Παρακμή της κυριαρχίας των ΗΠΑ προβλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ
Σταδιακή παρακμή της κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στις επόμενες δεκαετίες προβλέπει έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, μέσα σε έναν κόσμο εντελώς μεταλλαγμένο εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αποσταθεροποιημένο από τις περιφερειακές εξεγέρσεις εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, νερού και ενέργειας και χτυπημένο αποφασιστικά από τις βίαιες κλιματικές αλλαγές.

Η έκθεση, στοιχεία της οποίας παρουσίασε σε ομιλία του ο Τόμας Φίγκαρ, κορυφαίος αναλυτής σε θέματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι η υπεροχή των ΗΠΑ, που βασίζεται στη στρατιωτική τους ισχύ, δεν θα έχει αξία στον όλο και περισσότερο ανταγωνιστικό κόσμο του μέλλοντος, αφού «κανείς δεν θα μας επιτίθεται με συμβατικές δυνάμεις».
Περισσότερα εδώ

Οι ΗΠΑ ήδη έχουν ανοιχτά μέτωπα. Το Ιράκ αποτελεί ένα πρόβλημα που εκτός από υψηλό οικονομικό κόστος έχει και πολιτικό, με τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές απώλειες. Το ίδιο συμβαίνει με το Αφγανιστάν για το οποίο ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν δήλωσε «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι κερδίζουμε στο Αφγανιστάν, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κερδίσουμε»... Με την Πακιστανική κυβέρνηση συνεργάζονται επί επτά χρόνια μετά την 11/9 όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Αμερικανό Πρόεδρο να εκδώσει μυστική διαταγή τον Ιούλιο για την πραγματοποίηση χερσαίων επιδρομών δίχως την επίσημη ενημέρωση και έγκριση του Ισλαμαμπάντ... Αναλυτές της CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η βομβιστική επίθεση της ινδικής πρεσβείας στην Καμπούλ, τον Ιούλιο, είχε την... επιμελητειακή υποστήριξη των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών και ήταν σε γνώση του στρατηγού Παρβέζ Καγιάνι. Πηγές σε ρεπορτάζ των «Τάιμς» ανέφεραν ότι το επίσημο Πακιστάν δέχτηκε να κάνει τα στραβά μάτια σε επιθέσεις των ισλαμιστών κατά Αμερικανών στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα να περιορίσουν τις επιθέσεις τους εντός πακιστανικού εδάφους... Το Ιράν συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός πονοκέφαλος, κύριο εμπόδιο για την οικονομικότερη οδό αγωγών για τις ΗΠΑ το οποίο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις με την Ρωσία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο. Την ώρα που ο Πούτιν κατηγορεί πάλι τις ΗΠΑ ως υποκινητή της Γεωργιανής επίθεσης και αναρωτιέται «Τι έπρεπε, δηλαδή, να σκουπίσουμε τη ματωμένη μας μύτη και να σκύψουμε το κεφάλι;» στέλνωντας Tu-160 στην Βενεζουέλα οι ΗΠΑ καλούνται να εκλέξουν νέο πρόεδρο αν και η εξωτερική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει, αγκιστρωμένη στο ρόλο που η ίδια που επιθυμεί... Ο κος Γ.Ε.Σεκέρης όμως αναφέρει ότι είναι «Πρόωρα  τα περί θανάτου της υπερδύναμης» σε ένα πολύ καλό άρθρο που υπάρχει εδώ. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

Σίγουρα σε ενδιαφέρει:

http://www.conspiracy-channel.gr/videos/118/O George Green αναγέλλει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP