Πτώση F-4 της Τουρκική Αεροπορίας

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009


Tουρκικό F-4 (αγνώστου μεχρι στιγμής εκδοσης -RF-4/F-4E/F4E2000-) συνετρίβει σε χωράφι στην περιοχή Yazihan κοντά στην πόλη της Μελητηνής (Μαλάτια) λίγο μετά απο την απογείωση του απο την αεροπορική βάση Erhac σήμερα στις 9.00 τοπική ώρα.

Και τα δύο μέλη του πληρώματος κατάφεραν να κάνουν χρήση των εκτινασόμενων καθισμάτων τους εγκαίρως και περισυνελέχθησαν λίγο αργότερα έχοντας μόνο ελαφρά τραύματα.Κατόπιν μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο προληπτικά.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εντός ολίγου.

ANANEΩΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για α/φ F-42020 Terminator της 171 Filo που επιχειρεί απο την αεροπορική βάση Erhac. Τοπικοί αυτόπτεις μάρτυρες ανέφεραν την αποκόληση δεξαμενής καυσίμων λίγο πριν την πτώση χωρίς να επιβεβαιωθεί κατι τέτοιο απο τις αρμόδιες αρχές.Ο σχετικά άθικτος σκελετός του α/φ προ της φωτιάς και ο χωρος του ατυχήματος (ανοιχτός χωρος,χωράφι) υποδηλώνουν ότι ο πιλότος προσπάθησενα κάνει αναγκαστική προγείωση ,με την κοιλιά του αεροσκάφους λίγα μόλις λεπτά απο την απογείωση του(κράτημα κινητήρα?). Tα τελευταία 8 χρόνια έχουν συμβεί 8 μείζονα αεροπορικά ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μελιτηνής με συνολικά 8 απωλεσθέντα αεροσκάφη και 38 νεκρούς!. Πιό συγκεκριμένα:

  • Στις 16 Μαίου 2001 ένα CN-235 της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων συνετρίβει κοντά στο χωριό Γκουζιουρντού ,με συνολικά 34 νεκρούς ,πλήρωμα και μέλη των ειδικών δυνάμεων.
  • Στις 10 Ιανουαρίου 2002 2 δυάδες αεροσκαφών RF-4 της 173ης Filo (4 συνολικά α/φ) συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν κοντά στο χωριό Αιβαλί επαρχία Νταρεντέ.Και οι 4 χειριστές έκαναν χρήση των εκτινασώμενων καθισμάτων και διεσώθησαν την τελευταία στιγμή.
  • Στις 9 Ιανουαρίου 2003 2 R-F4 της 173 συγκρούστηκαν κοντά στο χωριό Ακτσαντάγ της επαρχίας Γιαλινκαγιά ,και οι 4 πιλότοι σκοτώθηκαν
  • Στις 11 Αυγούστου 2003 ένα R-F4 συνετρίβει στην περιοχή Κουμπενταγί ,οι δυο χειριστές έκαναν χρήση των εκτινασώμενων καθισμάτων και διεσώθησαν.
  • Στις 22 Ιουνίου 2005 F-4 της 7ης πτέρυγας μάχης συνετρίβη κοντά στο χωριό Γιουβάλ της επαρχίας Ντογανσεχίρ.Οι δυο πιλότοι διεσώθησαν.
  • Στις 23 Ιουλίου 2009 ένα F-4 Terminator συνετρίβη κοντά στο χωριό Μισιρντερε και οι δυό πιλότοι διεσώθησαν.


3 σχόλια:

Unknown 28 Ιουλίου 2009 στις 10:11:00 μ.μ. EEST  

θα ανεβούν τελικά περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες;

enkripto 28 Ιουλίου 2009 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Η θερινή ραστώνη μας έκανε ..ξεχασιάρηδες

βεβαίως και θα ανέβουν εντός ολίγου :)

Unknown 29 Ιουλίου 2009 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

Δεν πειράζει...δικαιολογείστε ;-p
ευχαριστώ για το update αλλά και για τη γρήγορη ανταπόκριση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP