Προκλητικότατες παραβιάσεις εν μέσω Παρμενίωνα

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα βήμα παραπέρα πάει η Άγκυρα την προκλητικότατη τακτική των παραβιάσεων του Εθνικού εναερίου Χώρου και των παραβάσεων εντός των ορίων της Περιοχής πληροφοριών πτήσεων (FIR) Αθηνών με επανάληψη σειράς υπερπτήσεων νησιών και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε στις 22 Σεπτέμβρη.Σύνολο 16 αεροσκαφών της τουρκικής αεροπορίας εισήλθε εντός του ελληνικού χώρου ευθύνης και σε 5 περιπτώσεις παραβίασε τον ΕΕΧ στο πλαίσιο των αεροπορικών επιχειρήσεων Hur Deniz (ελεύθερη θάλασσα!) όπως προκλητικότατα αποκαλούν οι Τούρκοι της καθημερινές "εκδρομές" τους. Εξωφρενικότερες όλων όμως ήταν οι υπερπτήσεις Φούρνων και Αγαθονησίου απο φωτογραφικά RF-4 υπο την συνοδεία ζεύγους F-16 ,προφανώς για την φωτογράφηση των δραστηριοτήτων και της διάταξης μάχης των ελληνικών μονάδων που συμετέχουν στην άσκηση.

Συγκεκριμένα τα 2 RF-4 πραγματοποίησαν υπερπτήση των Φούρνων Ικαρίας στις 14.04 και σε ύψος 4.800 ποδών (1.600 μέτρα) ,και κατα την επιστροφή προς τα παράλια της Μ.Ασίας 15 λεπτά αργότερα στις 14.19 πέρασαν πολύ χαμηλά (1.500 πόδια δλδ 500 μέτρα) πάνω απο το Αγαθονήσι μαζί με ένα απο τα F-16 συνοδείας .Σημειώνεται ότι κατα την πάγια τακτική όλα τα "άγνωστα" ίχνη αναχαιτήστηκαν απο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Γιατί όμως τέτοια ιδιαίτερη προτίμηση στους Φούρνους? στην παρακάτω ανάρτηση προσπαθήσαμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα..

Φούρνοι και φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής (λύκο)φιλίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP