Ανιχνεύσεις : Το Στρατηγικό Βάθος - Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010



Ο Παντελής Σαββίδης, στα πλαίσια της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 2.6.10 με θέμα "Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας", αναφέρεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τούρκου υπουργού εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και συζητά με τους:

Παναγιώτη Ήφαιστο, Χρήστο Γιανναρά, Nεοκλή Σαρρή και Σάββα Καλεντερίδη για το νέο τουρκικό γεωπολιτικό δόγμα του νεοοθωμανισμού.

www.lomak.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2010 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

ενδιαφερουσα αναφορα στον Κονδυλη στο 10.00

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2010 στις 2:08:00 μ.μ. EEST  

Ολη η εκπομπη ητανε σεμιναριο για λιγους.Απο ποιον να αρχιση κανεις και σε ποιον να τελειωσει.Συγχαρητηρια σε ολους στο πανελ, μα και στη παρεμβαση(μεσω ιντερνετ) του κ. Καλεντεριδη που ηταν και αυτη αναγκαια.
Μου εκανε εντυπωση-απο ολα τα χρησιμα που ακουσα-κατι που ειπε ο κ. Νεοκλης Σαρρης προς το τελος.Ο Ομπαμα,ειπε ακουει και μιλαει πολυ με καποιον Τουρκο που λεγετε Φετουλεχ Γκιουλεν.Αυτο κρατησα.

ΝΙΚΟΣ.

Αρματιστής 3 Ιουνίου 2010 στις 2:55:00 μ.μ. EEST  

Την παρακολούθησα.
Συμφωνώ απόλυτα. Σεμινάριο για λίγους. Μακάρι να την παρακολουθούσαν περισσότεροι. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ..τέλειοι, καταρτισμένοι, ενημερωμένοι... δεν ξέρω τι να πω. Όταν ακούω το καθηγητή κύριο Γιαναρά μένω από τη κατάρτιση, τις γνώσεις, το λόγο αυτού του επιστήμονα.

Συγχαρτήρια στο κύριο Σαβίδη. Οι εκπομπές του είναι από τις λίγες που έχουν ουσία.

Ένα ερώτημα μόνο: Αν το σεμινάριο γινόταν στο Γιωργάκη και πως λένε τον αναπληρωτή του εκει στο ΥΠΕΞ... λέτε να έπιανε; Θα είχε κάποιο αποτέλεσμα;;

Αθηναίος 3 Ιουνίου 2010 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Φίλε αρματιστή για το ερώτημά σου.Σε ποιόν ή ποιούς αναφέρεσαι;; Στην "παρεϊτσα του γυμναστηρίου" που παριστάνει την Ελληνική κυβέρνηση;; Σσσσσσσσ μην τυχόν και ξυπνήσουν, γιατί μπορεί να μας ζητήσουν και επίδομα ..... "αυπνίας". Δυστυχώς γι' αυτήν την πατρίδα, επιστήμονες και προσωπικότητες σαν τους κ.κ. Γιανναρά. Σαρή, Ήφαιστο κλπ., λοιδωρούνται από το σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, ενώ ρούλες, τατιάνες, αννίτες, κίναιδοι, αστράτευτοι και άλλα τηλεοπτικά απορρίμματα, διαθέτουν "βήμα" για να σκορπίζουν τις ακαθαρσίες τους στα μυαλά των Ελληνοπαίδων. Ο κ. Σαβίδης έχει ιερά υποχρέωση να ξαναπαίξει σε επανάληψη (πάρα πολλές επαναλήψεις) αυτή την εκπομπή, για να την δουν όλοι οι Έλληνες.

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2010 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Fethullah Gülen
http://en.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen
Μου έκανε και μένα εντύπωση αυτό που είπε ο Ν.Σαρρης ότι ο Ομπαμα μιλαει πολυ με τον Τουρκο Φετουλεχ Γκιουλεν αν το έλεγε άλλος θα το έπερνα ειρωνικά

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2010 στις 9:13:00 μ.μ. EEST  

απο το 2001 που γράφτηκε το βιβλίο όλα έχουν αλλάξει.Και φυσικά τα δικά μας σαϊνια επειδή ειναι μόνο της αντιγραφής γι αυτό και εντυπωσιάζονται!
Το προβλημα το έχει η USA γιατι την χρισημοποιήσαν και την πέταξαν σαν στυμένη λεμονόκουπα.(εκμεταλεύτηκαν την στρατιωτική της υπεροχή και εισχωρήσαν σε όλλες τις αγορες του κόσμου) Εχει τεράστιο κόστος να συντηρήσει τις στρατιωτικές βάσης της και ειναι υπερχρεωμένη και με κουτσό νόμισμα.
αυτό βλεπει ο νταβούτογλου και ο κάθε τούρκος οτι σε λίγο θα αναγκαστεί να αποσυρθεί και προσπαθουν να έρθουν σε συμφωνεία για διαδοχή στην Μεσόγειο και Ασία.

manabellas

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2010 στις 5:18:00 π.μ. EEST  

Για τον Fethullah Gülen έχει αναφερθεί και άλλες φορές ο Σαρρής στις εκπομπές του Χούντα στο κανάλι High. Το πιο σημαντικό που αναφέρθηκε στην εκπομπή του Σαββίδη είναι η έλλειψη/ανάγκη οράματος/δόγματος αντιστοίχου με αυτό του νεοοθωμανισμού από ελληνικής πλευράς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP