Πήρε αέρα μέχρι και ο Γκρούεφσκι

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Απόσπασμα απο το σημερινό άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ

Είναι τέτοια η καταβαράθρωση του διεθνούς κύρους της χώρας μας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να την υπαγάγει στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ, ώστε ακόμη και ο Γκρούεφσκι έχει πάρει αέρα και θεωρεί ότι είναι κατάλληλη στιγμή να... μας πατήσει κι αυτός στον λαιμό και να μας επιβάλει με τη βοήθεια της ΕΕ λύση στο όνομα ευνοϊκή για τα Σκόπια! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η γερμανική Δεξιά φαίνεται πως συμμερίζεται τις απόψεις του Γκρούεφσκι περί "ευνοϊκής συγκυρίας", αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από την εντυπωσιακής προβολής συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στη "Φράνγκφουρτερ Αλγκεμάινε", την κατεξοχήν εφημερίδα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας.

Ο Γκρούεφσκι είναι σαφέστατος. "Ακριβώς τώρα που όλοι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, είναι ο σωστός χρόνος να λύσουμε την υπόθεση", δηλώνει χωρίς περιστροφές και εξηγεί γιατί: "Σε εμάς, το 80% των ημερών του χρόνου οι βραδινές ειδήσεις αρχίζουν με τα νέα για το θέμα του ονόματος. Στην Ελλάδα δεν μιλάει τώρα κανένας γι' αυτό. Ολοι μιλούν για την κρίση".

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δείχνει μάλιστα να έχει χάσει την υπομονή του με την... καθυστέρηση της ΕΕ να συνετίσει την Ελλάδα! "Γνωρίζουμε φυσικά ότι στην ΕΕ πολλά ζητήματα πρέπει να λυθούν με συναίνεση. Ομως κάτι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η παράλογη στάση της Ελλάδας" δηλώνει. Αποφαίνεται μάλιστα ότι "η Ελλάδα έχει δημιουργήσει επί πάρα πολύ καιρό ένα πρόβλημα, το οποίο είναι ακατανόητο στην Ευρώπη".

Ο Γκρούεφσκι δεν παραλείπει να δημοσιοποιήσει και την άποψή του ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι μόνο... "φρου φρου κι αρώματα" και καθόλου ουσία επί του ζέοντος θέματος! "Ο Καραμανλής δεν ήθελε κανενός είδους επαφές μαζί μου, ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία. Υπήρξε μόνο μία χειραψία σε μια συνδιάσκεψη, καθώς δεν είχε καμιά άλλη επιλογή, επειδή συναντηθήκαμε στον διάδρομο" τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: "Ο Παπανδρέου θέλει συναντήσεις, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες. Ομως η ουσία είναι σχεδόν η ίδια".

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο ηγέτης της ΠΓΔΜ δεν ικανοποιείται πλέον μόνο με τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της χώρας του. Απαιτεί συμφωνία με την Ελλάδα και στα θέματα της αναγνώρισης τόσο της "μακεδονικής", χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό, εθνικής ταυτότητας όσο και της "μακεδονικής" γλώσσας, πάλι χωρίς προσδιορισμό οποιασδήποτε φύσης (π.χ. σλαβομακεδονικής ή οτιδήποτε άλλο).

Η τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρη και παράλληλα θρασύτατη: "Εμείς μιλάμε για λύση - πακέτο, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα που δημιουργούν προβλήματα. Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται μάλλον στην ταυτότητα παρά στο όνομα. Οταν οι Ελληνες ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για την ταυτότητά μας, αλλά μόνο για το όνομα της χώρας, λένε ψέματα! Πρέπει να βρούμε μια λύση που να αφήνει άθικτη την ταυτότητά μας και να είναι αποδεκτή και από τις δύο χώρες" διακήρυξε.

Έθνος

6 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2010 στις 11:55:00 μ.μ. EEST  

Τώρα είναι πραγματικά η χειρότερη ώρα για διαπραγμάτευση. Καλά θα κάνουμε τώρα να το τρενάρουμε λίγο ακόμα το θέμα (ούτως ή άλλως για μας ότι κακό ήταν να γίνει έγινε, αυτοί χάνουν με την πάροδο του χρόνου). Δε μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο θέμα με λύση που θα περάσει στα ψιλά λόγω κρίσης ή λόγω της επερχόμενης οικονομικής ένδοιας του ελληνικού λαού. Μπορεί προς το παρόν το ενδιαφέρον μας να είναι αλλού στραμένο, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν παει ο ΓΑΠ να περάσει απαράδεκτη λύση, τότε θα ξεσηκωθούν όλοι... Γι' αυτό δε νομίζω ότι θα το τολμήσουν, άλλωστε αντίθετους θα βρούνε και τους δικούς τους ψηφοφόρους...

ΠΚΠ

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2010 στις 11:26:00 π.μ. EEST  

Το θέμα είναι ένα ο γκρουεφσκι είναι γραφικός και αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω, πρέπει να διακοπή κάθε συζήτηση με αυτόν και την παρέα του, και να δώσουμε το μήνυμα στους συμμάχους ότι είμαστε σοβαροί και συνομιλούμε με σοβαρούς.
Για σκεφτείτε κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν επίσημα ότι οι έλληνες κατάγονται από τον αστερισμό Μ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος έτσι είναι ο γκρουεφσκι και χειρότερα.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2010 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

επειδη πολλες υβρεις εχουν δημοσιευτει για τον ΓΑΠ απο αυτο το ιστολογιο, θα μας πει κανεις αν η ελλαδα εβαλε 2 βετο στα σκοπια χωρις να βρεθουμε διπλωματικα απομονωμενοι, τους τελευταιους 8 μηνες και αν αυτο ειναι επιτυχια ναι ή οχι..?
(για την ακριβεια στη τελευταια συνοδο ουτε που ασχοληθηκαν οι ευρωπαιοι με τους σκοπιανους ακομα χειροτερη ξεφτιλα για αυτους δλδ..)

ή επιτυχια ειναι μονο τα βετο που βαζει η ΝουΔουλα;

τι λεει το αγαπητο μπλογκ;

enkripto 28 Ιουνίου 2010 στις 8:25:00 π.μ. EEST  

καταρχήν για να ξέρουμε τι λέμε, μπορείς να μας δείξεις που ακριβώς υβρίζει το ιστολόγιο τον ΓΑΠ;

κατα δεύτερον σε μιας και αναφέρεσαι στην επιτυχία του Βουκουρεστίου, εκεί να σου θυμίσω ότι δεν χρειάστηκε να ασκήσουμε βέτο ,καθώς τις ελληνικές θέσεις αποδέχτηκε το σύνολο των συμμετεχόντων, κατι που αποτυπώνεται και στο τελικό κείμενο που αφήνει τα Σκόπια εκτός μέχρι να λυθεί το θέμα της ονομασίας...

κόντρα στις επιθυμίες της διοικησης Μπους για αμεση εισοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ..

το να ασκείς βέτο στην χρήση πχ του ονόματος Μακεδονία στα ευρωπαικά όργανα δεν είναι "επιτυχία" είναι το μίνιμουμ που μπορεί να περιμενει κανεις απο το ΥΠΕΞ. Ειναι το αυτονόητο

Εκτός και αν θες να μας το παρουσιάσεις σαν καποια μεγαλη διπλωματική επιτυχία..Θα ήθελα πολύ να ακούσω το σκεπτικό σου

Θες να μας μιλήσεις μήπως και για την ονομασία "Μακεδονια του Βαρδαρη" που διερευσε απο κύκλους του ΥΠΕΞ, ή μήπως για την μυστική διπλωματια που διεξάγεται μακρυα απο τα φώτα της δημοσιότητας; τι ακριβως συζητάνε στις πάμπολες μεχρι στιγμής συναντήσεις τους Γκρουεφσκι και Παπανδρεου;

ΥΓ να υπενθυμίσω την τελευταία "Μακεδονική" προεδρία; και αυτό επιτυχία ήταν;

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2010 στις 12:47:00 μ.μ. EEST  

αγαπητο ιστολογιο,

οπως λες και εσυ "το να ασκείς βέτο στην χρήση πχ του ονόματος Μακεδονία στα ευρωπαικά όργανα Ειναι το αυτονόητο"... Αρα αυτο εκανε και ο ΚΑΚ , εκανε και ο ΓΑΠ δις...

Το σκεπτικο μου ειναι οτι μετα το πεισματικη αρνηση του ΚΑΚ στο Βουκουρεστι (και μπραβο του) η ελλαδα βρεθηκε απομονωμενη και βαλλομενη ως η ισχυρη χωρα που καταπιεζει την εξελιξη μιας μικροτερης και κτλ κτλ, μπλεγμενη σε μειονοτικα παιχνιδια (McDougal...ktl) και να βρισκεται σε συνεχη αρνηση....αυτο γιατι παιζαμε κατενατσιο...

Μετα την αρνηση επι Σουηδικης Προεδριας (που ολοι ξερουμε ποσο ανθελληνικες θεσεις παιρνουν)για εναρξη διαπραγματευσεων με τα σκοπια πριν λιγες μερες η αντιστοιχη συνοδος επι Ισπανικης Προεδριας ουτε που ασχοληθηκε με το θεμα... 2 φορες διπλωματικο μπλοκαρισμα (για να αποφυγουμε τη χρηση βετο) και ΚΥΡΙΩΣ με τον γκρουγιο να απομονωνεται πλεον και να πιεζεται αυτος...και οχι η Ελλαδα...και πιεζεται πλεον και εσωτερικα στα ματια του λαου του (πριν 2 χρονια τον ειχαν ως υπερασπιστη του εθνους πλεον εχει αρχισει να αποδομειται αυτο..)

η πεισματικη αμυντικη τακτικη του ΚΑΚ (αυτος ευθυνεται που εφτασε στο σημειο αυτο μια τετοιας τακτικης) αν και χρησιμη και επιβαλλομενη εδινε καθε πατημα στον Γκρουγιο για βαλκανικες εθνικιστικες εξαρσεις και παροξυσμους με το λαο να παραληρει, ενω ο Γαπ εχει στοχο να εξαλειψει τις εθνικιστικες δικαιολογιες του γκρουγιου προς το λαο του...τωρα αυτος αν συνεχισει (τοποθετηση αγαλματος Αλεξανδρου στα σκοπια) θα απομονωθει πληρως...

Το Μακεδονια του Βαρδαρη (VARDASKA makedonija) ειναι πολυ καλυτερο κατ εμε απο το Βορεια μακεδονια που διερρευσε επι ΚΑΚ ..
ο γεωγραφικος ορος ειναι εθνικη γραμμη διαμορφωμενη απο τον ΚΑΚ παρεπιμπτοντως...και μαλλον θυμαστε το "μακεδονικο" κρατικο αεροπλανο που προσγειωθηκε στην κερκυρα...

Υ.Γ αναφερομαι στα σχολια που δημοσιευονται στο μπλογκ αυτο.
οι αναρτησεις του μπλογκ δεν ειναι υβριστικες αλλα ρεπουν προς μια κατευθυνση μονοπλευρα...

enkripto 28 Ιουνίου 2010 στις 4:25:00 μ.μ. EEST  

Λάθος..

Σε περίπτωση που δεν το αντιλήφθηκες (είναι πολύ πιθανό) στο Βουκουρέστι η Ελλάδα ΔΕΝ ασκησε βέτο . Αλλα αντιθέτως κατάφερε να μετακινήσει τους περισσότερους εταίρους της στις δικές της θέσεις γεγονός το οποίο όπως προείπα αντικατοπτρίζεται στο τελικό κείμενο.

Αρα για ποια απομόνωση μιλάς; που την είδες;

Τούτων λεχθέντων, να κάνω σαφή δυο ακομα πράγματα.

1)Αν σε ενοχλούν τα αρνητικά προς τον ΓΑΠ σχολια ανώνυμε φίλε, τότε ίσως θα έπρεπε να περιορίστείς στα mainstream ΜΜΕ και τις καθημερινές "αγιογραφίες".

Αν ο κόσμος εκφράζεται αρνητικά,αυτό αποτυπώνεται τι να κάνουμε

2)Είναι κουραστικό να χρειάζεται κάθε φορά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αναλόγως με το ποιός θίγεται,αλλά είναι απαραίτητο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Αν ανατρέξεις σε αυτό το ιστολόγιο, θα βρείς πάνω απο 100 αναρτήσεις που καυτηριάζουν (σε σχεδον καθημερινή βάση σε κάποιες περιοδους) τις απαράδεκτες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης στους τομείς της Αμυνας και της Εξ.Πολιτικής .μαλιστα καποιοι βαμμένοι τοτε μας ελεγαν τα ιδια που λες εσύ. Απο την ανάποδη

Κανε μια αναζήτηση στα ονοματα Ντορα Μπακογιάννη και Ευ.Μειμαράκης για του λόγου το αληθές

Τώρα αν με το "οι αναρτήσεις του μπλόγκ ρεπουν μονοπλευρα" εννοείς ότι δεν βγαίνουμε να πανυγυρίσουμε που ο ΓΑΠ παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ,με τα γνωστά αποτέλσματα που εισπράτουμε όλοι, τότε λυπάμαι αλλα θα σε δυσαρεστήσω.

Δεν έχουμε σαδομαζοχιστικές τάσεις..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP