Δυο στρατιώτες και ένας πολίτης νεκρός από επίθεση του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους από πυρά Κούρδων ανταρτών που έστησαν ενέδρα σε ομάδα στρατιωτών που επέστρεφε από περιπολία, στο φράγμα Σεϋράντεπε (Seyrantepe Barajı), κοντά στην κωμόπολη Καράκοτσαν (Karakoçan) του νομού Ελαζίγκ.

Οι Κούρδοι αντάρτες έστησαν ενέδρα στην ομάδα των στρατιωτών στις 21:00 χθες το βράδυ, όταν αυτοί επέστρεφαν από περιπολία στο φυλάκιό τους. Η ομάδα των στρατιωτών δέχτηκε διασταυρούμενα πυρά, από τα οποία, εκτός από τους δυο στρατιώτες, έχασε τη ζωή του και ένας διερχόμενος πολίτης, ενώ τραυματίστηκε ο διοικητής του φυλακίου και άλλοι τέσσερις πολίτες.
Μετά την επίθεση των Κούρδων ανταρτών, δυνάμεις του στρατού που έφθασαν στην περιοχή με ελικόπτερα άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό και την
εξουδετέρωση των δραστών της επίθεσης.

infognomonpolitics.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP