Φεστιβάλ μίσους με χορηγό την κυρία Μπερίσα

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Του Νίκου Μελέτη

Φεστιβάλ μίσους στα σύνορα με χορηγό την κυρία Μπερίσα


Την περασμένη εβδομάδα τα αλβανικά κόμματα ΡDU και PDI με στήριξη όχι μόνο από εθνικιστές και Κοσσοβάρους αλλά και έμμεση στήριξη από τον ίδιο τον κ. Μπερίσα (καθώς επίσημος υποστηρικτής ήταν η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού και το υπουργείο Πολιτισμού) διοργάνωσαν στους Αγ.Σαράντα το «4ο Φεστιβάλ Τραγουδιού και χορού για την «Τσαμουριά». Μετά το τριήμερο φεστιβάλ το κόμμα PDU οργάνωσε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για... «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!

Ο αρχηγός του κόμματος Σ.Ιντρίζι σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα δήλωσε ότι «ορκίζεται στους τάφους των θυμάτων ότι η «Τσαμουριά» είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στην «Τσαμουριά» μας...». Ακόμη πιο γλαφυρός ήταν ο άλλος βουλευτής του κόμματος ο Ντασαμίρ Ταχίρι, που δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από έναν χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας».

Οι ακραίοι αυτοί Αλβανοί εθνικιστές παρουσίασαν και συγκεκριμένο κατάλογο «απαιτήσεων» προς την Ελλάδα: «Την αναγνώριση γενοκτονίας εις βάρος των τσάμηδων, αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων, ανέγερση μνημείων στην «Τσαμουριά» στη μνήμη των θυμάτων, επιστροφή περιουσιών και δικαίωμα επιστροφής των «Τσάμηδων» και αναγνώριση? μειονοτικών δικαιωμάτων στους ορθόδοξους τσάμηδες που έχουν απομείνει στα εδάφη τους στην Ελλάδα».

Τα όσα δηλώνει και απαιτεί το PDU ή το άλλο κόμμα, το PDI και η Οργάνωση «Τσαμουριά» που θεωρούν ως κομμάτι του αλβανικού εθνικού κορμού, όχι μόνο τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν γραφικά, αν και υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε η αλβανική πολιτική ηγεσία, τουλάχιστον από το 1992 και μετά, δεν αποκήρυξε τον αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας με όχημα το «τσάμικο».

Ενα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η δρομολογημένη κατάργηση των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες Σένγκεν,κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες κινήσεις των ακραίων Αλβανών εθνικιστών σε ελληνικό έδαφος.

Δεν είναι επίσης αμελητέο το γεγονός ότι ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις αλλά σιωπηρά φαίνεται να τις υποθάλπει για λόγους και εσωτερικών ισορροπιών και για λόγους προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας αλλά και την προώθηση της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών.

Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αφυπνίσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. η Αθήνα οφείλει να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτήσει την επίσημη αποκήρυξη και οριστική εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού αυτού του είδους, ως βασική προϋπόθεση για τις ομαλές ελληνοαλβανικές και ευρωαλβανικές σχέσεις.

Έθνος

σημ Εν Κρυπτώ : Ιντρίζι και Ταχίρι στην δεύτερη και τρίτη φωτογραφία αντίστοιχα

6 σχόλια:

Νήμα 4 Ιουλίου 2010 στις 1:52:00 μ.μ. EEST  

Πλάκωσαν και άλλοι με την παράδοση τους. :-)
Τελικά απ'ότι φαίνεται η μόνη παράδοση που μας έχει μείνει είναι αυτή του : Εμείς τους Υποστηρίζωμεν!

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2010 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

Γραφικό κι αναμενόμενο.
Πως θα βγεί η Τουρκία να διεκδικήση?
Φοβάται τη δίκαιη οργή του λαού μας για τις γενοκτονίες τους.
Θα βάλει στους Αλβανούς ιδέες για πλιατσικολόγημα εναντίων της Ελλάδας και τα αριστερά παπαγαλάκια στην Ελλάδα να γκαρίζουν κι εκείνα οτι τους αδικήσαμε κι εμείς..για να ξαναρχίσει η ροή τους προς τις Ελληνικές πόλεις,ένεκα που τους εποφθαλμιούν στο ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά για ψηφοφόρους. Δεν μας είπαν ομως τι θα τους ταίζουν απο δω και πέρα αφού λεφτά και δουλειές stop στην Ελλάδα.
Οι κουτοπόνηροι Αλβανοί πιστεύουν οτι κάτι θα κερδίσουν είτε με φοβέρες είτε με παρακάλια, ο Ελληνικός λαός απο δω και πέρα δεν έχει να κερδίσει κάτι αλλά να χάσει.
Τα Σκόπια επίτηδες καθυστερούν τη ροή τουριστών απο Σερβία για Ελλάδα.
Όλοι τους Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, και τα ντόπια παπαγαλάκια τους, Βουλγαρία μια με τους αγωγούς και μια με τη επέλαση της γυφτιάς απο Βουλγαρία προς Ελλάδα, βάζουν όλοι ενα χέρι για να κατρακυλήσει ακόμη ποιό κάτω ο τόπος μας.
Δυστυχώς αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν άλλαξαν τόσους αιώνες απέναντι μας, τι θα συνέβαινε και θα άλλαζαν μαγικά αφότου μας χρεοκόπησε το ΠΑΣΟΚ?

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2010 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Εμένα μ αρέσει η γυναίκα του Νάνο!

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2010 στις 8:59:00 π.μ. EEST  

Ola einai Vasi sxediou as einai kala i Mitera Tourkia pou tous Ypostirizei kai o Syriza kai I antarsya pou tous Voitha..O Megas Veziris kai I politiki tis Tourkias piso apo ola,,

http://www.rieas.gr/images/mavro1.pdf

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2010 στις 2:09:00 μ.μ. EEST  

Οι αχάριστοι γείτονες μας αφού τους προσφέρουμε τόσο χρόνια εργασία, διαμονή, νοσοκομιακή περίθαλψη και παροχές, όχι μόνο έδωσαν ναυτική βάση στούς Τούρκους, αλλά εποφθαλμιούν και την Ηπειρο.
Η χώρα μας κινδυνεύει από παντού, από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.
Διά να επιβιώσουμε σαν λαός πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα.
Γιά αρχή, οι προδότες, είτε Ελληνες είτε ξένοι, θα πρέπει, σύμφωνα με τους νόμους, για τα εγκλήματα κατά της ακεραιότητας της χώρας, να εκτελούνται παραδειγματικά.

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2010 στις 2:56:00 μ.μ. EEST  

Κόψτε "φάτσες" "ευρωπαϊκού" λαού!!! Τα γονίδια από την περιοχή του Καυκάσου είναι εμφανή στα πρόσωπα των αλβανών!!! Οι Έλληνες από τον 5ο αιώνα πΧ είμαστε στόχος ασιατών των περιοχών πέριξ του Ιράν και απ' τον μεσαίωνα έχουμε και κόντρες με τους Δυτικούς (δεν συμπεριλαμβάνω τους Ρωμαίους στους σημερινούς δυτικούς καθότι, άλλο γερμανικό και άλλο λατινικό φύλο και ως γνωστόν τα Λατινικά φύλα ήταν πολύ κοντά στα Ελληνικά). Αυτό το φαινόμενο πρέπει να αναλυθεί από γεωπολιτικής και πολιτισμικής πλευράς...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP