Τούρκος αναπληρωτής γενικός γραμματέας στο ΝΑΤΟ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μεγάλη επιτυχία συνιστά για την Τουρκία ο διορισμός στενού συνεργάτη του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ως αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.Πρόκειται για τον διπλωμάτη καριέρας, Χουσεΐν Ντιριόζ, ο οποίος θα αναλάμβανε τη θέση του Τούρκου πρεσβευτή στην Ιταλία. Ο συγκεκριμένος είχε υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και στο παρελθόν και διαθέτει σημαντική εμπειρία.

Αυτό που έχει ειδική σημασία και άπτεται μέχρι και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είναι ότι αναλαμβάνει υπεύθυνος αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, άρα θα αναμιχθεί στο ζήτημα των στρατηγείων στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προσέχει πολύ κάθε κίνηση και πρωτοβουλία του, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιδιωτικός τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV, ο Ντιριόζ θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 1 Αυγούστου.

Η κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης από Τούρκο, ανακαλεί στη μνήμη τις ενστάσεις της Τουρκίας στο διορισμό του Δανού, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν στη θέση του γενικού γραμματέα, με το πρόσχημα της ενόχλησης των μουσουλμανικών χωρών για τα προσβλητικά σκίτσα που είχε δημοσιεύσει δανέζικη εφημερίδα για τον Μωάμεθ.

Όπως όμως κατέγραψε ήδη η Ιστορία, η Τουρκία αιφνιδίως... αντιμετώπισε της ηθικές, μουσουλμανικού τύπου, αναστολές της, όταν στη διαπραγμάτευση που ακολούθησε στο πλαίσιο της Συμμαχίας, απέσπασε την υπόσχεση κατάληψης υψηλότατης θέσης από Τούρκο...

www.defencepoint.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2010 στις 9:20:00 π.μ. EEST  

Μετά από λίγο καιρό, θα βλέπουμε επιλογές του ΝΑΤΟ εναντίον μας και θα αναρωτιόμαστε γιατί

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP