Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

© Γιάννης Λέκκας (www.eagleaviation.gr)

Συμβολική η φωτογραφία αυτής της εβδομάδας.. Ο φακός του φωτογράφου Γιάννη Λέκκα συνέλαβε έναν Ινδιάνο της Αεροπορίας Στρατού να επιχειρεί σε κάποια ακριτική ακτή στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι πιλότοι και οι πυροβολητές των επιθετικών ελικοπτέρων της ΑΣ ασκούνται τακτικά στο αρχιπελαγικό περιβάλλον που θα κληθούν να υπερασπίσουν σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής. Τα παλαιότερα Αpache A+ αλλά κυρίως τα νέα -D, αποτελούν μια ισχυρή κινητή εφεδρεία στο Ανατολικό Αιγαίο και ίσως σε αυτή την φάση το καλύτερο μέσο αποτροπής στην διάθεση του ΕΣ. Τα νέα ε/π AH-64-D υπερέχουν κατα πολύ σε φονικότητα του ΑΗ-64 Α+ της φωτογραφίας καθώς η παρουσία του ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και η δυναντότητα ανταλαγής δεδομένων ανάμεσα στα ε/π ενός σχηματισμού (μέσω του μόντεμ IDM) δίνει την δυνατότητα ανώτερης επίγνωσης τακτικής κατάστασης, αυτόματη κατηγοριοποίηση και καταμοιρασμό στόχων ανάμεσα στα ε/π του σχηματισμού και ελάχιστη έκθεση σε ανταποδοτικό πύρ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε ένα τυπικό αντιαποβατικό σενάριο, ενεδρεύων σχηματισμός 3-4 ε/π, μπορεί σε χρόνο κάτω των 2 λεπτών να μετατρέψει ένα αποβατικό στολίσκο σαν αυτόν που είδαμε στην πρόσφατη άσκηση Efes να μοιάζει με πυροτέχνημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Λέκκα για την άδεια δημοσίευσης της εξαιρετικής αυτής φωτογραφίας, μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει σχετικό λεύκωμα για το ΑΗ-64, το οποίο και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον

Γλαῦξ ἵπταται !


9 σχόλια:

flanker7 26 Ιουνίου 2010 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

Καταπληκτική φωτογραφία!
ή, σε πιο σύγχρονα ελληνικά: "Δεν υπάρχει!"

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν και άλλες..

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 1:47:00 μ.μ. EEST  

Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να πληρούνται έτσι ώστε τα AH-64A/D να μπορούν να εκτελέσουν τέτοιες αποστολές. Μια από αυτές είναι να έχουμε διαθέσιμα ελικόπτερα για να το κάνουν. Τα μέτωπα που ανοίγουν είναι πολλά και τα ελικόπτερα που έχουμε είναι λίγα. Και θα γίνουν ακόμη λιγότερα αν δεν εκσυγχρονίσουμε άμεσα τα AH-64A στο μοντέλο D. Άλλη προϋπόθεση, να είναι εξοπλισμένα με τα κατάλληλα πυρομαχικά για χρήση εναντίον σκαφών. Έχουμε προμηθευτεί τέτοια πυρομαχικά;

F-22 raptor 26 Ιουνίου 2010 στις 2:19:00 μ.μ. EEST  

Καταπληκτική...

Καλό θα ήταν να ανεβαίνουν και σε μεγαλύτερη ανάλυση για να μπορούν να γίνουν και πόστερ

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Aν εξασφαλίσουμε την κατάλληλη άδεια θα το κάνουμε

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Εεετσι ,εεετσι, ετσι...!!!!Βεντούζα...στους μογγολους!

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2010 στις 3:13:00 π.μ. EEST  

ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ ΙΝΔΙΑΝΕ!!!

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2010 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

Hoşgeldin! Baris füze sizi bekliyor!

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2010 στις 11:57:00 μ.μ. EEST  

ρε παιδιά είναι απίστευτη!
ο καρχαρίας βγήκε στην παραλία.
να είχε και τίποτα κουβαδάκια και μπρατσάκια θα ήταν η απόλυτη αντίθεση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP