Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αγαθονήσι

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Με υπέρπτηση 8 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, επανήλθαν οι Τούρκοι στις προσφιλείς τακτικές τους. Είχαν προηγηθεί εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.

Ο τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από 8 μαχητικά αεροσκάφη, 4 F-16 και 4 F-4 Phantom εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς καμία προειδοποίηση, στις 15:55 βόρεια της Σάμου.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τους εναέριους εισβολείς. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ακολούθησαν εμπλοκές, δηλαδή εικονικές αερομαχίες μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών. Κατά την αποχώρησή τους, οι Τούρκοι δε δίστασαν, να πετάξουν πάνω από ελληνικό έδαφος.

Η υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι έγινε στα 9.500-11.000 πόδια από 2 F-16 και 4 F-4 και στα 24.600 πόδια από τα υπόλοιπα 2 F-16. Άρα ολόκληρος ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από το ελληνικό νησί.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μετά από τις πρόσφατες έρευνες τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Βόρειο Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και το συναγερμό- φάρσα που προκάλεσαν οι Τούρκοι, μόλις προχθές, διεκδικώντας ρόλο στην έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο.

www.news247.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2010 στις 6:19:00 π.μ. EEST  

και ποιό το πρόβλημα; αφού τα δώσαμε όλα τζαμπα κι επισημως πολιτικοί και ανώτατοι στρατιωτικοί. και ο ελληνικός λαός κοιμάται αφιονισμένος και είναι άξιος της μοίρας του. δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP