Εν Τάχει..

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

  • Έτοιμη προς καθέλκυση είναι η πρώτη Τουρκική κορβέτα του προγράμματος MILGEM ἠ "Εθνικού Πλοίου". Η τελετή η οποία θα λάβει χώρα στις 27 του μηνός αναμένεται να καλυφθεί απο όλα τα τουρκικά ΜΜΕ ,καθώς το πρόγραμμα θεωρείται ορόσημο για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.Χαρακτηριστικό της εθνικής ¨υστερίας¨ που χαρακτηρίζει τους τούρκους σε ότι έχει να κάνει με τα "επιτεύγματα" των τοπικών βιομηχανιών (τα οποία τις περισσότερες φορές είναι κορεάτικα συστήματα κατασκευασμένα στην Τουρκία ,υπο κάποιο περίφανο τουρκικό όνομα) ,είναι το γεγονός ότι προσδίδονται σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες σε μια κορβέτα ΝΑΤΟικών προδιαγραφών ,της οποίας μάλιστα σημαντικό μέρος των υποσυστημάτων θα είναι μη-τουρκικής προέλευσης (Smart-S ,Sting EO κ.α).

To TN F-511 Heybeliada επι της ναυπηγικής κλίνης,η παράδοση προγραματίζεται για το 2011
  • Ιδιαίτερα εντυπωσιακές διελεύσεις πραγματοποίησε το ΕΜΒ-145 ΑΕW της ΠΑ (και επισήμως..) κατα την διάρκεια της Αερορικής επίδειξης στην Τανάγρα το περασμένο σαββατοκύριακο.Άλλο ένα πολύπαθο πρόγραμμα των ΕΔ μοιάζει να φτάνει προς την ολοκλήρωση του..(photo: markpa)
  • 10 χρόνια μαχητικής δημοσιογραφίας γιορτάζει ο Αντιφωνητής της Θράκης.Χρόνια πολλά και καλή συνέχεια!
  • Την ώρα που κορυφώνονται οι συνομιλίες Ταλάτ-Χριστόφια στην Κύπρο ,το ελληνικό ΥΠΕΞ φέρεται να προετοιμάζει για νέο πρέσβη στην Κύπρο ,τον Βασίλειο Παπαιωάνου ο οποίος ως συντονιστής του γραφείου του τότε ΥΠΕΞ Παγκαλου ,έπαιξε κεντρικό ρόλο στην παράδοση Οτσαλάν στην ΜΙΤ.."Μήπως επίκειται και παράδοση της Κύπρου?" ,αναρωτιέται ο infognomon απο όπου και αλιεύσαμε την είδηση..Πράγματι η Ελληνική πολιτεία ξέρει να επιβραβεύει....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP