Βυθίστηκε οχηματαγωγό στην θάλασσα του Μαρμαρά

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ναυάγιο οχηματαγωγού πλοίου στην Τουρκία

Από τους 96 επιβαίνοντες, 26 επιβάτες φέρονται σήμερα το πρωί αγνοούμενοι ενώ οι άλλοι, μεταξύ των οποίων τα 29 μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 28 τραυματίσθηκαν και 26 φέρονται αγνοούμενοι από το ναυάγιο ενός οχηματαγωγού που μετέφερε 96 άτομα και 75 οχήματα χθες Κυριακή το βράδυ στη βορειοδυτική Τουρκία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα επισήμους.

Το οχηματαγωγό, μήκους 118 μέτρων, βυθίστηκε μισή ώρα αφού απέπλευσε από την πόλη Μπαντιρμά για την Κωνσταντινούπολη στη νότια όχθη της θάλασσας του Μαρμαρά στις 23.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο καπετάνιος δήλωσε πως ένα φορτίο που δεν είχε τοποθετηθεί σωστά μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα, αλλά πολλοί οδηγοί είπαν πως το οχηματαγωγό ήταν υπερφορτωμένο. Μερικοί αυτοκινητιστές κοιμούνταν μέσα στα οχήματά τους όταν το οχηματαγωγό βυθίστηκε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

«Το σκάφος βυθίστηκε μέσα σε 15 λεπτά αφού έγειρε στην αριστερή πλευρά», είπε ένας από τους οδηγούς, ο Μελίχ Ερίμ. «Υπήρξε μεγάλος πανικός και κανείς δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει (...) Ήταν σαν την καταστροφή του Τιτανικού», πρόσθεσε.

Δύο ελικόπτερα εξοπλισμένα με προβολείς εστάλησαν στην Μπαντιρμά για να βοηθήσουν τα σκάφη της ακτοφυλακής, τις ομάδες της πολιτικής άμυνας και τους ντόπιους ψαράδες στις έρευνές τους.

http://www.kathimerini.gr

Ένα οχηματαγωγό δεν βυθίζεται επειδή ανατράπηκε ένα όχημα και ειδικά σε ήρεμη θάλασσα. Εντύπωση προκαλεί και ο εξαιρετικά μικρός χρόνος που χρειάστηκε για να βυθιστεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP