχεται ΚΑΙ αυτος απο Ενα απο τα λεγομενα "τζακια" της Ελλαδος ??
Υπηρχε περιπτωση να ανεβει ΚΑΙ αυτος σε αυτη τη θεση αν δεν ειχε την συγκεκριμενη καταγωγη ???
Δηλαδη αναφερομενος σε πολιτικους ανακαλυψαμε πως αυτος θα μας σωσει ??
Στην ζωη μου εχω δει ΠΟΛΛΟΥΣ εξυπνοτερους απο αυτον και απο τους υπολοιπους ηγετες αυτη τη στιμγη ...
Δηλαδη μπορει καποιος που σπουδασε σε ενα μεγαλο πανεπιστημιο και εχει καποια χαρτια απλα επειδη ειχαν χρηματα οι γονεις του να κυβερνησει την Ελλαδα ???? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ????
Μπορει καποιος ευκολα να καταλαβει ΠΟΙΟΙ πανε να σπουδασουν σε τετοια πανεπιστημια στο εξωτερικο οταν τα διδακτρα ΜΙΑΣ μονο χρονιας αγγιζουν τα 40 χιλιαδες ευρω.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κατανοησεις,αφουγκραστεις,κυβερνησεις τον απλο λαο οταν ο ιδιος μεγαλωσες ΜΑΚΡΙΑ απο αυτον μεσα στη χλιδη.

Δεν ξερω...ακομα και το χορτο...το πρασινο χορτο...το γκαζον που λεμε...μου φαινεται εξυπνοτερο απο καποιους...

ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Χρήστο αν εννοείς "τζάκι" την Πηνελόπη Δέλτα , μια γυναίκα που όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ακρόπολη ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, τότε κατι λάθος συμβαίνει..

επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι κάποιοι δήθεν αυτοδημιουργητοι για να στήσουν καναλια και εφημερίδες τα πιασανε χοντρα απο την Οικογενεια (τον μεντορα τους με το τικ,ξέρεις) και άλλες "πατριωτικές" δυνάμεις.. βλεπε Αιθουσα Μαρίκα Μητσοτακη στο τηλεαστυ.

Οι εξυπνακήστικες βλακείες και ο λαικισμός της κωλοτούμπας κάνουν μονο για διαφημίσεις αφρού ξυρίσματος, τιποτα περισσότερο

"Εγω είπα στον Γιώργο να βάλει το πιστολι του ΔΝΤ στο τραπεζι" κόμπαζε μεχρι πριν απο λίγους μήνες ο αυτοδημιούργητος κωλοτούμπας. τώρα που το πιστόλι μας το βάλανε εκει που δεν βλέπει ήλιος, εκανε ακομα μια πιρουετα και παμε γι'αλλα

Αρματιστής 2 Ιουλίου 2010 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Φαήλο σε διάβασα και συμφωνώ σε όλα, ή σχεδόν σε όλα.

Είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στις αξίες του γένους μας, στις παραδόσεις μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται. Η ιστορία μας θα πρέπει να είναι ο μπούσουλας στην καταιγίδα που θα ξεσπάσει σύντομα.

Διατηρώ όμως πολλές επιφυλάξεις με όσα γράφεις αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά «Αυτή είναι η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά. Να υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα. Τους ανθρώπους, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Να προκινδυνεύσει».

Θεωρώ τον σημερινό πολιτικό κόσμο και τα πολιτικά κόμματα απολύτως αποτυχημένα, πλήρως διεφθαρμένα, που δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σημερινή κρίση και τις μελλοντικές προκλήσεις, διότι είναι απολύτως υπεύθυνα για τη απαξίωση της χώρας και τη τρομακτική οικονομική κρίση, αφού αυτά άσκησαν την εξουσία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αυτά παρέλαβαν το δημόσιο χρέος στο 20% του ΑΕΠ και το εκτόξευσαν στο 115%. Αυτά ήταν που ενώ έλεγαν ότι το υπέρογκο χρέος θα μας καταπιεί, έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να το διογκώσουν. Αυτά τα δύο λαφυραγώγησαν το κράτος και οδήγησαν τους πολίτες στη κατάσταση των ανδραπόδων. Μπορεί να ακούγονται άσχημα αυτά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως αλλιώς μπορείς να περιγράψεις τη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ένας οποιοσδήποτε χαμηλόμισθος, που θα τον καλεί ο εργοδότης του και θα του λέει –20% στις αποδοχές σου, διαφορετικά άντε γεια! Ή να παίρνουν το χαντζάρι και να αποκεφαλίζουν μισθούς και συντάξεις και συγχρόνως να κόβουν από τους έχοντες και κατέχοντες, ή από τους ωφελημένους από τις αρπακτές.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να εμπιστευτούμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία; Επειδή άλλαξε αρχηγό; Τι νέο κομίζει; Τι επαγγέλλεται; Ποιο είναι το όραμα που προβάλει; Ποιες είναι οι μεγάλες ανατροπές που προτίθεται να κάνει; Ποια είναι η επαναστατική πρόταση της ΝΔ;

Εδώ πρέπει να αλλάξει όλο το σύνταγμα και το θεσμικό πλαίσιο. Στη πραγματικότητα έχουμε ένα σύνταγμα που συντάχθηκε το 1862 και καθόριζε τη μορφή του πολιτεύματος ως βασιλευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σήμερα έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Το κοινοβούλιο είναι μόνο για να χειροκροτεί και να ψηφίζει τους νόμους της κυβέρνησης; Στη πραγματικότητα όμως, η ανεξαρτησία της γνώμης των βουλευτών καταργείται. Όποιος τολμήσει να διαφωνήσει εξοβελίζεται. Τα δημοψηφίσματα απαγορεύονται. Έγινε ποτέ κάποιο; Το θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Στο πολίτευμά μας όμως, ο λαός είναι υπό απαγόρευση. Τον φοβούνται. Οι κοτζαμπάσηδες έχουν το αλάθητο. Η άλλη βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχει καταργηθεί από το 1828. Σε ποια δημοκρατία υφίσταται αυτή η ισοβιότητα των πολιτικών. Θα πάψουμε να ακούμε το εγώ του Μητσοτάκη μόνο όταν απέλθει από το μάταιο κόσμο. Υπάρχει και ένα άθλιο άρθρο στο σύνταγμα που προστατεύει τους υπουργούς από κάθε δίωξη. Μόνο σε δικτατορίες και σε παρακμιακά κράτη μπορούν να ισχύουν αυτές οι αθλιότητες. Είναι τρελό να παραδέχεται ο Μαντέλης ότι τα πήρε και να το ξέρουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να καταδικαστεί. Ο σχετικός νόμος ονομάζεται «περί προστασίας της τιμής του πολιτικού κόσμου», νομίζω. Ποια τιμή;

Με τις ίδιες νόρμες και τις ίδιες δομές, τα ίδια κόμματα, τις ίδιες ιδέες και τους ίδιους κοτζαμπάσηδες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Από λόγια χορτάσαμε; Μεγαλόστομες κουβέντες κενού περιεχομένου έχουμε φάει πολλές.

Εδώ ακούγαμε τον Κώστα Καραμανλή να μιλάει με αυτή την απίστευτη πειθώ και ρητορική και πιστέψαμε ότι παρουσιάστηκε ο ηγέτης που θα σπάσει αυγά και θα κάνει σοβαρές ανατροπές. Σε λίγο όμως διαπιστώσαμε, ότι πάντα εκφωνούσε το ίδιο κείμενο αλλάζοντας τη σειρά των προτάσεων. Πώς να σπάσει αυγά όταν κάηκαν ογδόντα άνθρωποι, όταν κάηκε η Ολυμπία, όταν κάηκε όλη η Ελλάδα και η Αθήνα και δεν είχε το κουράγιο να απολύσει τους υπεύθυνους; Πώς να γίνουν ανατροπές όταν κάλυψε το Βουλγαράκη και το Ρουσόπουλο, όταν δεν απόλυσε αμέσως για τα δομημένα όλο το υπουργικό συμβούλιο;

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Αρματιστής 2 Ιουλίου 2010 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Εδώ ο ΓΑΠ υφάρπαξε την εξουσία λέγοντας ψέματα στον λαό. Και στη συνέχεια μας είπε ότι δεν γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος. Κα πάλι ψέματα. Είναι δυνατό ό υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης να μη γνωρίζει τη αλήθεια; Και στη συνέχεια βύθισε τη χώρα στην απαξίωση. Καπάκι μας έφερε για τους γκαουλάιτερ του ΔΝΤ. Μας έφερε κάτι αλλοδαπά κωλόπαιδα, κάτι γιάπηδες της τρόικα για να βάλουν το περήφανο λαό μας σε τάξη. Και μάλιστα με το μαστίγιο.

Ίσως ο Αντώνης Σαμαράς να είναι από τους λίγους πολιτικούς που δεν βαρύνεται πολύ με τα πεπραγμένα του άθλιου πολιτικού συστήματος, αλλά δεν παύει να είναι μέλος του και να έχει εξαρτήσεις.

Τον ψήφισα Φαήλο τον Αντώνη Σαμαρά γιατί τον θεώρησα το μικρότερο κακό. Σου λέγω όμως ότι το καλάθι μου δεν χωράει μέσα ούτε ένα ψίχουλο πλέον. Δεν είδα ακόμη ρήξεις. Αντίθετα. Ίσως να έπρεπε να τακτοποιήσει πρώτα τα εσωκομματικά του. Ο χρόνος όμως περνάει. Πρέπει να βιαστεί.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα κράτη έχουν συνέχεια, αλλά τι ήταν αυτή η δήλωση της ΝΔ, ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή της νυν κυβέρνησης σχετικά με τη τήρηση των προβλεπομένων στο επαίσχυντο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Δηλαδή τι θα τιμήσει; Το πρωτόκολλο παράδοσης της πατρίδας; Αυτό το έκανε ο Λογοθετόπουλος όταν διαδέχθηκε σαν κατοχικός πρωθυπουργός τον Τσολάκογλου. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε θάνατο για εθνική αναξιότητα. Δηλαδή Φαήλο ούτε το ελάχιστο αν και αυτό θα ήταν απαράδεκτο! Τουλάχιστο να δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί εκείνα τα σημεία του μνημονίου που καταργούν την κυριαρχία της χώρας και φαλκιδεύουν την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, ή μειώνουν τις εξουσίες του κοινοβουλίου. Ειδικά το άθλιο άρθρο 14 που αφορά το εφαρμοστέο δίκαιο και τη δικαιοδοσία και με το οποίο η παρούσα κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της, αποδέχτηκαν την παραίτηση της χώρας από την ασυλία της και υποθήκευσαν την περιουσία της.

Δηλαδή και σύμφωνα με τη παραπάνω δήλωση, εφόσον η χώρα βρεθεί σε αδυναμία να επιστρέψει στο τριμερή μηχανισμό τα δάνεια που της δόθηκαν, (δήθεν για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της), ή οι άλλοι ομολογιούχοι του Ελληνικού χρέους δεν πληρωθούν, λόγω αδυναμίας της χώρας να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που θα λήγουν, τότε η ΝΔ εφόσον είναι κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει, (τιμώντας την υπογραφή της χώρας), να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία. Δηλαδή όπως λέει ο καθηγητής του συνταγματικού Χρυσογόνος θα μπορεί να έλθει η Ολλανδία και να βγάλει στο σφυρί το μέγαρο της Βουλής και καπάκι να εμφανιστεί ως υπερθεματιστής η Τουρκία, η οποία θα πάρει το μέγαρο και θα το κάνει Τουρκική πρεσβεία. Ακραίο παράδειγμα βεβαίως, αλλά σε αυτό το κράτος της απόλυτης κατάπτωσης, όλα είναι δυνατά. Φανταζόταν κανένας ότι τα Τουρκικά πολεμικά θα έκοβαν βόλτες στο Σούνιο, ή θα έκαναν ασκήσεις στη Κεφαλονιά, ή θα έκαναν σουρωτήρι το Αιγαίο, ή το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και το πολεμικό μουσείο θα το έκαναν μπουρδέλο;

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Αρματιστής 2 Ιουλίου 2010 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Και αφού φθάσαμε στο πολεμικό μουσείο περιμένω κάτι, κάποια δήλωση σχετικά με το Ζαγορίτη. Πως ο γιος του Ζαγορίτη βρέθηκε να κάνει θητεία στο πολεμικό μουσείο. Δηλαδή ο μπαμπάς του δεν πήρε κανένα τηλέφωνο; Δηλαδή είδαν εκεί στο ΓΕΝ το όνομα Ζαγορίτης και είπαν να κάνουν μια εξυπηρετησούλα στο ΓΓ της ΝΔ; Ή η μετάθεση του αληταρά βγήκε από κάποια κληρωτίδα;

Ο Ζαγορίτης δεν πρέπει να ζητήσει μια συγνώμη τουλάχιστο;

Η ΝΔ, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, δεν πρέπει να πάρει θέση, δεν πρέπει να καταδικάσει το γεγονός, δεν πρέπει να αποδοκιμάσει την συμπεριφορά του πρώην γενικού γραμματέα της; Δεν πρέπει να δηλώσει ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα λάβει τα τάδε μέτρα για να επικρατήσει η ισονομία στις μεταθέσεις των κληρωτών και να εξαλειφθεί το πανάθλιο σύστημα που ισχύει;

Δεν πρέπει να σταματήσει η διάκριση των νέων σε «καλά παιδιά» που υπηρετούν στο «Κολωνάκι» και σε «κωλόπαιδα» που υπηρετούν στα φυλάκια του Έβρου. Η θητεία είναι χρέος τιμής προς τη πατρίδα του, κάθε Έλληνα και προσφορά χρόνου, ελευθερίας και ζωής. Στα αγαθά αυτά όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Εδώ είναι η εφαρμογή των αρχών της ισότητας, της ισονομία, της ισοπολιτείας και του κράτους δικαίου. Δηλαδή η τήρηση του συντάγματος.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 11:30:00 μ.μ. EEST  

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ.
Αρχάγγελος

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2010 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

Ποιος Λαός κ Κρανηδιότη! Ποιος έφερε την χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα? Το πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι ένα. Η ποιότητα των ανθρώπων. Η ποιότητα των πολιτών της. Τι είδους άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που «εξαπατήθηκε» από τον ΓΑΠ ο οποίος ήταν γνωστός ως «Γιωργάκης» λόγο της διανοητικής του καθυστέρησης!
Σε ότι αφορά τον Καραμανλή αν το μέτρο της ικανότητας είναι ο ΓΑΠ τότε βέβαια και ρήτορας είναι και ηγέτης ικανότατος…
Τι είδους άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που γλύφοντας και έρποντας προσπαθούσε εδώ και δεκαετίες να φθάσει έξω από την πόρτα διάφορων πολιτικών γραφείων περιμένοντας να του πετάξουν ένα κόκαλο, ξεπουλώντας τον εαυτό του αλλά και το μέλλον της χώρας και των παιδιών του για πενταροδεκάρες και μετά καμάρωνε για το πόσο καλά τα κατάφερε αυτός στην ζωή του!
Έχω την εντύπωση πως πολλοί περιμένανε ότι ο Σαμαράς θα εισβάλει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και θα πετάξει έξω όλους τους άχρηστους, όλους τους ανίκανους, όλους τους κλέφτες…και …αναρωτιέμαι πόσοι θα μένανε αν το έκανε αυτό. Στην πολιτική ο συμβιβασμός αποτελεί συχνά την καλύτερη επιλογή αλλά το ζητούμενο πάντα είναι να επιλέγουμε να συμβιβασθούμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, αλλά και να ορίσουμε με μεγάλη προσοχή τις εξαιρέσεις αυτού του κανόνα, των θεμάτων δηλαδή που δεν επιτρέπεται κανένας συμβιβασμός.
Ο Σαμαράς είναι το τελευταίο μας χαρτί. Περιέργως όμως αποτελεί μάλλον και την μοναδική διέξοδο για όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Θα πρέπει οι πολιτικοί από όλα τα κόμματα να σκεφτούν ότι αν ο Σαμαράς δεν καταφέρει να πείσει τον ελληνικό Λαό πως μπορεί να βγάλει την χώρα από το τέλμα, αν δεν μπορέσει να δώσει την ελπίδα για μια πραγματική αλλαγή, τότε πόσο σίγουροι είναι ότι δεν θα βρεθούν κρεμασμένοι από τα παράθυρα της βουλής με μια θηλιά στο λαιμό. Αν κάποιος θεωρηθεί ότι αυτή η εκδοχή είναι ακραία τότε θα πρέπει να σκεφτεί πως θα μπορούσε να αντιδράσει ένας άνθρωπος αλλά και ένα ζώο όταν δεν έχει άλλη διέξοδο και νοιώσει ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2010 στις 1:09:00 μ.μ. EEST  

Α, ρε Φαηλε.. δεν εχω διαβασει ουτε ενα αρθρο σου και να μην εχω δακρυσει!

Πιστευεις ομως αληθεια οτι ο Ελληνας ειναι ετσι? Μηπως ολο αυτο περιγραφει μονο μια μειοψηφια μας?

Δεν δικαιολογουνται ολα αυτα που βιωνουμε καθημερινα απο τετοιους ιδεατους Ελληνες. Και μια πιθανη δικαιολογια οτι ειναι εξωγενης οι παραγοντες μου φανταζει ανεπαρκης..ολοι ρεπουμε και ολοι ειμαστε υπευθυνοι του ατομου μας.

Και τελος..θα προτεινα το διατηρησουμε λιγο πιο υπερκομματικο...πολυ καλος φαινεται ο Σαμαρας, αλλα πολλες φορες πολλα εχουν προδοθει και ανατραπει. Οι αξιες και το ηθος ποτε δεν πρεπει να ταυτιζονται (κατα τη γνωμη μου) με καποιον πολιτικο... ποτε πριν περασουν στην ιστορια τουλαχιστον.

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2010 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

Θα περίμενα να έκλεινες το άρθρο σου με τρόπο εντυπωσιακό. Η αναφορά σου στο Σαμαρά δεν πιστεύω ότι συνάδει με τα υπόλοιπα γραφόμενά σου τα οποία όντως είναι ενδιαφέροντα, είναι πάνω από τα κόμματα και τους σημερινούς πολιτικούς που κατά τη γνώμη μου όλοι συλλήβδην ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας μας από τους αριστερούς μέχρι τους δεξιούς.
Έχουμε γίνει δύσπιστοι με τον πολιτικό κόσμο συνολικά. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ηγέτες άξιοι και ικανοί να οδηγήσουν σωστά αυτή τη χώρα. Εξέλειπαν οι πολιτικές προσωπικότητες που επάξια μπορούν να διαχειριστούν κατά εθνικά επωφελή τρόπο τα πολλαπλά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, να βρίσκουν λύσεις, να την βγάλουν από το τέλμα και να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Δεν υπάρχουν άξιοι ηγέτες από τους υπάρχοντες που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους Έλληνες να τους πιστέψουν και να τους ακολουθήσουν. Έως ότου βρεθεί κάποιος εθνικόφρονας θα είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Παρότι ασπάζομαι τα γραφόμενά σου δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό το πεζό κλείσιμο του άρθρου σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP