"Απόβαση" Ελλήνων εφέδρων στην Αυστρία

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Την εβδομάδα (26/6 - 2/7) ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεθνής άσκηση/αγώνας Grenadier 2010 στο κέντρο εκπαίδευσης του Αυστριακού στρατού TUPL Marwiessen στην επαρχία Karnten. Η άσκηση/αγώνας απευθύνεται σε μόνιμα στελέχη αλλά και εφέδρους από Ευρώπη και Αμερική και οργανώνεται από την 7η Ορεινή ταξιαρχία του Αυστριακού στρατού , την ένωση αξιωματικών φρουράς Βιέννης και κατόπιν προσκλήσεως εθνικές ομάδες (για το 2010 ΗΠΑ ,Γερμανία ,Φινλανδία ,Ελλάδα) που σαν συνδιοργανωτές αναλαμβάνουν να βοηθήσουν στην οργάνωση , εκπαίδευση και λειτουργία Στεκ.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε με αποστολή 18 ατόμων από όλη την Ελλάδα (Θεσ/νίκη ,Αθήνα ,Κατερίνη ,Ξάνθη ) σαν συνδιοργανωτής αλλά και με τέσσερις ομάδες στο διαγωνιστικό μέρος. Από την Ελληνική αποστολή οργανώθηκε και εκτελέστηκε Στεκ αμφίβιων επιχειρήσεων στον ποταμό Drau χρησιμοποιώντας τα φουσκωτά σκάφη της λέσχης που μεταφέρθηκαν οδικώς από την Ελλάδα. Παράλληλα στο ελληνικό Στεκ έγινε χρήση συστήματος laser miles που παραχωρήθηκε μαζί με φορητό οπλισμό από τον Αυστριακό Στρατό.


Στο διαγωνιστικό μέρος του Grenadier οι ομάδες εκτέλεσαν ημερήσια Αλπική πορεία στο όρος Mirnock και διαγωνίστηκαν για διάστημα τριών ημερών σε αντικείμενα όπως Evade & Escape ,πρώτες βοήθειες μάχης ,αίτηση πυρών πυροβολικού ,αμφίβιες επιχειρήσεις , ρίψη χειροβομβίδας ,σημείο ελέγχου οχημάτων ,tactics κ.α. Επίσης την τελευταία μέρα έγιναν βολές με Steyr AUG, MG3 , Carl Gustav ,Steyr SSG69 και Glock 17. Η Ελληνική αποστολή άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα κέρδισε διακρίσεις και βραβεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και δέχτηκε πρόσκληση συν διοργάνωσης και για το επόμενο Grenadier.


Η Λ.Εφ.Ε.Δ. συμμετέχει στο Grenadier ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση , για τους Έλληνες έφεδρους είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν σε διάφορες τακτικές και αντικείμενα άλλα πάνω απ΄όλα να κανουν συντήρηση σε βολές με οπλισμό που αν και υπάρχει στο ελληνικό οπλοστάσιο (MG 3,Carl Gustav, Glock 17) δεν έχουν πρόσβαση και δεν εκπαιδεύονται στις μετεκπαιδεύσεις όταν και αν αυτές γίνονται.


5 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 στις 2:47:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο στα παλικάρια της ΛΕΦΕΔ που αντιπροσώπευσαν άξια την πατρίδα μας στο εξωτερικό.

flanker7 14 Ιουλίου 2010 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

Φαίνονται και τα μέλη της κυπριακής αποστολής(ΠΣΕΚ) στην φωτογραφία.
Εύγε σε όλους

Αερομεταφερόμενος 15 Ιουλίου 2010 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

Για άλλη μια φορά οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα μας στο εξωτερικό και μας κάνανε υπερήφανους! Συγχαρητήρια και σε όλους τους έφεδρους απο κάθε γωνιά της Ελλάδος και της Κύπρου μας! ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ!

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέχασαν τη σημαίνει να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ.
Συγχαρητήρια στους έφεδρους.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 10:07:00 μ.μ. EEST  

Στην άσκηση συμμετέχουν ομάδες από διάφορες χώρες,άλλοι μόνιμοι και άλλοι απλοί έφεδροι,όπως και τα μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ.
Πολλές ομάδες επιτυγχάνουν κάθε χρόνο κορυφαία αποτελέσματα.
Αρκετά ΣΤΕΚ διοργανώνονται εξαιρετικά από εθνικές ομάδες διαφόρων χωρών.
Η απλή αλλά ουσιαστική διαφορά με του υπόλοιπους συνδιοργανωτές/συμμετέχοντες και διαγωνιζόμενους,είναι ότι όλοι αυτοί δεν χρειάστηκε να κάνουν ΄αιματηρές οικονομίες' ολόκληρο το χειμώνα για να πληρώσουν τα έξοδα της συμμετοχής τους...
Έχοντας ζήσει την προετοιμασία του εγχειρήματος από κοντά,(αν και προσωπικά δεν κατάφερα να πάω), τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα παιδιά που με απίστευτη προσωπική εργασία,αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλες δυσκολίες(οικονομικές αλλά και πρακτικές), τίμησαν με την παρουσία τους εμάς, αλλά, και την Ελλάδα και έδειξαν εντός και εκτός συνόρων ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες 'λαμόγια' και καλοπερασάκηδες.
Σας ευχαριστούμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP