Nέα τουρκική πρόκληση με αιφνιδιαστική έξοδο ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κλιμακώνεται σε επικίνδυνο βαθμό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Μετά τη παραβίαση του θερινού μορατόριουμ με τη διεξαγωγή τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων ανατολικά και δυτικά της Κρήτης, το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος Cesme (A599) πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά έξοδο και τέθηκε υπό τη παρακολούθηση της κανονιοφόρου ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ (Ρ51) του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι στις 24 Ιουνίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης ανήγγειλε την ίδρυση δημόσιου φορέα που θα προκηρύξει έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχές όπου "δεν έχει αποκλειστεί η ύπαρξη πετρελαίου όπως τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή του Πατραικού Κόλπου" σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.

strategy-geopolitics4.blogspot.com

17 σχόλια:

enkripto 30 Ιουνίου 2010 στις 10:58:00 π.μ. EEST  

Το πλοίο βρίσκεται ~15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης

Αυτό που το 1987 σχεδόν προκάλεσε ελληνοτουρκικό πόλεμο, σήμερα περνάει στο ντούκου..

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

Να φέρουμε τους ισραηλινούς του Μαβι Μαρμαρά γιατί οι δικοί μας είναι απασχολημένοι με πάρτι στον Αβερωφ και τα μπούτια της τζουλιας στο πολεμικό μουσείο? Κανα βατράχι καμιά πρωτοβουλιά?

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 12:54:00 μ.μ. EEST  

Χόρα - Σισμίκ - Τσεσμέ(;): Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Μόνο που σήμερα δεν "πέφτει μακριά" η Κύπρος, όπως τη δεκαετία του '70, αλλά ακόμα και η Κέα...

Νήμα 30 Ιουνίου 2010 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

Πολιτικο-Στρατιωτική ηγεσία;
Ποια ηγεσία;

Π Α Ρ Α Κ Μ Η στην νιοστή δύναμη.

Λαός και Εξουσία τα έχει αποδεχθεί όλα. Θα τους προστατεύει σε λίγο ο δερβέναγκας με την "μεγάλη" παράδοση.

Αιδώς-Τσίπα τίποτα.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 4:10:00 μ.μ. EEST  

Μην φοβάστε!!! Ο τζέφρυ θα τα ξεπουλήσει (ουπς, συγνώμη! θα τα διευθετήσει ήθελα να πω) όλα. Όταν έχεις πολιτικούς τέτοιου διαμετρήματος και βεληνεκούς, τύφλα να'χουν οι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες και τ' αντιτορπιλικά.

enkripto 30 Ιουνίου 2010 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Το τουρκικό ωκεανογραφικό εχει κανει σαφές απο εχθές -μεσω του σχετικου ναυτικου κώδικα- ότι πραγματοποιεί έρευνες..

Προσέξτε ότι οι Τούρκοι δεν περιορίζονται να κάνουν έρευνες. Μας το δηλώνουν κιόλας με κάθε επισημότητα.
Ζούμε στιγμές μεγάλης εθνικής ξεφτίλας.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

Μα τι λες χρυσε μου... να κανουμε πολεμο με τους Τουρκους!Α πα πα.Εξαλλου αυτοι εχουν στρατωτικη παιδια,εμεις κακο προηγουμενο με αυτους,ασε μη φαμε κανα ξυλο!
Για να δουμε αυριο που θα μπουνε και μες τα σπιτια μας σαν στη Κυπρο τοτε...
Ποιος τριβλακας τοτε θα πει "η Θρακη κειται μακρα" οταν θα ειναι πλεον αργα?

Νήμα 30 Ιουνίου 2010 στις 8:13:00 μ.μ. EEST  

Πάω στοίχημα σε λίγο θα ξεκινήσουν σχόλια για την μεγάλη ναυτική τους παράδοση:-)

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 11:28:00 μ.μ. EEST  

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου.Είναι της μόδας η απαξίωση εθνους και θεσμών και η τουρκοφιλία-τουρκολαγνεία επιδοτείται...

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2010 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

δεσποινιδες μου, οσο εσεις ξεφουρνιζετε τις εξυπναδες σας, οι μπουνταλαδες μας τον "φορανε" κανονικα, κανοντας ερευνες εντος ελληνικης υφαλοκρηπιδας

Η τουρκολαγνεια σιγουρα επιδοτείται, όπως επίσης και η πατριδοκαπηλεία

Αντιθετως η βλακεια συνηθως ειναι εμφυτη και δωρεαν

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Δεσποινίδα μας.Η βλακεία είναι σίγουρα δωρεάν ελπίζω πως δέν διαθέτεις μεγάλα αποθέματα οπως μαρτυρά το σχόλιο σου.Απο την μία χαρακτηρίζεις πατριδοκάπηλα τα σχόλια μας τα οποία στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζουν την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ώς ανεπαρκή .Απο την άλλη παραπονιέσαι οτι οι τούρκοι μας τον φοράνε.Κοιτάξου σε ένα γιατρο για τον διχασμό της προσωπικότητας σου.την ίδια ώρα που ξεφουρνίζουμε τις βλακείες μας,όπως λές,εσυ τι διαφορετικό κάνεις?Μάλλον εκτός απο τον τελευταίο άντρα στην γή(μίας και όλοι οι άλλοι είμαστε δεσποινίδες) είσαι και ο πιο έξυπνος και τους βγάζεις όλους τους ανωτέρω βλάκες.Έχεις και εσύ το σύνδρομο του βαρύμαγκα...Πρότεινε μας Πάνσοφε φίλε μας με τί είδους σχόλια ή με τι είδους αντίδραση απο την ελληνικη πλευρα θα ήσουν ικανοποιημένος μιας και απο ότι καταλαβαίνω και εσύ,όπως και εμείς,πιστεύεις οτι κάτι δεν πάει καλά.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2010 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  


Πάω στοίχημα σε λίγο θα ξεκινήσουν σχόλια για την μεγάλη ναυτική τους παράδοση:-)


Χόρα, Σισμικ, Πιρι-Ρέϊς, Τσανταρλί, Τσεσμέ κλπ έχουν δημιουργήσει μια χαρά παράδοση στο να μην αντιδρούμε ενώ παραβιάζεται το Πρωτόκωλλο της Βέρνης και αμφισβητείται στην πράξη η Εθνική μας κυριαρχία.


Αποτελεσματική παράδοση δε νομίζεις;

Νήμα 2 Ιουλίου 2010 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

"Χόρα, Σισμικ, Πιρι-Ρέϊς, Τσανταρλί, Τσεσμέ κλπ έχουν δημιουργήσει μια χαρά παράδοση στο να μην αντιδρούμε ενώ παραβιάζεται το Πρωτόκωλλο της Βέρνης και αμφισβητείται στην πράξη η Εθνική μας κυριαρχία."

Δεν έπεσα έξω λοιπόν. Το σχόλιο έγινε :-)

Ωραίο! 'Ετσι είναι.

Απ'την άλλη όμως η αποτελεσματικότητά (;) των προκλήσεών τους απορρέει απο το γεγονός -ΚΑΙ ΜΟΝΟ- ότι τα βρίσκουν και τα κάνουν.... δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο.

Ας συνεχίζουν να ψηφίζουν μακάριοι οι ψηφοφόροι ξανά τα γνωστά ανθρωπάκια τους και έχουν σειρά και άλλοι να αποκτούν παράδοση προκλήσεων εις βάρος μας.

Η Εθνική μας Κυριαρχία έχει γίνει/γίνεται διάτρητη αυτή ΕΙΝΑΙ η Αλήθεια.
Να τους δω να τρέχουνε και τίποτα άλλο στον κόσμο!

ΥΣ: Δεν γίνεται κουβέντα πια για τα 12νμ και την AOZ. Ολική πολυδιάστατη παρακμή. Κρίμα για την Ελλάδα αξίζει καλύτερους πολίτες και πολιτικάντηδες.

enkripto 2 Ιουλίου 2010 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Νημα, αν συμφωνείς και εσύ με το σχόλιο περι Σισμίκ και Τσανταρλί, γιατι προσπαθείς να του αποδώσεις διαστάσεις τις οποίες προφανεστατα δεν έχει;

Καποιος κακοθελητης θα έλεγε ότι η απαντηση ειναι προβοκατόρικη..

Νήμα 2 Ιουλίου 2010 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Εν Κρυπτώ,

Συμφωνώ με το σχόλιο και μακριά απο μένα το προβοκάρισμα.

Τα επιμέρους που αναφέρω δεν τα κατευθύνω στον φίλο και στο σχόλιο του -ειλικρινά μιλάω- αλλά τα θέτω ως προβληματισμό -που πιστεύω τον μοιραζόμαστε οι περισσότεροι-.

Ο τόνος μπορεί να έχει κάποιου είδους "επιθετικότητα" αλλά κατευθύνεται εκεί που υπάρχει το πρόβλημα... στην πολιτική μας, δηλαδή πρωταρχικά σε εμάς ως πολίτες ως οντότητα όλοι μαζί.

Επίσης πιστεύω ότι μιας και μπορεί να τα διαβάζουν αυτά τα σχόλια αυτοί που πέρνουν αποφάσεις καλό είναι να γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε τι φταίει και ποιος φταίει. Γι'αυτό και κάποιες φορές ίσως τα σχόλια που κάνω ανοίγουν προς αυτή την κατεύθυνση (καλώς ή κακώς).


Επίσης φίλε εν κρυπτώ θα ξέρεις ότι το να επικοινωνείς μόνο μέσω κειμένου (όπως εδώ) αφήνει απ'έξω αρκετά απο την επικοινωνία και αυτά που θέλεις να πεις γι'αυτό και μερικές φορές αλλάζει κάπως το νόημα απο τον τόνο και την εκφραστική. Ευχαριστώ
για τις συζητήσεις και την ενημέρωση.

Με εκτίμηση
σε όλους όσους ανησυχούν.
Νήμα

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2010 στις 1:13:00 π.μ. EEST  

Αφού υπερέχουμε σε παραδόσεις δε μας φοβίζει τίποτα! Και άμα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο στην Ζουράφα θα στείλουμε την Υπηρεσία Ιστορίας του ΠΝ να καθαρίσει!

Νήμα 7 Ιουλίου 2010 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

Χωρίς πλάκα πολύ καλή ιδέα έως και εξαιρετική να σταλεί η Υπηρεσία Ιστορίας του ΠΝ σε περίπτωση θερμού έως και πολύ θερμού επεισοδίου στην εν λόγω ξέρα. Μπορεί να τους κάνει κάποιο μάθημα όντως στο πως γίνονται κάποια πράγματα. 'Οπως πως να προσέχουν τις κατα τόπου ξέρες.

Μετά μπορεί το θερμό επεισόδιο να εξελιχθεί κανονικά ώστε να εξασκήσουν την παραδοσή τους εις βάρος μας ---ως συνήθως τα τελευταία χρόνια.
Λίγοι θα δυσαρεστηθούν τόσο ώστε να πέσει η οποιαδήποτε χ κυβέρνηση ούτως ή άλλως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP