Συνεχίζονται οι επιθέσεις Κούρδων ανταρτών

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πέντε Τούρκοι αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε επίθεση που εξαπέλυσαν κούρδοι αντάρτες εναντίον αστυνομικού σταθμού στην πόλη Περβαρί της επαρχίας Σιίρτ, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στη πόλη, την οποία εκμεταλεύτηκαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να πλησιάσουν στο κτίριο και να εξαπολύσουν επίθεση με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα. Η ανταλλαγή πυρών διήρκησε περίπου μια ώρα και σύμφωνα με τουρκικές πηγές,τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες ένας εκ των οποίων σοβαρά. Παράλληλα σε πληθώρα επιθέσεων προέβησαν αντάρτες του ΡΚΚ τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με Κουρδικές πηγές.

8 νεκρούς τούρκους στρατιώτες άφησε η επίθεση ανταρτών σε στρατιωτικό βάν στην πόλη Ελαζίγ. Μετά το επεισόδιο ο αυτοκινητόδρομος Karakoçan Okçiyan παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές η επίθεση έγινε στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Ντερσίμ. Σε διαφορετικό περιστατικό στην Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακαρι, τον θάνατο βρήκε λοχίας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Yasin Ak), μετά απο επίθεση ανταρτών.

Δύο νεκροί στρατιώτες και άγνωστος αριθμός τραυματιών ήταν ο απολογισμός της έκρηξης μηχανισμού που τοποθέτησαν Κούρδοι αντάρτες στον αστυνομικό σταθμό του Gurpinar (Van.)

2 σχόλια:

Νήμα 17 Ιουλίου 2010 στις 3:48:00 μ.μ. EEST  

Η Κουρδική στρατιωτική παράδοση σε συνέχειες.

Ελευθερία στο Κουρδιστάν ΤΩΡΑ.
BIJI KURDISTAN.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2010 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

Άντε πάλι. Φυσικά και οι Κούρδοι έχουν 'στρατιωτική παράδοση'. Ανταρτοπολέμου από το 1984 και μετά και σφάζοντας Έλληνες το '22, μιας και μάλλον σου διαφεύγει. Ελπίζω τώρα να μην τους την αρνηθείς κι αυτή, όπως έκανες με τους Τούρκους, έτσι δεν είναι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP