Βουλιάζει η οικονομία του ψευδοκράτους

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Μεγάλη οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα και ο λεγόμενος υπουργός εργασίας Τουρκάι Τοκέλ δήλωσε ότι το ψευδοκράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε χιλιάδες.
Ο Τοκέλ δήλωσε ότι η οικονομία του ψευδοκράτους έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και είπε ότι το τρέχον έτος θα είναι «έτος θυσιών» για τους εργαζομένους.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το έλλειμα «εξωτερικού εμπορίου» το 2008 ήταν της τάξης του ενός δισ. 596 εκ. δολαρίων. Οι εισαγωγές έφθασαν το ένα δισ. 680 εκ. 657 χιλιάδες δολάρια και οι εξαγωγές τα 83 εκ. 664 χιλιάδες δολάρια.
Ο ψευδοπρωθυπουργός Έρογλου δήλωσε ότι η ανόρθωση της οικονομίας του ψευδοκράτους θα γίνει στη βάση του μοντέλου Ντουμπάι και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να εφαρμόσει το μοντέλο της ζώνης ελευθέρου εμπορίου.
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, έξι συντεχνίες του λεγόμενου δημοσίου στα κατεχόμενα έδωσαν προθεσμία 10 ημερών στην «κυβέρνηση» να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα.
Ο Έρογλου παραδέχθηκε ότι η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 1:31:00 μ.μ. EEST  

Ως γνήσιοι πλιατσικολόγοι και αρπαχτικά οι τούρκοι βασίζονταν στις καταπατημένες περιουσίες των Ελλήνων, τις οποίες πουλούσαν σε κουτόφραγκους. Μετά την νίλα όμως που έπαθε η οικογένεια Όραμς η οποία είχε αγοράσει μια τέτοια περιουσία και έχασε την δίκη στο ΔΔΧ, πάγωσε η αγορά ακινήτων και έπεσε πείνα στα κατεχόμενα. Παράλληλα όμως δεν έχουν παράπονο. Η ΕΕ ψήφισε βοήθεια 250 εκατομμυρίων ευρώ για πρόγραμμα ενισχύσεων στα κατεχόμενα και παρεμβάσεων για την "επανένωση της νήσου"!!!

Andpik 9 Ιουλίου 2009 στις 1:51:00 μ.μ. EEST  

Αυτά τα δάνεια σε περίπτωση συμφωνίας θα φορτωθούν στις πλάτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 2:44:00 μ.μ. EEST  

Όχι δεν κατάλαβες Andpik δνε πρόκειται για δάνεια από την ΕΕ. Πρόκειται για δωρεάν βοήθεια. Είναι η επιβράβευση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο νησί, για τα κατορθώματά της στην διαίρεση του νησιού. Βέβαια σήμερα το τουρκοκυπριακό στοιχείο είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα της Κύπρου, αλλά αυτά δεν τα βλέπει η ΕΕ ή ο ΟΗΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP