Παραλαβή των UAV Heron εντός Οκτωβρίου

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Η Τουρκία θα παραλαβεί τις επόμενες βδομάδες τα 10 Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (Unmanned Air Vehicle - UAV) Μέσου Ύψους Μακράς Διάρκειας πτήσης (Medium Altitude Long Endurance - MALE) που είχε παραγγείλει απο την Ισραηλινή IAI έναντι 183 εκατ. δολαρίων όπως αναφέρει η yenisafak. Η Τούρκικη Πολεμική Αεροπορία (THK) είχε προμηθευτεί ενοικιάζοντας εσπευσμένα 3 Heron τον Νοέμβριο του 2007 αντι 17 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων επιτήρησης των Νοτιοανατολικών συνόρων της. Επιχειρούν στην αεροπορική βάση του Batman που υπάγεται στην 2η Τακτική Αεροπορική Δύναμη με έδρα το Diyarbakir (2 Taktik Hava Kuvvetler Komutanligi) με την συνδρομή Ισραηλινών τεχνικών και προσωπικού υποστήριξης. Κάτι όμως που δεν αποσόβησε την πτώση του ενός στο χωριό Demiryolu στις 14/7/2008, περίπου 2,5km από την βάση που επιχειρούν. Το Heron βάσει προδιαγραφών έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί 6 στόχους ταυτόχρονα και να παραμείνει πάνω από 52 ώρες στον αέρα στα 30.000 πόδια και συμμετέχει σε επιχειρήσεις COMINT, SIGINT, IMINT, SAR κλπ. Μετά από τις (σύνηθεις και για τα Τούρκικα εξοπλιστικά προγράμματα) καθυστερήσεις θα ενσωματωθούν τα συστήματα Aselflir 300T και LN-100G της Aselsan και για την Τούρκικη Πολεμική Αεροπορία (THK) προορίζονται τα 4 απο τα 10 συστήματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2009 στις 11:26:00 μ.μ. EEST  

Οι Τούρκοι αγοράζουν και αναπτύσσουν UAV συνεχώς. Εμείς τι κάνουμε; Ακόμη περιμένουμε τα UAV που αναπτύσσει η ΠΑ; Τα UAV του ΕΣ που βρίσκονται; Σε τίποτα αποθήκες;

enkripto 18 Απριλίου 2009 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

Τα sperwer του ΕΣ είναι πλήρως επιχειρησιακά ,η ανάπτυξη του Πήγασος της ΠΑ δυστυχώς δεν έχει λάβει την κατάλληλη υποστήριξη απο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP