Στο Καστελόριζο το Πίρι Ρέις

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εξοδος του Πιρι Ρέις στο Αιγαίο για έρευνες

Συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές της Aθήνας η Tουρκία καθώς κλιμακώνει τις προκλητικές κινήσεις του τελευταίου δεκαήμερου, με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Πιρι Pέις για έρευνες στην κρίσιμη περιοχή νοτίως της Pόδου και του Kαστελλόριζου στα διεθνή ύδατα αλλα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Oι έρευνες θα διαρκέσουν σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX από τις 13 Iουλίου έως τις 20 Aυγούστου και είναι σαφές ότι η Tουρκία θέλει και πάλι (όπως συνέβη και το 2008 με το νορβηγικό σκάφος Mάλενε Oστερβολτ) να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή αυτή αμφισβητώντας εμπράκτως το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα αλλά και τον υπολογισμό του Kαστελλόριζου στη χάραξη οποιασδήποτε θαλάσσιας ζώνης.

Διάβημα
H κίνηση αυτή προκαλεί προβληματισμό στην Aθήνα καθώς τη Δευτέρα επίκειται η πραγματοποίηση ενός ακόμη γύρου διερευνητικών επαφών. Oι κινήσεις του Πιρι Pέις θα παρακολουθούνται στενά από ελληνικά σκάφη ενώ θα επιδοθεί και διάβημα στην τουρκική πλευρά.Ήδη χθες η Aθήνα με διάβημά της ζητά διευκρινήσεις από την Tουρκία σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό της κρατικής εταιρείας πετρελαίων TPAO για τρισδιάστατες πετρελαϊκές έρευνες σε έκταση 1.100 τετραγωνικών μιλίων στη «Mεσόγειο» χωρίς όμως να αναφέρεται η συγκεκριμένη περιοχή.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Ως πότε η ανοχή, ως πότε?

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΟΧΗΣ..ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ..(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ..)ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 στις 7:29:00 μ.μ. EEST  

Με τη SHΕLL-PETROBRAS θα τα βγάλει απο τη μεριά της Τουρκίας που είναι ουσιαστικά η δική μας μεριά, με τη SHELL-PETROBRAS θα τα βγάλει απο τη δική μας μεριά το "παλικάρι" ο ΓΑΠ. Με τη PETROBRAS τα βγάζει ήδη η Τουρκία κοντα στον Πόντο.
Καραγκιόζ μπερντέ για να κοροϊδεύουν το κόσμο και να αξιώσουν ως "παλικάρι" το ΓΑΠ. Αφού στου ίδιου ανθρώπου τη τσέπη θα μπουν τα λεφτά απο το πετρέλαιο, στου ίδιου που βοήθησε ο ΓΑΠ να μας πτωχευσει και να πεινάμε τώρα.
Είμαστε για γέλια σαν λαός.
Στο Ισραήλ μονο φλοτίλες τολμά να στείλει που τις βυθίζουν αμα λάχει ενω εμάς μπορεί και τα σώβρακα να πάρει κι ούτε θα πάρει χαμπάρι κανείς τι έγινε, κι ουτε θα αντιδράσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP