Αρνήθηκαν χθες να παραλάβουν τουρκικό αλιευτικό με 19 πρόσφυγες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

«Ξεδιπλώνεται» καθημερινά η τακτική της Τουρκίας στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης προς τη χώρα μας.

Μετά τα κρούσματα μεταφοράς μεταναστών από τούρκικη ακταιωρό προς τη χώρα μας και ειδικά στη Μυτιλήνη, που αποκάλυψε το «Εθνος», χτες το πρωί, καταγράφηκε μια χαρακτηριστική περίπτωση άρνησης εφαρμογής από τη γειτονική χώρα του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής. Το περιστατικό σημειώθηκε χτες στις 6 το πρωί, ανοιχτά της Μυτιλήνης, οπότε πλωτό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε ένα ξύλινο μηχανοκίνητο αλιευτικό με 19 μετανάστες να πλέει εντός των τούρκικων χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς το ελληνικό νησί.Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησε από τον αντίστοιχο Θάλαμο της Τουρκίας να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να παραληφθούν οι μετανάστες, σύμφωνα άλλωστε με το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

Αργησαν 2,5 ώρες
Ωστόσο, για να εμφανιστεί πλωτό της τούρκικης ακτοφυλακής στην περιοχή χρειάστηκαν να περάσουν 2,5 ώρες, και όταν έφτασε το αλιευτικό είχε περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του πλωτού του Λιμενικού ζήτησε από το σκάφος της τούρκικης ακτοφυλακής να παραλάβει το αλιευτικό, το οποίο άλλωστε ήταν τούρκικο. Κάτω από την άρνηση των Τούρκων το πλωτό του Λιμενικού ρυμούλκησε το αλιευτικό στη Μυτιλήνη. Η στάση των τούρκικων αρχών οδηγεί πλέον βάσιμα στην εκτίμηση ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια διευκόλυνσης της αναχώρησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και ακολούθως προς την Ευρώπη, δεδομένου ότι στη γειτονική χώρα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών, κυρίως από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Φυσικά, μέσα σε ένα τέτοιο «κλίμα» βρίσκουν πρόσφορο πεδίο δράσης και τα «κυκλώματα» διακίνησης μεταναστών.

Αυτή η εκτίμηση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Ναυτιλίας, από τα οποία φαίνεται ότι στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2008 σε 536 περιστατικά παράνομης διακίνησης αλλοδαπών συνελήφθησαν από λιμενικούς 8.800 μετανάστες.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό, εάν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά, που καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας, είχαν συλληφθεί 9.240 μετανάστες.

Σταύρος Μαλαγκονιάρης

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1554598#



8.800 οι συλληφθέντες λαθρομενάστες το 2008
209 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αντιμετώπισε το λιμενικό.

Στατιστικά στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2008 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2008 σε 536 περιστατικά παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν από τους λιμενικούς σε όλη τη χώρα συνολικά 8.880 λαθρομετανάστες και 153 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 128 πλοία-λέμβοι και 11 οχήματα, τα οποία διακινούσαν τους αποβιβαζόμενους αλλοδαπούς.

...

Τέλος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του υπουργείου, έγινε γνωστό ότι κατά το μήνα Αύγουστο 2008, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παρασχέθηκε βοήθεια σε 457 άτομα σε συνολικά 191 περιστατικά.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/09/2008_247318

Σχετικά θέματα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP