Δραστηριότητες συλλόγου "Αναχαίτιση"

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ»

Στις 21 Ιανουαρίου σε μία μικρή τελετή παραδώσαμε τιμητική πλακέτα για τα 20 χρόνια λειτουργίας της 332 Μ με το Mirage 2000 ΕΜG.
Στις 5 Φεβρουαρίου παραστήκαμε στον εορτασμό της 346 Μ για την συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας και εκμετάλλευσης του F16Blk30. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πολύ όμορφο επετειακό αεροπλάνο που ετοίμασε η Μοίρα που σημειωτέων είναι το δεύτερο στην σειρά δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη παράδοση στις τάξης της ΠΑ ( το πρώτο είχε διακοσμηθεί επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών).

Τον Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 2 του μήνα είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα, στην καρδία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, εκεί απ’ όπου πηγάζουν οι νέες τακτικές τις ΠΑ και εκπαιδεύονται οι καλύτεροι Ιπτάμενοι, Ελεγκτές Αεράμυνας και Αξιωματικοί Πληροφοριών όχι μόνο της ΠΑ αλλά και των άλλων κλάδων των Ε.Δ. Μάθαμε για τα επιμέρους σχολεία και τις δυνατότητες του Κέντρου. Φυσικά ήταν αδύνατον, καθώς ήμασταν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, να μην επισκεφτούμε την ιστορική 339 ΜΠΚ που επιχειρεί με το θρυλικό μεν αλλά εκσυγχρονισμένο F4E AUP. Το προσωπικό της μας ξενάγησε στους χώρους της Μοίρας και με ιδιαίτερο ζήλο, μας έλυσε κάθε απορία που εκφράζαμε.

Το 2ο ΤΕΕΠ της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Αεροδρόμιο των Μεγάρων στο Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» ήταν η πρώτη μονάδα εκτός Πολεμικής Αεροπορίας που επισκεφτήκαμε, επί ευκαιρία της τελετής ένταξης των ΕΕ/Π ΑΗ-64DHA APACHE LONGBOW που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουάριου, Γνωρίσαμε από κοντά το Ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό του Τάγματος ενώ παρακολουθήσαμε μία άκρως εντυπωσιακή επίδειξη των ικανοτήτων των πληρωμάτων αλλά και των ΕΕ/Π των AH-64DHA.

Στις 17 Ιουνίου βρεθήκαμε στην 111ΠΜ στον Ν. Αγχίαλο του Βόλου για να γνωρίσουμε το έργο της 330Μ που επιχειρεί με F16Blk30 ενώ για πρώτη φορά επισκεφτήκαμε Μοίρα Αμυνας Φρούρησης και παρακολουθήσαμε επίδειξη του αντιαεροπορικού συστήματος ΒΕΛΟΣ από το προσωπικό της 411 ΜΑΦ

Το πρώτο, κατά τα άλλα πλούσιο σε δραστηριότητες για τον Σύλλογό μας εξάμηνο του 2010, έκλεισε με την δωρεά ενός θαμνοκοπτικού μηχανήματος Jonsered (Σουηδικής προέλευσης) κόστους άνω των 300 Euro στην 332Μ που επιχειρεί από την 114ΠΜ στην Τανάγρα.

Για όλες αυτές τις δραστηριότητες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα, τον πρώην Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη, τον νυν Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΑ Επισμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Γράψα και το προσωπικό του Γραφείου του για την άμεση έγκριση των αιτημάτων μας και τις Διοικήσεις και τα Γραφεία Ασφαλείας των Μονάδων που επισκεφτήκαμε.

Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ»

http://www.anaxaitisi.gr/


1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2010 στις 3:31:00 μ.μ. EEST  

Ενδιαφέρον.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιος σύλλογος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP