Εφαρμόζεται μυστική ατζέντα με τον Ερντογάν για τα πετρέλαια του Αιγαίου;

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Από τις 05:20 το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος σκάφος «Τσεσμέ» (Α599 TCG Çeșme) πλέει βόρεια της Σαμοθράκης, σε μια κίνηση που κρίνεται ως απάντηση στις δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη πως η Αθήνα προχωράει στην έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.
Χαρακτηριστικό της αντίδρασης της Άγκυρας είναι ότι το «Τσεσμέ» το συνόδευαν δύο τουρκικά πολεμικά τα οποία όμως αποχώρησαν όταν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε την κανονιοφόρο P 51 «Πολεμιστής».

Το σκηνικό «ξυπνάει» μνήμες από το «Χόρα» του 1976 και το «Σισμίκ» του ‘87 καθώς στην Άγκυρα έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και ένα χρόνο διάταγμα που εξουσιοδοτεί την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων σε μια νοητή γραμμή (διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό) που ξεκινά από την Κύπρο, θα περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκης που αναβλύζει πετρέλαιο και θα καταλήγει στην Θράκη, οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι το θέμα της «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μανιάτη, είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει Διαγωνισμό για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά θα προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας με αφορμή τη δραστηριότητα τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Βόρειο Αιγαίο και από την πλευρά του ΥΠΕΞ τονίζεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε ότι «εντοπίστηκε το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

«Σύμφωνα με τα σήματα του ναυτικού κώδικα που ανήρτησε χθες, το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και γνωστοποίησε ότι τα δύο υπουργεία έχουν προβεί σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του πλοίου.

«Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας», ξεκαθάρισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Δελαβέκουρας υπογράμμισε ότι «από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ενημέρωση για το συμβάν ζητά η ΝΔ


«Προειδοποιούμε την Τουρκία να μην επαναλάβει παλαιές αμαρτίες της, όπως αυτές του “Χόρα” το 1976 και του “Σισμίκ” το 1987, διότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα”», διεμήνυσε εκ μέρους της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κάλεσε ακόμα την κυβέρνηση «να ενημερώσει άμεσα τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το συμβάν και να προβεί άμεσα σε έντονη διαμαρτυρία, ενημερώνοντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, διότι αντίστοιχες παράνομες μονομερείς κινήσεις της Τουρκίας στο παρελθόν, έφεραν τις δύο χώρες στα πρόθυρα σύρραξης».

«Η ελληνική πλευρά δεν θα ανεχθεί, όπως και στο παρελθόν, έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

www.antinews.gr/

11 σχόλια:

flanker7 30 Ιουνίου 2010 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Φοβάμαι! Φοβάμαι πολύ τις σημερινές ηγεσίες του Ελληνισμού. Των δύο Ελληνικων κρατών. Πολύ τους φοβάμαι...

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 10:07:00 μ.μ. EEST  

Σιγά ρε Δελαβέκουρα και Αβραμόπουλε, μη σκίσετε κανένα καλσόν! Δηλαδή, αν η Τουρκία συνεχίσει τις "παράνομες και μονομερείς κινήσεις της", τι θα κάνετε;
Μεγάλα λόγια δε χρειάζονται, ποιος από όλους σας (τους πολιτικούς), μπορεί να πει"μαζέψτε το Τσεσμέ για να μη γ......θούμε" και να το εννοεί, φυσικά!
'Αϊντε, και το τραβάμε φωτογραφίες εδώ πάνω, που κόβει βόλτες πέρα δώθε το παπόρι, χαλαρά!
ALX

enkripto 1 Ιουλίου 2010 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το υδρογραφικό σκάφος, στις 16.00 εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στις 16:45 αγκυροβόλησε στον Αίνο.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Για δες καιρό που διάλξε, να βρεθεί ο ζαγορίτης στη Λήμνο! Αλλά σιγά, μήπως πρόκειται να γίνει και τίποτα;

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 2:49:00 π.μ. EEST  

Στο πολεμικό μουσείο τι έγινε ρε παιδιά με τον εκλεκτο γιο του γραμματεα της ΝΔ;;; Ενημερώστε μας εκ των εσω εμας που ειμαστε στα ξένα.

enkripto 1 Ιουλίου 2010 στις 3:43:00 π.μ. EEST  

ο εκλεκτός γιος του κ.Ζαγορίτη όπως όλα τα βύσματα που σέβονται τον εαυτό τους υπηρετούσε την θητεία του στο ακριτικό Πολεμικό Μουσείο στην Β.Σοφίας..

μέχρι που έκανε το λάθος να κουβαλήσει στον χώρο γνωστή τηλεπερσόνα/πορνοσταρ για τα περαιτέρω..κατόπιν αυτού εφαγε 60φ και πήρε μετάθεση στην Λήμνο.

απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; απο την καταπτυστη αυτή πρακτική της θητειας εντος Αθηνών για τους γόνους "της καλής κοινωνίας"; Την ηθική κατάπτωση που σηματοδοτεί η αναγωγή μιας αταλαντης ξεπετας σε εθνική σταρ;

Απο οπου και να το πιασεις θα λερωθεις

enkripto 1 Ιουλίου 2010 στις 3:48:00 π.μ. EEST  

Παρεπιπτόντως να προσθεσουμε ότι αργά το βράδυ εξήλθε του ναυσταθμου Φωκαιας και το Πιρί Ρέις με κατεθυνση προς το Νότιο Αιγαίο

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 11:23:00 π.μ. EEST  

Υπομονή Έλληνες!! Σε καμμιά 400 χρόνια, νεο-οθωμανικής κατοχής, όλο και κάποιος νέος Μιαούλης ή Κανάρης θα φανερωθεί. Προς το παρόν μην ξεχνάμε να "ψηφίζουμε" τον Τζέφρυ με την παρέούλα του, την Ν-Δούλα με τους "πολέμαρχους" της και τα παρακλάδια της, ή τα ορφανά του Στάλιν (κόκκινης, μενεξεδί και ροζ αποχρώσεως). Αν δεν φορέσουμε όλοι άρβυλα για να τους διώξουμε κλωτσηδόν, σωτηρία δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Όπως έλεγε και ο αθάνατος ήρωας Μακρυγιάννης, "ζωή χωρίς τιμή, θεό, Πατρίδα και ελευθερία, δεν είναι ζωή! είναι κατάντια"

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

..ξέχασες τα εξαπτερυγα της συμμοριας Μινεικο : τον πατριδοκάπηλο κωλοτούμπα και την κόρη του ακατανόμαστου

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

Φίλε της 01 Ιουλίου 2010 11:30:00 π.μ. GMT+0300. Δεν τους ξέχασα. Τους αναφέρω ως "παρακλάδια", επειδή (ως γνωστόν) όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν.

wagelis 3 Ιουλίου 2010 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος
01 Ιουλίου 2010 11:23:00 π.μ.

Μονο που τα γουρούνια αυτά
φιλε,ψηφίζονται από κάτι τετράποδα
που ζουν Ελλάδα και δεν είναι λίγα.
Σε λίγο μάλιστα θα ψηφίζουν και Καμήλες εκ Pakistan. Τότε να δεις πρόοδο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP