Κωδικός : "Στον γάμο του καραγκιόζη"

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οι αξιωματικοί και οι ναύτες στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους.

Στην έκθεση που συντάχτηκε μετά από επιθεώρηση που διενήργησαν στις 6 Ιανουαρίου 2009 στη Ναυτική Βάση Αλεξανδρέττας οι επιτελικοί πλωτάρχες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Atilla Kaya και Metin Şentürk, αναφέρονται όλες οι παραλείψεις και οι αδυναμίες που διαπιστώθηκαν κατά την διενεργηθείσα επιθεώρηση.
Στην εν λόγω έκθεση επιθεώρησης των δυο ανωτάτων επιτελικών αξιωματικών του ΤΠΝ για τη Ναυτική Βάση Αλεξανδρέττας, που δέχτηκε την πολύνεκρη επίθεση του ΡΚΚ τη νύχτα της 31ης Μαΐου 2010, στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

-Τα συστήματα παρατήρησης της Ναυτικής Βάσης είναι χαλασμένα και δεν λειτουργούν.
-Οι σκοπιές δεν έχουν καλό πεδίο ορατότητας και παρατήρησης, επειδή δεν έχουν αποψιλωθεί τα δένδρα που υπάρχουν γύρω από αυτές.
-Από βολές που έγιναν διαπιστώθηκε όπτι το ποσοστό επιτυχίας στις βολές των αξιωματικών και των ναυτών είναι 0%!
-Οι σκοπιές 7 και 10 δεν έχουν θωρακιστεί με χοντρές λαμαρίνες.
-Ορισμένες σκοπιές δεν έχουν πόρτες.
-Οι προβολείς των σκοπιών δεν λειτουργούν.
-Η σκοπιά 3 δεν παρέχει δυνατότητα παρατήρησης στο σκοπό λόγω της θέσης της κι λόγω των δέντρων που υπάρχουν γύρω της.
-Η περίφραξη του στρατοπέδου κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Αλεξανδρέττας-Αντιόχειας (İskenderun-Hatay otoyolu)) δεν είναι επαρκής ούτε η προβλεπόμενη, αφού χρησιμοποιήθηκε ως περίφραξη ο φράχτης του αυτοκινητοδρόμου.
-Διαπιστώθηκε ότι ο εξοπλισμός της Δύναμης Επιφυλακής είναι ελλειπής (αλεξίσφαιρα γιλέκα και πιστόλι φωτοβολίδων).
-Διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια βολής ελαφρών όπλων που έγινε στο Πεδίο Βολής Ελαφρών Όπλων, Şehit Dz. P. Yzb. Ercan Bolat, στις 8 Ιανουαρίου 2009, οι αξιωματικοί είχαν ποσοστό επιτυχίας 0% στη βολή πιστολίου και οι υπαξιωματικοί/ναύτες 0% στη βολή τυφεκίου G3.

Στην εν λόγω έκθεση ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για τις διαπιστωθείσες ελλείψεις.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

14 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2010 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ...ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΣΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ!...ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ...

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2010 στις 10:14:00 μ.μ. EEST  

Ας κοιταξουμε λίγο και τα δικα μας. Εμεις εχουμε πιο πολλα ΧΑΛΙΑ .

Nήμα 11 Ιουνίου 2010 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

@11 Ιουνίου 2010 7:33:00 μ.μ.
@11 Ιουνίου 2010 10:14:00 μ.μ.

Η διαφορά είναι ότι ακόμα και αν ισχύει αυτό, η Ελλάδα δεν επιβουλεύεται ούτε έχει επεκτατικές αξιώσεις σε τρίτες χώρες, σε αντιθέση με την Τουρκία που παρουσιάζεται συνεχώς (και απο τους εγχώριους τουρκο-γλείφτες)ως σούπερ-στρατιωτική υπερ-δύναμη. Δηλαδή.... απλά bollocks υπερ-δύναμη ....αυτή είναι η αλήθεια!

Στην προπαγάνδα βέβαια σκίζουν...αλλά δεν κερδίζεις αυτά που θέλεις με σκέτη προπαγάνδα!
Καλό το "στρατηγικό βάθος" αλλά πρέπει να έχει και κάποια αντιστοιχία στην πραγματικότητα.

FREE KURDISTAN
VIVA PESHMERGE
Νήμα

AegeanHawk 12 Ιουνίου 2010 στις 1:12:00 π.μ. EEST  

ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ...ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΣΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ!...ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ...

Μετά την κατηγορηματική σου δήλωση και μάλιστα κραυγάζοντας (αυτό υποδηλώνει η χρήση κεφαλαίων) σε πιστεύω. Υποθέτω ότι είσαι παρών σε όλα τα πεδία βολής του Ελληνικού Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και μάλιστα είσαι επιφορτισμένος με την καταγραφή των αποτελεσμάτων των ανδρών και γυναικών που ασκούνται στην βολή.

Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αγαπητέ kanape sharpshooter.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2010 στις 5:11:00 π.μ. EEST  

Τα 'πιλάφια' σε βάση ξηράς δεν είναι ούτε Βατράχια ούτε Κ/Δ ούτε καν καλά εκπαιδευμένο Πεζικό. Περνάνε μια στοιχειώδη εκπαίδευση και αυτό είναι όλο. Και εδώ και απέναντι. Πολλές φορές είναι βύσματα που απέφυγαν μετάθεση σε καράβι ή ακατάλληλοι για να υπηρετήσουν εκεί και τους ξεφόρτωσαν στη στεριά. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2010 στις 9:02:00 π.μ. EEST  

νομίζω ότι μας διαφεύγει μια ΒΑΣΙΚΗ διαφορά. Στην Τουρκία ουσιαστικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση..

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2010 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

ΠΡΟΣ ''AEGEAN HAWK'' (ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ...)
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΩ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ''ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ'' ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ...
ΝΑΙ, ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ (ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ) ΒΟΛΕΣ ΦΟΡΗΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ)ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ! ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ, ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΠΟΠ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!!! ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

AegeanHawk 12 Ιουνίου 2010 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

"Προσκυνώ την χάρη σου...." ανώνυμε γνώστη και παντογνώστη του διαδικτύου και σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρέχεις, μιας και βρίσκεσαι και στην ανάλογη θέση.

Αφού ήσουν παρών σε αρκετές βολές στρατιωτικού προσωπικού και έβλεπες τα αποτελέσματα, τότε οι πληροφορίες σου είναι από πρώτο χέρι. Είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτά που υποστηρίζεις που θα καθόμουν άφοβα μπροστά ή πίσω από τους στόχους πεδίου βολής, εφόσον ρίχνουν ναυταίοι και αεροπόροι......μπρούμητα αν ρίχνουν στραταίοι.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2010 στις 8:53:00 μ.μ. EEST  

Εγω κρατάω οτι ως πρώτα σχόλια μπήκαν δυο παιδιά καταϊδρωμένα να μας που οτι και τα δικά μας τα παλικάρια επίσης έχουν πρόβλημα...θαρρείς και βαρούσαν σκοπιά ενα πράμα..

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2010 στις 8:57:00 μ.μ. EEST  

Βρε παιδιά για να είμαστε σοβαροί δηλαδής...
Ενα αρθρούλι για τις σκοπευτικές ικανότητες, ανικανότητες των Τούρκων αναρτήθηκε κι εσείς μιλάτε μεταξύ σας θαρρείς και κηρύξατε εμφύλιο.
Σιγά μη σκίσουμε και τα ρούχα μας, άιντε ορισμένοι πια!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

Θα παρακαλέσω τον άγνωστο ανώνυμο φίλο που έγραψε με το ψευδώνυμο AIGEAN HAWK - και μάλιστα δημιουργώντας δυσάρεστη ένταση - να λάβει υπόψη του πως στο διαδίκτυο υπάρχει και μια "άγραφη δεοντολογία".

Όταν κάποιο ψευδώνυμο χρησιμοποιείται για πολύ καιρό από κάποιον άλλον χρήστη, καλό είναι να μην υιοθετείται κι από κάποιον τρίτο για να μην δημιουργείται "σύγχυση θέσεων".

Αρθρογραφώ στον "Στόχο" δύο χρόνια τώρα (και άλλα τέσσερα στο Πατριωτικό διαδίκτυο) με τα ψευδώνυμα Aigean Hawk και Γεράκι του Αιγαίου.

Θα παρακαλέσω θερμά και με κάθε καλή προαίρεση λοιπόν τον παραπάνω χρήστη να επιλέξει ένα άλλο ψευδώνυμο για τις τοποθετήσεις του, ώστε να μην δημιουργούνται "εντυπώσεις τις οποίες βεβαίως χρεώνομαι εγώ".

Παρακαλώ θερμά επίσης το Εν Κρυπτώ να επιβεβαιώσει την ταυτότητά μου μέσω του email μου που τους στέλνω γι' αυτό το σκοπό και βεβαίως να μην επιτρέψει ξανά την χρήση των συγκεκριμένων ψευδωνύμων από άλλους χρήστες.

Εννοείται βεβαίως πως επ' ουδενί ασπάζομαι τα παραπάνω ειρωνικά σχόλια (ούτε σαν "ουσία" ούτε σαν "ύφος") που δικαίως εκνεύρισαν τον γνώστη καθώς φαίνεται στρατιωτικών θεμάτων έτερο συνομιλητή του θέματος.

Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 4:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, ο σχολιαστής παραπάνω χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Αegeanhawk" και όχι "Aigean Hawk"

Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την χρησιμοποίηση κάποιου ψευδώνυμου απο τους σχολιαστές, επειδή έγινε χρήση παραπλήσιου ψευδώνυμου σε άλλο ιστοχώρο.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2010 στις 4:24:00 μ.μ. EEST  

Η άγραφη δεοντολογία αγαπητέ φίλε είναι στο χέρι του καθενός να την εφαρμόσει ή όχι.

Δεν έχετε παρά να σκεφτείτε το εξής:

εαν κάποιος αρχίσει να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο En Krypto δεξιά κι αριστερά, διαδίδοντας θέσεις που δεν είναι δικές σας, ποιός λέτε θα τις "χρεωθεί";

Αυτός ή εσείς;

Δεν νομίζω πως θα σας ικανοποιούσε κάτι τέτοιο.

Ούτε και πιστεύω πως δεν θα διαμαρτυρόσασταν και πως δεν θα προσπαθούσατε να αποκαταστήσετε την "ηθική τάξη των πραγμάτων".

Επενδύσατε κόπο, όνομα, χρόνο και θυσίες σ' ένα όνομα και δεν θα επιτρέπατε σε κανέναν να το "αλλοιώσει". Κάνω λάθος;

enkripto 26 Ιουνίου 2010 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

καταρχήν σε ότι αφορά την ιστοσελίδα, να επαναλάβω ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την χρήση συγκεκριμένου ψευδώνυμου απο κάποιο σχολιαστή, επειδή σε άλλη ιστοχώρο γίνεται χρήση παραπλησίου ψευδώνυμου

ποσο μαλλον όταν εσύ ως "Aigean Hawk" έχεις καταστήσει σαφές , ότι δεν έχεις ουδεμία σχέση με τον ανωτέρω σχολιαστή και τις οποιες θεσεις του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP