Καστελόριζο, τώρα!

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

του Λάζαρου Μαύρου

Κ Α Σ Τ Ε Λ Ο Ρ Ι Ζ Ο , θα μπορούσε και θα έπρεπε να… καθιερωθεί στις μέρες «μας» και να κωδικοποιηθεί ως ο τίτλος της ελλαδικής - του αθηναϊκού αξιοθρήνητου κράτους των κ.Κωστάκη Καραμανλή και Γιωργάκη Παπανδρέου - δειλίας, βλακείας, δουλικότητας, ραγιαδισμού, υποτέλειας και επικίνδυνα καταστροφικής για τα ελληνικά (ελλαδικά και κυπριακά) συμφέροντα, πολιτικής, έναντι του δεδηλωμένου και στην πράξη κλιμακούμενου τουρκικού επεκτατισμού.

Καστελόριζο είναι η Λυδία Λίθος, αλλά και η Κερκόπορτα
για τη σχεδιασμένη και προγραμματισμένη επέλαση της τουρκικής επιδρομικότητας όχι μόνο (πλέον) στο Αιγαίο μας, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, εναντίον των διεθνώς νομίμων, κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας (του ελλα-δικού μας κράτους) και της Κύπρου, στην αμφοτέρων των κρατών Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Δημοσιεύτηκε χθες στον «Φιλελεύθερο» ένα άκρως σημαντικό άρθρο του κ. Θεόδωρου Κ. Καρυωτάκη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και μέλους της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, με τον τίτλο «Το Καστελόριζο και το Δίκαιο της Θάλασσας». Όπου επισημαίνεται και υπογραμμίζεται - ως ΚΩΔΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ- η αθηναϊκή ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ από τα καθήκοντα προάσπισης των ελληνικών (ελλαδικών και κυπριακών) κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου.

Η άρνηση, η ανικανότητα, η αναξιότητα και η δειλία των Αθηνών να ακολουθήσουν την πολιτική που η Κυπριακή Δημοκρατία, επί προεδρίας - ιδίως - Τάσσου Παπαδόπουλου, ανέπτυξε, με διακρατικές συμφωνίες, συνάδουσες με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας,
για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στις θαλάσσιες περιοχές με τις όμορες των θαλασσών χώρες της Αιγύπτου και του Λιβάνου. Εάν η Αθήνα συνεχίσει να «αμελεί» την υπεράσπιση των ελλαδικών δικαιωμάτων που το Καστελόριζο ΟΡΙΖΕΙ, απέναντι στην τουρκική επιδρομικότητα - επεκτατισμό, τότε η Αθήνα υπονομεύει, ναρκοθετεί, σαμποτάρει και «ξεπουλά» τα νόμιμα διεθνώς κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα θαλάσσια ύδατα και τον υποθαλάσσιο πλούτο που ορίζεται από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Διότι, η Άγκυρα, αποθρασυνόμενη από την ελλαδική υποχωρητικότητα - ραγιαδισμό, στην απουσία, μάλιστα, του εγκαταλειφθέντος Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου, θα εντείνει τις επιδρομικές της προσπάθειες ευρωκατοχύρωσης των επεκτατικών της απαιτήσεων, οι οποίες, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ελλαδική (λόγω Καστελορίζου) ΑΟΖ, αλλ’ επιμένουν με φρεγάτες και πολεμική αεροπορία να επεκτείνουν την ΑΟΖ της Τουρκίας ακόμα και στις νότιες θάλασσες της Κύπρου…
Σημερινή

2 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

κατα πρωτον κυριε Μαυρε αυτη η λογικη του να αναφερεστε σε αθηναικό κράτος που στο καλό βασίζετε;
Δηλαδή αν ηταν στην Λαμία θα την λεγαμε λαμιακο κρατος; Μα ειναι λογικη προσέγγιση αυτή ;
Δηλαδή κατά την γνώμη σας δεν ειναι ζήτημα πολιτικής το όλο πρόβλημα ;
Αρα ζήτημα εκλογών ψήφου συμμετοχής και παει λεγοντας;
Η προσέγγιση σας μόνο διχαστικά λειτουργει.

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

Το "Αθηναϊκό κράτος" είναι μεταφορά και όχι κυριολεξία. Αν εσύ βλέπεις κινητικότητα από το ΥΠΕΞ για να υπογράψει τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ με γειτονικές χώρες πες το μου κι εμένα.

Κύπρος-Ισραήλ υπέγρψαν! Εμείς γιατί δεν υπογράψαμε μαζί τους; Τι φοβόμαστε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP