Σύλληψη Τούρκου κατασκόπου στην Σαμοθράκη

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Συνελήφθη μουσουλμάνος της Θράκης, ο οποίος είχε αναπτύξει κατασκοπευτική μυστική δράση εις βάρος της χώρας μας, για λογαριασμό της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ.
Ο Έλληνας υπήκοος, γεννηθείς στην Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, και κάτοικος της Δρυμιάς Ξάνθης (και όχι του Δρυμώνα Έβρου, όπως αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ), ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς ήταν πράκτορας της ΜΙΤ.

Ο πράκτορας της ΜΙΤ, διενεργούσε κατασκοπεία σε όλη την επικράτεια της Θράκης με στόχους, κυρίως στρατιωτικές μονάδες του Δ΄Σώματος Στρατού.
Συνελήφθη στην Σαμοθράκη με νοικιασμένο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος ενοχοποιητικά στοιχεία και «προϊόντα κατασκοπείας»...
Ο πράκτορας της ΜΙΤ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, όπου και ομολόγησε τις κατασκοπευτικές του δράσεις.Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πράκτορας των Τούρκων, δέχθηκε να συνεργαστεί με τις Ελληνικές Υπηρεσίες και Αρχές Ασφαλείας, και ως φαίνεται, έχει δώσει πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία για τα δίκτυα της ΜΙΤ στην Θράκη.
Ο συλληφθείς κατάσκοπος, συνεχίζει να ανακρίνεται και συνεχίζει να παραδίδει πάρα πολύ σημαντικά δεδομένα για «πολλά θέματα» που αφορούν και την δράση του Γεν. Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, τα οποία θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους «διπλωμάτες»(ως γνωστόν στην κορυφή του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής βρίσκεται ο κύριος Σάρνιτς, φερόμενος ως πράκτορας της ΜΙΤ και διαπιστευμένος "διπλωμάτης" από το Ελληνικό ΥΠΕΞ παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο ο συγκεκριμένος κατάσκοπος, παρακολουθούνταν επί 24ωρου βάσεως, και «οδήγησε» τις Ελληνικές Υπηρεσίες, σε «πολλά ίχνη» της κατασκοπευτικής δραστηριότητος της ΜΙΤ στον Έβρο.

kostasxan.blogspot.com
taxalia.blogspot.com


2 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2009 στις 1:46:00 π.μ. EEST  

DEN PISTEVO NA TON AFISOUN NA FIGI .GIATI TA KANOUN KATI TETIA .DYKH ME GRIGORES DIADIKASIES EPI ESXATI PRODOSIA .AFERESI TIS ELLHNIKIS ITHAGENIAS KI FYLAKISI.EKTOS KI MILHSH GIA TON PROKSENO KI KALA TA PI OLA.

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2010 στις 1:34:00 μ.μ. EET  

temaxismos kai apostoli sti MIT os paradigmatismo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP