"Ψωμοτύρι απο τον παντοπώλη"

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Toυ Σάββα Καλεντερίδη

Απίστευτες λεπτομέρειες από τoν διοικητή της ομάδος SAT που αποβιβάστηκε στα Ίμια

Ο επιτελικός πλοίαρχος (Deniz Kurmay Albay) Ali Türkşen, του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δικάζεται στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης (İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde) για συμμετοχή στο "Σχέδιο Κλωβός" ("Kafes Eylem Planı") και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων ("Amirallere Suikast") με βάση τα οποία αξιωματικοί που ανήκαν κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιούσαν ένοπλες προβοκατόρικές ενέργειας, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Τούρκος ανώτερος επιτελικός αξιωματικός, που διετέλεσε και Διοικητής του Συγκροτήματος Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT Grup Komutanı) το διάστημα 1990-1997, στη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
"Ο αρχηγός του ΤΠΝ, ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ (Özden Örnek), με διέταξε να γράψω σε ένα βιβλιαράκι τα όσα έζησα ως διοικητής της ομάδος που αποβιβάστηκε στο Καρντάκ. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε γιατί δεν είναι δυνατόν ποτέ ένας από μας να γίνει τρομοκράτης. Στις 30 Ιανουαρίου 1996, στις 21:33, εμείς πληρώσαμε από τη τζέπη μας τη βενζίνη για το φουσκωτό που μας έβγαλε στο Καρντάκ. Το βράδυ εκείνο αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική κάρτα του Ερτζάν Κιρίτστεπε (Ercan Kireçtepe), που τη στιγμή αυτή βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας. Η απόδειξη από εκείνη τη συναλλαγή είναι εδώ. Όλοι βάλαμε λεφτά από τη τζέπη μας εκείνη τη νύχτα και αγοράσαμε από το παντοπωλείο ψωμί, και τυρί.
Εκείνο το βράδυ, στις 01:40 αποβιβαστήκαμε στη βραχονησίδα. Και σήμερα δικαζόμαστε σ' αυτό το δικαστήριο. Ο τότε αρχηγός του ΠΝ, Ναύαρχος Γκιουβέν Έρκαγια (Güven Erkaya), εκείνο το βράδυ μου τηλεφώνησε και μου είπε: 'Παιδί μου, ακόμα δεν είστε έτοιμοι;' Φυσικά τον πίεζε η Τανσού Τσιλέρ. Εμείς αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική του Ερτζάν Κιρίτστεπε και έτσι ξεκινήσαμε με το φουσκωτό. Φυσικά, τότε όλοι και τί δεν θα δίνανε για αν είναι στη θέση μας.
Τώρα όμως, δυο από τα άτομα που αποβιβαστήκαμε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 στη βραχονησίδα Καρντάκ και υψώσαμε την τουρκική σημαία, υποστέλλοντας την ελληνική, εγώ και ο Ερτζάν Κιρίτστεπε, δικαζόμαστε σ' αυτήν την αίθουσα. Πως φθάσαμε εδώ δεν γνωρίζω."

Ο Τούρκσεν, κατά την απολογία του, έδειξε στο δικαστήριο την απόδειξη από την πιστωτική με την οποία αγόρασαν βενζίνη αξίας 16 εκατ. 730 χιλιάδων λιρών Τουρκίας.
Οι πληροφορίες που αναφέρει ο Τούρκος αξιωματικός είναι συγκλονιστικές, γιατί αποδεικνύεται ότι το βράδυ της Τραγωδίας των Ιμίων μας κυβερνούσαν πολιτικοί ανίκανοι να χειριστούν μια κρίση που είχαμε σαφώς το πάνω χέρι, και υποχώρησαν, εκχωρώντας στον εχθρό εθνικό έδαφος. Έναν εχθρό του οποίου οι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια με βενζίνη που πλήρωσαν οι ίδιοι και αντί για υπηρεσίακή ξηρά τροφή, είχαν μαζί τους ψωμί και τυρί που αγόρασαν από τον ...παντοπώλη.

Μπροστά σε έναν τέτοιο εχθρό υποχωρήσαμε και κάτω από τέτοιες συνθήκες υποστήκαμε μια τεράστια εθνική ήττα. Αντί να τους δικάσουμε και να τους καταδικάσουμε για εσχάτη προδοσία, να τους χαιρόμαστε και να πληρώνουμε από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα ιδρύματά τους.

www.infognomonpolitics.blogspot.com

14 σχόλια:

AegeanHawk 16 Ιουλίου 2010 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρει τι να πιστέψει πια κανείς.

Εκεί που όλοι "ορκίζονταν" ότι η "ομάδα των Ιμίων" εξολοθρεύτηκε, δολοφονήθηκε, εξαφανίστηκε και άλλα τέτοια τζεϊμςμποντικά, ξαφνικά, δυό από αυτούς, σήμερα, ολοζώντανοι καταθέτουν σε δικαστήριο στην Πόλη. Και έχουν κρατήσει κιόλας και τις αποδείξεις απο την πιστωτική τους κάρτα.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 1:35:00 μ.μ. EEST  

Σωστός ο AegeanHawk.

Και εκτός αυτού, η ομολογία του κομάντο έχει δύο αναγνώσεις:
Η μία, είναι το συμπέρασμα Καλεντερίδη περί του αναστήματος των πολιτικών μας (ορισμένοι από αυτούς και πάλι σε επίκαιρες θέσεις!).
Η δεύτερη όμως, που δεν αναιρεί την πρώτη, είναι η δίψα των τούρκων αξιωματικών να θυσιαστούν για την πατρίδα τους, πληρώνοντας από την τσέπη τους βενζίνη και τροφή, μόνο και μόνο για να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο μία ώρα αρχίτερα!
Για συγκρίνετέ το αυτό με την Ελλάδα των "βυσμάτων", των "κεκτημένων" και του συνδικαλισμού των στρατιωτικών...

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

Φοβάμαι ότι ανάμεσα σε μία χώρα, της οποίας οι στρατιώτες πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε να πεθάνουν και σε μία άλλη, της οποίας οι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στην έξοδο του στρατοπέδου με τη λήξη του ωραρίου τους, το "πάνω χέρι" το έχει η πρώτη...

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

"επίκαιρες θεσεις" δεν λέει τίποτα..

εδώ ο ΥΠΕΞ των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν, ο άνθρωπος του "να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας", ο άνθρωπος που πρότεινε επισήμως την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων, είναι αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης!

σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να συμβεί κατι τέτοιο; Δηλαδή να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ένας άνθρωπος που ψευδόμενος κατασυκοφαντεί τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη λέγοντας πως ουδέποτε μίλησε για σημαία και αέρηδες, για να τον διαψεύσουν μετά απο μερικά χρόνια τα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα. Και δεν εσταξε ούτε μύτη..

Αν υπήρχε εστω και υποψία, ίχνος φιλότιμου, θα έπρεπε -το λιγότερο- να παραιτηθεί. Αλλά δυστυχώς τα πολιτικά παχύδερμα ευδοκιμούν σε αυτό τον τόπο

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 3:30:00 μ.μ. EEST  

Αλήθεια. Οπως αναρωτιέται καί ο πρώτος, η ομάδα αυτή δέν είχε εξοντωθεί μέχρις ενός?
Αυτοί τώρα τί είναι? Φαντάσματα?

Γιατί άν δέν είναι φαντάσματα, τελικά καί οί Τούρκοι τούς δικούς τούς "ήρωες" τούς ξηγιούνται κάλπικα.
Φαίνεται μάς ζηλεύουν καί γι' αυτό μάς αντιγράφουν.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

Ο δικαζόμενος είναι ο τότε διοικητής της μονάδας. Αυτός που έχει εκλείψει μαζί με άλλους της ομάδας, είναι ο τότε επικεφαλής της ομάδας.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2010 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

Ε, αφού τους πουλάει και η δική τους ηγεσία τους Τούρκους "ήρωες" και δεν έχουν προστασία, σίγουρα αν αποφασίσουμε να τους αναλάβουμε κι εμεις με τη σειρά μας δεν θα είναι καθόλου καλά τα πράγματα γι αυτούς. Σωστά?
Οπότε ας καθίσουν καλά, άσχετα με τι τους λένε οι κεφτέδες Διοικητές τους.

AegeanHawk 16 Ιουλίου 2010 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

Φίλε ανώνυμε 6:03:00 μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά όλη την ανάρτηση, αλλά και το τίτλο.

Mithridates 17 Ιουλίου 2010 στις 5:49:00 π.μ. EEST  

Καλό είναι να μην πιστεύουμε εύκολα σε αστικούς μύθους που διαδίδονται χωρίς να έχουν καν διασταυρωθεί. Πιθανόν να έχουν σκοτωθεί μερικοί στην πτώση στου Ε/Π (εάν και εφόσον ήταν μέσα στην συγκεκριμένη πτήση κάποιοι που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια) και μάλλος ένας στην πλατεία Ταξίμ.

Εφόσον δεν γίνεται από το πληκτρολόγιό μας να έχουμε πρόσβαση σε απόρρητούς φακέλλους του Τουρκικού Ναυτικού, καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τί πιστεύουμε.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2010 στις 9:09:00 π.μ. EEST  

θελετε να πιστεψω εγω οτι ο τουρκος κρατησε 14 χρονια την αποδειξη στο συρταρι του?????? την βενζινη την πληρωσαν γιατι αν καταλαβαιναν οι ανωτεροι τους τι μπουνταλαδες ηταν θα ετρωγαν φυλακη.

AegeanHawk 17 Ιουλίου 2010 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

χαχαχα... Για φανταστείτε ότι τα βενζινάδικα "κόβουν" αποδείξεις απο το 1996 και οι "πελάτες" τις κρατάνε.
Αυτό είναι "φορολογική συνείδηση".

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

Δε νομίζεις Aegean Hawk ότι ΑΥΤΗ τη συγκεκριμένη απόδειξη θα την κράταγες κι εσύ? Όμως τι έχουμε εδώ κύριοι? Δεν είναι εξωγήινοι οι Τούρκοι δηλαδή? Μακάρι να ήταν, η αρπακόλλα κατάληψη ελληνικού εδάφους και τα όσα θλιβερά συνέβησαν και συμβαίνουν εξ'αιτίας εκείνων των γεγονότων θα ήταν πιο ευκολοχώνευτα. Νομίζω μάλιστα ότι γι'αυτό ο κύριος Πάγκαλος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου στη νέα (παλαιά) κυβέρνηση, χωνεύει εύκολα.

Α1 17 Ιουλίου 2010 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Το μόνο ενθαρυντικό στην απολογία του Τούρκου αξκου είναι οτι ο Τούρκος Α/ΓΕΝ επικοινωνούσε απ' ευθείας μαζί του παρακάμπτοντας την ιεραρχία του και κυρίως, αυτόν που είχε την επιχειρησιακή ευθύνη της ενεργείας εκείνη τη στιγμή. Τα ίδια χάλια με μας δηλαδή που η τότε ιεραρχία όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ιεραρχία και δομή διοικήσεως. Το Α και το Ω δηλαδή κάθε οργανωμένου στρατιωτικού συνόλου.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2010 στις 11:37:00 π.μ. EEST  

Απο οσο εχουν γινει γνωστα μεχρι τωρα υποτιθεται οτι το φουσκωτο με το οποιο αποβιβαστηκαν οι Τουρκοι κομαντος στα Ιμια, καθελκυστηκε απο μια φρεγατα κατα τη διαρκεια ελιγμων της κοντα στη βραχονησιδα. Με βαση το γεγονος αυτο, δεν ξεκινησαν απο τα παραλια με το φουσκωτο για να πανε στα Ιμια. Επισης, ολοι παραδεχονται οτι οι καιρος ηταν τελειως χαλια εκεινη την μερα, και λαμβανοντας αυτο υποψιν θεωρω εξαιρετικα δυσκολα ως ακατορθωτο να ξεκινησε ενα φουσκωτο απο τα παραλια για να παει στις βραχονησιδες...(συμφωνα με καποια δημοσιευματα τοτε τα μικρα σκαφη περιπολικα δηλ κτλ, ειχαν αποχωρησει απο την περιοχη λογω κακων καιρικων συνθηκων)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP