"Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πάλι πισώπλατα την Τουρκία;"

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Κύριο άρθρο του Internethaber (editor@internethaber.com)

Μετάφραση : Σάββας Καλεντερίδης


Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ένα δεδομένο σύμμαχο (πέρδικα μέσα στο σακί)...
Είναι επίσης γνωστό ότι όποτε το θελήοσουν, οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Τουρκία να πληρώσει αντίτιμο για κάτι...
Οι ΗΠΑ, τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ (που δεν έχουν λησμονήσει την άρνηση της 1ης Μαρτίου 2003 να παραχωρήσουμε το έδαφός μας για επίθεση εννατίον του Σαντάμ), ξεκίνησαν την εκδίκηση με τη σύλληψη και το πέρασμα τσουβαλιού στα κεφάλια των Τούρκων αξιωματικών στο Βόρειο Ιράκ, για ένα διάστημα σταμάτησαν, όμως τώρα υπάρχουν ενδείξεις που μας επιτρέπουν να πούμε ότι κάτι θα γίνει!
Η διοίκηση Ομπάμα μας έδωσε ένα "ζαχαρωμένο μήλο", ανακοινώνοντας ότι "σας αποδεχόμαστε ως χώρα-εκπρόσωπο στο διάλογο με τον ισλαμικό κόσμο". Όμως, όπως φαίνεται, η ζάχαρη αυτή δεν είναι πραγματική ζάχαρη...
Άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιέσεις για υποχωρήσεις στο Αρμενικό, το Κυπριακό, για τη συμμετοχή μας στο Αφγανιστάν με στόχο να 'βυθιστούμε' στη λάσπη του, ενώ το "άνοιγμα" προς τους Κούρδους άρχισε να παίρνει χαρακτηριστικά παράδοσής μας.

Τα παιχνίδια των ΗΠΑ

Να χρησιμοποιήσουμε την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν (Βάζουμε την Τουρκία να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τεχεράνη, καθορίζουμε τους όρους και όταν οι όροι γίνονται αποδεκτοί, τότε αφήνουμε ξεκρέμαστη Τουρκία. Όλα αυτά τα έκαναν οι ΗΠΑ).
Βάζουμε την Τουρκία να κινηθεί και να επαναφέρει το Ισραήλ στο σωστό δρόμο, από τον οποίο έχει εκτραπεί και μόλις το Ισραήλ λάβει το μήνυμα, αφήνουμε την Τουκρία στη μέση του δρόμου...
Και όταν η Τουρκία υψώνει τη φωνή της στα τσαλίμια των ΗΠΑ, τότε έρχονται στο τραπέζι μια σειρά 'λογαριασμών' που πρέπει να πληρώσει η Τουρκία.
Η τρομοκρατία που έχει ενταθεί τελευταία, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.
Ο πρωθυπουργός δεν λέει έτσι στην τύχη ότι οι τρομοκράτες είναι 'εργολάβοι' άλλων...
Το μήνυμα που έδωσε ο Ομπάμα με τον Νετανιάχου, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, δεν σχετίζεται με τις ψήφους των Εβραίων των ΗΠΑ στις προσεχείς εκλογές.
Ο Ομπάμα, στηρίζοντας πλήρως τον Νετανιάχου, έδωσε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στην Τουρκία.

Ένα πολύ προωθημένο και σκληρό μήνυμα, το εξής... Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ray Odierno, δήλωσε ότι στο Βόρειο Ιράκ μπορεί να εγκατασταθούν στρατιωιτκές δυνάμεις του ΟΗΕ...

Τί σημαίνει αυτό;

Ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ που σταθμεύουν στο όρος Κανδήλι, θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία. Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα, δεν 'αναμειγνύονται' στις διαφορές και παίζουν πιο πολύ το ρόλο του παρατηρητού... Το ΡΚΚ θα συνεχίσει να διεισδύει στο έδαφος της Τουρκίας, όμως η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει, επειδή ο χώρος εκεί θα είναι "περιοχή του ΟΗΕ". Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την τακτική του Βρούτου!

infognomonpolitics.blogspot.com

8 σχόλια:

Ted 9 Ιουλίου 2010 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Μα τόση αδικία κατά της Τουρκίας;
Βούρκωσα...

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2010 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

Χωρίς πλάκα, στην Τουρκία έχουν τα ίδια σύνδρομα με μας, αναφέρονται στην ισχυρή Ελληνική διπλωματία, στο Ελληνικό λόμπυ, στους κακούς Αμερικανούς κοκ.

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 στις 1:01:00 π.μ. EEST  

"... υποχωρήσεις στο Αρμενικό, το Κυπριακό..." !!!

Το χειροτερο ειναι οτι αυτα τα πιστευουν. Δεν ειναι μονο προπαγανδα της τουρκικης κυβερνησης. Συμφωνα φυσικα με την τουρκικη "λογικη" και εκδοση της ιστοριας με την οποια μεγαλωσαν.

Θυμαμαι, απο τα newsgroups στο internet πισω στα τελη της δεκαετιας του '80, εβλεπες τους Τουρκους μεταπτυχιακους να δημοσιευουν επιχειρηματα του τυπου "το Αιγαιο ειναι σαν τον ακαλυπτο χωρο αναμεσα σε δυο σπιτια, ειναι λογικο να μοιραστει στη μεση"...!!! Και αυτοι υποτιθεται οτι σαν φοιτητες ηταν οι πιο καθαρομυαλοι.

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 στις 1:06:00 π.μ. EEST  

Ταχα μου,ταχα μου τα λεει(σταχτη στα ματια -του τουρκικου λαου).Το Κουρδισταν-μαλλον-ειναι ετοιμο και στα μετρα τους(αυτων που ελεγχουν τις Παγκοσμιες πηγες Ενεργειας).Δηλαδη,η κοντρα Τουρκιας-Ισραηλ ειναι μουφα.Οι τουρκοι τα εχουν "δωσει" ολα υπογεια και για να δικαιολογηθουν πλεξαν αυτη τη δηθεν κοντρα-διαφορα με το "κακο" Ισραηλ.
Το Κουρδισταν(τους) ειναι ηδη ετοιμο και δεν θελει στρατο(ΝΑΤΟ) εκει,αλλα αστυνομια(ΟΗΕ).Κατι σαν στο Κοσοβο!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 10 Ιουλίου 2010 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

ΟΙ Η.Π.Α ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 στις 2:42:00 μ.μ. EEST  

Σιγά μη πιέζουν τη Τουρκία,αυτή η χώρα δε πιέζεται εύκολα,ξέρει να ελίσσεται και να εκμεταλλεύεται τη γεωπολιτική θέση της άριστα.Ας μη αυταπατάται κανένας,η Τουρκία παίρνει πάντα αυτό που θέλει μακροπρόθεσμα.Αυτό έχει δείξει η ιστορία,και αυτό γίνεται κάθε φορά,είτε αφορά τους Κούρδους έιτε τον ελληνισμό.Πάντα είμαστε χαμένοι πάντα οι Κούρδοι προδίδονται.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2010 στις 12:43:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε στο 2:42:00 μ.μ. αν πάντα έπαιρνε αυτό που θέλει μακροπρόθεσμα τότε εμείς δεν θα είχαμε επικράτεια τα τελευταία 180 χρόνια. Υπάρχουν πολλά επεισόδια στο βίο των Κρατών, το θέμα είναι να καταφέρεις τα περισσότερα να έχουν ευτυχή κατάληξη για το μέρος σου.

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2010 στις 10:48:00 π.μ. EEST  

Θα μπορούσε στα "δάκρυά" του για το ρόλο του ΟΗΕ, να καταγγείλει επίσης ότι το 1974 δεν "συνεργαστηκαν" οι δυνάμεις του με τους Τούρκους στρατιώτες για την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας...

Πάντως, η Τουρκία εμφανίζεται να παίρνει όσα θέλει, γιατί διαχρονικά εκείνο που ζητάει από τις ΗΠΑ είναι απλά να την αφήσουν ελεύθερη να διευρύνει τον "ζωτικό της χώρο": Να την αφήσουν να εξαφανίσει τους Κούρδους, να την αφήσουν να καταστήσει τουρκική λίμνη το Αιγαίο, να την αφήσουν να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο κλπ.
Αντίθετα, εμείς εμφανιζόμαστε αδικημένοι από τις ΗΠΑ, γιατί μονίμως απαιτούμε από αυτές να κάνουν αυτό, για το οποίο θα έπρεπε να φροντίζουμε μόνοι μας, δηλ. να χρησιμοποιούμε τη στρατιωτική μας ισχύ (;) για να περιορίζουμε τον τουρκικό επεκτατισμό: Το έκαναν μία φορά (το 1964), το έκαναν δεύτερη φορά, ζητώντας και από εμάς υποχωρήσεις, το 1967, ΔΕΝ το έκαναν το 1974 με τις γνωστές συνέπειες και το ξανάκαναν το 1996, εισπράττοντας τις γνωστές υποτελείς ευχαριστίες.
Θα έλεγα, καιρός να ανακτήσουμε ολίγη αξιοπρέπεια, αλλά με ΓΑΠ και ΔΝΤ, σε τι να ελπίζεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP