Βγήκαν και στο Ιόνιο τα τουρκικά υποβρύχια

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Του Λουκά Δημάκα

Eπέκταση της δράσης του και στο Ιόνιο Πέλαγος προδιαγράφει κίνηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να δεσμεύσει περιοχή 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κεφαλονιάς για πλεύση υποβρυχίου του, την ίδια στιγμή που θα βρίσκονται στην περιοχή και 4 φρεγάτες του προερχόμενες από λιμάνια της Αλβανίας!

Η χρονική σύμπτωση της παρουσίας των τουρκικών σκαφών στη συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να υποκρύπτει, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, σχεδιασμό της Αγκυρας για πραγματοποίηση μίνι άσκησης ανθυποβρυχιακού πολέμου, επεκτείνοντας έτσι και δυτικά της Ελλάδας τα μέτωπα που έχει ήδη ενισχύσει στο Αιγαίο με τις περίεργες «κρουαζιέρες» πολεμικών μέχρι το Σούνιο.

Παρόλο που οι διαφαινόμενες τουρκικές κινήσεις δεν έχουν, μέχρι στιγμής, στοιχεία που να θίγουν τους διεθνείς κανονισμούς, στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η ενέργεια της Αγκυρας εντάσσεται σε ευρύτερο γεωστρατηγικό σχεδιασμό που σχετίζεται και με την προσπάθειά της να καταγραφεί ως περιφερειακή δύναμη. Προς επίρρωσιν, οι έλληνες αναλυτές επισημαίνουν ότι οι 4 φρεγάτες (που συνοδεύονται από ένα πετρελαιοφόρο) συγκροτούν μια αρμάδα (Τask Group 496.1), η οποία από τις 9 Ιουνίου πραγματοποιεί μεγάλη περιπολία στη Μεσόγειο. Ηδη έχει επισκεφθεί την Τύνιδα (Τυνησία), το Αλγέρι (Αλγερία), την Καρθαγένη (Ισπανία), τον Τάραντα και το Μπάρι (Ιταλία) και το Σπλιτ (Κροατία), ενώ από σήμερα τα τουρκικά πλοία θα βρίσκονται στα αλβανικά λιμάνια του Δυρραχίου και της Αυλώνας.

Ομως από αύριο (23/6) έως και τις 28/6 το τουρκικό υποβρύχιο «Ιnonu» - που ήδη πραγματοποιεί επίσκεψη στον Τάραντα- έχει προγραμματίσει κινήσεις δυτικά της Κεφαλονιάς. Για την κίνηση αυτή έχει ήδη εκδοθεί επίσημη ειδοποίηση. Η περιοχή είναι στα διεθνή ύδατα, ενώ η μισή βρίσκεται εντός και η υπόλοιπη εκτός του FΙR Αθήνας. Είναι φανερό, λένε αρμόδιες πηγές, ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες...

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αλβανία για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα τουρκικά πλοία και το πολυπληθές πλήρωμά τους προχώρησε σε αλλαγή της νομοθεσίας της, δημιουργώντας, όπως εκτιμάται από αναλυτές, προϋποθέσεις για μόνιμη συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό. Προ μερικών εβδομάδων μάλιστα έγινε και επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στον Αυλώνα. Τα Τίρανα είχαν ζητήσει πριν από μερικά χρόνια οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα για την αναβάθμιση του λιμένος, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση αδράνησε με αποτέλεσμα να μπει «σφήνα» η Τουρκία.

Τα Νέα

6 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2010 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

Εν κρυπτώ, άλλη μια φορά οι αναλύσεις σου επιβεβαιώνονται με γεγονότα λίγο πιο μετά.

Εύγε!

enkripto 22 Ιουνίου 2010 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

δυστυχώς..


σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2010 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

Ειναι σιγουρο οτι η τουρκια θελει προβολη ισχυος,οπως και να προβαλει την αδυναμια της Ελλαδας,ειτε στρατιωτικα ειτε πολιτικα.Αυτο εχει σαν αποδεκτες την Ευρωπη,το νατο,τους αμερικανους,τους ισραηλινους(να μην νομιζουν οτι εχουν κανενα συμμαχο),τους ρωσους,και φυσικα κι'εμας.Για διαφορετικους λογους προς τον καθ'ενα,αλλα πλεον το ζητημα ειναι προφανες και απροκαλυπτο.Μιας και τα βορεια συνορα ευκολα κλεινουν,τωρα μας δειχνουν οτι μπορουν να μας κοψουν την μονη σιγουρη γραμμη ανεφοδιασμου,απειλωντας τις θαλασσιες συγκοινωνιες απο δυτικα.Και των Ισραηλινων φυσικα.Το δογμα ΓΑΠ,φανταζομαι θα προβλεπει σκληρη διαπραγματευση για τους ορους της παραδοσης.Αν δωσει ολη την Ελλαδα,θα μας διασφαλισει απο καθε κινδυνο επιθεσης.

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2010 στις 9:31:00 μ.μ. EEST  

Ο Καρυστινος ειπαι οτι
η ίδια η πραγματικότητα είναι απίστευτη, ακριβώς το απίστευτο ζουμε . Έχω την εντύπωση ότι γινετε πολεμος κατά του Ελληνικού λαού, που έχει εξαπολυθεί μυστικα με μαγους φαρμακα και ναρκωτικα που τον κάνουν να αποδεχθεί πράγματα και θαμματα και πολιτικές εκτός πάσης λογικής. Να καταλήξω συμπέρασματικα ότι αυτή η κατασταση της υπνωσης του θυματος ,απο μαγους της πολιτηκης που τα τρικ τους οι λαγοι με το ατελειοτο χρημα που ομως τελειωσε πανο στην σκηνη και αντι για λαγο το χερη βγηκε με το δοκανο ,αυτο δεν χαλασε τον ταχυδακτυλουργο που πειγε να προεδρεψη στο μεγαλο συνεδριο Σοσιαλοταχυδακτυλουργων, μετα βαπτησε το δοκανο λαγογκαστρομενο μια ευκαιρια για επιτυχια ,και οι παρατρεχαμενοι να χειροκροτουν ,μετα κατηγορησε ολους τους Ελληνες τεμπεληδες και ανεπροκοπους ,τρωκτικα που τρονε ετοιμο χρημα και ναι αυτος θα τους κανει αλλους ανθρωπους αυτος ο ηγετης που καθαρισε το προβλημα του Κοσσοβου ε αν μπονμπαρθισαμε και την Σερβια ητο μικρος , αξον του κακου το ειπαι και η Ολμπραιτ συμφονισε και ο κινεζος ναι καθαρση βαλτε τους κλεφτες να βρουνε τους κλεφτες,τετοια λογικη και ασπιλοι,ηγετες που χρεωκοπησαν την Ελλαδα και εφεραν την εξαθλιωση τον Ελληνικο λαο , οι γυναικες δεν γονοιμοποιουν ,χρειαζετε μεγαλη προσπαθεια να φερης ενα ολοκληρο εθνος σε ολοκληρωτικη κατασταση στειρωσης,Ουσιαστικά επιχειρείται οι Έλληνες, να κλείσουν τα αυτιά τους,τα ματια τους, το στομα τους, να αρνηθούν τη λογική επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται και να μην αντιδρουν.Μιλάμε για αντιπάθεια στο ελληνικό έθνος, στον ελληνικό εθνισμό, από την ίδια την κυβέρνησή του! Μήπως πρέπει αυτή η κυβέρνηση να δώσει κάποιες εξηγήσεις; Μήπως ο ελληνικός λαός οφείλει να της ζητήσει εξηγήσεις, προτού χάσει τη χώρα του και διερωτάται τι συνέβη;χρησιμοποιουν τους μετανάστες για και να σπάσουν την κοινωνική μας συνοχή ερωτημα αν θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε την επίθεση κατά της χώρας μας να εκτυλίσσεται από τις πολυθρόνες μας. προς τι η σπουδή με τον Καλλικράτη περισοτερη γραφιοκρατια περισοτερα οφιτσια χωρις λογο σε ενα φαληρισμενο κρατος,πρεπει ομως για να τελειωσει ο κυκλος της κυβερνησης των ανθελληνων, συγνωμη,των μουλτη-κουλτη ενωση ανατολης δυσης με πολους ανατολιτες νεους κατοικους ,μετοικους, απο την μακρα ανατολη και αφρηκη καιρος να αποκτισουμε την βαση για την μαυρη Αθηνα εχουν γραφοι και τοσα πονηματα . προϋποθέτει αυτογνωσία,και γνωση του εχθρου γνώση της αποτρεπτικης σχεδιασης καθως και τα μετρα για την μη επισροφη στα ιδια και επίγνωση των ενεργεων για το ποθουμενο αποτελεσμα.
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους κάποιος εχει τον φόβο της βίας .Η Προσωπική ασφάλεια και η ηθική της εμπιστοσύνης. Η πρώην πάσχει από σωματική δειλία. Ο τελευταίος από την ηθική δειλία. Αλλά φυσική δειλία είναι πολύ πιο σοβαρή από , οτι η ηθική δειλία. Για τη σωματική δειλία έχει τα όριά της , αλλά και ηθική δειλία δεν έχει όρια απολύτως . Η φυσική δειλός φοβάται , εφόσον αυτός είναι σε κίνδυνο . Η ηθική δειλός φοβάται ανεξάρτητα από το αν αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο ή όχι .Αρχη τους είναι να επιβαρυνθούν με φαντάσματα της ενοχής και φαντάσματα της ηθικής αβεβαιότητας . Η φυσική δειλός ξέρει ότι έχει δικαιώματα, αλλά φοβάται να τα υπερασπιστεί . Η ηθική δειλός , δεν θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, επειδή δεν πιστεύει ότι έχει οποιαδήποτε . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φυσική δειλός φόβατε τους ληστές τραπεζών , αλλά ο ηθικα δειλός τους αποδέχεται. Για τον ηθικα δειλό , ο ληστής είναι μια ηθική δύναμη , διότι σε έναν κόσμο αβεβαιότητας , είναι καθοριστικά ορισμένος για το τι θέλει. Επειδή οι ηθικα δειλοί εμπλέκονται σε ηθική πολυπλοκότητα, Συχνά το αντιδραστικό δέλεαρ της εύκολου απαντήσης ειναι μέσω του πρωτογονισμόυ .ΤΑΛΩΣ

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2010 στις 11:38:00 μ.μ. EEST  

Με τέτοιες κυβερνήσεις που αποτελούνται από δοσίλογους να πω, κιοτίδες να πω, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά ακόμα να μας συμβούν που δυστυχώς θα μας υποδουλώνουν όλο και περισσότερο. Μου φαίνεται πως πλησιάζει καινούργια προσφυγιά για τον ελληνισμό, αλλά αυτή τη φορά για τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Αριστοτέλης 23 Ιουνίου 2010 στις 11:31:00 π.μ. EEST  

Αν η τουρκία σκοπεύει να κάνει αυτή την διασπορά δυνάμεων, δεν ξέρω κατά πόσο την συμφέρει.
Χωρίς να θέλω να γίνω δογματικός, την άποψή μου παραθέτω μόνο, 4-5φρεγάτες και 1-2 υποβρύχια είναι σημαντική δύναμη, η οποία σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης θα είναι αποκομμένη εντελώς από τις φίλιες δυνάμεις της και κυρίως από την αεροπορία. Αυτή η δύναμη θα είναι βούτυρο στο ψωμί για τα 39Exocet.

Η χρησιμότητα αυτής θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν επικρατήσουν έναντι του Ελληνικού στόλου. Το όποιο έτσι και αλλιώς θα συνέβαινε, αν θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα για με χειρότερους όρους, σε περίπτωση που εμείς γονατίζαμε.

Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Ελπίζω ότι θα επικρατήσουμε αεροπορικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP