Αναφλέγεται το Κουρδικό

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Απόσπασπα απο συνέντευξη του Κούρδου διανοούμενου Σεζκίν Τανκίρογλου στην εφημερίδα Ταράφ (μετάφραση απο το εξαιρετικό tourkikanea)

¨Οι Κούρδοι εδώ και δύο χρόνια σιγά σιγά πουλάνε τις περιουσίες τους στις μικρές πόλεις των Δυτικών περιοχών και στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου με τη λογική ¨αν γίνει τίποτε να μην μείνουνε στα χέρια μας και δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε¨.

¨Στην περιοχή (εννοεί στα Ν.Α) υπηρετούνε κάθε χρόνο 200 χιλιάδες στρατιώτες. Πολλαπλασιάστε αυτό το νούμερο με 25 χρόνια. Φαίνεται δηλαδή ότι 5-6 εκκατομύρια από τον αντρικό πληθυσμό της χώρας, υπηρέτησαν στην περιοχή, συγκρούστηκαν με τους Κούρδους¨.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα. Ο Οτζαλάν δήλωσε πως μετά την 31-5 θα αποσυρθεί στην άκρη. Αυτό ήταν μια προειδοποίηση στον δρόμο που αυξάνει την βία. Η βία θα αυξηθεί και δεν θα περιοριστεί στα βουνά
.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, η βάση ανεφοδιασμού του Τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή της Αλεξανδρέττας η οποία δεχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες πριν από 2 ημέρες. Νέο επεισόδιο είχαμε χθες στο ίδιο σημείο κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας ναύτης από πυρά "αγνώστων".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP