Προτεραιότητες...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οι στρατηγικές ευκαιρίες που παρέχει στην Ελλάδα η τουρκοϊσραηλινή διένεξη έχουν επισημανθεί από πολλούς (λινκ).

Η Τουρκία του Ερντογάν και του Νταβούτογλου φαντασιώνεται ρόλους περιφερειακής υπερδύναμης με ηγετικό ρόλο στον ισλαμικό χώρο, και διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε πολιτικές αντίθετες προς τα συμφέροντα της Δύσης και του Ισραήλ. Το οποίο έχει πλέον κάθε λόγο να στραφεί προς την Ελλάδα και την Κύπρο, που αφ' ενός ελέγχουν τις στρατηγικές γραμμές εφοδιασμού του και αφ' ετέρου αποτελούν τις συγγενέστερες πολιτικά και πολιτιστικά χώρες της περιοχής, απέναντι στον εχθρικό μουσουλμανικό περίγυρο.

Αντίστοιχα είναι και τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου από μια στρατηγική συμπόρευση με το Ισραήλ, η οποία θα μας παρείχε απτό στρατηγικό στήριγμα απέναντι σε έναν ανυπόκριτα επιθετικό γείτονα και ενδεχομένως θα συνεπέφερε και μια αλλαγή των αμερικανικών συμπαθειών στο Αιγαίο...

Τι κάνει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου μπροστά σε αυτές τις στρατηγικές ευκαιρίες; Αποφασίζει μήπως να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός το Ισραήλ, μέσα στις τόσες χώρες που επισκέφτηκε το τελευταίο εξάμηνο; Όχι. Στέλνει μήπως τον χαριτωμένο κ. Δρούτσα αντ' αυτού; Όχι. Δίνει έστω κάποια διπλωματικά "σήματα"; Ούτε.
Αντιθέτως σπεύδει να ακυρώσει τις ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις λόγω του περιστατικού του "Μαβί Μαρμαρά", θεσπίζει κοινά υπουργικά συμβούλια με την ισλαμιστική τουρκική κυβέρνηση και δίνει στον Ερντογάν ένα υπέροχο μπόνους "πρεστίζ" στον ισλαμικό κόσμο, με το άνοιγμα τζαμιού στο Μοναστηράκι. Ενώ η ρήξη Τουρκίας - Ισραήλ μας προσφέρει ένα ανέλπιστο στήριγμα για να αντισταθούμε στον καλπάζοντα νεοοθωμανισμό, εμείς επιμένουμε να γίνουμε δορυφόροι του...


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου θεώρησε σκόπιμο στην παρούσα συγκυρία να επισκεφτεί - από όλους τους πιθανούς υποψηφίους - το Λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι... Πραγματικά εκπληκτικό αυτογκόλ... Την ώρα που ΗΠΑ και Ισραήλ επανεξετάζουν τη στρατηγική τους σχέση με την Τουρκία και την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου έκρινε σκόπιμο να τους θυμίσει τη δεκαετία του '80 και τις αλησμόνητες εποχές της "ηρωικής Τζαμαχιρίας"...

Έλεος κύριε πρωθυπουργέ. Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην εξωτερική πολιτική, υπάρχουν και άλλες επιλογές πέραν της αυτοκτονίας και της υποδούλωσης του ελληνικού κράτους... Αρκεί να τις βλέπει κανείς, και να μην τις "καίει"...

9 σχόλια:

Αρματιστής 14 Ιουνίου 2010 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

Στο άρθρο γίνεται κάποιο λάθος. Γράφεται ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι δικτάτορας.

Έλεος. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι ένας βαθύτατα δημοκράτης ηγέτης, ιδεολόγος σοσιαλιστής, που απλώς συμβαίνει να κυβερνάει τη Λιβύη επί 42 χρόνια!!!

Αν δεν ήταν έτσι, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας δεν θα τον επισκεπτόταν...

Φάε κόσμε κοροϊδία, κουτόχορτο, αποβλάκωση, παραπληροφόρηση. Καμάρωσε το μεγάλο ηγέτη της πατρίδας που το μόνο που ξέρει είναι να ταξιδεύει, να κάνει κανώ, να διαβάζει λόγους στα αμερικάνικα που του γράφουν και δε καταλαβαίνει, να μιλάει αμερικάνικα σε ξένους ηγέτες που επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά δε γνωρίζουν Αγγλικά, να μιλάει εκτός της χώρας Αγγλικά και να μεταφράζουν τα Αγγλικά σε Αραβικά (είναι αδύνατη η μετάφραση Ελληνικών σε Αραβικά), να διαβάζει λόγους που άλλοι του γράφουν και να τους διαβάζει λάθος, να λέει σε ξένα ΦΟΡΟΥΜ ότι αν αύριο γινόσαντε εκλογές θα λάβαινε 45%!! Χα! Χα! Χα!

Μια απορία ακόμα. Το μνημόνιο το διάβασε; Αυτά τα περί παραίτησης της χώρας από την ασυλία που απολαμβάνει σαν κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, από εμπράγματες απαιτήσεις των πιστωτών της προκειμένου να μη μας πάρουν και τα σώβρακα, τα κατάλαβε;;; Ότι όλα τα Ελληνικά ομόλογα υπάγονται σε αυτό το καθεστώς το έχει καταννοήσει; Ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον χρεωμένη σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά στο ΔΝΤ και σε κυρίαρχα κράτη το έχει καταλάβει;; Ότι με την υπογραφή του υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία το έχει εννοήσει; Εγώ αυτά άκουσα από κάποιο καθηγητή, Μαριά(;) που είχε καλεσμένο χθες Κυριακή 13/6 το πρωϊνάδικο του μεγάλου καναλιού!!

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 στις 2:20:00 μ.μ. EEST  

Συγνώμη, σε πιο ξενοδοχείο είναι πορτιέρης ο κύριος της φωτογραφίας;;;

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

O Παπανδρέου πήγε στην Λιβύη για να κλείσει μιά σειρά εμπορικών συμφωνιών. Το ίδιο πήγαν να κάνουν και άλλοι ξένοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι πριν από αυτόν. Βλέπε και Μπερλουσκόνι, Πούτιν, Μπλερ κ.α

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  

Όσοι πήγαν πριν από αυτόν πήγαν για να επενδύσουν στη Λιβύη αγαπητέ φίλε...
Εμείς δεν εμπίπτουμε στην κατηγορία των επενδυτών, γιατί δεν έχουμε χρήματα - αντιθέτως τριγυρνάμε διεθνώς ως επαίτες.
Αν πάλι νομίζεις ότι πετύχαμε λιβυκές επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία, μάλλον σου διαφεύγει πόσο διαβόητος μπαταχτσής είναι ο Καντάφι, και πόσο ζημιώθηκαν οι προηγούμενοι συνεταίροι του στην Ελλάδα...

AegeanHawk 14 Ιουνίου 2010 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

Ηθελε να πουλήσει και τις φωτογραφίες του μπαμπά του, τυπωμένες σε χαρτί Α4, αλλά ο "δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης" δεν τις αγόρασε...... απλά τις υπέγραψε.

Μήπως θα ήταν πιο καλά να πήγαινε με κανώ στην Λιβύη. Πού ξέρεις, μπορεί να ήμασταν "τυχεροί".

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 στις 8:59:00 μ.μ. EEST  

Οπως και να χει μια συμμαχια με το Ισραηλ ειναι λυκοφιλια να το ξερετε αυτο.Σε ολα τα αλλα περι δουλικοτητας συμφωνω 100%.

Δημητρης

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 στις 10:18:00 μ.μ. EEST  

Τι αγάπη που δείχνει ο Παπανδρέου και οι δημοκρατικοί κεντροαριστεροί σε "Συνταγματάρχες" (δες Καντάφι) και "Αρχηγούς"-Comandante (δες Κάστρο).

Κατά τα άλλα ούτε μια πρωταρχική συμφωνία για την ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη) δεν επιδίωξε. Ας θυμίσετε στους αναγνώστες ότι οι Λίβυοι διεκδικούν μεγάλο μέρος του Κρητικού Πελάγου που δεν τους αναλογεί με βάση το διεθνές δίκαιο (Law of the Sea Convention).

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2010 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

Αμα είναι μπαταχτσής ο Καντάφι (που πλέον έχει αλλάξει) τότε ας μείνουμε προσκολλημένοι στους εδώ Χριστοφοράκους και την σίγουρη Ζήμενς.
Στο ότι πήγαν να επενδύσουν οι άλλοι ξένοι, είναι να γίνουν νέα έργα εκεί, ελληνικές εταιρίες μπορούν να πάνε. Εκτός αν π.χ έχουμε προτίμηση να πάνε τούρκικες και εμείς εδώ να κοιτάξουμε που θα παραθερίσουμε το καλοκαίρι και να γκρινιάζουμε για την ακρίβεια στον καφέ κτλ.

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2010 στις 11:18:00 π.μ. EEST  

Τελικά είμαστε τόσο χάλια, που περιμένουμε να μας σώσουν οι "επενδύσεις" του Καντάφι;
Ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του!
Αν όμως κάνουμε και "στρατηγική συμμαχία" με το Ισραήλ, εν μέσω 1+ εκατομμυρίου μουσουλμάνων - μη καταγεγραμμένων - μεταναστών, φοβάμαι ότι ούτε αυτός θα θέλει να μας βοηθήσει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP