Σκληρή δίωξη Τουρκοκύπριων αριστερών φοιτητών

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Του ΝΤΑΝΤΟΝ

Σύμφωνα με ανταπόκριση από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο της καθημερινής γερμανικής αντί - ιμπεριαλιστικής εφημερίδας «JUNGE WELT» (16/9/ ( http://www.jungewelt.de/2008/09-16/023.php ) , πριν οκτώ ημέρες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για αρκετές μέρες , πέρα των ορίων προφυλάκισης και χωρίς να επιτρέπεται η επικοινωνία με τους δικηγόρους και τους συγγενείς τους , τέσσερις Τουρκοκύπριοι φοιτητές με την κατηγορία ότι τοιχοκόλλησαν - ανάρτησαν , από τις αρχές Αυγούστου , δεκάδες αφίσες με το σύνθημα : «ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ Κ Α Τ Ο Χ Η Σ» .

Τελικά, ύστερα από διαμαρτυρίες πολλών προοδευτικών κινήσεων , που συγκρότησαν μάλιστα ¨πρωτοβουλία¨ ενάντια στην ποινικοποίηση των φοιτητών και της ελεύθερης γνώμης , αφέθηκαν ¨ελεύθεροι¨ με σκληρούς περιοριστικούς όρους , αφού προηγουμένως τους απαγγέλθηκε κατηγορία , όχι βέβαια για απλή ¨ρύπανση¨ ιδιωτικών χώρων ( αφισοκόλληση ) , αλλά για παράβαση της πιο φασιστικής διάταξης του ποινικού κώδικα της «Δημοκρατίας» , αυτό της «προσβολής της τιμής του τουρκικού στρατού».

Όπως αναφέρει επί λέξει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ,

¨ Μετά από την στρατιωτική εισβολή του 1974 η διαρκής παραμονή 40000 τούρκων στρατιωτών στο νησί αποτελεί ένα από τα κύρια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται τελευταία για την επανένωση της Κύπρου…, όπως δήλωσε τελευταία , ο Μεχμέντ Αλί-Ταλάτ , ¨κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων , στο ζήτημα αυτό συμφωνούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι.¨

Προφανώς οι αντίθετες γνώμες και αποκλίνουσες απόψεις σε αυτή την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το καθεστώς ενοχλούν. Δεν εκπλήσσουν συνεπώς οι βίαιες αντιδράσεις και τα μέτρα σκληρής καταστολής των αρχών της Βόρειας Κύπρου ενάντια στην Ομάδα των αριστερών φοιτητών που ζητούν την ¨άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής¨ …¨

Υ.Γ. 1.

Η είδηση αυτή δεν αναδείχθηκε , σχεδόν αποσιωπήθηκε , στα ¨δεξιά¨ και ¨αριστερά¨ Μ.Μ.Ε. των Νενέκων της Ελλάδας. Λογικό. Όταν όλοι τους , στα πλαίσια της ¨λήθης στο παρελθόν ¨ και της ευδαιμονικής ραστώνης από τα ¨οφέλη¨ της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης , είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και τη γυναίκα τους ( ή τον άνδρα και το παιδί τους ) για να περνάνε καλά , θα έλθουν τώρα κάποιοι μουρλαμένοι τούρκοι αριστεροί να μας χαλάσουν την ¨συμβιβαστική και συμφιλιωτική μας διάθεση ;

Θα μας θυμίσουν οι τούρκοι ότι εμείς ξεχάσαμε το ¨δεν ξεχνώ¨ και ότι παραιτηθήκαμε από την προώθηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που ζητούσαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ;

Όσο ενοχλητικοί είναι οι αριστεροί τούρκοι φοιτητές για το στρατοκρατικό τους καθεστώς , άλλο τόσο ενοχλητικοί είναι για τους έλληνες «δημοκράτες» , «πατριώτες» και «διεθνιστές». Τους θυμίζουν την ξεφτίλα και την μετάλλαξη τους . Επιπλέον σκέψου το φαρδύ χαμόγελο της Ντόρας Μπακογιάννη όταν της πει κάποιος γιατί δεν ζητά αυτό που ζητούν και οι Τουρκοκύπριοι φοιτητές !


αναδημοσιεύουμε απο το antinews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP