Σαμαράς : Στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Στο επόμενο βήμα μετά το "όχι" στην συμφωνία με το ΔΝΤ προχώρησε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς:

Από το βήμα του 8ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει μια στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο, δίνοντας ορισμένα από τα κύρια σημεία της ολοκληρωμένης πρότασης την οποία θα παρουσιάσει στις 7 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορές στην αποδυνάμωση των εθνικών προτεραιοτήτων στην ελληνική εξωτερική πολιτική, την κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς και σε άλλα θέματα όπως την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς και την θεσμοθέτηση δυνατότητας διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, όταν το επιθυμεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας.


ΔΝΤ και Μνημόνιο -Πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση


Σε μια πρώτη παρουσίαση της προτεινόμενης στρατηγικής για την απαλλαγή από το μνημόνιο , ο κ.Σαμαράς τόνισε πως είναι απαραίτητη η απεμπλοκή απο τις δεσμεύσεις "όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις." Ακολούθως έδωσε δύο στοιχεία στα οποία σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερο βάρος :

• Άμεση προτεραιότητα σε μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους,τα οποία όπως τόνισε δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα.

• Συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού. Σχετικά με την αναξιοποίητη περιουσία του Δημοσίου σημείωσε ότι :

"Μόνο η ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου πλησιάζει σε αντικειμενική αξία τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο το συνολικό χρέος μας περίπου… Χώρια η κτηματική περιουσία των Νοσοκομείων και της Πρόνοιας – άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου… Χώρια τα κληροδοτήματα του Δημοσίου… Όλα αυτά είναι μέρος μόνο της συνολικής δημόσιας περιουσίας. Που όμως, δεν αποδίδουν ως περιουσία τίποτε στα ταμεία του κράτους! Τη στιγμή που μας πνίγουν τα χρέη και μας «δένουν» με δρακόντειους περιορισμούς οι δανειστές μας."

Το Μνημόνιο και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης


Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της 6ης Μαίου υπερασπίστηκε την επιλογή καταψήφισης του Μνημονίου, λέγοντας πως τα προβλεπόμενα μέτρα παγιδεύουν την χώρα και την βυθίζουν στην ύφεση, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος :
"Και πώς να το ψηφίζαμε;

Όταν δεν δημιουργεί ανάπτυξη και αντίθετα βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας; Όταν κόβει οριζόντια δαπάνες κι αυξάνει μαζικά τους φόρους, αντί να κυνηγά επιλεκτικά τη σπατάλη και τη φοροδιαφυγή; Όταν τσακίζει τους αδύνατους και ταυτόχρονα αποδυναμώνει και το δίχτυ κοινωνικής τους προστασίας;

Πώς να το ψηφίσουμε, όταν δημιουργεί ένα πλέγμα ασφυξίας που δεν το αντέχει ούτε η Κοινωνία μας ούτε η Οικονομία μας;

Πως να το ψηφίσουμε όταν είναι το σκληρότερο πακέτο λιτότητας που έχει ποτέ επιβληθεί, αφού στην Ελλάδα μας ζητούν τη μεγαλύτερη προσαρμογή στο λιγότερο χρόνο, απ’ ό,τι έχει ποτέ συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου;

Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο δανεισμός από το «μηχανισμό στήριξης» ήταν, εκείνη τη στιγμή, «η μόνη εναλλακτική λύση»

Ξεχνάνε, όμως, ότι η μάχη που δώσαμε στη Βουλή δεν ήταν για το δανεισμό, που θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς, αλλά για τα μέτρα. Γιατί τα μέτρα αυτά δεν σώζουν την Ελλάδα, την παγιδεύουν χειρότερα:

Σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, μειωμένων δημοσίων εσόδων, ελλειμμάτων που παραμένουν υψηλά, νέων σκληρότερων μέτρων, μεγαλύτερης ύφεσης, επίμονα υψηλών ελλειμμάτων…
Κι αυτό οδηγεί σε πολύ βαθύτερη ύφεση. Σε ανυπόφορα υψηλή ανεργία. Με αυτά τα μέτρα δεν ξεφεύγουν λοιπόν από το έλλειμμα.

Χώρια που το ίδιο το Μνημόνιο υπονοεί και η ίδια η Κομισιόν ομολογεί, ότι μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα και πολύ οδυνηρά χρόνια, θα μας οδηγήσει σε… ακόμα μεγαλύτερο χρέος!

Ωραία «σωτηρία»!

Δεν διασώζει την Ελλάδα. Τη βυθίζει σε «μαύρη τρύπα» ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα μεγαλύτερης υπέρ-χρέωσης.

Κι αυτό δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λένε, όλοι ουσιαστικά οι διεθνείς αναλυτές. Το λένε όλοι οι μεγάλοι σχολιαστές. Ακόμα και Νομπελίστες Οικονομολόγοι προειδοποιούν για αυτόν το φαύλο κύκλο ύφεσης. Κι ενώ παντού στον κόσμο είναι κοινή η αντίληψη ότι αυτό το πακέτο μέτρων οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουμε κι εμείς τα μέτρα αυτά. Και να αφήσουμε τη χώρα χωρίς Αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια!

Γιατί αν κι εμείς τα ψηφίζαμε, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε την απόλυτη συνενοχή όλων στον κατήφορο όπου οδηγεί τη χώρα.

Και στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν θα υπήρχε καμία θεσμική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Παρά μόνον οι κραυγές των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο.

Η Νέα Δημοκρατία, δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν υπέκυψε σε τέτοιες πιέσεις. Προσέφερε εναλλακτική λύση για την Οικονομία. Προσέφερε και εναλλακτική λύση για την Πολιτική. Ώστε να υπάρχει ένας πόλος που δεν νομιμοποιεί την αδιέξοδη πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά εκπροσωπεί την ανάγκη να ξεπεραστεί το αδιέξοδο αυτό."

Πατριωτισμός, Εθνομηδενισμός και Εθνικό Συμφέρον

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποδυνάμωση των εθνικών προτεραιοτήτων στην ελληνική εξωτερική πολιτική και στον μισαλλόδοξο εθνομηδενισμό ο οποίος δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία :
"Το εθνικό συμφέρον, επίσης αποδυναμώθηκε: Ο πατριωτισμός, παντού στον κόσμο είναι προϋπόθεση συμμετοχής στα κοινά. Σε κάθε άλλη περίοδο της Ελληνικής Πολιτικής, θεωρούνταν αναμφισβήτητη αρετή για τους πολιτικούς. Σήμερα όμως ο πατριωτισμός θεωρήθηκε από κάποιους «ξεπερασμένο κουσούρι». Επικράτησε πρόσκαιρα ένας μισαλλόδοξος και δηλητηριώδης «εθνομηδενισμός»

Οι εθνικές προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική επίσης αποδυναμώθηκαν. Κάποιοι πίστεψαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται, τάχα, να προωθεί τα συμφέροντά της στο εξωτερικό. Ούτε να είναι διπλωματικά αυτόφωτη. Αρκεί να αναζητά την «προστασία» των Ευρωπαίων εταίρων της. Και να ευθυγραμμίζεται με τον εκάστοτε μέσον όρο που επικρατεί εκεί.

Όμως, όλα τα άλλα δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης δεν απεμπολούν το εθνικό συμφέρον τους. Δεν διανοούνται καν να το κάνουν…Ο Σαρκοζύ μιλάει για το εθνικό μεγαλείο της Γαλλίας. Η Μέρκελ βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Γερμανίας. Το ίδιο και ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο… Το ίδιο και ο Μπερλουσκόνι… Και ο Ομπάμα, το ίδιο. Και ο Πούτιν, το ίδιο.Το ίδιο και ο Ερντογάν, που οραματίζεται το «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας…

Μόνο ο δικός μας Πρωθυπουργός ονειρεύεται την… «παγκόσμια διακυβέρνηση»!

Αλλά η Ελλάδα θέλει ηγέτη ρεαλιστή που προασπίζεται στέρεα το εθνικό της συμφέρον. Όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται σοβαρά η πατρίδα του."



Πανεπιστημιακό άσυλο και κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων


Αναφερόμενος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε ότι έχει μετατραπεί σε τροχοπέδη της ελεύθερης διακίνησης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και προανήγγειλε αναδιοργάνωση του Δημοσίου πανεπιστημίου απο τα θεμέλια παράλληλα με αναθεώρηση του "ασύλου βίας και παρανομίας".
"Διεθνώς οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, κυριαρχούν παντού. Στην Ελλάδα όμως, είναι σε άμυνα και κάποιες φορές τελούν υπό απαγόρευση. Με αποτέλεσμα η επιχειρηματικότητα να έχει ενοχοποιηθεί. Η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών να ακυρώνεται…

Τα Πανεπιστήμια να βρίσκονται υπό μόνιμη κατάληψη ακραίων ομάδων.

Οι καθηγητές που διατυπώνουν διαφορετική άποψη να προπηλακίζονται. H περιουσία των Πανεπιστημίων να καταστρέφεται. Aυτή η κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων, έχει πια πολύ βαρύ τίμημα στην καθημερινή ζωή του πολίτη.Κάθε τόσο μικρές ομάδες καταλαμβάνουν τους δρόμους και τις πλατείες. Kαταλαμβάνουν τα λιμάνια. Διώχνουν επενδύσεις και ξένους επισκέπτες. Παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Το αυτονόητο για κάθε άλλη δημοκρατική χώρα, θεωρείται «αδιανόητο» στην Ελλάδα.

Και το απαράδεκτο για κάθε άλλη δημοκρατική χώρα, στην Ελλάδα θεωρείται το «αυτονόητο» μιας ανυπόφορης καθημερινότητας.

Έτσι, καθημερινά μικρά πραξικοπήματα, αναστατώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Και η Πολιτεία είναι απρόθυμη και ανίκανη να παρέμβει.

«Νόμος» γίνεται πλέον το δίκιο των συντεχνιών, το θράσος των αδίστακτων και το συμφέρον των ισχυρών. Το βλέπετε καθημερινά στους δρόμους που μπλοκάρουν, στα κεντρικά ξενοδοχεία που αποκλείονται. Στα λιμάνια που κλείνουν.
Δεν έχει κανείς αντίρρηση – δεν μπορεί να έχει αντίρρηση – όταν ο λαός εκφράζει τη δίκαιη διαμαρτυρία του. Αλλά όταν μικρές ομάδες παραλύουν τη ζωή και την οικονομία, δεν «τιμωρείται» η κυβέρνηση, τιμωρείται ο ίδιος ο λαός. Δεν «πιέζεται» η κυβέρνηση. Οδηγείται σε απόγνωση ολόκληρη η κοινωνία…


Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

13 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

Ας μας εξηγήσει ο νυν πρόεδρος την Ν.Δ., τι γίνεται με τους υπάλληλους του μουσείου της ακρόπολης. Μετά να μας πει με ποια στελέχη θα κάνει αυτά που λέει; Με τους κλέφτες που είχε η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος του;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

ας με διορθώσεις όπου κάνω λαθος αλλά οι μόνοι αποδεδειγμένοι κλέφτες μέχρι στιγμής είναι ο κ.Μαντέλης("χορηγία" 200.000 ευρώ) ο κ.Τσουκάτος (1εκ ευρώ ,"ορφανά") και κάποιοι άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βρέθηκαν με πλήθος πανάκριβων σπιτιών και αρκετά εκ. ευρώ σε καταθέσεις συγγενκών προσώπων.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Τούτων λεχθέντων, αν δεν κάνω λάθος τους τελευταίους 4-5 μήνες, ο Σαμαράς έριξε σούτ σε πλήθος προσώπων τα οποία συνδέθηκαν με συμπεριφορές που έβλαψαν την εικόνα της αξ.αντιπολίτευσης με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Πρόσωπα τα οποία δεν ήταν παροπλισμένα όπως ο Ακης ή ο Τσουκατος..

Δεν σκότωσε πολιτικά πτώματα δλδ, αλλά έμπηξε το μαχαίρι εκεί που πονάει...Ντόρα,Βουλγαράκηδες,Παυλιδιδες, Ρουσόπουλοι, και τα ορφανα του Μητσοτακαίικου αποτελούν παρελθόν, δεν έχουν θέση σε αυτό που δημιουργεί ο Σαμαράς, δεν μπορουν να εχουν θεση. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές το 80% των στελεχών αντικαταστάθηκε.


Είναι κατανοητή η αγωνία της κυβέρνησης αλλά ΚΥΡΙΩΣ των εξαπτερυγων που φορτώσανε στον λαό τα μέτρα του Μνημονίου, οταν βλέπουν κάποιοιν να τους ξεμπροστιάζει και -το σημαντικότερο- να προτείνει εναλακτικές λύσεις..

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 3:34:00 μ.μ. EEST  

αντι να δώσει ψήφο στους ομογενείς ο ΓΑΠ πήγε δίνει φήφο στους Πακιστανούς

χεσμένους τους δικους μας , στα ωπα ωπα τα πακιστανια

Κώστας Μπ, 26 Ιουνίου 2010 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ ανώνυμε, και ο Καραμανλής έταζε επανίδρυση του κράτους και είδαμε τα αποτελέσματα, γιατί ο Σαμαράς είναι πιό αξιόπιστος τώρα; Στην πολιτική ιστορία της Ελλάδα, δεν υπάρχει ΜΙΑ αντιπολίτευση που να μη χάϊδευε τα λόγια των πολιτών, άρπαζε την ψήφο και άρχιζε τις κωλοτούμπες όταν γινόταν κυβέρνηση (και το αντίστροφο). Η λύση δε θα έρθει μέσα από το παρόν πολιτικό κατεστημένο (και για να εξηγούμαι, μέσα όμως από το παρόν πολίτευμα).

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

Κώστα, απολύτως δικαιολογημένος και κατανητός ο σκεπτικισμός.

Όμως, σε ότι αφορά την αξιοπιστία του Σαμαρά προσωπικά, θα θυμήσω κάτι που γράφαμε τον περασμένο Νοέμβρη.

Δηλαδή ότι όχι μόνο τα λέει, άλλα στο παρελθόν απέδειξε ότι τα εννοεί κιόλας.

"Tο 1993 έπαιξε μια «στρωμένη» πολιτική καριέρα κορώνα – γράμματα, για να εμποδίσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια."

http://www.enkripto.com/2009/11/blog-post_6508.html

Και όπως έχει πει και ο ίδιος "απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της περιοχής με την κυοφορούμενη παράδοση του ονόματος".

Τότε που πολλοί απο τους σημερινούς "υπερπατριώτες", συμαχούσαν με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη...

Και σήμερα προσφέρουν αφειδώς υποστήριξη στην επικίνδυνη κυβέρνηση ΓΑΠ

ΥΓ στο ίδιο άρθρο υποστηρίζαμε ότι η εκλογή προέδρου στην αξ.αντιπολίτευση αποκτά αυξημένη σημασία, αν την εξετάσουμε υπό το πρίσμα των ανοικτών εθνικών θεμάτων και της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ελλάδα σε αυτά.

Σήμερα 8 μήνες αργότερα, μετά απο την απόρριψη του κατάπτυστου Μνημονίου που έχει καταστήσει την Ελλάδα χώρας μειωμένης κυριαρχίας και έχει επιφέρει εθνική κατάθλιψη με το εργασιακό Νταχάου και τον φαυλο κύκλο ύφεσης στον οποίο οδηγεί, η άρνηση Σαμαρά να συναινέσει στο έγκλημα, μας δικαιώνει απόλυτα.

Κώστας Μπ 26 Ιουνίου 2010 στις 8:38:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Εν Κρυπτώ, δυστυχώς ή ευτυχώς η διάψευση ή επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου θα έρθει μόνο όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός. Όσο για το όνομα των σκοπίων, να υποθέσω ότι η άρνηση στη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία πράγματι δύσκολη απόφαση όταν ήταν στην κυβέρνηση πριν από 17 χρόνια, είναι πιό εύκολη γι’αυτόν τώρα που είναι στην αντιπολίτευση; Ή κάτι άλλαξε και τώρα μπορεί να δεχτεί σύνθετη ονομασία; Και αν τη δεχτεί τώρα μήπως θά ²πρεπε να το’χε κάνει νωρίτερα και να είχαμε ξεμπερδέψει από δαύτους πριν τόσα χρόνια; Που σταματά ο πολιτικός ρεαλισμός κι που αρχίζει η κωλοτούμπα; το ίδιο πράγμα ο ένας το χαρακτηρίζει έτσι κι ο άλλος αλλιώς. γι αυτό λοιπόν τους βαρέθηκα, ζω στο εξωτερικό, σε χώρα που η κοινή λογική εφαρμόζεται και με τον πόνο για τα χάλια της πατρίδας μου στην καρδιά αλλά και με τη σιγουριά ότι η λύση δε θα έρθει ούτε από τους μητσοτακικούς, ούτε από τους αντι-μητσοτακικούς, ούτε από το νο2 τον κύριο "τίποτα" ή αλλιώς "δεν κλέψαμε" ούτε...ούτε...

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 9:41:00 μ.μ. EEST  

Κώστα, σχετικά με την σύνθετη ονομασία που υποτίθεται αποδέχεται ο Σαμαράς,

και επειδή κάποιοι παραπληροφορούν ασύστολα..(μιας και μιλησες για κωλοτούμπες)

σε παραπέμπω εδώ, για να δείς τι λεει ο άνθρωπος απο μόνος του (3.30)

http://www.youtube.com/watch?v=Ten0FLQzkQY

Κώστας Μπ 26 Ιουνίου 2010 στις 11:25:00 μ.μ. EEST  

αυτά λέγονται στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, με εσωτερικούς και εξωτερικούς αποδέκτες. Στο δια ταύτα να δούμε: στο 6:26 ιδίου αποσπάσματος "όταν έρθει κάτι στη Βουλή θα δούμε, δε μπορώ να πω από τώρα"...
Εδώ θά’μαστε και θα τα ξαναλέμε...Ευχαριστώ (γιατί μονοπωλήσαμε την κουβέντα)!

Akritas 26 Ιουνίου 2010 στις 11:34:00 μ.μ. EEST  

Χαίρομαι που επιτέλους ακούω από τα χείλη ενός πολιτικού την λέξη «εθνομηδενισμός».
Προσωπικά από το blog μου έχω δώσει μεγάλο αγώνα ώστε να ενημερώσω το κόσμο για αυτήν την ιδεολογία που εδώ και 20 χρόνια τρώει τις σάρκες μας.

Για τον εθνομηδενισμό η εθνική ταυτότητα παραπέμπει σε κοινότητα μηδενικού αντικρίσματος: φανταστική, "νοερή". Είναι ο κοσμοπολιτισμός των πολυεθνικών. Είναι επίσης ο σοσιαλιστικός διεθνισμός, που εξισώθηκε με τον διεθνισμό των πολυεθνικών, όταν έσβησε το ιδανικό που τον κινούσε. Ο εθνομηδενισμός, φορώντας το φωτοστέφανο του διεθνισμού, είναι σήμερα η σημαία της παγκοσμιοποίησης.
Ο εθνομηδενισμός προβάλλει τον προπαγανδισμό του μέσω δύο μορφών. Η πρώτη μορφή είναι αυτή που επιδιώκει εκμεταλλευόμενη την εξέλιξη της τεχνολογίας (ΜΜΕ, ελεγχόμενες οικονομικές πιέσεις κλπ) προκειμένου να ενώσει τους ανθρώπους κάτω από μία ενιαία ηθι­κή και πολιτική συνείδηση. Η δεύτερη μορφή του εθνομηδενισμού, αυτή που μετατρέπει τους ανθρώπους σε απρόσωπες κατανα­λωτικές μάζες, καταργώντας τις ιδιαιτερότητες τους.
Κυρίαρχη ιδεολογία, σήμερα είναι ο εθνομηδενισμός με συνεπικούριση του μεταπρατισμού. Η οργάνωση του κράτους μιμητική, ριζικά άσχετη με τοπικές ιδιαιτερότητες, επιχώριους ιστορικούς εθισμούς, ντόπιες ανάγκες. H Ελληνική Iστορία, στα σχολεία και στα ΜΜΕ, στρεβλώνεται και κατασυκοφαντείται. O πατριωτισμός χλευάζεται σαν «εθνικισμός» και σχεδόν σαν φασισμός. Οι λαϊκές εθιμικές παραδόσεις έγιναν επίσης ύποπτες «ελληνοκεντρισμού», γι’ αυτό προβλήθηκε ένας λαϊκισμός «ψυχαγωγίας» με ταξικό και υποτιθέμενου προλεταριακού χαρακτήρα. Στα πανεπιστήμια, στην εκπαίδευση, σε κάθε έκφανση κρατικής ευθύνης για τον πολιτισμό, η ιδεολογική τρομοκρατία ήταν απροσχημάτιστη, κάθε επιφύλαξη ή αντίρρηση για τον «προοδευτικό» διεθνισμό επέσυρε λασπολογία και διώξεις. Ένας μηδενιστικός αμοραλισμός που γιγαντώθηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης εκμεταλλευόμενη τα σκοτεινά της Χούντας και της ταραγμένης Δημοκρατίας.

Όπως λέει ο Κώστας Ρωμανός δεδηλωμένος απώτερος στόχος του εθνομηδενισμού δεν είναι απλώς η πραξικοπηματική ανατροπή του συνταγματικά κατοχυρωμένου καθήκοντος για «καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης» (Άρθρο 16, παρ.2), αλλά αποβλέπει στην ολοκληρωτική «πολυπολιτισμική μετάλλαξη του ελληνικού έθνους-κράτους σε ουδετεροεθνές κρατικό μόρφωμα»

enkripto 27 Ιουνίου 2010 στις 12:19:00 π.μ. EEST  

Ασφαλώς και θα είμαστε εδώ Κώστα, εγώ σε ευχαριστώ!

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ 27 Ιουνίου 2010 στις 6:13:00 μ.μ. EEST  

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2010 στις 4:29:00 π.μ. EEST  

ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ULTREX.ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!

kostakoutas 28 Ιουνίου 2010 στις 10:24:00 π.μ. EEST  

Αν αύριο ψηφιστεί το νομοσχέδιο που μιλάει για τα εργασιακά,τις συντάξεις για τα επόμενα 50 χρόνια και την κατάσχεση κρατικής περιουσίας σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των δανείων,ο Σαμαράς δέχεται να ακυρώσει ολα αυτα τα προδοτικά σύμφωνα ή θα βαδίσει βάσει αυτών;
Θα εχει δηλαδη το σθένος να δημιουργήσει επαναστατική κυβέρνηση(φανταζόσαστε τι έχει να γίνει);Αν δεν,τότε πολυ απλά δεν είναι καλύτερος του Γιωργάκη.
Οσο χαζός κι αν λεμε οτι είναι ο γιωργακης,εχει δέσει ολο το πολιτικό σκηνικό χειροπόδαρα.Γνωριζει πως η αριστερα δεν ζηταει πραγματικά την ρήξη και την ανατροπη που ευαγγελίζεται,γνωρίζει οτι η ΝΔ ειναι πολυ σάπια για να το προσπαθήσει και φυσικά εχει προσεταιριστεί το ΛΑΟΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP