Ήθος ,άρματα και νταούλια..

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

(σημ enkripto) Σεβόμενοι την προσφορά του Σάββα Καλεντερίδη στον τόπο, η οποία παραμένει μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας (λογικό και επόμενο..) αλλά δεν είναι λησμονημένη απο τον απλό κόσμο που έχει μάτια και μυαλό,αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη ανάρτηση απο το ιστολόγιο του http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008_09_01_archive.html infognomon το οποίο και επισκεπτόμαστε τακτικά . Αιτία και αφορμή είναι ένα άτυπος διάλογος με τον διοικητή της ΕΥΠ για το θέμα της ονομασίας του ΡΚΚ και των Κούρδων αυτονομιστών που χρησιμοποιείται στις ανακοινώσεις της υπηρεσίας.Έχω σκύλον και σύρ'με τον λύκον,λέει μια παροιμία...

Περί ήθους...

Λάβαμε υπό μορφή σχολίου στο ιστολόγιό μας, ως απάντηση στην ανάρτησή μας με τίτλο "Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ' άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια", κείμενο το οποίο φέρεται να υπογράφει ο διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβυς κ. Ι. Κοραντής.
Το παραθέτουμε αυτούσιο και ακολουθεί η απάντησή μας.

Ο/Η Δκτης ΕΥΠ, Ι. Κοραντής είπε...

Προς : www.infognomonpolitics.blog
Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω στην πυκνή ηλεκτρονική αλληλογραφία, ακόμη και για θέματα που αφορούν την Ε.Υ.Π., διότι θα έπρεπε να το έκανα σε κάθε περίπτωση, πράγμα που είναι, ως αντιλαμβάνεστε, ανθρώπινα αδύνατον. Εντούτοις, θα κάνω μια εξαίρεση με αφορμή το «mail» του κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ/vripol που μας έστειλε στις 12/9 και αναρτήθηκε στο «blog» σας και τα επ’ αυτού σχόλια, διότι τίθενται δυο θέματα, το ένα ουσίας και το άλλο μορφής ή, αν προτιμάτε, ήθους.
1. Θέμα ουσίας: Το «ΡΚΚ», είτε μας/σας αρέσει είτε όχι, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς από την Ελλάδα. Η Ε.Υ.Π., ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί την ορολογία της Ευρωπαϊκής (και ελληνικής) νομοθεσίας, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Το εάν άλλοι έχουν άλλη άποψη για το «ΡΚΚ» , είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμά τους να την καταθέτουν.
2. Θέμα μορφής ή ήθους/ύφους: Το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα, κατά τα ανωτέρω, του κάθε Έλληνα πολίτη πρέπει όμως να αποτυπώνεται σε εκφράσεις με στοιχειώδη κοσμιότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο «Ανώνυμος» επιστολογράφος σας συμμερίζεται επί της ουσίας τις απόψεις του κυρίου ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ. Δικαίωμά του. Μου φαίνεται όμως τουλάχιστον παράξενο ο ίδιος επιστολογράφος σας να θεωρεί «προβληματιζόμενο και διαμαρτυρόμενο πολίτη» τον κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ που χαρακτηρίζει «διαβρωμένους προδότες του ελληνισμού» και «δούλους ξένων αφεντικών» τους υπηρετούντες στην Ε.Υ.Π., ενώ αντίθετα θεωρεί ότι η Ε.Υ.Π. «κατινιάζει» με την απάντηση: «Τέλος, δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που μας απευθύνατε, οι οποίοι μάλλον σας χαρακτηρίζουν». Αυτά βεβαίως εκτός κι αν οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Μήπως λοιπόν η προτροπή «Μαζέψτε τους» θα πρέπει να έχει άλλον αποδέκτη;

Ιωάννης Κοραντής
Πρέσβυς
Διοικητής Ε.Υ.Π.

Κύριε πρέσβυ
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σας.
Για το πρώτο σκέλος η άποψή μου είναι πολιτική. Η για συμβατικούς, υποθέτω, λόγους προσαρμογή της Ελλάδος στις επιταγές της Ε.Ε. στο θέμα του ΡΚΚ, σε καμμία περίπτωση δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε υπηρεσία της ελληνικής πολιτείας και κυρίως την ΕΥΠ, να χαρακτηρίζει με κάθε ευκαιρία το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση.
Παρακολουθώ μετά προσοχής τον τρόπο που αναφέρονται στο θέμα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους η απειλή πολέμου από την Τουρκία, που δεν έθαψαν πιλότους, όπως ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας. Ειλικρινά, δεν παρατηρώ τέτοια σπουδή και επιμονή για να ικανοποιηθούν οι από κάθε άποψη απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις.
Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι το όλο θέμα είναι πολιτικό και επιμένω ότι δεν υποχρεούται καμμία υπηρεσία και κυρίως η ΕΥΠ, να αναφέρεται με το συγκεκριμένο τρόπο στο θέμα. Κρατώ την άποψή μου και σεις τη δική σας και κρινόμαστε αμφότεροι.
Όσον αφορά το θέμα μορφής ή ήθους, όπως αναφέρετε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την εγκληματική ανακοίνωση που έγραψαν άτομα που συνεχίζουν να είναι βασικοί σας συνεργάτες και διακίνησαν στην ίδια την υπηρεσία για την οποία έδωσα το αίμα μου (παρότι, απόσο διάβασα στον τύπο, δεν έχετε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο πολλές φορές, να υπηρετείς την πατρίδα ως ένστολος, αξιωματικός ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα όταν εκτελείς επικίνδυνο έργο σε μια εξ αντικειμένου εχθρική χώρα).
Τους έχετε ρωτήσει ποτέ τίποτα για εκείνη την εγκληματική ενέργεια. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι άτομα με τέτοιους κώδικες ηθικών αξιών, ξαφνικά έγιναν άγγελοι μαζί σας;
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι και επί των ημερών σας, οι εν λόγω κύριοι, παραβαίνοντας κατάφορα τους κανονισμούς, αλλά και τους νόμους, πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις σε στελέχη κομμάτων (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) ως εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΥΠ και με κατασυκοφαντούν με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι αυτό το μόνο που κάνουν, σε σχέση με το πρόσωπό μου.
Αυτά συμβαίνουν και επί των ημερών σας. Αν το ξέρετε, έχετε τις ευθύνες σας, αν δεν το ξέρετε ίσως είναι χειρότερο.
Άρα, σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, είναι πραγματικά τουλάχιστον προκλητικό να τίθενται ζητήματα ήθους.
Μπορείτε να ερευνήσετε εκεί που ξέρετε και να δείτε, αν έχετε το θάρρος, ποιος είναι ο υπογράφων. Και λέω αν έχετε το θάρρος, γιατί μέχρι τώρα μάλλον δεν το επιδείξατε, κρατώντας δίπλα σας άτομα που τέλεσαν και συνεχίζουν να τελούν εγκλήματα. Και τα εγκλήματα που διαπράττουν έχουν και άλλες πτυχές, βαθύτατα εθνικές (για ευνόητους λόγους δεν συνεχίζω επ' αυτού).
Και για να μην ξεχνάμε, αναρτώ την κατάπτυστη εκείνη ανακοίνωση, για να αναλογιστείτε πόσο άτοπο και άδικο είναι να καταφεύγετε στην ιερή έννοια ήθος και ηθική, όταν αναφέρεστε καθ' οιονδήποτε τρόπο στο πρόσωπό μου. Αν το καλοσκεφθείτε, θα αντιληφθείτε τί εννοώ.

Σάββας Καλεντερίδης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008_09_01_archive.html#1149683959795656070

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP