H περίπτωση Ζαγορίτη και η ανηθικότητα των πολιτικών

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η χώρα δεν καταστρέφεται κατά τύχη. Την οδηγούμε στην καταστροφή με τιμονιέρηδες ό,τι χειρότερο και ανηθικότερο έχει να δείξει η ελληνική κοινωνία, τους πολιτικούς.
Η περίπτωση Ζαγορίτη, πατρός τε και υιού, είναι ενδεικτική, όπως ενδεικτική είναι και η περίπτωση του αρμόδιου υπουργού, του κ. Ε. Βενιζέλου, που ο μεν πρώτος ζήτησε την ειδική μεταχείρηση από τον τρίτο, ο οποίος ανταποκρίθηκε, τοποθετώντας τον υιό Ζαγορίτη στο Πολεμικό Ναυτικό (και δει στο Πολεμικό Μουσείο), για να περάσει καλά, τη στιγμή που τα άλλα ελληνόπουλα, τα παιδιά του απλού λαού, που καλείται να πληρώσει τα εγκληματικά λάθη και τις λοβιτούρες των πολιτικών, υπηρετούν έντιματην πατρίδα τους στις μονάδες των συνόρων.
Ο υιός Ζαγορίτης, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του -το μήλο κάτω από τη μηλιά- έδειξε έμπρακτα την άποψη που έχει για την πατρίδα. Ιδιοκτήτης-επιβήτορας της πατρίδας και του δίσμοιρου λαού. Φυσικά εδώ τίθενται και μια σειρά από άλλα ζητήματα, με κυριότερο την δουλική συμπεριφορά των αξιωματικών, που δέχονται να γίνονται συνένοχοι στις άθλιες πρακτικές των πολιτικών, κάνοντας τις ορντινάτσες όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στα κακομαθημένα παιδιά τους.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ο κ. Ζαγορίτης δεν παραιτήθηκε ακόμα από την Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θέσπισε ο Αντώνης Σαμαράς με την ΕΛΠΙΔΑ να αναζωογονήσει το κόμμα με νέα έντιμα άτομα, αποκλείοντας ταυτόχρονα δια της συγκεκριμένης επιτροπής τους ανέντιμους και τους ανήθικους. Τίθεται όμως το ερώτημα: Μπορεί ένα άτομο που δεν σέβεται τους θεσμούς, τα ιερά και τα όσια του έθνους και τον ίδιο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, να είναι τιμητής άλλων;


Τελικά μόνον ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα γενικευμένης σήψης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής. Αρκεί να ξυπνήσει!

www.infognomonpolitics.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 2:17:00 μ.μ. EEST  

Σ'αυτή τη "συναλλαγή" δεν έχουν ευθύνη και οι ένοπλες δυνάμεις? Ποιος τον τοποθέτησε εκεί?

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

σαφώς και έχουν και κάποιοι στρατιωτικοί ευθύνη..αυτές οι εξυπηρετήσεις ειναι αμφίδρομες, απο την στιγμή που ο διαλυτικός κομματισμός έχει μπει για τα καλα στις ενοπλες δυνάμεις.

υπάρχουν όμως και αρκετοι στατιωτικοί που δεν μασανε, όπως έδειξε η περιπτωση του ναυταίου που εθιξε ο Μπένυ..

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

Το φαινόμενο Ζαγορίτη (όπως και τα φαινόμενα Μαντέλη, Βουλγαράκη, Τσοχατζόπουλου, Δούκα και ό,τι άλλο βγει στη συνέχεια) είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το δικό του μικρορουσφέτι. Γιατί για κάθε μεταθεσούλα του γιου του Ανώνυμου, χρειάζεται η εκλογή στη θέση - κλειδί του κατάλληλου επώνυμου.
Στην ακραία εκδήλωση αυτού του φαινομένου, στην επαρχία Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης (τουλάχιστον), οι ψηφοφόροι εκλέγουν βουλευτές με κριτήριο, ποιος μπορεί να κρατήσει τα παιδιά τους έξω από τις φυλακές, όταν συλλαμβάνονται για διακίνηση ναρκωτικών! Και όμως, τα παιδιά ορισμένων από αυτούς που θεωρούνται "πρωτοπόροι" σε τέτοια κυκλώματα, είναι ήδη βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Να καταδικάσουμε λοιπόν το γιο και τον πατέρα Ζαγορίτη. Αλλά την επόμενη φορά που κάποιος έντιμος κατά γενική ομολογία πολιτικός θα μείνει εκτός παιχνιδιού ή θα λάβει "αστερίσκο" στις εκλογές, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Τελικά το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε διεφθαρμένους πολιτικούς ή ότι τώρα τελευταία έχει μικρύνει υπερβολικά το "μερτικό" μας από τη διαφθορά;

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2010 στις 12:39:00 π.μ. EEST  

"Τίθεται όμως το ερώτημα: Μπορεί ένα άτομο που δεν σέβεται τους θεσμούς, τα ιερά και τα όσια του έθνους και τον ίδιο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, να είναι τιμητής άλλων;"

Ωραια το θετει ο Σαββας!Ειναι και μια καλη ευκαιρια να φευγουν σιγα σιγα καποια παλια προσωπα απο την αλλη.Και ειπαμε,ο Αντωνης εχει παγκο!!!Προεδρε,μη μασας κανενανε.Εμεις ειμαστε δω!Οταν ειναι η ωρα, θα ερθω παλι εγω και οι ανθρωποι που θελουν τη Νεα Ελλαδα για να βαλουμε καποια πραγματα στη θεση τους.Απλα... ρωτα μας.Ρωτα ολους εμας που εχουμε λογο και τονε κραταμε,κανεναν αλλο!
Ειπαμε,δεν ειναι ολοι το ιδιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP