Η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με τη Γαλλία για αγορά Super Puma

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που αναδημοσιεύουν πολλά ελληνικά ΜΜΕ η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία ύψους 400 εκατ. ευρώ με την Γαλλία για την αγορά 15 ελικοπτέρων Super Puma, κατασκευής EADS . Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο δήλωσε την Πέμπτη ότι : "Η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει 15 ελικόπτερα Super Puma έναντι 400 εκατ. ευρώ μετά από συζητήσεις με τη Γαλλία", προσθέτωντας ότι η συμφωνία έκλεισε στα τέλη Ιουνίου.

Είναι άξιο αναφοράς ότι ο προυπολογισμός του ΕΜΠΑΕ (το οποίο είναι πλέον κενό γράμμα) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν 234 εκ ευρώ ,τα οποία με πολύ μεγάλη άνεση βλέπουμε ότι έφτασαν τα....400 δλδ 26,6 εκ ευρώ ανα ελικόπτερο.Ενδεικτικά τα πρώτα 4 AS 332 C1 Super Puma που προμηθεύτηκε η Ελλάδα το 1999/2000 κόστισαν 60 εκ αμερικανικά δολλάρια (42,6 εκ ευρώ) δηλαδή 10,6 εκατομύρια ευρώ σε σημερινές τιμές ανα ελικόπτερο..

Οι διαπραγματεύσεις του κύριου Βασιλάκου αποδίδουν τα μέγιστα,εύγε πάντα τέτοια!

Λες και δεν έφταναν όμως οι διαχειριστικές ικανότητες της ΓΔΑΕΕ ,την ίδια ώρα που η χώρα μένει τραγικά εκτεθειμένη έναντι των υποχρεώσεων έρευνας/διάσωσης στο Αιγαίο και η Άγκυρα πιέζει για την επέκταση της δικαιοδοσίας της μέχρι τον 25ο παράλληλο, βγαίνει και ο κάθε πικραμένος "δημοσιογράφος" για να κάνει σπέκουλα επάνω σε αυτό το κεφαλαιώδους εθνικής σημασίας θέμα..

Παρακολουθούμε σε ιστιοσελίδα γνωστού για την αλλεργία του στο χακί δημοσιογράφου (ο οποίος έκανε τον "τρελό" για να μην υπηρετήσει όπως τα υπόλοιπα ..κορόιδα κατ'αυτόν) ρεσιτάλ άκρατου λαικισμού για τα περι περικοπής των κονδυλίων... υγείας για την αγορά ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης απο την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση..

  • Δεν γνωρίζει ο συντάκτης το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την ανεπάρκεια στα μέσα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο;
  • Δεν γνωρίζει ο συντάκτης ότι αυτή η αγορά έπρεπε να είχε γίνει πριν από 10 τουλάχιστον χρόνια?
  • Μήπως ξέχασε ο συντάκτης την βραδιά τουτραγικού δυστυχήματος στην Πάρο με το Εξπρές Σαμίνα και την ανυπαρξία κατάλληλων μέσων για έρευνα και διάσωση;
  • Μήπως ξέχασε ο συντάκτης ότι τότε πέρναγε γενεές 14 την πολιτική ηγεσία για την ανεπάρκεια σωστικών μέσων σαν αυτά για τα οποία γίνεται θέμα σήμερα?
  • Μήπως ξέχασε ο συντάκτης την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε (και στον ίδιο)η περισυλλογή της σωρού του άτυχου σμηναγού Αθ.Μπατσαρά απο τουρκική φρεγάτα λόγω έλλειψης μέσων απο ελληνικής πλευράς?
Μάλλον στον βωμό της επισκεψιμότητας ο καθένας γράφει ότι χαζομάρα του κατέβει...

1 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2009 στις 6:36:00 μ.μ. EEST  

Που είναι οι πολιτικοί και οι ψαγμένοι δημοσιογράφοι για να σταματήσουν με τις διαμαρτυρίες τους την προμήθεια των ελικοπτέρων; Μόνο όταν πρέπει να ανέβει η ακροαματικότητα φωνάζουν. Αυτήν την στιγμή συντελείται ένα τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο και δεν ακούγεται τίποτα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP