Ελλάδα. Πως λέμε Ισραήλ; καμία σχέση.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Toυ Πέτρου Χασσάπη

Κατ’ αρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τα εγκλήματα των Ισραηλινών εναντίον αμάχων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια με τα καράβια. Αυτό που κάνει το Ισραήλ αποκλείοντας τη λωρίδα της Γάζας ακόμα και από την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και μάλιστα σκοτώνοντας ή αιχμαλωτίζοντας όποιον το αποτολμήσει είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτά τα είπαμε για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σε σχέση με αυτά που θα πούμε στη συνέχεια.

Το Ισραήλ λοιπόν είναι ένα κράτος σχετικά πρόσφατο, που έχει 7.500.000 περίπου πληθυσμό και εδαφική έκταση σαφώς μικρότερη από τη δική μας. Είναι περιτριγυρισμένο από εχθρικά αραβικά κράτη και παρόλα αυτά έχει ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα σε θέματα υπεράσπισης των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, ακόμα και εκείνων που δεν δικαιούται.
Μας πιάνει βρε αδερφέ το παράπονο, συγκρίνοντας το Ισραήλ με την Ελλάδα. Φανταστείτε να διανοηθεί η Τουρκία να καταλάβει εδαφικό τμήμα του Ισραήλ, όπως έχει συμβεί με την κατεχόμενη Κύπρο.
Σας λέμε απλά να σκεφτείτε το Ισραήλ στη θέση της χώρας μας και να παραβιάζεται καθημερινά ο εναέριος χώρος του από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ή να έρχεται η τουρκική κορβέτα έξω από νησί του (όπως συνέβη στην Εύβοια) και να κάνει έλεγχο σε Ισραηλινά εμπορικά πλοία. Φανταστείτε να τολμούσε η Τουρκία να πει στο Ισραήλ ότι θα αποτελεί casus beli, η τυχόν επέκταση των χωρικών του υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Εδώ έφτασαν καράβια με πολίτες και ανθρωπιστική βοήθεια στα 80 ναυτικά μίλια και το Ισραήλ άνοιξε πυρ.

Σκοτώθηκαν λοιπόν και Τούρκοι.
Άντε να δούμε τι θα κάνει τώρα η Τουρκία; Εμείς εκτιμούμε ότι απλά θα λουφάξει και θα αρχίσει τα διπλωματικά και τις προσφυγές στον ΟΗΕ. Ας τολμήσει λοιπόν η Τουρκία να στείλει πολεμικά πλοία ή αεροπλάνα σε ακτίνα 100 μιλίων κοντά στο Ισραήλ. Ας τολμήσει λοιπόν και τότε θα δει ένα Ισραήλ να «καβαλάει» Λίβανο και Συρία και να φτάνει στην Άγκυρα σε χρόνο ντε τε.
Μας πιάνει λοιπόν το παράπονο.

Γιατί εμείς, ένα τόσο ιστορικό και υπερήφανο έθνος, να έχουμε καταντήσει ένα έθνος φοβικό, ένα έθνος «καρπαζοεισπράκτορας». Αν συγκριθούμε με το Ισραήλ και πιο πολλοί είμαστε και μεγαλύτερη εδαφική έκταση έχουμε και όμως είμαστε σαφώς πολύ κατώτεροι σε θέματα προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Τι είμαστε λοιπόν; Είμαστε άραγε πιο δειλοί από τους Ισραηλινούς; Όχι.

Απλά, έχουμε εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας πολιτικές ηγεσίες.
Και η αιτία αυτής της διαφοράς είναι ένα εξευτελισμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα που μας δίνει δυστυχώς αυτές τις πολιτικές ηγεσίες και αυτή τη φιλοσοφία τους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_01.html


12 σχόλια:

Dimitris 1 Ιουνίου 2010 στις 12:06:00 μ.μ. EEST  

Και μας λείπει βεβαίως η συμμαχία με τον Αμερικάνο. Να μην ξεχνάμε οτι το Ισραηλ βρίσκεται εκεί ως κράτος διότι το επέλεξαν οι Άγγλοι & οι Αμερικάνοι μετα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα υπόλοιπα περι πολιτικής ηγεσίας είναι πολύ εύστοχα.

enkripto 1 Ιουνίου 2010 στις 12:07:00 μ.μ. EEST  

Turkey vows to send more Gaza supply ships w/Turkish Navy

[update: IBN-CNN broadcast news reports that the Turkish government has pledged to send more supply vessels in the Gaza relief effort: "Ankara warned that further supply vessels will be sent to Gaza, escorted by the Turkish Navy, a development with unpredictable consequences."]

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 3:04:00 μ.μ. EEST  

alh8eia....
to israeli kratos me tous tosous exoplismous kai ex8rous trigyrw exei oikonomika provlimata...?????
exei meiwseis mis8wn - apolyseis ergazomenwn - corruption stis trapezes...
alh8eia exei??

Religious Pagan 1 Ιουνίου 2010 στις 3:10:00 μ.μ. EEST  

Το εάν θα επαναλάβει την δήθεν ανθρωπιστική προβοκάτσια με συνοδεία ναυτικού η τουρκια, θα το δούμε. Αλλα τι να πει μια Ελλάδα που θα επιστρέψει στην δραχμή και στην στάση πληρωμών μέσα στον Ιούνιο?

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

Η Τουρκία όταν εισέβαλε στην Κύπρο και έσφαζε αδιακρίτως γράφοντας στα παλαιότερα των σανταλιών της διεθνές δίκαιο,ιστορικό δίκαιο, ανθρωπιστικό δίκαιο, ΟΗΕ κλπ,,"διέδιδε" ότι τα Μεχμετζίκ επιτελούσαν "κοινωνικό" έργο, ενώ οι σφουγκοκωλάριοι και άλλοι καρπαζοεισπράκτορες (η και σκέτοι πράκτορες) εν Ελλάδι και εν Κύπρω, ετύρβαζαν ότι η Κύπρος κείται μακράν και άλλες αρλούμπες. Όταν τα τουρκικά F-16 πυρπολούν κουρδικά χωριά στο Ιρακ. η Τουρκία ισχυρίζεται ότι "κυνηγούν" "τρομοκράτες του ΡΚΚ. Μόλις όμως τα Τουρκικά συμφέροντα έφαγαν μια φαπίτσα από τον πρώην "σύμμαχο" και πολεμικό τροφοδότη τους (πύραυλοι Ποπάυ, UAV Άρπια, αναβάθμηση αρμάτων, αεροσκαφών κλπ) "κλαίνε" σαν την χήρα στο κρεβάτι. Ο Συντάκτης του άρθρου έχει απόλυτο δίκιο. Η Τουρκία θα λουφάξει και θα περιοριστεί σε μερικά μυξοκλάματα ένθεν κακείθεν και το θέμα θα λήξει. Άλλωστε έχει να σφάξει πολλούς Κούρδους και να διεκδικήσει μερικά Ελληνικά εδάφη ακόμα. Μιά "γαργάρα" λοιπόν, είναι ότι πρέπει.

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

Εύγε. Εύστοχες παρατηρήσεις. Δυστυχώς τα περί διεθνούς δικαίου και διεθνών υδάτων είναι τρίχες. Τα έχει πει εδώ και καιρό ο Θουκυδίδης. Ας ψάξουν λιγάκι οι καθ' υμάς ευαισθητοποιημένοι κουλτουριάρηδες από που μπαρκάρησαν οι πράκτορες της ΜΙΤ και τα μέλη των Γκρίζων Λύκων. Ας ψάξουν λίγο το ρόλο της Χαμάς και του Ιράν. Ας σκεφτούν τι θα κάναμε εμείς αν κάποια οργάνωση είχε εγκατασταθεί στην δυτική Αθήνα κι έρριχνε πυραύλους στο κέντρο. Να λυπόμαστε και να οικτίρουμε αυτούς που κατήντησαν την πατρίδα τους ξέφραγο αμπέλι κι όχι τους Ισραηλινούς που την υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια, όπως άλλωστε κάνουν και οι Τούρκοι.

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

ΤΟ Ισραήλ έχει τις πλάτες μιας υπερδύναμης ασφαλώς αλλά ακόμα και σε αυτή την σχέση το εβραικό λόμπι κάνει εξαιρετική δουλειά στις ΗΠΑ δεν είναι τυχαίο.

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 5:19:00 μ.μ. EEST  

Και τις πλάτες των ΗΠΑ να είχαμε dimitris δεν θα ήμασταν το ίδιο

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

Οι "πλατες" του καθενός είναι ανάλογες των @@ που διαθέτει!

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 6:30:00 μ.μ. EEST  

Εχουμε χάσει κάθε ίχνος αυτοσεβασμού.

Ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στην Τουρκία είπε ότι οι Τούρκοι είναι ευτυχισμένοι που η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους......

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2010 στις 8:45:00 μ.μ. EEST  

Turkey is making all the fuss on this incident to project an image of a regional leader of the Muslim world. Erdogan is a classical populist case. Let us remain calm. The Turkish military wishes to continue the cooperation with the Israelis, but for the time being they play in the lines of Erdogan. Turkey is not (repeat not) a power that could lead developments or a Security Council vote against Israel. This league is too big for Ankara to play. Foreign Secretary Davoutoglou had his chance in just speaking at the UN. He must have taken photos of him and he will remember this as a peak point of his tenure; but still he can not influence events.

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2010 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

I am in agreement with the previous comment in English. The Turks are going Islamic and the West has to address this. Set them limits otherwise they will attempt to upset the Arab/Israeli balance.Iran armed with nuclear weapons is a too serious issue for regional security t let it be mediated by Erdogan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP