Τουρκική Ακτοφυλακή : "Εκτελούνται Μεταφοραί"

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008


Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες επιχείρησε να αποβιβάσει λαθρομετανάστες σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής ,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , το καινούργιο περιστατικό σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα στην περιοχή του Ακρωτηρίου Κόρακα στο βόρειο τμήμα της Λέσβου ( χάρτης της περιοχής).Αυτή την φορά οι Τούρκοι δουλέμποροι-ακτοφύλακες ρυμουλκούσαν και μια ελαστική βάρκα προφανώς για να επιβιβαστούν σε αυτό και να προσεγγίσουν την ελληνική ακτή οι λαθρομετανάστες.Το σκηνικό ήρθε να ανατρέψει η ξαφνική εμφάνιση της Ελληνικής ακταιωρού , καθώς το τουρκικό σκάφος ανέκρουσε πρύμναν και κατευθήνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το Αιβαλί .Το γεγονός ότι οι Τουρκικές αρχές προχωρούν τόσο απροκάλυπτα σε επανάληψη της προταφωνούς αυτής πρακτικής παρά τον σάλο που έχει προκληθεί και τα συνεχή διαβήματα του ΥΠΕΞ ,γεννά σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις τις γείτονος ..με δυο λόγια μας έχουν συνδέσει με..Κάιρο όπως συνηθίζεται να λέγεται στην καθομιλουμένη , έχοντας προφανή στόχο την συνέχιση της αποσταθεροποίησης της χώρας με κάθε κόστος ,ακόμα και αν αυτό σημαίνει κατακόρυφη αύξηση της έντασης στο Αν.Αιγαίο...

Σύμφωνα πάντα με το "Έθνος", μόνο το τελευταίο διήμερο έφτασαν στην χώρα μας 119 λαθρομετανάστες (κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί) οι οποίοι και συνελήφθησαν απο το Λιμενικό σε Λέσβο,Σάμο,Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.23 απο αυτούς διασώθηκαν απο πλωτό του Λιμενικού όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου ..Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθεσίες δεν επιλέγονται τυχαία -κυρίως τα τελευταία δύο νησιά- ,καθώς το προσωπικό του ΕΣ που επανδρώνει τα φυλάκια έρχεται αντιμέτωπο με εκατοντάδες λαθρομεταναστών που εισέρχονται μαζικά σε απαγορευμένες στρατιωτικές ζώνες πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής απο παρατηρητήρια και σκοπιές...Με τις υποδομές αλλά και το προσωπικό να μήν επαρκούν ακόμα και υπο φυσιολογικές συνθήκες ,είναι προφανές ότι το πρωτοφανές κύμα λαθρομετανάστευσης εκτός απο τις τσέπες των δουλεμπόρων (και όχι μόνο όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες φωτογραφίες..) εξυπηρετεί και άλλες σκοπιμότητες..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP